Dacia - Duster'in Eksileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mstdgbkn Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 331
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 67,340
Ynt: Dacia - Duster'in Eksileri

bende ilk aldığımda kullanması acaip geliyordu bana rampada çekmiyor gibi geliyordu servise sordum diesel arabaya alışık olduğum için dediler. bir ara 4. vitestede hızlanmıyor gibi geldi motor açılmadığına kanaat getirip motoru açmak için yüksek devirde gazlamaya başladım eskiden şahin doğan türü arabalarla motoru açmak için 4. viteste 160 yaptırırdık onlarda 1.6 buda 1,6 4. vites 150 civarında arabayı biraz bağırttım 5500 devir gibi. Şu anda çok memnunum tork diesel araba gibi yüksek olmadığı için küçük viteste biraz gaza fazla basın günden güne arabanızı daha çok sevecesiniz. :smiley:

Etiketler

aracım 5500 km de, bende gecenlerde bı arkadasın tavsıyesıyle motoru acmak ıcın 3ncu vıteste 5500 devırde 110 km hıza cıktım, bu hafta sonu bır daha deneyım dıyorum...umarım faydası olur motoru acma konusunda

bu motor açma işi doğrumu, araç kataloklarında ben böyle bir bilgi görmedim,
varmı böyle bir bilgi? 2000 den sonra bir sürü sıfır aracım oldu motoru açık olmayanı
gitmeyenide yoktu?

Aracımın direksiyon kutusu değişti, ön takım sesine benzer tıkırtılar geçti. Sinyallerin bağlı olduğu kutu da değişti.
Fakat bunlara rağmen hala direksiyonu çevirirken "kart kurt" sesler geliyor.
Tavandaki barlarının önündeki plastiklerden sağdaki, uzun yolda uçtu gitti.
Allah'tan, daha önce servise bildirmiştim yerine oturmadığını da garantiden değiştirdiler.

Ön konsoldan da gacır gucur sesler geliyor. Silikonlu spreylerden tavsiye ettiler ama henüz bir faydasını görmedim.
Bunlar canımı sıkmaya başladı.

Şu an 16.200 km oldu. İstanbul trafiğinde, bir depoyla 650 km'den fazla gitmiyor. Şehirlerarası da 715 km falan gördüm o da pek farklı değil yani.

Hyundai, verdiği tüketim değerleri ile gerçek tüketim değerlerinin birbirini tutmadığını kabul etti.
Dacia böyle bir şey der mi sizce?

Genele yaymamak lazım bu sıkıntıları. Bazı arabalar fabrika cıkısı sanssız oluyorlar.

Ama tuketime diyecek bişi yok. Bence biraz kısa şanzumanın etkileri. Zaten gunlerce tartışıldı bu konu halada tartışılıyor. Bi arabaya gore cok ekonomik değil Duster. Ama bir SUV için yeterli derece ekonomik.

Naptınız? 800 duruyomu?

duster yerine subaru forester alsaydınız keşke. Sıfır alamazdınız ama 2. el 2005-2006 model alabilirsiniz aynı paralara. bahsettiğiniz sıkıntılarınızında hiç birini yaşamazdınız bence.

Eh! Biraz Bahtsız Bedevi'lik var bende de! :D
Duster'ların genelinde sorun olduğunu düşünmüyorum zaten. Öyle olsa sokaklarda bu kadar Duster olmazdı!

F800 GS'im duruyor. Hatta dün üzerindeydim, ki termometre 2.5 °C ile 4.5 °C arası gösteriyordu.
Aslında bizim kamp mevsimimiz bu aralar, Aralık 29'da ufak bir kamp olayına da girebiliriz hatta.

Bayılırım Forester'a ama ne kadar yakıyor, bir söyleyin hele!
7 ayda 16.000 km yapınca günahım ne olur mesela?

Uzun yolda 120km sabit hizla 27 kurus yakti.
Sehir icinde sakin kullanmiyorum. İsiklarda falan gaza gelip ani cikislar yapiyorum.
Bu kullanimla sehir ici 35 kurus yakiyor. Vites degisimleri 7000 deviri buluyor;)
Sakin kullanirsaniz 30 kurus civari sehir ici tuketiminiz olur.

engin3d' Alıntı:
Bayılırım Forester'a ama ne kadar yakıyor, bir söyleyin hele!
7 ayda 16.000 km yapınca günahım ne olur mesela?
Benimki dizel, hergun uzun yol ve hızlı kullanırım. 7.0 - 7.2 lt yakıyor.

Yılda 35-40000 km arası yapıyorum.

Forester için çok iyi değerler. Dizel diyeceğim ama 7000 devir diyorsunuz. Benzinli desem bu rakamlar çok mantıklı gelmiyor.
Hatta bir tanıdığımda vardı Forester benzinli, az küfür etmiyordu yakıtına. :smiley:

Duster için en normal tüketim 7.0 - 7.2 görünüyor zaten.
Ben de deli trafiğe takılmazsam o aralarda geziniyor ama, İstanbul'un ne yapacağı belli olmuyor işte.

engin3d' Alıntı:
Forester için çok iyi değerler. Dizel diyeceğim ama 7000 devir diyorsunuz. Benzinli desem bu rakamlar çok mantıklı gelmiyor.
Hatta bir tanıdığımda vardı Forester benzinli, az küfür etmiyordu yakıtına. :smiley:

Duster için en normal tüketim 7.0 - 7.2 görünüyor zaten.
Ben de deli trafiğe takılmazsam o aralarda geziniyor ama, İstanbul'un ne yapacağı belli olmuyor işte.

Aracın 3 modu var. Power - eco- hold
Power da 7000 devirde vites değiştiriyor,3000 devirde turboyu acıyor. Arada bir ışıklarda kalkışlarda power a alıyorum. Sürekli değil yani :smiley:
Arazide gezi yapıyorsam ve çok dik yokuşlar varsa Hold 'da kullanıyorum.
Geriye kalan zamanda sürekli Eco da.
Yani agrasif kullanımda şehir içi 35 kuruş.
Dusterden çok da faklı değilmiş.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR