Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 477,345
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

selamlar arkadaşlar DUSTER'ım ve ben 20 günlük izne ayrıldık ve soluğu dün itibari ile memleketim Konya'da aldık,bu hafta inşallah önce beyşehir gölüne daha sonrada babamın SSANGYONG KYRON'u ve DUSTER ile birlikte amanos dağlarına gezi planımız var..Bu iznimde bolbol resim çekip izin dönüşü paylaşırım inşallah sizlerle..Bu arada dün konya ankara karayolu üzerinde 25 km'deki Off-road tutkunu Orhan Atik'in restaurantındaydım gerçekten mükemmel bir gündü ve sazan balığıda harikaydı..Orhan beyinde pajero'su var ve KONYA'da offroad konusunda çok tecrübeli bir isim,eğer haftaya müsait olursam Duster'ımı kendisine test amaçlı bırakacağım bakalım..görüşmek üzere ;)

Etiketler

ttn' Alıntı:
selamlar arkadaşlar DUSTER'ım ve ben 20 günlük izne ayrıldık ve soluğu dün itibari ile memleketim Konya'da aldık,bu hafta inşallah önce beyşehir gölüne daha sonrada babamın SSANGYONG KYRON'u ve DUSTER ile birlikte amanos dağlarına gezi planımız var..Bu iznimde bolbol resim çekip izin dönüşü paylaşırım inşallah sizlerle..Bu arada dün konya ankara karayolu üzerinde 25 km'deki Off-road tutkunu Orhan Atik'in restaurantındaydım gerçekten mükemmel bir gündü ve sazan balığıda harikaydı..Orhan beyinde pajero'su var ve KONYA'da offroad konusunda çok tecrübeli bir isim,eğer haftaya müsait olursam Duster'ımı kendisine test amaçlı bırakacağım bakalım..görüşmek üzere ;)

İyi gezmeler ve bol bol fotolar diyelim :smiley:

07.07.2011 sabahı Denizli'den hareketle Denizli-Antalya-Konya-Kayseri-Sivas-Erzincan-Erzurum-Artvin güzergaında Duster'ımla yollara düştüm. Şu anda Arhavi'deyim. Kısmetse gezim Rize-Trabzon-Ordu-Giresun-Samsun-Amasya-Ankara-Denizli olarak devam edecek.

Doğu Karadeniz'i ilk kez görüyorum. Muhteşem. Dün gece Kafkasör yaylasında yattık. Ö.sonra sis ve yağmur vardı. Odanın penceresini açınca sisi içeri giriyordu. İlk kez böyle bir olay yaşadım. Bu gün Borçka Karagöl'e gittik. Ümit Erkan şelale fotoları koydukça imrenerek bakıyordum ama bu gün Borçka-Karagöl arasında hayatım boyunca şimdiye kadar görmediğim sayıda şelale gördüm. Daha sonra Arhavi - Çifteköprülere ve Mençuna şelalesine gittim. Her yer birbirinden güzel. Çifte köprülerin başında çifteköprüler restoranda yediğim mıhlama ve peynir tavalama ve de restoran sahibinin ilgisi çok güzeldi. Herkese tavsiye ederim. İnşallah seyahat dönüşü fotoğrafları da ekliyeceğim. şimdilik iki foto ekliyorum.

100_4530.jpg

100_4532.jpg

Hayırlı yolculuklar Kerim Bey,

Arkadaş ne çabuk vardın ta Artvin'e. Maşaallah.

Nasip olur hayırlısı ile dönersin inşaallah.

Gelecek zamanlarda yapmayı düşündüğüm (Ne zaman mı? Meçhul ;D) Karadeniz turu için senden harita alırım artık.

Geziniz şen olsun.

selam arkadaşlar bende 2011 dacia duster 4*2 laurette var.3000 km de henüz.
merak ettiğim şey şu bizim dusterlerdaki 1.5 luk dci motorlarda turbo var mı.aracın pedal tepkileri çok iyi turbosuz bir motorun böle iyi bir tepki vereceğini zannetmiyorum acil bilgilendirin lütfen

çakıcı efe 09' Alıntı:
selam arkadaşlar bende 2011 dacia duster 4*2 laurette var.3000 km de henüz.
merak ettiğim şey şu bizim dusterlerdaki 1.5 luk dci motorlarda turbo var mı.aracın pedal tepkileri çok iyi turbosuz bir motorun böle iyi bir tepki vereceğini zannetmiyorum acil bilgilendirin lütfen

Turbo var tabi.

Az önce servisten geldim. 7 km/h den sonra kapıların otomatik kilitlenmesini aktif ettirmek için gitmiştim. Fakat yakıt göstergesi de aklıma geldi.
Durumu söylememe gerek kalmadan, "yakıt gös.." dediğim anda "4 çarpı mı bu?" diye sordu yetkili, evet dedim. "Şamandıra ile gösterge arasındaki bağlantı tutarsızlık yapıyor; şamanda veya göstergenin değişmesi ile çözülecek sorunun." dedi doğruca :D
Yarın sabah aracı teslim edeceğim. Bakalım şu an 7.4 lt/100 km. (0,28 TL' ye denk geliyor buradaki pompa fiyatları üzerinden.) olan ortalamam ne kadar değişecek.

olguncandan' Alıntı:
Hayırlı yolculuklar Kerim Bey,

Arkadaş ne çabuk vardın ta Artvin'e. Maşaallah.

Nasip olur hayırlısı ile dönersin inşaallah.

Gelecek zamanlarda yapmayı düşündüğüm (Ne zaman mı? Meçhul ;D) Karadeniz turu için senden harita alırım artık.

Geziniz şen olsun.

Sağol Arkadaşım.

Artvin'de laf mı ? Dün Ayder Yaylasına geçtim. Bu gün de kalıp yarın Rize'ye geçeceğim. Bu gün Ayder'in de yukarısında bulunan Yukarı Kavrun yaylasına çıktım ki, muhteşem di. Duster'ın ne kadar zor yollarda gidebildiğini en iyi gördüğüm yerlerden biri oldu. Darısı başınıza.

ümit erkan bey bizim duster da turbo olduğuna dair bi teknik bilgi yada link paylaşabilir misiniz.çünkü dci motor dizel common rail injection anlamına geliyor bildiğim kadarı ile

Turbosuz "common rail injection" tipi motor var mı ki? Zaten turbolu motorlar çıkmadan önce dizeller minimum 1.9 litre civarındaydı.

çakıcı efe 09' Alıntı:
ümit erkan bey bizim duster da turbo olduğuna dair bi teknik bilgi yada link paylaşabilir misiniz.çünkü dci motor dizel common rail injection anlamına geliyor bildiğim kadarı ile

[attachment=1]

Kaynak: http://www.dacia.com.tr/page.aspx?id=711 ;)

turbo.jpg

Mükemmel bir etkinlik,bundan önceki aracımda o markanın piknik ve buluşma organizasyon etkinliklerine oldukça yogun olarak ailece katılıyorduk.

Dusterciler olarak bizlerde böyle bir etkinlik yapmamız gerekli,umarım ilerde bölgesel etkinlikler dahi düzenleriz.

Ama dediğim gibi kendimiz kendi forum sitemiz çatısı altında toplanmmaız gerekki,forum sitemizin stickerlerini araçlarımıza yapıştırmmaız gerekli.Tarafikteki diğer dustercileride forum sitemize davet etmiş oluruz.

saygılarımla.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR