Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 477,319
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

olguncandan' Alıntı:
Zaten Duster'ı öne çıkaran da bunlar. ;D Biz de bunlar için almadık mı? :eek:

Şehiriçinde 100 km. de 7 litre mazot... defalarca ölçüldü. Vergi hakeza aynı. bakım yahut yedek parçanın da ucuz olacağını sanıyorum. Gerçi arkadaşlar bakım için 300 gibi bir rakam telaffuz ettiler ama, merak ediyorum; mesela aynı bakım Quaskhai'da kaça malolur.

Daha ağır bakımlar mesela -aynı olmak kaydıyla- Duster'da kaç para, diğerlerinde kaç para olur?

en azından ustalarla uğraşmak zorunda kalmayacaksınız, sırf bunun için bile alınr..
muhattab olarak karşınızda bir ciddi bir kurumun var olması güzel bir şey.

Etiketler

Sıfır olmak kaydıyla Duster'ın şu anda alternatifi yok, ama 2.el alınacaksa binlerce araç var. Örneğin 50.000TL'ye 2.el nice Land Cruiser'lar veya Pajero'lar alınır. Ama malum nedenlerden alamıyoruz :smiley:

En dolu Sıfır 4x4 Dizel Duster'ı almak istemeyenler Yeni Ford Focus Trend 1.6TDCi 95PS 4K alabilirler

Fiyatı: 48.450 TL ;)

Özellikleri:
yan perde hava yastığı yok
alaşım jant yok
otm yanan far yok
mercekli far yok
esp yok
yokuş kalkış desteği yok
ısıtmalı, katlanabilir ayna yok
hız sabitleyici yok
ısıtmalı koltuk yok
ön sis farı yok
yağmur sensörü yok
klima manuel
kararan dikiz aynası yok
sunroof yok
bluetooth yok
kol dayama yok ;D

ümiterkan' Alıntı:
En dolu Sıfır 4x4 Dizel Duster'ı almak istemeyenler Yeni Ford Focus Trend 1.6TDCi 95PS 4K alabilirler

Fiyatı: 48.450 TL ;)

Özellikleri:
yan perde hava yastığı yok
alaşım jant yok
otm yanan far yok
mercekli far yok
esp yok
yokuş kalkış desteği yok
ısıtmalı, katlanabilir ayna yok
hız sabitleyici yok
ısıtmalı koltuk yok
ön sis farı yok
yağmur sensörü yok
klima manuel
kararan dikiz aynası yok
sunroof yok
bluetooth yok
kol dayama yok ;D

Alaşım jantlar hariç diğerleri benim corsa'da da yok 20000 liraya veriririm duster alacağım para lazım :smiley:)

Merhaba;

siteyi daha yeni yeni tanıyorum. İsmim Tolga. İstanbul'da yaşıyorum. 33 yaşındayım. 2006 model megane dizel sahibiyim. Aracımı değiştirmek fikri bir süredir kafamdaydı. Ancak artık farklı bir tarz denemek istedim araç konusunda.....

Aslında yola nissan qashqai ile çıktım. Ancak 4x2 ve düşük donanımlı versiyonları bile 55 bin TL civarında gezinince farklı alternatiflere baktım. İnternet üzerinden yaptığım araştırmalarda crossover deinlen (yada compact suv) denilen bu yen isegmentte fazla da alternatifim olmadığını gördüm. Peugeot 3008, Dacia Duster ve Skoda Yeti bu segmentteki diğer alternatifler olarak önüme çıktı. 3008 modeli zaten -bence- haddinden fazla pahalı olduğu için elendi. Yeti de ise dizel seçeneği 2.0 lt den başladığı için vergi dezavantajı var. Sonuç olarak kendi çapımda yaptığım inceleme neticesinde iki model kaldı elimde: Dacia Duster ve Nissan Qashqai.

Qashqai'nin 4x2 ve baz donanımlısından daha uygun fiyata Duster'ın en dolu 4x4 versiyonunu alabileceğimizi görünce Dusterı biraz daha yakından incelemek istedim. Kaldıkı yarın kısmet olursa bayide de bakacağım.

Geçimşte kısa süreli offroad maceram (Lada Niva ile) ve çocuk doğduktan sonra bırkatığım fotoğrafçılık merkım vardır. Eh artık ufaklık biraz büyüdü, benimle gezebilir. Makinem eski ama hala iş görür. Offroad ise zaten yarım kalmış bir heves......

Yalnız burada offroad ile ilgili kısa bir not vereyim. Konu hakkında tecrübem çok az. Niva ile birkaç kere araziye çıkmışlığım var o kadar. Haddızatında öyle çok ağır araziye çıkmak gibi birniyetim de yok. Zaten "araç ne kadar iyi olursa olsun, uygun ekipman yoksa arazide hiçbirşeysizindir" düsturuna inanırım. Standart haliye aracı kullanmak niyetindeyim. Çünkü zaten eğer kısmet olur da alırsam araç ömrünün %90 nı asfaltta geçirecek.

Çeşitli testleri okudum. Hatta karşılaştırmaları okudum. Sitenizi gezdim. Bayağı bir fikrim oldu. Sadece okuduklarımı göre şekillenen görüşüm şu şekilde:

Qashqai her ne kadar daha kaliteli işçilik ve hoş (bu benim fikrim) görünüme sahip olsa da, 4x4 versiyonlarını 2,0 lt hacimde ve 70 bin+ seviyelerinde sunduğu için duster mantık gereği öne çıkıyor. Duster de özellike ön görünüm beni hiç çekmiyor. Ancak, ön tarafa yapılabilecek şık barlar ile (bu sitede bir fotoğrafta görmüştüm-ergun oto muydu, öyle bir yerde yapılmış bir ön bar vardı) gözüme hoş görünmesini sağlayabilirim. Arka görüntüsünde ise bir sıkıntı yok benim fikrime göre. İç mekan olarak çeşiitli testlerde okuduğum kadarıyla ergonomi problemleri varmış .Şu cam açma butonları, iç mekanda kullanılan plastiğin kalitesi felan düşükmüş. (bunlar test yorumları-yarın araca detaylı bakarken bir kere daha değerlendireceğim).... Sonuçta en az 5 yıl binmek niyetiyle alacağım. 3 gün sonra pişman olmak istemem.....Bir de marka imajı var tabii ki. Dacia dedin mi nedense herkes dudak büküyor. Renault Grupta olması bile hala imajını tam düzeltememiş. Sanırım bir 3-5 yıl var bu marka imajı için. Skoda ve Seatın VW gruba ilk katıldığı dönemdeki imajı ile şimdi arasında çok fark var. Sanırırım ve umarım Dacia da ileride böyle olur.

Eğer tercihim dacia olursa, 4x4 laureate donanım ve deri döşeme hariç tüm opsiyonları ile almak isterim. (ESP konusunda kararsızdım ama sitedeki yorumları görünce gezince ESP de olsun diyorum) Düşündüğüm renk ise Siyah.....

Ancak her türlü eksik donanıma, 4x2 olmasına rağmen qashqaiye soğuk değilim. Mantık çerçevesinde bakarsak Duster önde, ancak yine de kararsızım.

Sizin bu iki araç hakkında fikirleriniz nelerdir.

Saygılarımla.

Hoşgeldiniz Tolga Bey,
İstanbul'un neresindensiniz.Ve hangi bayiye gidip bakmayı düşünüyorsunuz.
Bayideki inceleme ve test sürüşünden sonra sizin yorumlarınızıda burada bekliyoruz.
Saygılar,
Bülent

Arkadaşlar duster daha Türkiye'de yeni trafiğe çıkmış bir araç tabiki eksik donanımları olacak zamanla lüks bu aracada gelecek ama ne kadar lüks olursa fiatı o kadar artar fazla konfor beklemeyelim çoğumuz araçları şehir içinde hava olsun diye kullanıyoruz. şehir içinde en ideal jeep performası güzel yüksekliği iyi dizel olursa çok az yakıyor ben yıllardar hep tüplü araba kullandım sıfır renault sembole bile tüm taktırmıştım ama 4x2 dizel modeller tüpü bile aratmıyor eğer normal şehir içi jeep binicisi iseniz merak eden arkadaşlara tavsiyem 4x2 laurette look paketi hiç bir şey taktırmanıza gerek yok güvenlik paketinde her şey var ben sadrece paçalık takdırdım birde kapı çıtaları taktırdınızmı gerisi boş, yakıtı az. vergisi az, yüksekliği güzel daha ne istiyorsunuz kafanızı fazla kurncalamayın ama aynı fiata ikinci el çok güzel arabalar alabilirsiniz ama tercih meselesi ben 40,000.00 TL duster laurette 1,5 dizeli aldım arkadaş 2009 passat aldı 38,000,00 tl ye passatta her türlü konfor var ama benim tercihim hep jeep olmuştu bundan sıkılırsam satar bu sefer konforlu ikinci el bir araba alırım önemli olan kişinin ne istediği ve ekonomik koşulları neye el verdiği kimin ne dediği önemli değil mühim olan senin ne istediğin herkese hayırlı olsun

RESUL TAŞOĞLU' Alıntı:
Arkadaşlar duster daha Türkiye'de yeni trafiğe çıkmış bir araç tabiki eksik donanımları olacak zamanla lüks bu aracada gelecek ama ne kadar lüks olursa fiatı o kadar artar fazla konfor beklemeyelim çoğumuz araçları şehir içinde hava olsun diye kullanıyoruz. şehir içinde en ideal jeep performası güzel yüksekliği iyi dizel olursa çok az yakıyor ben yıllardar hep tüplü araba kullandım sıfır renault sembole bile tüm taktırmıştım ama 4x2 dizel modeller tüpü bile aratmıyor eğer normal şehir içi jeep binicisi iseniz merak eden arkadaşlara tavsiyem 4x2 laurette look paketi hiç bir şey taktırmanıza gerek yok güvenlik paketinde her şey var ben sadrece paçalık takdırdım birde kapı çıtaları taktırdınızmı gerisi boş, yakıtı az. vergisi az, yüksekliği güzel daha ne istiyorsunuz kafanızı fazla kurncalamayın ama aynı fiata ikinci el çok güzel arabalar alabilirsiniz ama tercih meselesi ben 40,000.00 TL duster laurette 1,5 dizeli aldım arkadaş 2009 passat aldı 38,000,00 tl ye passatta her türlü konfor var ama benim tercihim hep jeep olmuştu bundan sıkılırsam satar bu sefer konforlu ikinci el bir araba alırım önemli olan kişinin ne istediği ve ekonomik koşulları neye el verdiği kimin ne dediği önemli değil mühim olan senin ne istediğin herkese hayırlı olsun

Sayın Resul Bey, yorumlarınız için teşekkürler.
Şu anda 4x2 Laureate + Look Paketi toplam 40.700 TL gözüküyor.Demek ki siz paçalık ve çıtalarıda taktırarak üstüne 700 TL indirim yaptırarak toplam 40.000 TL'ye aldınız. Nereden hangi bayiden aldınız.
Aracınızda ne tür eklemeler mevcuttur, işte klima,cd çalarmı,ABS vs. bunun gibi neler var.

Merhaba Tolga Bey, hoşgeldiniz.

Çok mantıklı elemeler yapmışsınız. Karşılaştırmalarınız da çok mantıklı.

Duster hakkındaki bizlerin amatörce deneyimleri bu sitede zaten mevcut. Dolayısıyla kararınız "mantık"a kalmış. Onu da siz kendi mantığınızla vereceksiniz.

Biz sadece şu sorunuza cevap verebiliriz: Diyorsunuz ya, üç gün sonra pişman olmayayım... Hangi açılardan veya neden dolayı pişman olabilirsiniz? Kullanım rahatlığı diyorsanız, benim cephemden bir sorun yok. Yakıt aynı şekilde sorunsuz. İç mekan meselesine gelince; buna tamamen görerek karar vermelisiniz. Mesela benim hiç şikayetim yok plastiğinde, butonundan. Ama siz çok da görsel bir iç mekan istersiniz, Duster'ın iç mekanı size estetik gelir yahut gelmez; onu bilemem. Ergonomi ile ilgili bir sorun görmedim mesela ben.

Bir gün pişman olmanıza neden olabilecek hususları yazarsanız, elden geldiğince cevaplamaya çalışırız. Yani aklınızı kurcalayan şeyler nelerdir?

Selamlar.

@bulnes: istanbul ataşehirde oturuyor. Ancak yarın avrupa yaksında işim var. güngören taraflarında olacağım kısmetse. Ordaki bayide bakacağım. Araç var mı, test sürüşü şansımız var mı bilemiyorum.....

@olguncandan: teşekkürler. Pişmanlıktan kastım, araca ısınamamaktır. Yakından incelemedim ancak dediğim gibi aracın dış görünüşü beni çarpmadı. Sadece SUV tarzı bir araç için oldukça mantıklı. Ama mantıklı olmak her zaman doğru mudur? bundan emin değilim. Eğer kalbim olmayıp sadece mantığımla düşnsem, böyle bir donanıma 4x4, vergi sıkıntısı yok, hem de dizel...... süper.

Ama araç beni ilk bakışta cezbetmedi. Yakından da inceliyeceğim belki fikrim değişir. Ya da belki test sürüşü yaparım. Ama garip bir şekilde qashqai daha çekici geliyor.

Yine bu forumlarda, bayağı bir sözü geçmişti: Önyargı. Sanırım ben de bu kötü huyun etkisindeyim. şimdi bana sorsanız? Aracın önünde "dacia" logosu değil de örneğin "Land Rover" logosu olsa.... Ya da "renault" logosu olsa (ki güney amerika ve rusya pazarında olcak) böyle mi düşünürdün. Gerçekten cevap veremiyorum. Biliyorum yanlış bir bakış açısı, saçma da. Ama Megane'den inip Duster'e binmek sözü kulağa nasıl gelir diye düşünmeden edemiyorum.

sanırım benim bazı şeyleri "kafamda" bitirmem gerek. Bunun için de aracı bayide yakından görmem lazım.

Başınızı ağrıttım. İşin özü biraz "hastalıklı" bir yorum oldu. Kusura bakmayın

xlx99' Alıntı:
@bulnes: istanbul ataşehirde oturuyor. Ancak yarın avrupa yaksında işim var. güngören taraflarında olacağım kısmetse. Ordaki bayide bakacağım. Araç var mı, test sürüşü şansımız var mı bilemiyorum.....

@olguncandan: teşekkürler. Pişmanlıktan kastım, araca ısınamamaktır. Yakından incelemedim ancak dediğim gibi aracın dış görünüşü beni çarpmadı. Sadece SUV tarzı bir araç için oldukça mantıklı. Ama mantıklı olmak her zaman doğru mudur? bundan emin değilim. Eğer kalbim olmayıp sadece mantığımla düşnsem, böyle bir donanıma 4x4, vergi sıkıntısı yok, hem de dizel...... süper.

Ama araç beni ilk bakışta cezbetmedi. Yakından da inceliyeceğim belki fikrim değişir. Ya da belki test sürüşü yaparım. Ama garip bir şekilde qashqai daha çekici geliyor.

Yine bu forumlarda, bayağı bir sözü geçmişti: Önyargı. Sanırım ben de bu kötü huyun etkisindeyim. şimdi bana sorsanız? Aracın önünde "dacia" logosu değil de örneğin "Land Rover" logosu olsa.... Ya da "renault" logosu olsa (ki güney amerika ve rusya pazarında olcak) böyle mi düşünürdün. Gerçekten cevap veremiyorum. Biliyorum yanlış bir bakış açısı, saçma da. Ama Megane'den inip Duster'e binmek sözü kulağa nasıl gelir diye düşünmeden edemiyorum.

sanırım benim bazı şeyleri "kafamda" bitirmem gerek. Bunun için de aracı bayide yakından görmem lazım.

Başınızı ağrıttım. İşin özü biraz "hastalıklı" bir yorum oldu. Kusura bakmayın

Öyle düşünmeyin Tolga bey, ne kadar düşüncelerinizi ve yorumlarınızı burada paylaşırsanız kendiniz kadar bizler içinde iyi olacak.
Bayiden sonraki yorumlarınızıda merakla bekliyor olacağım.

Tolga Bey,
Yorumunuz hastalıklı değil, son derece samimi. Araca ısınma-ısınmama konusunda maalesef hiçbir yardımımız olamaz. ;D

Dediğiniz doğrudur; Dacia markasına kimse sıcak bakmıyor. Geçen yıl Duster çıkmadan, sınırlı bütçeyle bir araba almaya karar verdiğimde, Dacia'yı düşünmedim bile. Halbuki Sandero gayet estetikti dışarıdan bakınca.

Hikayemi bir yerlerde anlatmıştım; geçen Kasım ayında bir sergide Duster'ı görünce, böyle bir arabanın çıktığından haberim oldu. Önce teknik-teorik inceleme yaptım. Sonra internette günlerce okudum, inceledim. Fakat bunu yaparken, Dacia'nın yaptığı sevimsiz çağrışımı bir yana bıraktım.

Baktım ki alınabilir. Kararımı verdim. (Şunu söylemeliyim; öyle arabasına aşık, mutlaka lüks ve estetik isteyen biri değilim ama, tabii dış görünüş çok önemli. Bu arabanın dış görünüşü -biraz hantal hava vermesine rağmen benim gözümde- fena da değil) Aldım. Şayet arabana çok düşkünsen, gönlüne yatanı al derim. (Vergiyi ve yakıtı düşünmeyi unutma. Bir de bakım vs.yi)

Aldıktan sonra, bir arkadaşım tereddütlü ve biraz da istihza ile "bu tür arabalar 60-70 civarı satılıyor, yani sen bunu 45'e aldın hemi" dedi.

Evet dedim, ötekileri 45'e verdiler de almadık mı? Açık söyle arkadaş, demek istiyorsun ki Dacia'ya 45 verilir mi? Verilir, ve aslan gibi de binilir....demiştim... Al işte önyargı.

Qukaskhai'nin Duster'dan daha estetik olduğu doğrudur. Ama tavsiyem, Nissan alırsan siyah sanki pek gitmiyor; beyaz daha estetik diye düşünüyorum; ikincisi de, araba alacaksan, kocaman tekerlekli olsun, normal oto alma. Şehir içindeki kasisli yollarda emin ol kullanımı çok güzel.

Herşey gönlünce olsun arkadaş.

Arkadaşlar size bir duyuru; 2010'da rallye aicha des gazelles'e katılıp birinci olan Dacia Duster, 2011'de ikinci oldu. Ayrıca yarış boyunca bir ödül daha aldı. O da şu; parkur boyunca en az yakıtı harcıyıp parkuru bitiren tek araç oldu ;)

dacia-duster-clinches-podium-in-rallye-aicha-des-gazelles-2011-33708_1.jpg

DACIA DUSTER : HIZLI BAŞLANGIÇ

Nisan 2010’da lansmanı yapılan Dacia gamının altıncı modeli olan arazi modeli Dacia Duster, ticarileştirildiği tüm ülkelerde büyük bir başarıyla karşılaştı.
4x4 ve 4x2 versiyonlarıyla mevcut olan Dacia Duster, dizel versiyonlarında gerçek engel aşma kapasitesi ve düşük CO2 emisyonlarıyla rakipsiz bir fiyat/iç mekan genişliği oranı sunuyor.
Hem keyifli ve hem de işlevsel özellikleriyle tercih edilen Dacia Duster satışa sunulduğundan bu yana kendi müşteri kitlesini hızla buldu:
- 2010 sonundan itibaren 100 bin sipariş aldı
- Dünyada : 67 binden fazla Dacia Duster satıldı,
- Avrupa’da, 56 bin 249’dan fazla Dacia Duster satıldı,
- Fransa’da, Dacia’nın SUV modeli 19 bin 689 adet satıldı.
Teslimat süreleri, Avrupa’da üç aydan daha kısa süreye indirildi.

Genel kabul gören bir başarı
Dacia Duster’ın başarısı kazandığı çok sayıda ödülle kendini gösteriyor:
- 2010 yılında Doğu Avrupa’da pazara sunulan en iyi otomobil modeline verilen « Autobest 2011 » ödülü,
- Fransa’da 0 km satın alma fiyatı, kilometrik maliyet fiyatı, 2. el değeri, yakıt tüketimi ve kullanım özellikleri gibi kriterler üzerinden değerlendirme yapılarak Dacia Duster’e verilen « Trophée de l’Argus » ödülü (aile modelleri kategorisi),
- Almanya’da « 2011 2.el değer şampiyonu» (SUV kategorisi) unvanı,
- Romanya’da tüm segmentler dahil otomobil pazarında en fazla etkisi olan araca verilen ödül olan « Yılın Otomobili» ödülü.

Dikkat çeken sportif başarılar
Dacia Duster, ticari başarıyı sportif başarıyla birleştiriyor. Dacia’nın 4x4’ü, sağlamlığını ve güvenirliğini, Fas çöllerinin kum tepelerinde olduğu kadar Trophée Andros’un karlı pistlerinde de kanıtlıyor.
Trophée Andros
2010-2011 sezonunda Alain Prost, Dacia Duster « Glace »1 ın direksiyonunda ikinci oldu. Bir kez daha Dacia araçlarının sağlamlığı ve güvenilirliğinin genlerinden geldiğini gösteriyor.
1 Dacia Duster « Glace » Renault Sport Technologies ekipleri tarafından Trophée Andros için özel olarak hazırlanan bir Dacia Duster.

Aïcha des Gazelles Rallisi
- Dacia Duster mart sonunda, 2011 Aïcha des Gazelles Rallisi için Fas çölünün kum tepelerini fethe çıkacak. Sadece kadınlardan oluşan dokuz ekip Dacia Duster 4x4’lerinin direksiyonunda yarışacaklar.
- Aïcha des Gazelles Rallisi, yerleşik kuralları yerle bir eden ilginç bir yarış. Tamamen kadın yarışçılardan oluşan tek otomobil yarışında, orijinal müsabaka yaklaşımı mümkün olan en az kilometreyi gerçekleştirmekten oluşuyor. Kum tepelerini olduğu gibi engebeli arazileri aşmak için bolca beceri ve strateji gerekiyor.
- 2010 Aïcha des Gazelles Rallisinde, Dacia Duster crossover kendi kategorisinde birinci olmuştu.

http://www.arabam.com/haber/Sirketlerden-Haberler-Dacia-Basari-Devam-Ediyor/Detay-291989

Herkese Günaydın arkadaşlar,
Valla korkmaya başladım biz alana kadar bunlar fiyatı yükseltecekler diye :smiley: :smiley:
İnşallah öyle bir şey yapıpta hevesimizi kaçırmazlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR