Daihatsu Feroza Teknik Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ophtha Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 319
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 147,628
Ynt: Daihatsu Feroza Teknik Yardım

acaNn' Alıntı:
bu arada cevdet abi geçmiş olsun, ferozaların conta yakma sıkıntısı var sanırım demiştin bir ara, hakkaten de doğru gibi

conta yakma sıkıntısı mı yok öyle birşey :p biz motoru söktük conta sapasağlam çıktı,suyun yağa karışmasının sebebi saplamaların uzamasından kaynaklanmış kapağın izi çıkmamıştı bile contada. saplamalar uzadığı için sıkınca uçları aşağı deydiğinde kapağı yukarı doğru açmış.

Etiketler

alican4153' Alıntı:
şuan servis stoklarında kısa saplama var ama uzunlar yok onun için sipariş verip 20 gün beklemek gerekiyor.

adaş ne var ki zaten serviste,, anca buji ;D,,, neyse adaş artık sen de kurtardın, araban daha sorun açmaz :D

acaNn' Alıntı:
adaş ne var ki zaten serviste,, anca buji ;D,,, neyse adaş artık sen de kurtardın, araban daha sorun açmaz :D

Contada var onuda unutmamak lazım ;D ama servis ne isterseniz 20 güne getirtiriz japonyadan dedi,adapazarındaki servisede daihatsunun türkiyeden çekilmesini sordum servis ve yedek parça ağında değişiklik yok sadece araç satışı olmayacak dedi :smiley: ben kurtardım valla maşallahı var saat gibi çalışıyor bakalım vinç tamponu yaptırma gibi bir planım var üstteki sisleride tampon yaptırırsam onun üzerine alıcam :D

oh oh hadi bakalım hayırlısı,tam canavar olucak desene :smiley: , ben de flanş işinden vazgeçtim, geçen artikülasyona bakarken flanş taksaydım çamurluğa sürter gibi geldi.

adaş senin akün kaç amper? şimdi ben de 2 tane sis alıcam da 60 amper akü yeter mi diye düşünüyorum, hatta almayı düşündüklerim bunlar

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-hella-jumbo-320-surucu-sis-lambasi-80389208/detay

hellanın da tek dezavantajı var,magirus dolmuşlarda ,şahin-doğan vs. arabalar hella dolu, çakma ama olsun dış görünüş aynı ;D

bu arada arabanın güneşliği artık iyice sinir etmeye başlamıştı,içini belki tamir ederim dedim. Açtıktan sonra vallahi ben bile utandım. İncecik demirin içine bildiğimiz 2mm kalınlığında kartonu bantla yapıştırmışlar, tabi 16 sene içinde karton kartonluktan çıkmış :smiley:

acaNn' Alıntı:
sertlik önemli değil de tekerleklerin yerden kesilme yüksekliği değişmese yeter, zaten sert araba battı balık yan gider ;D

bu arada cevdet abi geçmiş olsun, ferozaların conta yakma sıkıntısı var sanırım demiştin bir ara, hakkaten de doğru gibi
Radyotör kenarından biraz-cık ıslaklık oluyor ama bununla eksiltme çok fazla olmaz düşüncesindeyim,zira yinede oluyor,bazen çok rampalı yol çıkıp stop ettiğimde curkk curkk diye hava su karışımı bir emiş sesi geliyor ;D anlamadım..

alican4153' Alıntı:
Cevdet abi eğer motoru sökersen saplamalarınıda kontrol ettir uzama yaptığı için vidanın başladığı yerde incelme oluyor sıkarken 'çaattt' diye kırılıyor valla ;D biz son motor açışımızda 6 saplamayı değiştik. he birde şuan servis stoklarında kısa saplama var ama uzunlar yok onun için sipariş verip 20 gün beklemek gerekiyor.
hımm,kulağıma küpe yapayım :smiley:aklımda bulunsun..
Teşekkür ederim kardeşim.

alican4153' Alıntı:
conta yakma sıkıntısı mı yok öyle birşey :p biz motoru söktük conta sapasağlam çıktı,suyun yağa karışmasının sebebi saplamaların uzamasından kaynaklanmış kapağın izi çıkmamıştı bile contada. saplamalar uzadığı için sıkınca uçları aşağı deydiğinde kapağı yukarı doğru açmış.
Birde şunu sorayım,distiribürator kapağı il tevzi kutusu arasında conta vb birşey varmı sizinkilerde?zira benim araç su geçişlerinde olduğu gibi dolduruyor içini :p
keza,bir bardak su döksende giriyor-ya :smiley:

koroglu1414' Alıntı:
Birde şunu sorayım,distiribürator kapağı il tevzi kutusu arasında conta vb birşey varmı sizinkilerde?zira benim araç su geçişlerinde olduğu gibi dolduruyor içini :p
keza,bir bardak su döksende giriyor-ya :smiley:

rica ederim abi,ben hiç öyle bir conta farketmedim :-\ bende bir kere sudan hızlı geçmiştim hemen stop etti ondan sonra poşet sardım bir daha stop etmedi ;D ;D

alican4153' Alıntı:
rica ederim abi,ben hiç öyle bir conta farketmedim :-\ bende bir kere sudan hızlı geçmiştim hemen stop etti ondan sonra poşet sardım bir daha stop etmedi ;D ;D
Poşet-moşet olurmu bilmem?biraz dandik olur ama ;D
Etkinlik esnasında geçici bir çözüm sayılabilir yinede :smiley:

valla ben daha yeni değiştirdim distiribütör kapağını tevzi makarasını birde içinde oring conta var lastikten sizde yok ise su alma ihtimali yüksek.

salihdalci' Alıntı:
valla ben daha yeni değiştirdim distiribütör kapağını tevzi makarasını birde içinde oring conta var lastikten sizde yok ise su alma ihtimali yüksek.
Merahabalar Salih bey,distiribütör kapağının fiyatı nerelerde?bilginiz varmı + conta sonradan alınabiliyormu?yoksa sizin aldığınız gibi takım halinde'mi satılıyor.
Demekki benimkinde conta olmadığı için su alıyor :(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR