Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi
Bugün babamın öğlen vakti beni telefonla araması üzerine, akşama doğru 125kg yük+2 yolcu ile, babamın 2 çeker kamyoneti ile giriş kısmına dahi çıkamadığı Ormanın içerisinde bulunan 2-3km'lik çamurlu, çukurlu ve berbat dik bir yoldan yukarı Duster ile çıktık, Anlatılmaz yaşanır denecek bir yol, yemin ediyorum korkarak çıktım ;D hani şu meşhur Lopez parkurunun dik yol versiyonu gibi, bir yandan yağmur yağıyor bir yandan da araç ancak kendisinin sığabildiği, bir tarafın uçurum olduğu, bol çukurlu ve derin yarıklarla dolu çamurlu dik bir yoldan yukarı 4WDLock+Ağır devir 1.vitesi ile ilerliyor, birkaç kere yoldaki büyük yarıkların içine boylu boyunca düştüm, araç tamamen sola yattı, yok böyle birşey yav
En ufak birşekilde takılmadı bile, Keçi gibi mübarek.
Bu bahsettiğim yol Ormanın içinde bulunan 10 seneden beri araçların hiç çıkmadığı, çamurlu ve yağmur sularının yoldan akması ile yolun ortalarında birçok kanalın olduğu toprak dik bir yol, hele yağmurlu bir gün olunca , gerisini siz düşünün ;D akşam akşam çok keyifli bir gezi oldu.
Akşam akşam ne işin vardı orada diye sorarsanız, malum burası Rize, babamın çay bahçeleri var. Bu mevsimde çay bahçelerine gübre veriliyor. Bahsettiğim yere, daha sonra verilmek üzere 125kg'luk gübre çıkarıyorduk. Daha önceki seneler bu şekilde araçla gübre çıkarılmayıp, arazinin aşağı kısmına kadar gübreler araçla getirilip sırtta taşınarak en uzak bölgeye taşınıyordu. Madem 4x4 bir araç var, yol olmasa da olur deyip, gübreleri yüklenip arazinin en üst kısmına gübreleri eski ve kullanılmayan berbat bir yoldan çıkardık.
Babam korkmadı desem yalan olur, tırs tırs
Beni aradığına pişman olmuştu ama, iş işten geçmişti artık ;D
Bu parkuru Erol ile birlikte tekrar yapmak farz oldu artık ;D
Az önce aldığım habere göre Erol Samurai'yi satmış, artık gezilere 2. aracı Terrano II ile katılacakmış, Samurai dayanamadı Duster'ın performansına ne yapsın ;D