Daihatsu Feroza Teknik Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ophtha Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 319
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 147,142
Ynt: Daihatsu Feroza Teknik Yardım

abi arkadan makaslardan ses yok,ses direk önden geliyor spreyle yağladık 5 dakka sonra yine aynı oldu bunlarda da burç veya rotiller ayrı satılmazmış düzelmezse komple salıncak alcaz herhalde haftaya pazartesi güzel bir alt yıkama yaptırıpta yağlatayım bakalım ne olacak

Etiketler

Alican,

Selam, Nasılsın?

Direksiyonu sağa yada sola tam kırıncamı geliyor ses?

Ersan

alican4153' Alıntı:
Herkese merhabalar;

Ferozamın ön takımından araba sarsılınca gacur gucur ses geliyor,usta rotillerden dedi yağladık ilk başta geçti tekrar başladı daihatsu parçacısına rotilleri sordum tek satılmaz komple salıncak olarak satılır dedi daha önce hiç sizin başınıza böyle bir durum geldi mi ?
Enteresan..
Benimki'de sıcak havalarda;direksiyonu sağa;sola çevirince acayip bir ses çıkartıyor;soğuk havalarda yapmıyor;gıcık etti ::smiley:

forester' Alıntı:
Alican,

Selam, Nasılsın?

Direksiyonu sağa yada sola tam kırıncamı geliyor ses?

Ersan

Merhaba Ersan Abi ,iyiyim sende iyisindir inşallah

Yok o ses değil o sesi de yapıyor bazen şimdiki sesi şöyle anlatıyım kaputa elle bastırıp arabayı sallayınca sürekli gelen bir ses yani elle sallamada bile oluyor,çukurlara girincede haliyle aynı :-\

alican4153' Alıntı:
abi arkadan makaslardan ses yok,ses direk önden geliyor spreyle yağladık 5 dakka sonra yine aynı oldu bunlarda da burç veya rotiller ayrı satılmazmış düzelmezse komple salıncak alcaz herhalde haftaya pazartesi güzel bir alt yıkama yaptırıpta yağlatayım bakalım ne olacak

Alican bey,motor kaputu kapanınca sağ ve solda 2 adet lastik var.yani kaput lastiklerin üzerine kapanıyor.küçük 2 adet sağda ve solda.lastikleri bi yağlasanız iyi olur.yada kaputa temas ettiği yerleri.siyah küçük bi şey..araç çukura düşünce ön kaput oynuyor ve gıcır gıcır diye ses çıkarıyor.

mehmet ali esmer' Alıntı:
Alican bey,motor kaputu kapanınca sağ ve solda 2 adet lastik var.yani kaput lastiklerin üzerine kapanıyor.küçük 2 adet sağda ve solda.lastikleri bi yağlasanız iyi olur.yada kaputa temas ettiği yerleri.siyah küçük bi şey..araç çukura düşünce ön kaput oynuyor ve gıcır gıcır diye ses çıkarıyor.

Çok teşekkür ederim Mehmet Ali bey,sizin dediğiniz yerleri de yarın gözden geçirip bir yağlıyayım.

Sesler çamura girince susuyor ;D Ustanın demesine göre o ses yapan şeyler (isimlerini unuttum :smiley: ) körükleri mi ne yırtıldığı için ıslanıyomuş kuruyunca ses yapıyormuş araba pazar gecesinden beri serviste olduğu için ses yapıyormu bilmiyorum tamirden çıkınca bakcaz artık ;D ;D Bu arada Rıdvan ustaya buradan da teşekkür ediyorum yoğun iş temposuna rağmen telefonda ilgileniyor en güzel şekilde :smiley: :smiley:

bugün aracı rıdvan ustaya teslim ettim, bir şeye kafam takıldı, usta segmanı-piston hazır alıp boşuna fazla para harcama pistonların fazla aşınmamışsa segman kestiririz eski pistonunu kullanırsın sıkıntı olmaz dedi,usta da işin erbabı olduğu için pek dert etmedim gerçi ama yine birkaç kişi geldi içime kurt düşürdü, düşünüyorum yeni alsam mı diye? Sizce gerek var mı?

acaNn' Alıntı:
bugün aracı rıdvan ustaya teslim ettim, bir şeye kafam takıldı, usta segmanı-piston hazır alıp boşuna fazla para harcama pistonların fazla aşınmamışsa segman kestiririz eski pistonunu kullanırsın sıkıntı olmaz dedi,usta da işin erbabı olduğu için pek dert etmedim gerçi ama yine birkaç kişi geldi içime kurt düşürdü, düşünüyorum yeni alsam mı diye? Sizce gerek var mı?
Bi tarihte;bizde 67 model Anadol taksi vardı;Bostancı sanayisinde segman kestirip yaptırdık ve onlarca yıl kullandık:smiley:
Bence;mümkün + güzel fikir..

benim canımı sıkan da oydu, yok uzun ömürlü olmaz, yok 1 sene sonra yine motor yaptırırsın diyen çok oldu ama anadol beni rahatlattı

gerçi hep böyle değil mi hastalanınca herkes doktor olur, ev alırken herkes emlakçı :smiley: , araba işi olunca da herkes usta oldu ;D

acaNn' Alıntı:
benim canımı sıkan da oydu, yok uzun ömürlü olmaz, yok 1 sene sonra yine motor yaptırırsın diyen çok oldu ama anadol beni rahatlattı

gerçi hep böyle değil mi hastalanınca herkes doktor olur, ev alırken herkes emlakçı :smiley: , araba işi olunca da herkes usta oldu ;D
Fazla takılmaya gerek yok :smiley:
Ustanın söylediği gibi;pistonlar'da hasar yoksa;gömlek çizik değilse;neden olmasın?
Bazen;sadece segman atarak"yarım rektefiye'mi deniliyordu?"işi küçük çaplı kurtarmıyormuyuz..

koroglu1414' Alıntı:
işi küçük çaplı kurtarmıyormuyuz..

hah işte canımı sıkan da bu kadar şeyle uğraşmışken büyük çaplı kökünden halledeyim bir daha aklım kalmasın diyorum.işleme yarım motor da diyen var evet . Motor hazır açılmışken eğer değişmesi gerekiyosa piston vs. yeniden almayı düşünüyorum. Ustayı da delirttim , gereğinden fazla endişe yapıyorsun,belki 100 tane motor yaptım diyor, haklı :D ama ne yapayım ilk arabam sonuçta, elimde değil :smiley: . İnşallah segman vs. problem çıkmaz ama çıkarsa eğer sanırım yeni alacağım, şu an öyle görünüyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri