Daihatsu Feroza Teknik Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ophtha Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 319
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 147,113
Ynt: Daihatsu Feroza Teknik Yardım

acaNn' Alıntı:
geçen kayışdağına çıkınca bayağı dik bir yerden manevra yapmak zorunda kaldım ama arabanın limitlerini tam da bilmediğimden ödüm patladı resmen,,ferozanın eğim ölçerini aktif olarak kullanan var mı? şimdiye kadar süs olarak duruyodu orta konsolda ama geçen bayağı ihtiyacım oldu
bi anlatan olsada öyrensek bende hiç anlamıyorum ,hatta söküp oraya telsiz yerleştireyim dedim olmadı ne'işe yarar bilmediyim halde taktım yerine.

Etiketler

Arkadaşlar,

ister Feroza olsun ister diger arazi araçlarındaki egim ölçer ve varsa tabii altimetre arazide isteyenin işine yarar.

Şöyleki..her aracın yanal ve dikey egimlerde limitleri vardır.Bu gerek kullanım kitapcıgında gerekse iyi bilenler tarafından ifade edilir.

Gösterge bunu gösterir.Eger düz bir zeminde vede denize sıfır bir yerde hem altimetre(yükseklik ölçer) hemde egim ölçeri kalibre

etmelisiniz.Yani altimetre deniz kenarında 0 olmalı..Egim ölçer de yanal ve dikey ayarda sıfırdaki çizgilerde olmalı..öyle ayarlamalısınız.

Gerek yüksek yere çıktıgınızda gerekse bir arazide hareket sırasında bunun dogrulugunu da görürsünüz.

Bilmem anlatabildim mi..

ismail abi ,o konuda sıkıntı yok ama üstündeki rakamlar neyi ifade ediyor daha çok onu bilen var mı diye sormuştum. Mesela eğim ölçerin rakamları 2-4-6 diye gidiyor,acaba 20 40 60 derece olarak mı kullanmış fabrika( veya %20-40-60lık eğim) ? Onu anlayabilirsek ,atıyorum ferozanın yanal limiti 40 dereceyse ,eğimölçerdeki rakam 4'e geldiği an daha temkinli hareket ederiz diye düşündüm.

çünkü kayışdağına çıktım dediğim gün yokuşun son 10 metresinde araba patinaja düştü, arkamda zifiri karanlık olduğu için mecbur manevra yapmak zorunda kaldım,,neyse ki eğimin olduğu tarafımı ağaca denk getirmeyi başardım ki araba takla atarsa ağaç tutsun diye, allahtan kazasız belasız kurtardık. İnsanın başı sıkışınca gelince önemli oluyor böyle şeyler,şimdiye kadar umrumda bile değildi eğim ölçer,alican'ın dediği gibi virajlarda ve kasislerde nasıl sallanıyor diye bakıyordum sadece :smiley:

Alican arkadaşım,

Aynen dedigin gibi 2,3,4 rakamları kesinlikle 20,30,40 rakamlarını yani hangi yöne dogru ise % cinsinden egimi gösteriyor.Hatta buralarda eger egim ölçer orijinalse arajın yanal egimlerdeki limiti kırmızı çizgilerle belirtilir.

Yani Feroza diyelim ki %35 yanal egime kadar güvenle gitme durumuna göre lastik ebadı,araç yüksekligi ,süspansiyon sertligi v.s v.s ayarlanmışsa.. bu yüzdeye kadar kısım yeşil çizgilerle olur..sonra tehlikeli bölge yani limitler gelince çizgiler kırmızıdır.

İyice bakarsanız çizgilerdeki renkten anlaşılır.

Bendeki Land Cruiser LC70 de bulunan orijinal egim ölçer ve altimetrede ,egimölçerde limit % 40 oldugu belli..Lakin bizler araçlarımızı degişik ebatta lastik,yükseltmelerle bunu biraz geçersiz kılarız o ayrı... :D

alican4153' Alıntı:
Herkese merhaba,ferozasının camını manuelden otomatiğe çeviren var mı? Acaba bu internette satılan cam kaldırma motoru setlerinden alsam kendim yapabilir miyim :smiley:
merhaba ali kardeş benim bacanakta suzuki svit vardı çamını otomatiye çevirdi muhtemelen bizimkilerde olur'da ben otomatiye çevirince ne diyolar kolkoyma yerimi kapıyı kapatmak için kolyeri varya cam otomatiyi olan ferozalarınkinden,inşallah anlatabilmişimdir ,onu nerden bulabiliriz.

bekirgümüş' Alıntı:
merhaba ali kardeş benim bacanakta suzuki svit vardı çamını otomatiye çevirdi muhtemelen bizimkilerde olur'da ben otomatiye çevirince ne diyolar kolkoyma yerimi kapıyı kapatmak için kolyeri varya cam otomatiyi olan ferozalarınkinden,inşallah anlatabilmişimdir ,onu nerden bulabiliriz.

Ferozanın iç aksam parçaları nerede bulunur hiç bir fikrim yok,kolay bulunabileceğin[SIZE=78%]i de pek sanmıyorum[/SIZE] :-\

şimdi reklam veya ticaret gibi algılamayın da ,benim eniştem japon oto yedek parça işi yapıyor, ben tüm parçalarımı ondan alıyorum haliyle. İstediğiniz parça olursa mesaj atın ben yardımcı olmaya çalışayım, veya isterseniz numarasını da veririm direk siz konuşabilirsiniz.

gerçi kol koyma yerinin bulunacağını hiç sanmıyorum, öyle aranan bir parça değil çünkü, hatta ben de kendi arabama güneşlik bakıyodum ama o da yok başka markadan uydurma oluyor

acaNn' Alıntı:
şimdi reklam veya ticaret gibi algılamayın da ,benim eniştem japon oto yedek parça işi yapıyor, ben tüm parçalarımı ondan alıyorum haliyle. İstediğiniz parça olursa mesaj atın ben yardımcı olmaya çalışayım, veya isterseniz numarasını da veririm direk siz konuşabilirsiniz.

gerçi kol koyma yerinin bulunacağını hiç sanmıyorum, öyle aranan bir parça değil çünkü, hatta ben de kendi arabama güneşlik bakıyodum ama o da yok başka markadan uydurma oluyor
teşekkürler alican kardeş ıhtiyacımız olduyunda rahatsız ederiz,saygılar.

alican bey size zahmet bir sorsanız bunların ön fren caliper takımı varmıdır teşekkürler.

salih abi ellerinde yokmuş ama getirtiriz dediler,, ben yine de numaralarını vereyim isteyen direk görüşsün diye :smiley:
özler otomotiv:0536 688 0843

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR