Dacia - Duster'in Eksileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mstdgbkn Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 331
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 67,340
Ynt: Dacia - Duster'in Eksileri

Duster den otobanda sedan araba performansı beklemeyin. Duster bir suv, yani geniş tekerli, arazi olanaklı yüksek araba.. Aerodinamiği iç fonksiyonuna göre dizayn edilmiş. Tıpkı Doblo, kangoo nasıl ticari amaçla üzeritmiş ve otoban performansı sedan kadar yoksa, bu da öyle ama ticari arabalardan iyi, sedanlardan kötü. Duster la otobanda en güvenli şeklide 120-130 yapacaksınız. Ben 110 bg 1600 marea,brava,accent ile bile bu hızlarla giderdim. Size tavsiye, BMW ile bile bu süratleri geçmeyin.

Etiketler

160 km zaten oldukça yüksek bir hız hocam, daha yükseğine gerek yok.. Beni otobanda 120-130'a güvenli şekilde çıkarsın yeter, bu hızlarda aracın sık sık eleştirilen savrulma durumu nasıl? Onu merak ediyorum. Bu arada ben de 85 bg 4x2 modelini düşünüyorum, tam yük koşulunda sollamalarda kesilme sorunu olur mu, bir de bunu cevaplarsanız sevinirim.

ben 4x4 90 bg dizel aldım. 2 çekerde kullanıyorum. Uzun yolda çekişi mükemmel. asla sollama sorunu aşamassınız. üst viteslerde çok seri bir araç.

Genel olarak çekişle ilgili şikayet pek duymadım zaten. Gerçekten güzel bir araç, güzel bir tercih yapmışsınız; size de kazasız belasız yolculuklar dilerim, güle güle kullanın.

Sayın rominalus, bahsettiğiniz otoban performansı 120-130 km lerdeki durumu ise, herhangi bir olumsuzluğu yok. Savrulma olmaz. Zaten otobanda keskin viraj yok. Güvenli yere basmaktadır. Ama 130 -140 üzerinde pek güvenli olmadığı kanaatindeyim. (Gerçi ben aralıksız 1 saat 150-160 km ile de gittim) O hızlarda rüzgardan etkilendiğini hissedersiniz. Bu da zaten yüksek arabaların büyük kısmının ortak sorunu.

Bütün Duster meraklılarına, her ihtimale karşı diyerek ESP'li (dolayısıyla da 4x4) araç tavsiye ediyorum. Hele her yol koşulunda hız merakınız varsa.

Şayet 4x2 alırsanız ve 120 civarı giderseniz yine aynı performansı yakalarsınız. (4x2'lerde ESP yok) Sizi zor durumda bırakmaz.

ben 185 e kadar çıktım şahsen araçta bi sıkıntı görmedim yüksek olmasına rağmen yol tutuşu gayett normaldi sürüşü v.s tabi 150 _160 dan sonra biraz daha dikkat etmekte yarar olabilir
.

Rüzgardan etkilenmesi doğal kesinlikle.. Yazılanlardan 4x2, 85 bg, dizel modelin otobanda ve diğer yol koşullarında (stabilize yayla, bahçe vb. yol koşulları) benim ihtiyacımı fazlasıyla karşılayacağını anlıyorum. ESP'nin opsiyonel olarak sunulmasını ümit ediyorum ki bence eninde sonunda olacaktır. Teşekkür ederim cevabınız için, size de hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin.

Eyvallah Ali Bey, ama şahsen zaten yüksek hız tutkunu değilim, bence Duster hızdan ziyade genel olarak manzaranın, yaylaların, bağın bahçenin keyfini çıkaracağınız bir araç. Ben sadece şehirler arası yolculuklardaki performansını merak etmiştim, kullananlar gayet memnun görünüyor.

Duster hız aracı değil ancak, gerek duyduğunuzda size istediğiniz hızı verir hertürlü. Abi bu arabanın en güzel yönü, al bin kullan hor bir şekilde azda yakıyor, görüntü mükemmel parça ucuz, servis ucuz, garantili, hertürlü herşeye cevap veriyor, geniş iç hacim filan..

SERKANEFE' Alıntı:
Duster hız aracı değil ancak, gerek duyduğunuzda size istediğiniz hızı verir hertürlü. Abi bu arabanın en güzel yönü, al bin kullan hor bir şekilde azda yakıyor, görüntü mükemmel parça ucuz, servis ucuz, garantili, hertürlü herşeye cevap veriyor, geniş iç hacim filan..

size katılıyorum...

Kusura bakma ama bir dacia duster sahibi olarak son derece memnunum.Şu ana kadar çamur hariç tüm denemelerimi yaptım ve süüüüüper.Ayrtıca yakıtına hiç bir dört çekerde yetişemez araba resmen kokluyor... ;)

Bu yol tutuş konusunda tam anlayamadığım şeyler var. Önceki aracım 2004 cerato idi. İşe her gün gidip geldiğim yolda hatırı sayılır virajlar var. Ve ben Duster'la(4x2 DCI) Cerato'dan daha iyi viraj alıyorum hatta ıslak zemindeki viraj alışına akıl sır erdiremiyorum acaba lastiklerin kalitesinden mi? (ceratoda Accelera vardı, Duster Continental)
Yoksa Duster'ın yol tutuşu İYİler arasında mı?

Arkadaşlar ben aracıma 225-75-15 veya 225-70-16 almayı düşünüyorum ama direksiyonu çevirdiğimizde sürtermi emin değilim bu konuda bilgisi olan varsa sevinirim

AVCI01' Alıntı:
Arkadaşlar ben aracıma 225-75-15 veya 225-70-16 almayı düşünüyorum ama direksiyonu çevirdiğimizde sürtermi emin değilim bu konuda bilgisi olan varsa sevinirim

225/70/16 hiçbir sorun çıkarmıyor. Günlük kullanımda hakan2842 adlı arkadaşımız kullanıyor. Kışın zincir takılmaz ama. Onun dışında sürtme vs. yok. Ama şöyle bir durum var. Hakan Bey aracına chip tuning yaparak 131bg yapmıştı. Standart bir araçta aracı yorar mı veya yakıta ne kadar etki eder orası bilinmez. Ama yakıta çok etki edeceğini tahmin etmiyorum.

forumdaki 7-8 konuyu okumaya çalıştım halen net bir fikir edinemedim , dusterı kullanıcılarından okumak istedim ama her sayfada onlarca alakalı alakasız mesaj var , sanırım günlerce okursdam biraz fikir sahibi olacağım :smiley:

ekin_defne' Alıntı:
forumdaki 7-8 konuyu okumaya çalıştım halen net bir fikir edinemedim , dusterı kullanıcılarından okumak istedim ama her sayfada onlarca alakalı alakasız mesaj var , sanırım günlerce okursdam biraz fikir sahibi olacağım :smiley:

Ne sormak istiyorsunuz ? Duster sahiplerine sorun artılı eksili cevap verebileceklerdir..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR