Daihatsu Feroza Teknik Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ophtha Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 319
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 147,142
Ynt: Daihatsu Feroza Teknik Yardım

Tabi canım, gerçi daha belli değil belki sadece conta ve subap lastiklerindendir sorun (iyimser düşünüyorum :D ) .değiştirince de taiwan malı pistonlar biraz korkutucak beni ama, bir sorun çıkaracaksa önce sana çıkarır ben de ona göre önlemimi alırım ;D

Etiketler

zaten herkes subap lastikleriyle contanın mutlaka orjinal olması lazım diyor. O kadar hayati bir fark olsaydı piston için de aynısını söylerlerdi. Yarına gereken parçalar belli olur sanırım, bakalım ne çıkacak, hayırlısı artık.

acaNn' Alıntı:
zaten herkes subap lastikleriyle contanın mutlaka orjinal olması lazım diyor. O kadar hayati bir fark olsaydı piston için de aynısını söylerlerdi. Yarına gereken parçalar belli olur sanırım, bakalım ne çıkacak, hayırlısı artık.
merhaba ali kardeşim kolay gelsin takip ediyorum paylaşımlarını, bu parçaları bulmakta sıkıntı oluyormu çünkü birgün bizede lazım olacak.

bekirgümüş' Alıntı:
merhaba ali kardeşim kolay gelsin takip ediyorum paylaşımlarını, bu parçaları bulmakta sıkıntı oluyormu çünkü birgün bizede lazım olacak.

teşekkür ederim :smiley: ,orjinal conta kolay bulunuyor da subap lastiklerini çok zor buldum, hatta istanbul'da son kalan bile olabilir emin değilim. Ankara'daki servisleri bile aradım en az 15-20 gün dediler.

Bugün aracın yanına gittim , kalan parçaları da getirdim. Pistonlar rıdvan ustanın tahmin ettiği gibi sağlam çıktı, sadece segman aldım (kesme değil ama orjinal japon) piston değişmeyecek. Üst kapak taşlamacıdan gelecekmiş onu bekliyorlar.

Yalnız eski contanın halini bir görseniz, sanki kağıt üzerinde sigara söndürmüşler gibi delik teşik olmuş, ayrıca rıdvan usta motor bloğunun da fotoğrafını çekmişti, onda da eğiklik vardı, taşlamadan gelince hepsi düzelmiş. Maalesef fotoğrafları almak aklıma gelmedi, bir daha gittiğimde alırım artık :smiley:

bari bloğun taşlanmış halini gösteriyim ,hiç yoktan iyidir :smiley:

Fotoğraf0520.jpg

Fotoğraf0521.jpg

birdaha gittiğimde fotoğrafını çekicem, inşallah atmazlar. Öyle böyle değil hem eğilmiş hem de yanmıştı. Gerçi 10, bilemedin 15 kmde tüm suyu bitiren arabadan ufak bir yanık beklemiyodum :smiley:

adaş senin motor yapıldıktan sonra birdahaki yağ değişimine kadar ne kadar yağ eksiltti? lpg li olduğu için 1 lt ye kadar normal dedi usta

Adaş 1 litreye yakın eklemişimdir ama 1 litreyi geçtiğini hiç sanmıyorum,yeni yağ değişiminde de 15-40 koydum,yeni yapılan motorlarda da segman alışana kadar yağ yakımı olurmuş diyede duydum

tamam adaşım eklediysen problem yok, ben 1 damla eksiltmiyo dersin diye korktum bi an :D. Ben de çok eksiltmeden önce 10-40 koyuyodum ama dediğin gibi ferozaya 15-40 daha uygunmuş. Motor yaptırmadan önce 20-50 koyuyodum o ayrı :smiley:

merhaba arkadaşlar bunu öyrendiyim iyi oldu o zaman bende 15.40 koğdurayım çünkü yağın deyişmesi lazım.

acaNn' Alıntı:
tamam adaşım eklediysen problem yok, ben 1 damla eksiltmiyo dersin diye korktum bi an :D. Ben de çok eksiltmeden önce 10-40 koyuyodum ama dediğin gibi ferozaya 15-40 daha uygunmuş. Motor yaptırmadan önce 20-50 koyuyodum o ayrı :smiley:

Benim ustada 15-40 önerdi feroza için,20-50de iyi ama onun değişimi 5bin kmde bir oluyor öğrenciye gitmez ;D ;D

alican4153' Alıntı:
Benim ustada 15-40 önerdi feroza için,20-50de iyi ama onun değişimi 5bin kmde bir oluyor öğrenciye gitmez ;D ;D

fiyatı daha ucuz ama yine kullanılmaz be, bal gibi resmen :D . Yazın belki olabilir

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri