Defender 110 mu Yoksa Discovery Seri 1 mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Defender Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 503
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 81,560
Ynt: Defender 110 mu Yoksa Discovery Seri 1 mi?

aytaç' Alıntı:
bir konuda ancak böyle derinlikli ve açıklayıcı tespit yapılabilir. bravo reha bey. teknik özellikleri ve konforu şöyle ya da böyle modifiyelerle iyileştirilebilir. defender'a şunu yaparsınız disco ya bunu. forum sitelerinde yada insan ayağı değmemiş ormanlarda dağlarda yarıştırabilirsiniz ikisini. ama şu var ki defender'ın ruhunu çıkartamazsınız, çıkartamayacağınız için disco ya da koyamazsınız. disco herşeyde; arazi kabiliyetinde bile def'e üstün gelebilir ama asla bir makinadan fazlası olamaz. efsane olamaz. safkan duruşu olamaz.(karşılaştırınız 89 disco ile 2008 disco)selamlar.

2008 Disco yok LR3 var ;D adını disco koymamışlar ayıp olmasın diye. Hem yeni modelleri karıştırmayın,aksi takdirde 2004 defenderde niye orta difflock yok, tracking control nerden çıktı diye soraralar, Disco denince akla disco I gelir, Defender deyincede Disco I ile yaşıt olanlar.

Defenderin ruhunu istemiyoruz Disconun ruhu hem kendine hem defendere yeter. Gerçi her araziye çıktığımızda bir defenderin ruhunu vincimle söküp alıyorum o ayrı konu. ;D

Etiketler

ben defender 110 mu disco 1 mi yoksa ford motorlu defender mı yada ford motorlu disco 1 mi sorularını toyota motorlu toyota cevabı ile noktalıyorum ;D ;D ;D ;D
madem bu kadar birbirinize giriyosunuz...siz de kurtulun ben de ;D

reha' Alıntı:
Aytac bey,
uyarmıştım !

yok öyle !

Madem dereye taş attınız gelen dalgaları bekleyeceksiniz, küçük taş attıysanız sadece üzeriniz ıslanır, Taş büyükse dereden tsunami bile çıkar ;D

umutcelikel' Alıntı:
ben defender 110 mu disco 1 mi yoksa ford motorlu defender mı yada ford motorlu disco 1 mi sorularını toyota motorlu toyota cevabı ile noktalıyorum ;D ;D ;D ;D

Mustafa abinin çocukar baba boşver sat bu defenderi , Biz disco v8 alalım diyorlarmış ;D ;D ;D Mustafa abi sabahten beri sanayide, ben Discoyla iş görüşmesine gittim ;D ;D ;D

yazılarınızı baştan beri takip ediyorum bunu anlamanın en güzel yolu bence sokaktan insanlara sorun land rover deyince akıllarına ilk gelen ne defender ismini bilmeselerde askeriyle özleşmiş aracı tarif ederler bence.Bu da DEFENDER dir nacizane benim fikrim tabi off road deyince insanların aklında ya CJ serisi yada defender diyerleri .................................. gelmiyormu.

umutcelikel' Alıntı:

Laf aramızda Toyota ilk nokta hariç heryerde çok başarılıydı.

tango' Alıntı:
yazılarınızı baştan beri takip ediyorum bunu anlamanın en güzel yolu bence sokaktan insanlara sorun land rover deyince akıllarına ilk gelen ne defender ismini bilmeselerde askeriyle özleşmiş aracı tarif ederler bence.Bu da DEFENDER dir nacizane benim fikrim tabi off road deyince insanların aklında ya CJ serisi yada defender diyerleri .................................. gelmiyormu.

ilk akla gelen şey en doğru şey değildir, sokaktaki adama sorun inekler ne içer diye ilk önce "SÜT İÇER" diye yanıt vereceklerdir.

böyle bir resim koysam darılmaca olmaz herhalde yani umut çeligin demek istedigi bu herhalde
1587_bjlr_1.png
umutcelikel' Alıntı:

pancarmotorcu' Alıntı:
böyle bir resim koysam darılmaca olmaz herhalde yani umut çeligin demek istedigi bu herhalde
1587_bjlr_1.png

Bence pek uygun kaçmamış, Umut aynı zamanda defender sahibi idi, Ona pek kızmıyoruz, Her nekadar Defender- Disco diye birbirimize düşmüşte görünsek

LANDROVER KARDEŞLİĞİ denen bişey vardır. bunu, Lr (modeli ne olursa olsun) sahibi olmayan pek anlayamaz, birbirimizi hiç tanımasak bile yolda karşılaşınca selam veririz, Üstelikte bu Türkiye sınırlarının içinde birşey değildir, Dünyanın heryerinde bu kardeşlik devam eder, kimi zaman bir portekizli, ingiliz,yunan, hollandalı Türkiye de kardeşçe ağırlanır, kimi zamanda bir Türk İzlanda'da, Kazakistan'da, Mısır'da, Yunanistan'da.

İsterseniz siz bu mesajı silin, yada bizde toyota forumuna birkaç landrover karikatürü koyalım.

Saygılarımla

resmin üst kısmını okursanız başında belirtim yoksa kim neyi kullanmış beni hiç alakadar etmez ben kendi kullandıgım araca bakarım bu gün toyota olur yarın land .jeep bmv . siz bu işleri çok ciddiye alıyorsunuz her resim ve yazı yazdıgımda tereddütlü yazmakmı lazım yada herkezin gezenbilir içinde farklı guruplarmı oluşturmuş onu çözemedim yoksa gücü gücüne yetenemi şaka yollu yazabiliyor acıklama yaparsanız kimsenin menziline giripte kendimizi yormayalım

İşte bu sizin sandığınız gibi bişey değil, Landrover, parasını basıp alabileceğiniz bişey değildir , her bir LR kendi sahibinine özeldir, başka bir LR hastasına satarsınız bir haftada o araç baska bir karaktere bürünür, Sahibinin hobisidir, streslerinden uzaklaştığı, bunaldığında orasını burasını kurcalayıp rahatladığı birşeydir. En önemlisi sahibi için Ciddi birşeydir.

"Ben kullandığım araca bakarım bugün şu yarın bu olur" diyen biri bir LR a en fazla 1 ay tahammül edebilir. LR sahibi olmadan hayalleriniz, projeleriniz olmalı ki o landrover size özel olsun. İşte bu sebepten Bu araçların hala % 70 i yollarda, istisnasız her ülkede, Aç afrika ülkelerinde bile klüpleri var, onlarca sadece LRa özel dergi basılıyor.

Landrover ın beğenilmeyecek binlerce kötü tarafı var, bu araçları hergün kullanıyoruz, hertürlü yönünü biliyoruz ama Bu karikatürü Umutta koysa onada kızardım.

Menzil falan yok sadece biraz otokontrol gerekli.

Selamlar

evet landçiler için land rover bir tutku olsa gerek.. ama bazen yapılan şakalarada duygularımıza kapılmayıp gülsek... zaten gündelik yaşamda canımızı sıkan, keyif bırakmayan olayların içinde yaşıyoruz. kalan tek keyfimiz bu.. onuda ötv yakıt mtv benzeri şeylere rağmen hala korumak için bu dayanışmamızı bozmamak lazım derim genç bi üye olarak...

Selamlar,
çok haklısınız, aslında bu mail dizisinin başında da belirtmiştim.. bu iş sevgi gönül işi.. geri tabi ki şaka/takılma.. yoksa hiçbir marka babamızın malı değil ki ciddi olalım.. iyi bayramlar dilerim, reha

discovery-V8' Alıntı:
2008 Disco yok LR3 var ;D adını disco koymamışlar ayıp olmasın diye. Hem yeni modelleri karıştırmayın,aksi takdirde 2004 defenderde niye orta difflock yok, tracking control nerden çıktı diye soraralar, Disco denince akla disco I gelir, Defender deyincede Disco I ile yaşıt olanlar.

Defenderin ruhunu istemiyoruz Disconun ruhu hem kendine hem defendere yeter. Gerçi her araziye çıktığımızda bir defenderin ruhunu vincimle söküp alıyorum o ayrı konu. ;D

yettim gariii! savulun nemçeliler. defenderin fedaisi kara cüneyt pardon aytaç geldi ;D geç cevap için özür diliyorum. malum bayram arifesi foruma bakamadım. şimdi fazla mistik kaçıyor belki ama bu ruh meselesi önemli(gelişen teknolloji karşısında tek tutar dalımız) ;) def e diff lock yerine tcs abs qxw zttxdfgtdek de koysalar olmadı yürüyeni ve motoru söküp önüne at da bağlasalar efsaneliğinden birşey kaybetmez. yani duruşu yeter onun duruşu :D ayrıca benimde bahsetmek istediğim ikisinin teknik üstünlüğü değil, insanlar tarafından algılanışı hangisinin şehre hangisinin araziye yakıştığı konusu. yoksa teknik olarak 3 aşağı 5 yukarı aynı araba zaten disco 1 ve def. bu farkı şurdan da anlayabiliriz. hanımların %80 ini disco nun her serisiyle şehir içinde gezmeye ikna edebilirsiniz ama defender ile gezmeye ikna edemezsiniz ;) (nası konuştum reha üstat ) :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,634
Kaydolan Son Üyemiz
nivacikadir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR