Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 477,282
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

herkese selamlar
bende fevzi bey gibi opel corsa kullanıyorum.Benim corsa 2006 dizel 90000 km.ye geldi.Bu yaz aracımı değiştirmeyi düşünüyorum kısmet olursa,aklımda yeni corsa'lar vardı taaaki bu duster'lara takılana ve sizin burada yazdıklarınızı okuyana kadar :smiley:

Ben aracımı şehir içinde işe gelip giderken ve hafta sonları istanbul-silivri arası otobanda kullanan birisiyim.Baba olduğumdan beridir 120 km üzerine hiç çıkmıyorum :smiley: Yani duster kullansamda yine dağ tepe gezemeyeceğim 120 km geçmeyeceğim arkadaşlar...

34 yaşındayım ve araba kullanmayı doğan görünümlü şahinlerde öğrendim.Yıllarca bu tip arabalar kullandım.Yani ncap,esp,abs falan hak getire :smiley:

Duster düşünmemin sebebi açıkçası aracın görünüşü,geniş ve büyük olması ve daha fazla güvenli hissi vermesi (binek otolara göre) ayrıca fiyatı tabiki.Yalnız ne kadar kasarsam kasayım 4x4 olanı beni zorlar:smiley:
Siz duster kullananlardan ricam benimle 4x2 bilgilerinizi paylaşmanız.
4x2 esp olmadığı ve yüksek olduğu için fazla savrulma yaparmı,bu aracın alınırsa 4x4 modelimi alınmalıdır? 4x2 modelini almamı tavsiye edermisiniz şehir içi ve otoban kullanımı için düşünün lütfen...
4x2 hakkında görüşlerinizi 4x2 gözle :smiley: bekliyorum şimdiden teşekkür ederim sizlere...

Etiketler

burakcagatay' Alıntı:
4x2 esp olmadığı ve yüksek olduğu için fazla savrulma yaparmı,bu aracın alınırsa 4x4 modelimi alınmalıdır?

İyi günler. Aralarında sadece 4x2-4x4 farkı olmayıp,bagaj hacimleri, ESP ve en büyük fark olarak 4x4 lerin arka süspansiyonu da farklıdır. İlgili büyüklerim sizleri daha iyi bilgilendirebilir fakat ben deneyimlerimi söyleyeyim. 4x2 ile 4x4 arasında arka koltukta uzun yolda,kısa yolda,kasiste,çukurda "kesinlikle" konfor farkı var. Aile isesiz; arkada oturan eşiniz ve çocuklarınız varsa, bunun önemi sizi 4x4 e ittirebilir ;)

Bu arada "kamyonet" muhabbeti dönmüştü doblolar için. Son derece haklısınız, ruhsatında bile kamyonet yazan araçlardır ki zaten Ford Ranger değil de Duster almamızın sebebi de annemin "Ben kamyonete binmem" demesidir :D Özetle,ekonomik yönden 42-45.000 arası verebilirim diyenler kullanım koşullarını düşünmeden 4x4 esp li ve mümkünse (teslim süresini uzatmayacaksa) yan hava yastıklı modelini tercih etmelidirler. O fiyat çok, 35-40 arası verebilirim derseniz ben 4x2 Duster'lara o kadar da sıcak bakmıyorum.

Merhaba Burak Bey,

Sizin tedbirli kullanım biçiminizle, savrulma söz konusu olmaz. Bu bakımdan 4x2 ile 4x4 arasında farklılık olacağını düşünmüyorum. Kaldı ki, bahsettiğiniz hızlar Duster için normal ve güvenli sayılmalı. En ideali 110 civarı. Beklenmeyen yahut ani durumlarda ESP bir güvenlik donanımı olarak düşünülmelidir. Mesela benim aracımda ESP yok. Bu yüzden daha tedbirliyim. (Ama olsaydı iyi olurdu.)

Dolayısıyla bu aracın 4x4 ü de 4x2 si de alınabilir. Tabii dizel olanları.

İç hacim genişliği ve sürüş emniyeti bakımından Duster normal otolardan daha avantajlı. Herşeyden önce yola daha yukarıdan bakıyorsunuz. Genişiliği ise bir aileye yeter de artar bile.

merakbaş arka suspansiyon sisteminin farklarından bahsetmiş. Dikkate almakta fayda var. Gerçi ben 4x2 ye binmediğim için karşılaştırma yapamayacağım ama, ikisini birden kullanana sormak en iyisi. Şunu söyleyebilirim: 4x4 ler dağ dere tepe seyahatlerinde gerçekten konforlu. Sarsıla sarsıla gitmiyorsunuz. 4x2 lerin de çok konforsuz olmayacağı kanaatindeyim. Belki birazcık fark edebilir.

Daha önce de yazmıştım yukarıda, 4x2 kullanan arkadaşlarımız hem konfordan hem de performanstan şikayetçi değillerdii. Hem 4x2 lerin yakıtı daha düşük. Bana kalırsa size -şayet almaya karar verirseniz- 4x2 en uygunu. Zaten ekonumik sınırı da özellikle belirtmişsiniz.

Değerli bilgileriniz için tekrar teşekkür ederim.
4x4 almak daha iyi görünüyor gibi ama benim için zor :( donanımlı 4x4 ortalama 50 bin liraya yaklaşıyor...
Forumu takip ederek yazılanları okudukça daha net fikir sahibi olacağım sanırım
Şimdilik takipteyim :smiley:

burakcagatay' Alıntı:
Değerli bilgileriniz için tekrar teşekkür ederim.
4x4 almak daha iyi görünüyor gibi ama benim için zor :( donanımlı 4x4 ortalama 50 bin liraya yaklaşıyor...
Forumu takip ederek yazılanları okudukça daha net fikir sahibi olacağım sanırım
Şimdilik takipteyim :smiley:

Forumumuza hoşgeldiniz Burak Bey, Ekonomik durumunuz iyi ise ESP ve ASR, bağımsız süspansiyon, 4 hava yastığı, 110bg sadece 4x4 versiyonlarda oluşundan dolayı Dizel 4x4 öneririm. 4x4 alacaksanız bu paketlerin hepsini almanız gerekir demiyorum. Sadece Hiçbir paket olmadan sırf motor gücü ve bağımsız süspansiyonundan dolayı 4x4 alınabilir. Ama 4x2 Duster çok araziye girmeyecekseniz, aşırı hızlı kullanmayacaksanız, birçok geniş olup da ticari araçtan daha konforlu ve daha az yakıt yakar. Hem bagajı da 4x4 Duster'a göre 40lt daha fazladır. 20cm yerden yüksekliği çoğu 4x4 araçtan bile yüksek olup çok ağır koşullar hariç sizi her yere götürecektir.

Aslında şu sorulara cevap verirseniz iyi olacak gibi
Soru 1: 4x2 Dizel Duster almasaydınız ne alırdınız ?
Soru 2: Ne kadarlık bir bütçeniz var, örneğin 4x2 Duster'ı hangi opsiyonlarla kaç paraya almayı planlıyorsunuz ? Look Paket, deri vs. hangisi ?
Bu sorulara vereceğiniz cevap size daha yararlı bilgiler vermemize yardımcı olacaktır.

hoş buldum ümit bey

Önce en can alıcı konu olan ekonomik durumdan bahsedeyim 40000 liranın üzerine çıkamayacağım borç yapmadan almak istiyorum. Aklımdaki Duster Laureate 1.5dCi 85 bg 4x2 modeli + look paketi.
İstanbulda yaşıyorum ve çok fazla tatil imkanı bulamıyorum. Malumunuz İstanbulda da girilebilecek pek arazida kalmadı. Benim arazi diyeceğim yere muhtemelen siz dümdüz toprak yol dersiniz resimlere göre düşünürsem :smiley: Yani en fazla benim corsanın bile altının sürtmediği toprak yollar olur gireceğim yerler yine.

duster almak istememdeki nedenlere gelirsek,
Corsanın arka koltuğuna çocuk koltuğu koyduğum zaman arka koltuk bitiyor yanında bir kişi zor oturur duruma geliyor.Bagaja koyduğumda bagaj bitiyor :smiley: Yani daha geniş olması benim için büyük avantaj.
Büyük cüssesi sayesinde daha fazla güvenliymiş hissi veriyor bana ayrıca.Corsa yada bu sınıf araç kullananlar bilirler bir çok aracın yanında ufacık kaldığımız için bize yol bile vermek istemezler trafikte.
Duster düşünmeseydim sanırım orta sınıf bir sedan alırdım biraz daha geniş olduğu için corsaya oranla (megane vb.) Hız konusunda çocuktan sonra bıraktık o işleri derler ya aynen öyle oldu :smiley: 120 üzerine çıkmak yok...Mecburi durumlarda en fazla 130-140 kısa süreli.
Duster'ın benim isteklerimi fazlasıyla karşılayabilecek nitelikte bir araç olduğunu düşünüyorum.Genelde yorumlar 4x4 ile ilgili olduğu için 4x2 hakkında fazla bir bilgim yok.Sizin değerli bilgileriniz o yüzden çok önemli benim için.
Uzun lafın kısası bana "alacaksan 4x4 al 4x2 işe yaramaz" mı dersiniz yoksa "4x2 sana yeter"mi dersiniz ?
Teşekkür ederim...

burakcagatay' Alıntı:
hoş buldum ümit bey

Önce en can alıcı konu olan ekonomik durumdan bahsedeyim 40000 liranın üzerine çıkamayacağım borç yapmadan almak istiyorum. Aklımdaki Duster Laureate 1.5dCi 85 bg 4x2 modeli + look paketi.
İstanbulda yaşıyorum ve çok fazla tatil imkanı bulamıyorum. Malumunuz İstanbulda da girilebilecek pek arazida kalmadı. Benim arazi diyeceğim yere muhtemelen siz dümdüz toprak yol dersiniz resimlere göre düşünürsem :smiley: Yani en fazla benim corsanın bile altının sürtmediği toprak yollar olur gireceğim yerler yine.

duster almak istememdeki nedenlere gelirsek,
Corsanın arka koltuğuna çocuk koltuğu koyduğum zaman arka koltuk bitiyor yanında bir kişi zor oturur duruma geliyor.Bagaja koyduğumda bagaj bitiyor :smiley: Yani daha geniş olması benim için büyük avantaj.
Büyük cüssesi sayesinde daha fazla güvenliymiş hissi veriyor bana ayrıca.Corsa yada bu sınıf araç kullananlar bilirler bir çok aracın yanında ufacık kaldığımız için bize yol bile vermek istemezler trafikte.
Duster düşünmeseydim sanırım orta sınıf bir sedan alırdım biraz daha geniş olduğu için corsaya oranla (megane vb.) Hız konusunda çocuktan sonra bıraktık o işleri derler ya aynen öyle oldu :smiley: 120 üzerine çıkmak yok...Mecburi durumlarda en fazla 130-140 kısa süreli.
Duster'ın benim isteklerimi fazlasıyla karşılayabilecek nitelikte bir araç olduğunu düşünüyorum.Genelde yorumlar 4x4 ile ilgili olduğu için 4x2 hakkında fazla bir bilgim yok.Sizin değerli bilgileriniz o yüzden çok önemli benim için.
Uzun lafın kısası bana "alacaksan 4x4 al 4x2 işe yaramaz" mı dersiniz yoksa "4x2 sana yeter"mi dersiniz ?
Teşekkür ederim...

Anlaşılan siz geniş iç mekan ve büyük bagaj arıyorsunuz Burak Bey. Bu noktada piyasada bu genişlikte birçok ticari araç var ama onların da vergisi, muayenesi, kaskosu, hız sınırlandırması gibi birçok sıkıntıları var. Hem geniş olsun hem de altı yüksek olsun ticari de olmasın diyorsanız 4x2 Duster İstanbul'da her işinizi görecektir. Malumunuz İstanbul trafiğindeki çoğu Qashqai, Tiguan, Sportage tarzı araçların çoğu 4x2'dir.

Birde doblo tarzı araçlar bana itici geliyor ama duster öyle değil,hatta bence kıyaslanamaz bile :smiley:
Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim...

Bikaç ay önce babama aldığımız duster tam aradığınız özelliklerde. 4x2+look paketini içeriyor. Babam inanılmaz memnun :smiley:
babam yaylayada gidiyor, daha önce ford ranger 4x2 kamyoneti vardı ama heryıl muayene, hız sınırlaması, vergisi ve yakıtı yüzünden sattı ve duster aldı. Adamın her içini görüyor ve ekonomik bir araç. Fırsat buldukça bende araklayıyorum :smiley:

Öncelikle herkese merhaba, başka bir forumdan bir arkadaşın önerisiyle üye oldum buraya ve yeni sayılabilcek bir Duster kullanıcısıyım.Size danışmak istediğim bir kaç soru var

Öncelikle şunu söyliyeyim almadan önce 2. el bir kaç araç arasında gidip gelmeme rağmen Duster'ın sıfırını almaya karar vermiştim ve rahatlıkla söyliyebilirim doğru olanı yapmışım.

Ben şahsen aracı 4x4ü için almıştım bu sebeple 4x4 modeli için konuşuyorum (aracım 1.5 laureate 110 bg + tüm opsiyonlar dahil sadece deri paketini almama rağmen koltuklarım kumaş, direksiyon ve vites topuzu deri)

Cam otomatiklerinin ortada olması ve en dananımlısında bile kol dayamanın olmaması tek eksikliği bence aracın, almadan önce bazı forumlarda bahsedilen cama su atınca sileceği manuel çalıştırma benim aracımda yok kendisi otomatik çalışıyor sanırım 2011'lerde düzelttiler onu.

Araç bu parayı haketmiyor diyenler haklı... Bu araç bundan fazlasını eder. 4x4'ü gerçekten kullanan birisiyseniz bu araçtan memnun olmama şansınız yok. Yakıt konusuna girersek rakipsiz bir konumda herhalde, 2.5 130bg lik transporter dan sonra bana araç yakıt yakmıyor gibi geliyor . Ayrıca aracın motor sesi yalıtımı kesinlikle tatmin edici (bunu bir hayli dizel araç kullanan biri olarak söylüyorum)

Aracım beyaz ve inanılmaz güzel görünüyor (insan kendi aracını farklı görüyorda olabilir ama arkadaşlardan aldığım tepkilerde aynı).

Bir kaç şey sorucaktım.

1-Tavan bagajı sordum serviste bana 530 lt ligi için 1100 TL fiyat verdiler, bu ürünü daha ucuza sağlama şansımız var mı? Fotoğrafçılık hastalığı var bende, dostlarımızla 2-3 haftada bir çadırlarımızı alıp bir yerlere gideriz transporter'da bagaj sorun olmuyordu ama duster'ın bagajı geniş olsada yetersiz kalıcak sanırım

2-Köpeğimi bagaja atıp eve götürürken büyük bi hata yaparak koltuk kafalıkları hizasında ki örtü görevi goren seyi kapattım ve eve geldiğimizde köpeğin kafasıyla sağ tarafı esnettiğini farkettim, sanırım kafasını çıkarmak için zorlamış, şuan bir taraf sarkık görünüyor buna yapabileceğim bir şey var mı ve ya o kapağın sıfırını alsam çok mu pahalıdır? Arabama acımam normalde bir hayli hor kullanırım ama bu olay çok gözüme batıyor

3-Acaba Duster için sustalı anahtar, katlanabilir ayna ve ya kolluk yaptıran arkadaşlar oldu mu? Nerde yaptırdınız ve nasıl? Sadece kolluk mevzusunu araştırdım (orjinal kolluk hoşuma gitmedi bende dışarıda baktım kapaklı kolluk arıyorumda) bana söylenen "vitesle koltukların arasındaki mesafe fazla kısa olduğu için kapaklı bir kolluk takamayız ayrıca emniyet kemerleri kullanılamaz ve büyük ihtimalle el freninede engel olur"

Son olarak karadenizde bu aracı almak isteyen arkadaşlar varsa iyice araştırsınlar aldığım araç için trabzon ve ordu 50.000 TL fiyat verdi bana (aldığım aracın liste fiyatı şuan 49.500) erzurum'dan 46.000'e aldım aracı (giresunluyum bu arada, reklam falan yaptığımı düşünenler olabilir)

Şimdiden cevaplar için teşekkürler.

merhabalar vandosa hoşgeldin bu arada, sorduklarında sustalı anahtarı cemax alarm bayilerinde yapıyorlar, diğer konularda bir fikrim yok...

deri koltuk parası verdiğiniz halde deri gelmemiş o yüzden ucuz olmasın?

şu cama su atınca silecek çalışma olayı aacaba bizim araçlarda da düzeltilebilirmi vandosa nın aracında çalışıyormuş, şahin sileceği gibi olmaz hiç olmazsa:smiley:...

Forumumuza hoşgeldin Vandosa, öncelikle şu cam suyu olayı için aracı ne zaman aldığınızı sorsam, çünkü hangi aydan sonra satılanlar bu şekilde daha iyi anlamış oluruz. Port bagajı ile ilgili olarak servisten yüksek bir fiyat almanız normal dışarıda veya internetten daha ucuza alınabileceğini düşünüyorum. Bagajın brandasının yamulması sorununa serviste bir çözüm bulunabilir gibi ne de olsa racınız garantili veya üzerine gergin başka bir branda tarzı yeni bir örtü gerilebilir. Sustalı anahtar konusunda bir fikrim yok maalesef. Ayrıca forumda Hakan2842 adlı arkadaşımız da Giresunludur, onunla tanışırsanız iyi olacaktır kanaatindeyim. Forumda Hakan Bey'in aracına yaptığı birçok değişikliği de görebilirsiniz.

Saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR