Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 477,328
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

olguncandan' Alıntı:
İyi pazarlar Bülent bey,

İnşaallah her şey gönlünüzce olur. Bilgilenme kaynağınız ise tam isabet. Ümiterkan size dilediğiniz her bilgiyi verebilir. Vermiş de zaten. Bunun dışında bir bilgiye ihtiyacınız olursa, arkadaşlar sizi bilgilendirir, kuşkunuz olmasın.

Ancak size önerim, madem dağ bayırla işiniz yok, 4x2 Duster olur. Onların yakıtı 4x4 lerden daha az.

İyi pazarlar olguncandan,teşekkürler dilekleriniz için.
Evet İstanbul'dayım belki de senede bir gidersem eşimin memleketi Nevşehir-Avanos veya kendi memleketim Malatya'da biraz dağ-bayır görebiliriz.
Ama ümiterkan arkadaşımla yaptığım yazışmada maddi durumun iyi ise 5000 TL fazla vererek 4x4 almamı önerdi.Bunun içinde dağ-bayır gezmem gerekmediğini yağmur-kar da bunun çok faydasını göreceğimi belirtti. Eğer 4x4 alırsam uzun süre kullanmak suretiyle hiç bir eksiklik çekmeyeceğimi özellikle belirtti.Yakıt olarakta belirtti zaten,4x4 lerin 4x2 lerden 100 km de 1 lt fazla yaktığını söyledi.
Vay be kendime de şaşırıyorum ha görende beni duster hakkında amma bilgili zannedecek ;D
Sağolasun Ümiterkan bilgilendirdi beni.

Etiketler

mertakbaş' Alıntı:
İyi pazarlar Bülent Bey.
Belirttiğiniz üzere dağ bayırla işiniz yoksa 4x2 değil, doğrudan Duster almayın diyebilirim. Emekli olunca yük taşırım, pikniğe giderim, uzun yol yaparım,az yaksın derseniz evet, doblo,transit connect tarzı araçlar yerine tercih edilebilecek bir araç olur 4x2 Duster, fakat bunları yapmam diyorsanız daha farklı araçlara yönelmelisiniz.

İyi pazarlar mertakbaş arkadaşım.
Evet dağ-bayırla işim olmayacak pek.Çoğu zaman İstanbul'da kullanacağım aracı.
Emekli olunca iş amacıyla da olsa kangoo tip araç düşünüyordum açıkcası. Ama eşim bu tür araçları kamyonet gözüyle baktığı için aile arabası gözüylede görmüyor. Ben araçta her zaman geniş bagaj iistemişimdir. Ama geçen hafta Kırklarelide Duster'i görünce inanamadım. Kaslı, tevazu, ne bileyim ilk görüşte aşk gibibirşeydi. Siteden araştırdığımda 4 koltuğun yatarak geniş bagaj hacmi olduğunuda gördüm-öğrendim. Eeeeeh havasıda var daha ne olsun di mi. Fiyatına bakınca da kangoo tip araçlardan da o kadar büyük bir fark yok.
Tabiki piknik yaparım.Tabi ki uzun yola çıkmayı severim.Hayalimdir başta Karadeniz olmak üzere tüm Türkiye'yi gezmek.
Ayrıca emekli oluyorum deyince beni yaşlı da zannetmeyin Haziranda 39 bitip 40'a gireceğim :D

Ümiterkan'a şu bakımdan hak veririm: Bazı güvenlik donanımları (ESP ASR vs.) sadece 4x4 lerde var. Bir de, ağır şartlar konusunda ümiterkan haklıdır.

Şayet aşırı derecede tedbirli iseniz, mesela" kış şartlarında yerimden bile kıpırdamam arkadaş" derseniz, sürüş esnasında asla keskin virajlarda riske girmiyorsanız, 4x4 e gerek de yok.

Mesela dağ bayır gezip de 4x2 alan arkadaşlar da var ve şimdiye kadar Duster'ın başedemediği durumlar olmadığını ifade ettiler.

Bu sitede yazan off road runner rumuzlu arkadaşımız 4x2 konusunda bütün sorularınız cevaplayabilir. Kendisi hem dağ bayır gezer, hem şehirde kullanır. Ama kırıcı/ağır off road meraklısı değildir.

Her şey gönlünüzce olsun.

Sayın Mertakbaş, belki bir noktada haklı olabilirsiniz de, yalnız kocaman tekerlekli Duster ;D ile kango ve connekt tipi araçların, şehir içi kasisli yollardaki kullanımı farklı. Hem Connektin yakıtının daha fazla olduğunu söylemişlerdi arkadaşlar.

Bir de tabii arkadaşımızıneşinin kango vs. gibi arabaları "kamyonet" diye görmesi (ki ben "toptancı arabası" diye görüyorum), Bülent beyin Duster almasını farz kılmaktadır vesselam. ;D

olguncandan' Alıntı:
Bir de tabii arkadaşımızıneşinin kango vs. gibi arabaları "kamyonet" diye görmesi (ki ben "toptancı arabası" diye görüyorum), Bülent beyin Duster almasını farz kılmaktadır vesselam. ;D

Hay ağzınızı öpeyim :smiley:

olguncandan' Alıntı:
Ümiterkan'a şu bakımdan hak veririm: Bazı güvenlik donanımları (ESP ASR vs.) sadece 4x4 lerde var. Bir de, ağır şartlar konusunda ümiterkan haklıdır.

Şayet aşırı derecede tedbirli iseniz, mesela" kış şartlarında yerimden bile kıpırdamam arkadaş" derseniz, sürüş esnasında asla keskin virajlarda riske girmiyorsanız, 4x4 e gerek de yok.

Mesela dağ bayır gezip de 4x2 alan arkadaşlar da var ve şimdiye kadar Duster'ın başedemediği durumlar olmadığını ifade ettiler.

Bu sitede yazan off road runner rumuzlu arkadaşımız 4x2 konusunda bütün sorularınız cevaplayabilir. Kendisi hem dağ bayır gezer, hem şehirde kullanır. Ama kırıcı/ağır off road meraklısı değildir.

Her şey gönlünüzce olsun.

Anladım dediklerinizi sesli düşünerek ; şu anda clio ile sonuçta tedbirli davranıyoruz ve clio bile bu tür sorunların altından kalkabiliyorsa 4x2 Duster hayda hayda yapar diyorum.

off road runner arkadaşımızın yorumlarınıda takip edeceğim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-dacia-sifir-gibi-4x4-duster-110-beygir-6-ileri-vites-look-paket-48075861/detay/

arkadaşlar ilandaki duster'ın döşemeleri orjinalmi? herhafta bayiye uğruyorum ama bu tarz bir döşeme görmedim!!!

Bana orijinal gibi geldi ttn.

Bülent bey, off road runner arkadaşımız öyle uzun uzun yorum yazmıyor. Ona özel mesajla sormanız daha uygun olur.

Emekli olup da hayali Karadeniz'i ve Türkiye'yi gezmek olan birisi için, kesinlikle 4x4 öneririm. İnsan her yere gitmek isteyecektir. Bu gezilere kar, çamur, yağmur, zorlu koşullar engel olmamalı. Sonradan keşke 4x4 alsaydık da şuraya çıkabilseydik dememek için kesinlikle 4x4 Duster. Uzun soluklu gezilerde insanın önüne nasıl bir yol çıkacağı, nasıl bir hava koşulu ile karşılaşacağı belli olmaz. :smiley:

Arkadaşlar herkese selamlar.Bu forumdaki ilk iletim.Forumdan,başka bir sitede duster incelemelerini okurken haberim oldu.İyi ki de olmuş.Bende sayenizde duster almaya karar verdim.

Benimde bazı noktalarda hala kararsızlıklarım var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Şöyle ki;

1-4x4 düşünüyorum,ancak öyle dağ bayır çok gezmeye fırsat bulabileceğimi sanmıyorum ama ne olacağıda belli olmaz.Memlekette lazım olabilir(.Bülent bey bu arada bende aslen Ürgüplüyüm eş tarafından hemşehri sayılırız:smiley:).Almışkende en fulünü almak istiyorum ama fiyat farkına değer mi acaba?

2-Bülent beyde yukarıda sormuş.Birkaç yerde daha okudum.Aynı modellerde farklı farklı fiyatlara dusterlar var.Biri yazmış en fulünü,park sensörü taktırdım onu yaptırdım bunu yaptırdım 45.000 tl diye,başka bir arkadaşımız satıcı 41.000 dedi ben 38.000 dedim 38.500 e aldım diye,bu konuda yol gösterebilecerk var mı?

3-Şu anda corsam var ve aracımı satıp alabiliyorum duster i.Ancak sattığımda hemen alabilmeliyim ki çok uzun süre araçsız kalamam.

Şimdiden herkese çok teşekkürler..

dtfevzi' Alıntı:
1-4x4 düşünüyorum,ancak öyle dağ bayır çok gezmeye fırsat bulabileceğimi sanmıyorum ama ne olacağıda belli olmaz.Memlekette lazım olabilir. Almışkende en fulünü almak istiyorum ama fiyat farkına değer mi acaba?

2-Bülent beyde yukarıda sormuş.Birkaç yerde daha okudum.Aynı modellerde farklı farklı fiyatlara dusterlar var.Biri yazmış en fulünü,park sensörü taktırdım onu yaptırdım bunu yaptırdım 45.000 tl diye,başka bir arkadaşımız satıcı 41.000 dedi ben 38.000 dedim 38.500 e aldım diye,bu konuda yol gösterebilecerk var mı?

3-Şu anda corsam var ve aracımı satıp alabiliyorum duster i.Ancak sattığımda hemen alabilmeliyim ki çok uzun süre araçsız kalamam.

Hoşgeldiniz fevzi bey,

Kararınız inşaallah hayırlı olur. Sorularınıza elimden geldiğince cevap vermeye çalışayım. Gerçi asıl muhatabı ümiterkan. Muhtemelen o da cevaplar. (Onun cevaplarına daha fazla itibar etmenizi öneririm)

1. Bir kere, ESP li olanı şiddetle öneririm. Yani ESP olsun. Verdiğiniz paraya değer. Güvenlik paktli de olsun.

Ama deri işleri size kalmış. Mesela ben almadım. Deri işlerinin değip değmeyeceği, sizin tercihiniz olabilir.

Yan hava yastıkları için de aynı şeyi söyleyebilirim. Hatta fazla fiyat farkı yoksa (şimdi bilmiyorum kaç para) alın derim.

2.Park sensörü işi şimdilerde bakım kampanyası hediyesi galiba... Ama derlerse eğer "sıfıra takmıyoruz" diye, bayiden pazarlık esnasında talep edin. (Ben unuttum ve sonra para ile taktırdım) 45 ve üzeri fiyatlar 4x4 için. 40'lı fiyatlar ise 4x2 için konuşulan rakamlar. Bu miktarlar etrafındaki aşağı-yukarı rakamlar, bayi ile pazarlık sonucu bayinin indirimleri. Mesela beim arabam ESP siz ve yan hava yastıkları yok ve deri işleri de yok. Ben 45500'e almıştım. Bir arkadaşımız (bu sitedekilerden biri) tam donanımlısını daha aşağı almıştı. Pazarlıkla.

Yapmanız gereken şey şu: Duster sitesinden özellikleri ile birlikte bir fiyat çıkarın. Sonra bayiyle pazarlığa oturun. O fiyatların ne kadar altına düşürebilirseniz sizin kârınızdır.

3. Bu, bayi ve araba arzı ile ilgili bir durum. Bu konuda bir şey söyleyemem.

ümiterkan' Alıntı:
Bülent Bey foruma hoşgeldiniz :smiley: Umarım forumdan istifade edersiniz

Hoşbulduk Ümit Bey,
Evet buradan bayağı yararlanacağım.Sanki Duster alan buraya zorunlu kayıtlı olmuş gibi :smiley::smiley::smiley:

dtfevzi' Alıntı:
Arkadaşlar herkese selamlar.Bu forumdaki ilk iletim.Forumdan,başka bir sitede duster incelemelerini okurken haberim oldu.İyi ki de olmuş.Bende sayenizde duster almaya karar verdim.

Benimde bazı noktalarda hala kararsızlıklarım var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Şöyle ki;

1-4x4 düşünüyorum,ancak öyle dağ bayır çok gezmeye fırsat bulabileceğimi sanmıyorum ama ne olacağıda belli olmaz.Memlekette lazım olabilir(.Bülent bey bu arada bende aslen Ürgüplüyüm eş tarafından hemşehri sayılırız:smiley:).Almışkende en fulünü almak istiyorum ama fiyat farkına değer mi acaba?

Şimdiden herkese çok teşekkürler..

Merhaba dtfevzi,hoşgeldiniz ve hemşeriyiz hemşeriyiz :smiley: Valla ben oraları daha çok sevdim. Eşime diyorum zaten bana oradan yer verin ev yapayım ;D
Evet maddi sıkıntı olmaz ise bence de 4x4 almakta fayda var.Ümit beyinde dediği gibi uzun süreli alıyorsak ilerde pişman olmamak için ve yarın karşımıza ne çıkacağını bilemediğimiz için 4x4 alıp rahat etmek lazım.
Evet bayileri iyi araştırmak lazım.Kimi elindeki satabilmek için, kimi nakit sıkışıklığına bir an önce çözüm bulabilmek için indirim yapacak bayiler vardır.
Evet benim de araçsız kalmamam lazım. Aklımdan geçen aracımı nakit yerine sayıp üzerine tamamlayıp Duster'i almak.İşte aracımızı nakit yerine sayan bayiyi bulmamız lazım.

ümiterkan' Alıntı:
Emekli olup da hayali Karadeniz'i ve Türkiye'yi gezmek olan birisi için, kesinlikle 4x4 öneririm. İnsan her yere gitmek isteyecektir. Bu gezilere kar, çamur, yağmur, zorlu koşullar engel olmamalı. Sonradan keşke 4x4 alsaydık da şuraya çıkabilseydik dememek için kesinlikle 4x4 Duster. Uzun soluklu gezilerde insanın önüne nasıl bir yol çıkacağı, nasıl bir hava koşulu ile karşılaşacağı belli olmaz. :smiley:

Hımmm evet oldukça haklısınız...

olguncandan' Alıntı:
Sorularınıza elimden geldiğince cevap vermeye çalışayım. Gerçi asıl muhatabı ümiterkan. Muhtemelen o da cevaplar. (Onun cevaplarına daha fazla itibar etmenizi öneririm)

1. Bir kere, ESP li olanı şiddetle öneririm. Yani ESP olsun. Verdiğiniz paraya değer. Güvenlik paktli de olsun.

Ama deri işleri size kalmış. Mesela ben almadım. Deri işlerinin değip değmeyeceği, sizin tercihiniz olabilir.

Yan hava yastıkları için de aynı şeyi söyleyebilirim. Hatta fazla fiyat farkı yoksa (şimdi bilmiyorum kaç para) alın derim.

Merhaba olguncandan,
Bu kadar mütevazi olmayınız, herkesten ve her yaştan öğrenilecek bir şey vardır. Şahsen ben 8 yaşındaki kızımdan bile ders aldığım konular olmaktadır. :smiley:

ESP'li şiddetle öneriyorsanız bu demektir ki (anladığım kadarıyla) bu opsiyon sadece 4x4 'de var.Demek ki 4x4 almalıyız. Evet güvenlik paketi (ABS,airbag vs.) ile konfor paketi (klima) her daim önemli ve alınmalıdır diyorum. Şu anda clio'mda bile bunlar var.(Klima,ABS ve çift airbagli)
Deri olayına gelince bana albenili ve güzel gelirdi.Bir arkaşımın palio'su vardı ona bindim. Havalar sıcaktı ama yarım saatlik sürüşten sonra (Affedersiniz) pantolon sırılsıklamdı krem rengi pantolon olduğu için iç çamaşırım bile gözüküyordu. Onun için deri olayına sıcak bakmıyorum. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR