Defender 110 mu Yoksa Discovery Seri 1 mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Defender Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 503
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 81,545
Ynt: Defender 110 mu Yoksa Discovery Seri 1 mi?

edaghan' Alıntı:
Puma dediğimiz motor, Ford Duratorq serisinde ZSD-424 kodlu 2.4lt hacimli mekanik pompalı motor. Duratorq serisinin ZSD-4xx modellerine Puma deniyor. aynı hacimde değişik güç ve tork değerleri üreten modelleri var. bizim baktığımız 120'lik olanı. yani 120PS (sanırım 122HP yapıyor) 240-285 Nm tork vereni. tork değeri konusunda ne yazık ki kesin bir bilgi alamadım. Ford satıcılarının hepsi farklı bilgi veriyor. Internete göre ise bu motor 300Nm tork veriyor. Land Rover bu motoru 2007 yılında Defender'a taktı. yapılan bazı değşikliklerle (ki en önemlisi mekanik yerine Common Rail hale getirildi) 360Nm torka ulaşıldı. ama yine TD5 mantığı ile bakarsak, common rail'in adı güzel, ama sahip olması pahalı...

en iyisi mekanik olanı. ilk bakışta motor çok da kuvvetli değil... Amerikan V8'lere ya da Japon dizellere göre zayıf kaldığı kesin. Ama 1- Dizel 2- sorunsuz Dizel 3- Türkiye'de üretilen bir Dizel 4- yedek parçası Anadolu'nun bakkalında satılan bir dizel 5- extra heavy duty rod aks şaft vs değiştirmeye gerek olmadan LR'nin standart yapısına uyan bir dizel...

işte bu yüzden, bir kaç arkadaşımla beraber aynı fikirdeyim, bana en uygun makina bu.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim engin bey. Diğer Land rover gönüllüsü arkadaşların yorumlarını da okudum, düşündüm ve değerlendirdim ve Disco 1'in benim için daha iyi bir araç olabileceğine karar verdim.TDI 300 motor bulursam süper olur. Bu arada kullanıcı ayrımcılığı için veya bu araç bundan iyidir mantığı ile açmadım konuyu.Elbetteki her iki aracında kendine has sağlam özellikleri var. Sadece kullanıcılar olarak sizin sıkıntı çektiğiniz konulara değinerek bunlardan kendime düşünce payı çıkarmak için biraz fikir aldım.

Ben defender ve Disco I hakkında ortalama bir haftadır geceli gündüzlü araştırma yaptım. Bu işte çok yeni olabilirim ama forumdaki bazı dostlarımızın da dediği gibi kendi şartlarım dahilinde değerlendirebileceğim şekilde konuya baktım. Modifiyeli hallerini normal iç aksamlarını, tarzlarını hatta otoparktaki halini bile düşündüm ki yapmam gereken son şey olsa bile :smiley:

Servet arkadaşın yaptığı araca bayılarak baktım, Disco 1 topiğindeki modifikasyonlarda uçtum denebilir. Çok bilgilendirici ve güzel bir deneyimdi bu topic benim için. Tamam mı? Hayır değil elbet hiçbir zamanda tamamlanmayacak sanırım bu Offroad'a giriş süreci. :smiley: Herkese gönülden teşekkür ederim fikirleriniz ve yardımınız için. Saygılar.

Etiketler

ben cok yeniyim sağ olsun engin kardeşimle ümraniye sanayide tanıştık kaderlerimiz birdi ben defender 92-83 tamirindeydim o discosunun derdinde o gün anladım ki yeterki aracı seveceksin onun için ameliyat masasındaymış gibi endişeleneceksin ustanın yuzune bakıp bir kızınız oldu demesini hayal edeceksiniz ( şakaydı) geçmiş olsun oooo bu motor seni 20 sene idare eder demesini hayal edceksiniz en ufak sese yine aynı yere getirp o ses için bisürü şey değiştirip rahatlayacaksınız. Bu biraz huzur güven sıcaklık kanım ısındı derler ya o mevzu yani

hangisine için kanın ısındıysa ona bineceksin hepsi bu
fakat ben defender 110 derim güçlü ve seri olmasını isterim hepsi bu :smiley:

sevgiler saygılar sizlere

reha' Alıntı:
eyvaaah, gene basliyoruz !

Sevgili Hakki Okay kardesim,
aslinda bunun cevabi, ne kadar bilinli,bilgili, mantikli ve tecrubeli oldugunuza bagli... Bu sorunuza
A) "kesinlikle Disco I" cevabi veren arkadaslarimiz,
1) OffRoad'a yeni baslamis, yada hala "yeni başlama" evresini atlatamamış
2) "vay, ben de OffRoad yapiyorum"
3) Arazi dedigin "konfor ile de yapilabilir"
edasina sahip olanlardir.. Sorunuza,
B) Konusmaya bile gerek yok, "Defender" diyenler ise
1) OffRoad konusunda tecrube kazanmis
2) Arazide gezmenin tadina varmis
3) Dogaya gideceksen, onun tutkunu isen, lukslerini de evde birakmak gerektigini
dusununen kisilerin cevabidir.. Aslina bakarsan, ben bunu ilkogretim ve yuksek ogrenim olarak nitelendiriyorum.. Neden derseniz, tanidigim butun arkadaslarim bu evreleri gecirdiler.. Simdik onlari da kategorize edelim..
A) Bilincli/Mantikli/Bilgili/Tecrubeli olanlar (benim gibi) ilkokuldan cabuk mezun oldular (Disco'dan kurtuldular) , delikanli gibi Defender'a biniyorlar bugun..
B) Bilinc/Mantik/Bilgi/Tecrube nispeten daha dusuk arkadaslarim (isimleri lazim degil) "diploma nedir kardesim, herkes universite mi bitirecek?" diyerek ilkokulda okumaya (Disco kullanmaya) devam ediyorlar. Ama bu arkadaslar çok sıkıştıklarında "ya, aslında benimde bir Defender projem var ama..." diye cümle kurarlar..
C) Bilincleri yeni acilmis olanlar (isimleri yine lazim degil) ilkogretimden Diploma almaya calisanlar.. yani, Disco sahibi ama Defender toplamakta olanlar

Not: istisnalar, KESİNLİKLE KAİDEYİ bozmaz.. İSTİSNA OLMAYAN kardeslerim, kendini bilmektedir, zaten birazdan düşerler...

Ulen ben bu konuyu nasıl kaçırmışım ;D ;D ;D

Ben henüz İLKÖĞRETİMDEN DİPLOMA almaya çalışanlardanım. pahahahahah

Hoş denemediğim arazi aracı kalmadı ama olsun Reha öyle diyorsa öyledir.

Not: Şu meşhur 40-45 derecelik tırmanışta 1 adet V8 disco, 1 adet 300 tdi Disco (2 denemede), 1 adet 2.8 TGV Defender, 1 adet TD5 Defender (2 denemede) gördük ama Şahsınıza ait Pumalı Defender neden piyasada yoktu? ;D

Selamlar

Selam,
cevap veriyorum..

1) ilkokuldasınız ama sorana "zaten benim bir Defender procem var" diyen birini taniyormusunuz? dua etsin ki artik grupta degilim!
2) acaba bir allahin kulu oturupta, kimsenin aklina gelmeyen video'yu cekmeyi akil etmis olabilir mi? boylelikle "her zaman oldugu gibi" sahsiniz da konudan habedar olmus olabilir mi?

sevgiler, reha

Boşversenize....

İkinizin arabası da istediğinizi yapmıyo mu? o zaman? nedir bu ... yarışı?

birinizinkasasını, birinizin de motoru kullandığım arabamda, bu tarz yarışlardan uzak durmak istiyorum ama.. yine de belirteyim, hiçbişeyin en iyisi yok... en iyisi, arabanın seni diğer arkadaşlarınla kamp yapabileceğin yere rahat ve mutluca götüreni....

bayram sonrası şööle bolu taraflarında bir kamp yapalım da, hanginizin arabası daha güzelmiş bi görelim... heheheh ikinizi de bi çekiveriim.

bye... herkese iyi bayramlar

Engin kardescigim,
olay tabii ki yaris degil, "biraz gerçek/biraz duygusal(YTL)/biraz latiffe/biraz eğlenme/biraz kızdırma".. ama dikkat edersen, eski notumun en altina zaten yazmışım

"Not: istisnalar, KESİNLİKLE KAİDEYİ bozmaz.. İSTİSNA OLMAYAN kardeslerim, kendini bilmektedir, zaten birazdan düşerler..."

eğlenceli olan şudur ki, arkadasimizin (adı kesinlikle lazım değil) konuya uyanmasının 5.5 ay almış olması.. Sanırım Disco sever (!) arkadaşımız sevgili Defender projesi için kafa yoruyordur.

Bolu için de, maalesef 11-12Ekim de proje çalışması var.. Ama 17-18-19 güzel olur bence.. tabii, sevgili dostumuz fark edebilirse bu zamana kadar! reha

Bizde proje bitmez , ona bakarsan unimog projemde var , bu yıl işler çok sıkıştı yoksa en azından birini hayata geçirecektim, seneye diyelim.

Ama bu benim Discodan aldığım hazzı değiştirmez, Disco doğdu kucağımda diğerleri daha plan proje aşamasında, Disco hep duracak, projeler hergün değişiyor.

Bayramda ben yerimden kıpırdayamam, Bugün ayaşta baya bir kurtlarımızı döktük bu beni en az iki hafta götürür.

Selamlar

;D

Tozlu yollarda sürat yapmaya biz arazi demiyoruz belki ondandır. ;D

[attachment=1]
şimdi bu bırakılırda Defendere binilirmi? ;D

Selam ulu Disco Sever...
gordugum kadari ile gezdiginiz yerde toz bile yok ;-) eh, tabii ki devgili Disco'nuza kiyamamissinizdir.. Ama bu konuyu daha fazla uzatmayalim, herkes sevdigi aracina binsin.. reha

reha' Alıntı:
eyvaaah, gene basliyoruz !

Sevgili Hakki Okay kardesim,
aslinda bunun cevabi, ne kadar bilinli,bilgili, mantikli ve tecrubeli oldugunuza bagli... Bu sorunuza
A) "kesinlikle Disco I" cevabi veren arkadaslarimiz,
1) OffRoad'a yeni baslamis, yada hala "yeni başlama" evresini atlatamamış
2) "vay, ben de OffRoad yapiyorum"
3) Arazi dedigin "konfor ile de yapilabilir"
edasina sahip olanlardir.. Sorunuza,
B) Konusmaya bile gerek yok, "Defender" diyenler ise
1) OffRoad konusunda tecrube kazanmis
2) Arazide gezmenin tadina varmis
3) Dogaya gideceksen, onun tutkunu isen, lukslerini de evde birakmak gerektigini
dusununen kisilerin cevabidir.. Aslina bakarsan, ben bunu ilkogretim ve yuksek ogrenim olarak nitelendiriyorum.. Neden derseniz, tanidigim butun arkadaslarim bu evreleri gecirdiler.. Simdik onlari da kategorize edelim..
A) Bilincli/Mantikli/Bilgili/Tecrubeli olanlar (benim gibi) ilkokuldan cabuk mezun oldular (Disco'dan kurtuldular) , delikanli gibi Defender'a biniyorlar bugun..
B) Bilinc/Mantik/Bilgi/Tecrube nispeten daha dusuk arkadaslarim (isimleri lazim degil) "diploma nedir kardesim, herkes universite mi bitirecek?" diyerek ilkokulda okumaya (Disco kullanmaya) devam ediyorlar. Ama bu arkadaslar çok sıkıştıklarında "ya, aslında benimde bir Defender projem var ama..." diye cümle kurarlar..
C) Bilincleri yeni acilmis olanlar (isimleri yine lazim degil) ilkogretimden Diploma almaya calisanlar.. yani, Disco sahibi ama Defender toplamakta olanlar

Not: istisnalar, KESİNLİKLE KAİDEYİ bozmaz.. İSTİSNA OLMAYAN kardeslerim, kendini bilmektedir, zaten birazdan düşerler...

bir konuda ancak böyle derinlikli ve açıklayıcı tespit yapılabilir. bravo reha bey. teknik özellikleri ve konforu şöyle ya da böyle modifiyelerle iyileştirilebilir. defender'a şunu yaparsınız disco ya bunu. forum sitelerinde yada insan ayağı değmemiş ormanlarda dağlarda yarıştırabilirsiniz ikisini. ama şu var ki defender'ın ruhunu çıkartamazsınız, çıkartamayacağınız için disco ya da koyamazsınız. disco herşeyde; arazi kabiliyetinde bile def'e üstün gelebilir ama asla bir makinadan fazlası olamaz. efsane olamaz. safkan duruşu olamaz.(karşılaştırınız 89 disco ile 2008 disco)selamlar.

Aman Aytaç bey,
Yavuz bey biraz geç geldi ama gördüğünüz gibi "pir" , simdik bayram airifesinde elinden bir kaza cikacak ;-) .. reha

çıkmaz çıkmaz. bunun böyle olduğunu cümle alem disco cular bilir de kimi söyleeer, kimi söylemez ya da söyleyemez. zaten onun için değilmidir ki disco def ile karşılaştırılır hep. selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
drcard

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR