Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi
Bugün güzel bir gezi yaptık ama çok güldük doğrusu. Sabah erkenden kalkıp Rize Andon yolu üzerinden Çağrankaya yaylasına çıkalım dedik. Andon'dan yaylaya sapan yola girip dere yatağı gibi berbat bir yoldan ilerledikten sonra ufak tefek kar kalıntılarını da geçtikten sonra durup güneşli havanın keyfini çıkardık. Bizim Erol'un lafı şu oldu " geçen Ekim ayında çıktığımız sınırı geçeriz gibi, baksana hiç kar yok" Ben de " Ya olm görmüyon mu dağlarda ne kadar kar var, o sınıra bu ayda mümkün değil çıkamayız" dedim. Erol: " Yok olm çıkarız yav" Neyse durduğumuz yerde birkaç foto çekip dere geçişi yaptıktan sonra önümüzdeki ilk virajı alır almaz ne görelim ;D yolda 1mt kar ;D Bizim Erol'un moral sıfır tabi ;D Ben de gülmekten kendimi tutamadım tabi ;D Araçlarla biraz karda ilerledik ama nafile, o kadar kar var ki havanın sıcak olması nedeniyle yamaçlardaki karlar da yola düşmüş ve kalınlık baya artmıştı. Moraller iyice sıfırlandı. Sabahın köründe kalkıp düzgün kahvaltı bile yapmadan uykumuzu almadan yola çıktığımız için getirdiğimiz erzakları yiyelim dedik ve durum değerlendirmesi yaptık. Zaman ilerlediği için çok uzak bir yere gitme durumumuz da yoktu, Rize Merkez'in yükseklerinde Isırlık Tepesine çıkalım orada güzel yani kötü ;D yollar buluruz dedik ve yola çıktık.
Isırlığa gelir gelmez Mezar denilen bir yer var, oraya bir çıkalım dedik ama ben tırsıyorum oradan
Bahsettiğim yer şöyle bir yer, çok dik bir rampa, toprak yapısı sakız gibi, ve yolun ortalarında ve kenarlarında mezar gibi uzun uzun kanallar var, aracı ya kanalların ortasına alıp çıkmanız gerekiyor ya da yolun en solunda ve ortasında bulunan kanalların ortasından gitmek gerekiyor. Neyse ki bugün hava yağışlı olmadığı için araçlarla oradan çıktık ama daha önce ıslak bir günde bir türlü zirveye çıkamadık çünkü sakız gibi toprak aracın lastiğine öyle yapışıyor ki aracın lastiği birden 31inch bir lastik gibi oluyor ve yere tutunamıyor. Rampada kalıp da frene bastığınız an geri geri kaymaya başlıyorsunuz, bir de yolun ortasındaki mezara düşünce gel de eğlenme şimdi ;D daha önce Erolun araçla günü birlik çıkalım demiştik benim araç olmadığı için zorlu yerlere girmiyorduk. Erolun ya bişey olmaz bi deneyelim demesi üzerine dik rampaya aracı vurduk ve lastik çamura sardı ve aynen geri geri, yolun solunda bulunan samuri'i içine alacak mezara sol iki tekerler giri verdi. Araç resmen mezara düştü ;D Bu araç burdan mümkün değil çıkmaz dediysem de birkaç denemeyle o da işini anladı, birkaç kişi buluruz diye başladık geldiğimiz yeri yürüyerek geri dönmeye, neyse ki 3-4 kişi bulduk. Erol'un adamlara ilk söylediği şey şuydu " Abi ileride aracı batırdık bi yardım etseniz de aracı çıkarsak, araç zaten 1 ton hafif sayılır, 5dk'da çıkarırız"
Adamların aracıyla bizim aracın yanına geldik hafif olan 1 tonluk araç 5 ton olmuştu bir saatte zar zor çıkardık ;D bize yardım eden kişilerin telefonu çaldığında adamların ilk söylediği şey " şu anda offroad yapıyoruz üstümüz hep çamur oldu sonra görüşürüz" adamlar da günün stresini bize yardım ederek atmış oldular. ;D Neyse bugüne geldiğimizde ise aynı sıkıntı ile karşılaşmadık ama bizim Erol'un doğada kendini kaybetmesi yüzünden birkaç deneme yapalım dedik, Erol aracını yol seviyesinden aşağıda kalan bir yere sokmak istedi ben de araçtan inip ona co pilotluk yapıyorum, elimle sağa git sola git gibi işaretlerle onu yönlendiriyorum, bir anda bir adam gördüm ona baktım ve elimi istem dışı indirince Erol bir sıkıntı yok zannedip gaza köklenince ön tampon engele çarpıp araç birden neye uğradığını şaşırdı, Erol'un ilk söylediği şey şu " Olm görmüyon mu kocaman engeli, niye gaza kökle diyosun" Çok güldük ama yav, anlatılmaz yaşanır ;D Benim gördüğüm adam da bizim yanımıza gelince adamın söylediği şeye çok güldük " Abi ben bu aracı yolda bulsam bunları bu araca yapmazdım, hiç mi acımıyon bu araca yav" ;D ;D Şehre indiğimizde araçları yıkamacıda yıkatırken bizi görenlerin ilk söylediği " bu havada nerede buldunuz bu kadar çamuru" oldu. ;D Kısıtlı olan gezi fotolarını ve videoları paylaşma işi ise yarına kaldı
Saygılar