Dacia - Duster'in Eksileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mstdgbkn Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 331
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 67,721
Ynt: Dacia - Duster'in Eksileri

Tekrar yazalım; belki fikrimizi net anlatır.

DUSTER'IN EN BÜYÜK EKSİSİ, DACİA OLMASI....

Yukarıda arkadaşlarımızın değerlendirmeleri firmaya (reno/dacia) ilişkin... Tüketici açısından durum aleyhte. (Opsiyonlar vs.) Zaten tüketiciliğin doğası gereği, tüketici en iyi faydayı en ucuza almak ister. Tarihin her döneminde böyle olmuş.

Firma ise, kendisi açısından gerçekten iyi bir pazarlama ve fiyatlandırma stratejisi izliyor. Özellikle yapılan ufak ufak zamlar... Rakibi olan markaların fiyatlarına pek yaklaştırmıyor; bu tür aracı almak isteyen hep bir ikilem yaşasın ve bizi tercih etsin farktan dolayı...diye. Ama çok da aşağıda bırakmıyor.

Tahminim o ki, bu Duster denilen makina kendini kanıtlayınca, fiyatı muhtemelen daha da yükseltecekler.

Kendini kanıtlayınca derken, "yollarda uzun süre kullanıldıktan sonra bakalım ne olacak" sorusunun tüketicinin kafasında bir cevap bulması. Daha önceleri "yeni çıkan bir otoyu, hele Dacia gibi bir markanın otomobilini almak risktir" demiştim. (Aralık 2010-deneyimlerimi paylaştığım başlıkta) Halen de öyledir. Birkaç sene daha geçmesi lazım. Binlerce kişi denemeli/alıp kullanmalı, yüzbünleri devirmeli ki, sonuç görülsün.

Şayet iddia edildiği gibi sağlam ise, gelecekte daha da yükseltirler fiyatı.
Yukarıdaki yorum, Dacia firmasıyla ortaklığım olduğu, bu firmayı ve markayı çok sevdiğim şeklinde anlaşılmamalıdır. Arabama tutkuyla bağlı filan değilim. (Yeniyetmelik çağını çoktan geçtik) Sadece "biniyorum, dilediğim yere gidiyorum" o kadar. Sağını solunu süslemiyorum, titiz filan değilim. Arzederim.

Etiketler

Duster'ın ön göğüslük dizaynı eksiklik olarak zikredilmişti; evet, düğmelerin (özellikle cam düğmeleri) kullanımı çok kötü. Onu bir kez daha vurgulayalım.

Bir de silecekleri kötü. Haftaya 15 bin km. bakımı var, değiştirteceğim.

olguncandan' Alıntı:
Duster'ın ön göğüslük dizaynı eksiklik olarak zikredilmişti; evet, düğmelerin (özellikle cam düğmeleri) kullanımı çok kötü. Onu bir kez daha vurgulayalım.

Bir de silecekleri kötü. Haftaya 15 bin km. bakımı var, değiştirteceğim.

ben silecekleri garantiden değiştirmiştim (garantisi 6000km.) fakat yeniside 1 ay sonra tekrar iz bırakır oldu.. Bence piyasadan farklı bir marka bakmak lazım.
3 Gün önce yine uzun yol yaptım ve kesinlikle sabit hız kontrolü derim.Camlar konusunda da Ümit ERKAN daha önce video yülemişti, tek dokunuşta camlar otomatik kalkıyordu eğer nerede ve nasıl yaptıracağımı bulabilirsem yaptırmayı düşünüyorum.

Sayın ttn

Bu silecek işini ben de piyasadan bakayım.

Sabit hız kontrolü diye bir özellik Duster'da var mıydı? Galiba yoktu. Gerçi ben pek önemsemiyorum. Sence neden "kesinlikle önemli"dir?

Camlara gelince; dokununca kapanması meselesi değil de, düğmelerin pratik kullanışlı olmaması asıl sorun. Yeri ve konumu çok kötü. Aniden kapatmak istediğinizde, bulmak sorun.

olguncandan' Alıntı:
Sayın ttn

Sabit hız kontrolü diye bir özellik Duster'da var mıydı? Galiba yoktu. Gerçi ben pek önemsemiyorum. Sence neden "kesinlikle önemli"dir?

Camlara gelince; dokununca kapanması meselesi değil de, düğmelerin pratik kullanışlı olmaması asıl sorun. Yeri ve konumu çok kötü. Aniden kapatmak istediğinizde, bulmak sorun.

olgun bey

yakıtı denemek için sabit 100km hızla sürdüm ve belli bir süre sonra eziyete dönüşüyor yani sabit hız kontrolünün olmaması büyük bir eksik.. Bu arada port bagaj takılı halde 435km 95 tl yaktı

mstdgbkn' Alıntı:
Duster Laureate 1.5 dCi 110 bg Euro 5 - 4x4 48.300 46.800
Opsiyon
Metalik Renk 400
Look Paketi (Krom renkli koruma kızakları, eteklikler, dikiz aynaları, tavan barları + Karartılmış arka camlar) 1.300
Güvenlik Paketi (Yan hava yastıkları + Ön gergili ön emniyet kemerleri + Ön yolcu emniyet kemer ikazı) 400
Deri direksiyon simidi ve vites topuzu 250
Deri Döşeme Paketi (Deri döşeme koltuklar + Deri direksiyon simidi ve vites topuzu) 1.300
ESP + ASR 1.000
Toplam 52.700 51.200

siteden alıntıladım.

Merhabalar,
Bir süredir fiyat araştırıyordum.
Bir Renault bayisinden ESP + Look Paketi ile birlikte 49.000 TL fiyat aldım geçen hafta.

selcukozupek' Alıntı:
Merhabalar,
Bir süredir fiyat araştırıyordum.
Bir Renault bayisinden ESP + Look Paketi ile birlikte 49.000 TL fiyat aldım geçen hafta.
Antalya da fuar da otomobil fuar indirimli 48.300 demişler isterseniz bir araştırın.

ttn' Alıntı:
olgun bey

yakıtı denemek için sabit 100km hızla sürdüm ve belli bir süre sonra eziyete dönüşüyor yani sabit hız kontrolünün olmaması büyük bir eksik.. Bu arada port bagaj takılı halde 435km 95 tl yaktı

100 km.de 5.6 lt veya 220 kr civarı yapar ki, fevkalade güzel.

Ancak hız kontrolü, belli hızda akan trafikte kullanışlı olur diye biliyorum. Özellikle otoban ve benzeri güzergahlarda.

Neyse, takılabiliyorsa, taktırırsanız, biz de bakarız.

olguncandan' Alıntı:
Sayın ttn

muz silecek al dostum 15 tl gibi bişi ses filan yok oluyor.

sayın ttn realde , carrefourda bile satılan muz sileceklerden size uyan ebatı kendiniz de takabilir ve konforu yakalayabilirsiniz.

Bu araca neden bu kadar taktınız anlamadım yani marka belli yani değiştiremessin ;D ;D ;D ;D ;D

markaya takan da yok , değiştirmeye çalışan da , olduğundan farklı algılayanlara bazen anlatmaya çalışıyoruz sadece.

duster isteyen duster alır ,seve seve de kullanır , tabii ki doğal.

olguncandan' Alıntı:
Sayın ttn

bende bi dacıa kullanıcısıyım 2010 model stepway ım var ve arabadan çok memnunum duster benim aracımın biraz daha iyisi bence o fitaya alınabilecek bi araç dusterin bütün opsiyonlarıyla ful olan 4x4 modeli 52 bin tl qashqaı nin en düşük 4x2 versiyonu 57 bin tl ve dusterin ful olanında donanım çok daha iyi
bu arada benim bu araçta gördüğüm eksiklik sabit hız kontrolu gerçekten gerekiyo uzun yolda renaultun bütün modelleri megane dahil yorar insanı keşke bu araçta hız kontrolu tek tuşla kaldırılan camlar ve otomatik vites seçeneğide olsaydı ama yinede çok iyi fiyat olarak diyorum

Ben de bir süredir forumu takip etmeye çalışıyorum, yaklaşık bir sene sonra almayı düşündüğüm bir araç. Bence de fiyatı oldukça cazip yalnız ben özellikle otoban performansını merak ediyorum, forumda bununla ilgili olan kısımları okudum. Bir şeyler eklemek isteyen arkadaşlar olursa sevinirim.

rominalus' Alıntı:
Ben de bir süredir forumu takip etmeye çalışıyorum, yaklaşık bir sene sonra almayı düşündüğüm bir araç. Bence de fiyatı oldukça cazip yalnız ben özellikle otoban performansını merak ediyorum, forumda bununla ilgili olan kısımları okudum. Bir şeyler eklemek isteyen arkadaşlar olursa sevinirim.

Hocam, otobanda beklentileriniz yüksek olmasın. 85bg 1.5 dci modeli ile yapabilceğiniz maks hız 160. Ayrıca 70km/s hızdan sonra içeri gelen müthiş bir rüzgar sesi var.
Ama yakıt tüketiminde çok cimri 4x2 1.5 dci modeli.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR