Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 477,275

Etiketler
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

olguncandan' Alıntı:
Ve aşık özlemle beklediği sevgilisine kavuştu....
Arkadaş, yeşilçam senaryosu olur bu hikaye ;D
ee okan bayülgen reklamlarda boşuna demiyor: "çabuk ulaşır; zor vazgeçersin." diye ;)

olguncandan' Alıntı:
İyi akşamlar sevgili halkımıza.

Ümiterkan, öyle bir anlatmışsın ki, sanki aşk masalı gibi. ;D Ve aşık özlemle beklediği sevgilisine kavuştu....

Arkadaş, yeşilçam senaryosu olur bu hikaye ;D

Beklentilerimizi tam olarak karşıladığı için aşık olmamak mümkün değil :D

bende anlatiyim 50 bin gibi bir rakam vardı elimde, çok araç baktım kullandım test ettim.Dizel olmalıydı kesinlikle,0 olmalıydı, devamlı kasası değişen gözden gönülden düşen bir araç olmamalıydı çünki devamlı araç değiştiricek biri değilim, birşeye ısınmışşam bırakmam. Gezdim dolaştım biraz konfor ve detay düşkünüyüm, sıradan bir 30 bin tl 'lik araca donanım o bu şu ekletince (ki bu donanım olayı adamı pis bozuyor,8 li cd calarlı olsun= 2 kurus, 1 kurus daha veirseniz 3D sorruand system takarız oke ozaman vs) bana çıkıyordu hesap 47'bin civarı(klima bile yok), araca bakıyorum dışardan bildiğin 47 bin eder mi diye, çok diyip geçiyordum. Golf baktım 47 bin 'e donanım ekleyince 65 bin sanırsam böyle bir rakam etti,çok bozuldum :smiley: sonradan alırım donanımları dedim ama zamanım bile yok. Neyse birgün pazar günü babamla b.köy hedef otoda duster gördüm, içeri girdik arabaya dıştan baktım 30 bin, peki full'u ne kadar dedim 110 bin gibi bir rakam bekledim, 47 bin kusur deyince gözlerim açıldı. Aracın içine girdim, hüsran.. sonra bi hafta kararsız kaldım sırf içinden dolayı almıcaktım belkide, sonra düşündüm bu araç hor kullanılacak, yamaç paraşütü yapıcam peder bey memlekete gidiyor yüklü geliyor, diğer araçlar direk iptal olurdu vs gibi faktörleri göz önünde bulundurdum. Çok araştırdım bu araçta tercih kıldım. İyi ki almışım diyorum gerçekten çok çok iyi yaptığıma inanıyorum. Tavsiye ediyorum gerçekten.

Madem hikaye yazılıyor, biz de hikayemizi yazalım. Tabii "yazmadan" anlatalım.

Benim gözüm çooook uzun yıllardır, ben diyeyim 10 siz deyin 15 yıldır 4x4'lerdeydi. Araba yüksek olmalıydı. Hem dere tepe gezebilmek, hem seyahat güvenliği (çünkü görüş açısı yüksek arabada, taksiye göre daha netti) hem de etrafa yukarıdan bakarak gitmek için. Tabii o yıllarda bu araçlar ulaşamayacağımız rakamlardaydı.

Yaklaşık 4-5 sene otomobilim olamadı, satmak zorunda kaldım. Geçen sene (Mart-nisan) 15 bin civarı bir araba alabilecek durumdaydım. Bu sefer de işin içine yakıt hesabı girmişti. Tasarruflu da olmalıydı. Ama bu, 4x4 olamazdı. Çünkü dizeli çok pahalı ve vergisi yüksekti. Bir ara suzuki aradım, ama benzinli ve fiyatlar yüksekti. (Vitara) Jimny ise küçük... Yeni olmalıydı, sanayie ayıracak zamanım yoktu. Gaz gibi uçan kaçan şeylere sıcak bakmadığımdan, almaktan vazgeçtim.

Zaten kafamda C3 vardı. Bir arkadaşımın 200 bin km.yi devirdiği, tık demeyen... Aldım. Gerçekten de şehiriçi dolmuş parasına bindim. 3-4 ayda neredeyse 15 bin km. gittim. Deyim yerindeyse eşeğe biner gibi. Yakıtı düşünmemek ne güzelmiş... 45 litre ile 1050 km.yi gördüm. Ama geçen yılki Kurban bayramında çocuklarla giderken, arabanın şehirler arası yolda ne kadar güvensiz olduğunu çok net anladım.

Kasım ortalarında bir AVM'de Duster'ı gördüm, segilemişler; fena değildi. Sonra internetin başına geçtim, öğrendim ki bu araba yeni çıkmış. Fiyatlara, teknik özelliklere baktım. Bazı testleri okudum. Hoşuma gitti. Dizel, yüksek, yakıtı fena değil, vergisi C3 kadar. Hem de 4x4'ü var. Diğer 4x4'lerle bunun 4x4'ünün farkını öğrendim. (arazi vitesi, mekanik-elektronik güç aktarımı farkı vs.) "Tamam" dedim, benim işimi görür.

Bayie gittim. Yakından baktım. Test sürüşü yaptım. Araba aşığı olmadığım için iç mekanı kötüymüş, işçilik yokmuş vs. vs. önemli değildi. Bir de şu fani dünyada sıfır otoya binelim dedim ve aldım. İki tane araba gelecekmiş, ESP'sizmiş, ESP'li için birkaç ay beklemem gerekiyormuş. Bir de kış geldiği için, C3 yapmurda sıkıntılı idi, biran önce almam iyi olurdu. Mecburen ESP'size razı olduk.

Hikaye bu.

GEÇEN HAFTA DACİA'NIN SİTESİNDEN ŞİKAYET FORMU DOLDURDUM..
İÇEREİĞİNDE DE;
4X4 FULL PAKET DACİA DUSTER ALMAK İSTEDİĞİMİ FAKAT BEKLEME SÜRESİNİN İNSANLARI SIKTIĞINDAN BAHSETTİM..VE EĞER GETİREMYECEKLERSE DE HABER VERMELERİNİ GEREKİRSE YURT DIŞINDAN BİREYSEL OLARAK TEMİN ETMENİN YOLLARINA ŞİMDİDEN BAKALIM ŞEKLİNDE MAİL ATTIM..
DÖNÜŞ ERTESİ GÜN HEMEN OLDU.. AMA YİNEDE GENEL MÜDÜRLÜK İYİ ÇALIŞMIYOR TABİ BU ARADA BAYİLERİN KOTALARINI YÜKSELTMESİNİ İYİ BİLİYORLAR.. :mad:

Daha önce mesajlarımda "Duster alacak olanlar mutlaka ESPli alsın" demiştim; dikkati çekmeyebilir.

Tekrar yazmam gerek; şayet Duster almaya (4x4) karar vermişseniz, mutlaka ESPli olsun.

ESP yüksek hızlardaki savrulmalar için faydalı denildi. Yani genellikle en kötü senaryoya karşı bir çare olarak tanımlandı. Şahsen ben riskli kullanmadığım için, olmasa da olur demiştim.

Fakat ESP'nin iki noktada önemli olduğunu anladım.

1. Diyelim ki 40-50 km hızla gidiyorsunuz. Birden keskin bir viraj dönmeniz gerektiğinde, frene basmak zorunda kalıyorsunuz. ESP olsaydı buna gerek kalmayacaktı.

2.Diyelim ki şehirler arası yolda rampa çıkıyorsunuz; hızınız 80-90 km. Önünüze çıkan birazcık sert virajlarda en azında gaz kesmek zorunda kalıyorsunuz, bu da devirden düşmeye neden oluyor. Oysa ESP olsaydı, devirden düşmeden aynı hızla çıkabilecektiniz.

İlgililerin bilgisine.

ek olarak şunu söyleyebiliriz

Örneğin asfalt bir yolda normal bir hızda 2 çeker ilerliyorsunuz, yağmurlu bir zamanda olabilir, önünüze büyük bir su birikintisi çıktı, suya girer girmez ESP-ASR devreye girip aracın sağa sola yalpalamasını durdurup yola sokuyor. Aksi halde 2 çekerdeyken araçta böyle bir sistem yoksa araç nereye gideceğini şaşırıyor :smiley: Tecrübe ile sabittir ;)

bu devirde mutlaka ESP derim
nasıl bir mucize olduğu kullanmadan anlaşılmaz derim

Geçen sene 12 Nisan'da yazmıştım Neden Dacia Duster başlığını, koca 1 sene geçmiş yahu. Zaman nasıl geçiyor. Dustercılar gezenbilir'i sevdi. Farklı bir site kurup gitmek bu aileden ayrılmak olur, hem burada aracı sevmeyenler ile sıcak atışmalarımız da oluyor. Onları bulamayız kurduğumuz sitede :D

ümiterkan' Alıntı:
Geçen sene 12 Nisan'da yazmıştım Neden Dacia Duster başlığını, koca 1 sene geçmiş yahu. Zaman nasıl geçiyor. Dustercılar gezenbilir'i sevdi. Farklı bir site kurup gitmek bu aileden ayrılmak olur, hem burada aracı sevmeyenler ile sıcak atışmalarımız da oluyor. Onları bulamayız kurduğumuz sitede :D

Sayenizde oldukça bilgi edinip sevdik bu aracı ve almaya karar verdik ;D

Bugün babamın öğlen vakti beni telefonla araması üzerine, akşama doğru 125kg yük+2 yolcu ile, babamın 2 çeker kamyoneti ile giriş kısmına dahi çıkamadığı Ormanın içerisinde bulunan 2-3km'lik çamurlu, çukurlu ve berbat dik bir yoldan yukarı Duster ile çıktık, Anlatılmaz yaşanır denecek bir yol, yemin ediyorum korkarak çıktım ;D hani şu meşhur Lopez parkurunun dik yol versiyonu gibi, bir yandan yağmur yağıyor bir yandan da araç ancak kendisinin sığabildiği, bir tarafın uçurum olduğu, bol çukurlu ve derin yarıklarla dolu çamurlu dik bir yoldan yukarı 4WDLock+Ağır devir 1.vitesi ile ilerliyor, birkaç kere yoldaki büyük yarıkların içine boylu boyunca düştüm, araç tamamen sola yattı, yok böyle birşey yav :D En ufak birşekilde takılmadı bile, Keçi gibi mübarek.

Bu bahsettiğim yol Ormanın içinde bulunan 10 seneden beri araçların hiç çıkmadığı, çamurlu ve yağmur sularının yoldan akması ile yolun ortalarında birçok kanalın olduğu toprak dik bir yol, hele yağmurlu bir gün olunca , gerisini siz düşünün ;D akşam akşam çok keyifli bir gezi oldu.

Akşam akşam ne işin vardı orada diye sorarsanız, malum burası Rize, babamın çay bahçeleri var. Bu mevsimde çay bahçelerine gübre veriliyor. Bahsettiğim yere, daha sonra verilmek üzere 125kg'luk gübre çıkarıyorduk. Daha önceki seneler bu şekilde araçla gübre çıkarılmayıp, arazinin aşağı kısmına kadar gübreler araçla getirilip sırtta taşınarak en uzak bölgeye taşınıyordu. Madem 4x4 bir araç var, yol olmasa da olur deyip, gübreleri yüklenip arazinin en üst kısmına gübreleri eski ve kullanılmayan berbat bir yoldan çıkardık. :D Babam korkmadı desem yalan olur, tırs tırs :smiley: Beni aradığına pişman olmuştu ama, iş işten geçmişti artık ;D

Bu parkuru Erol ile birlikte tekrar yapmak farz oldu artık ;D

Az önce aldığım habere göre Erol Samurai'yi satmış, artık gezilere 2. aracı Terrano II ile katılacakmış, Samurai dayanamadı Duster'ın performansına ne yapsın ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR