Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 477,239
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

ict3055' Alıntı:
Bu arada Duster'ın aks aralığı nedir acaba bilenimiz var mı?
Oldukça geniş duruyorda...

Çağrı Bey aracın ölçülerini ayrıntılarıyla görsellerde bulabilirsiniz, biraz geç oldu gerçi :D

[attachment=3]
[attachment=2]
[attachment=1]

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Etiketler

umiterkan' Alıntı:
Çağrı Bey aracın ölçülerini ayrıntılarıyla görsellerde bulabilirsiniz, biraz geç oldu gerçi :D

Evet ben bulmuştum onu...
Dacia Duster, 4,31 metre uzunluğa ve 1,82 metre genişliğe sahip.
Teşekkürler yinede :smiley:

erolsungura ve ümiterkana selam. ;D

Önceki sayfadaki mesajımı silemedim, moderatöre bildirdim. Ümiterkan'ın benim mesajımdan yaptığı alıntıyı da silmesini istedim.

Ümiterkan, madem ki işin içinde ahbap muhabbeti var, bizi uyar da yanlış kişiyle cedelleşmeyelim... ;D

Erolcuğum sen kaşındın ne yapalım ;D zoruna gitti bakıyorum da ;D Olgun Bey'in cevabından alınmışsın halbuki o senin ismini anmamıştı ;D ;D

Bugün güzel bir gezi yaptık ama çok güldük doğrusu. Sabah erkenden kalkıp Rize Andon yolu üzerinden Çağrankaya yaylasına çıkalım dedik. Andon'dan yaylaya sapan yola girip dere yatağı gibi berbat bir yoldan ilerledikten sonra ufak tefek kar kalıntılarını da geçtikten sonra durup güneşli havanın keyfini çıkardık. Bizim Erol'un lafı şu oldu " geçen Ekim ayında çıktığımız sınırı geçeriz gibi, baksana hiç kar yok" Ben de " Ya olm görmüyon mu dağlarda ne kadar kar var, o sınıra bu ayda mümkün değil çıkamayız" dedim. Erol: " Yok olm çıkarız yav" Neyse durduğumuz yerde birkaç foto çekip dere geçişi yaptıktan sonra önümüzdeki ilk virajı alır almaz ne görelim ;D yolda 1mt kar ;D Bizim Erol'un moral sıfır tabi ;D Ben de gülmekten kendimi tutamadım tabi ;D Araçlarla biraz karda ilerledik ama nafile, o kadar kar var ki havanın sıcak olması nedeniyle yamaçlardaki karlar da yola düşmüş ve kalınlık baya artmıştı. Moraller iyice sıfırlandı. Sabahın köründe kalkıp düzgün kahvaltı bile yapmadan uykumuzu almadan yola çıktığımız için getirdiğimiz erzakları yiyelim dedik ve durum değerlendirmesi yaptık. Zaman ilerlediği için çok uzak bir yere gitme durumumuz da yoktu, Rize Merkez'in yükseklerinde Isırlık Tepesine çıkalım orada güzel yani kötü ;D yollar buluruz dedik ve yola çıktık.

Isırlığa gelir gelmez Mezar denilen bir yer var, oraya bir çıkalım dedik ama ben tırsıyorum oradan :D Bahsettiğim yer şöyle bir yer, çok dik bir rampa, toprak yapısı sakız gibi, ve yolun ortalarında ve kenarlarında mezar gibi uzun uzun kanallar var, aracı ya kanalların ortasına alıp çıkmanız gerekiyor ya da yolun en solunda ve ortasında bulunan kanalların ortasından gitmek gerekiyor. Neyse ki bugün hava yağışlı olmadığı için araçlarla oradan çıktık ama daha önce ıslak bir günde bir türlü zirveye çıkamadık çünkü sakız gibi toprak aracın lastiğine öyle yapışıyor ki aracın lastiği birden 31inch bir lastik gibi oluyor ve yere tutunamıyor. Rampada kalıp da frene bastığınız an geri geri kaymaya başlıyorsunuz, bir de yolun ortasındaki mezara düşünce gel de eğlenme şimdi ;D daha önce Erolun araçla günü birlik çıkalım demiştik benim araç olmadığı için zorlu yerlere girmiyorduk. Erolun ya bişey olmaz bi deneyelim demesi üzerine dik rampaya aracı vurduk ve lastik çamura sardı ve aynen geri geri, yolun solunda bulunan samuri'i içine alacak mezara sol iki tekerler giri verdi. Araç resmen mezara düştü ;D Bu araç burdan mümkün değil çıkmaz dediysem de birkaç denemeyle o da işini anladı, birkaç kişi buluruz diye başladık geldiğimiz yeri yürüyerek geri dönmeye, neyse ki 3-4 kişi bulduk. Erol'un adamlara ilk söylediği şey şuydu " Abi ileride aracı batırdık bi yardım etseniz de aracı çıkarsak, araç zaten 1 ton hafif sayılır, 5dk'da çıkarırız" :D Adamların aracıyla bizim aracın yanına geldik hafif olan 1 tonluk araç 5 ton olmuştu bir saatte zar zor çıkardık ;D bize yardım eden kişilerin telefonu çaldığında adamların ilk söylediği şey " şu anda offroad yapıyoruz üstümüz hep çamur oldu sonra görüşürüz" adamlar da günün stresini bize yardım ederek atmış oldular. ;D Neyse bugüne geldiğimizde ise aynı sıkıntı ile karşılaşmadık ama bizim Erol'un doğada kendini kaybetmesi yüzünden birkaç deneme yapalım dedik, Erol aracını yol seviyesinden aşağıda kalan bir yere sokmak istedi ben de araçtan inip ona co pilotluk yapıyorum, elimle sağa git sola git gibi işaretlerle onu yönlendiriyorum, bir anda bir adam gördüm ona baktım ve elimi istem dışı indirince Erol bir sıkıntı yok zannedip gaza köklenince ön tampon engele çarpıp araç birden neye uğradığını şaşırdı, Erol'un ilk söylediği şey şu " Olm görmüyon mu kocaman engeli, niye gaza kökle diyosun" Çok güldük ama yav, anlatılmaz yaşanır ;D Benim gördüğüm adam da bizim yanımıza gelince adamın söylediği şeye çok güldük " Abi ben bu aracı yolda bulsam bunları bu araca yapmazdım, hiç mi acımıyon bu araca yav" ;D ;D Şehre indiğimizde araçları yıkamacıda yıkatırken bizi görenlerin ilk söylediği " bu havada nerede buldunuz bu kadar çamuru" oldu. ;D Kısıtlı olan gezi fotolarını ve videoları paylaşma işi ise yarına kaldı ;)

Saygılar

Arkadaşlar aracımın orjinal lastik ebatlarını 225/70/16 ebatları ile değiştirdiğim için aracımın üstünde gelen 4 adet dört mevsim MİCHELİN LATITUDE TOUR HP 215-65-16
lastiklerimi satıyorum lastiklerin bayi fiyatı tek adeti 255 tl ben lastiklerin almayı düşünen olursa 4 adetini 750 tl vercem.Lastikler hiç kullanılmamıştır araç bayiye gelir gelmez lastikler araç kullanılmadan değişmiştir.Satış ilan linkim aşağıdadır.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-ve-lastik-lastik-latitude-tour-hp-215-65-16-39244217/detay

hakan2842' Alıntı:
Arkadaşlar aracımın orjinal lastik ebatlarını 225/70/16 ebatları ile değiştirdiğim için aracımın üstünde gelen 4 adet dört mevsim MİCHELİN LATITUDE TOUR HP 215-65-16
lastiklerimi satıyorum lastiklerin bayi fiyatı tek adeti 255 tl ben lastiklerin almayı düşünen olursa 4 adetini 750 tl vercem.Lastikler hiç kullanılmamıştır araç bayiye gelir gelmez lastikler araç kullanılmadan değişmiştir.Satış ilan linkim aşağıdadır.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-ve-lastik-lastik-latitude-tour-hp-215-65-16-39244217/detay

Hakan Bey bir ilan sayfası da burada açarsanız iyi olur ;)
http://www.gezenbilir.com/index.php?board=214.0

erolsungur' Alıntı:
eylemci sincaptan, tosbağa ümide... uleen sen değilmiydin araçların ağırlık ve motor uygunluk ve tork dağılımının önemli olduğunu söyleyen. şimdi de dusterın fazla kiloları önemli değil diyosun. lütfen objektif olalım. madem dusterın fazla kiloları var, sen sabahları bir kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir ve haşlanmış patates yiyeceksin. dusterın da dağlara çıkarken suzuki arkasından 50 km koşacak. hadi dusterla sen kaldır bakalım popoları. uleen dusterı öyle anlatıyon ki, görmeyen unimog, discovery, suzuki vb karışımı acayip bir 4 çeker zannedecek.. diğer araçların gerçek hakkını verene kadar saldırı ve eylemlerimiz devam edecek!!!!!!!!

Ağırlık önemli tabi sincap ;D, 1290kg yazan yerde araç 1366kg'ya çıktı. Ya ağırlık atacaz ya da biz rejim yapacaz ;D Rejim yapmak daha kolay gibi ;D Ayrıca unimog ve discovery'nin kim hakkını yemiş ki ! yiğidi öldür hakkını yeme demiş atalarımız. Unimog idealimizdeki tek araç ;) Hayvanların kralı arslan olsa da “hayvanat bahçesinin” müdürü insandır ;D

Erolcuğum Aç ayı oynamazmış eylemci olurmuş ;D

Ağalar, çoktandır mazot almadım, yeni zam geldi mi? En son 3.65 idi. Bu arada, Duster da tozdan görülmüyor. N ede olsa benzinciye pek gitmiyoruz ya, nerede yıkatalım! ;D (Benzincilere, uçan kaçan yakıt kullananlara iğnedir ;D)

Petrol İstasyonuna gitmesek de araç siyah olunca petroldeki yıkamacıya çok sık gidiyoruz, bazen gri mi alsaydım diye düşünüyorum :D

umiterkan' Alıntı:
Petrol İstasyonuna gitmesek de araç siyah olunca petroldeki yıkamacıya çok sık gidiyoruz, bazen gri mi alsaydım diye düşünüyorum :D

ümiterkan, siyah almakla aslında biraz yanlış yaptık. Ama yanlışımızı, siyah rengin bu arabaya diğer renklerden daha fazla yakışması düzeltiyor. Bir daha siyah almayacağım demiştim kendime; ama Duster'ın siyahını görünce vazgeçmiştim. ;D

olguncandan' Alıntı:
ümiterkan, siyah almakla aslında biraz yanlış yaptık. Ama yanlışımızı, siyah rengin bu arabaya diğer renklerden daha fazla yakışması düzeltiyor. Bir daha siyah almayacağım demiştim kendime; ama Duster'ın siyahını görünce vazgeçmiştim. ;D

Ben de siyah almam demiştim ama kanıma girdiler ne yapayım ;D Siyahta yakışıyır hani :smiley:

ARKADAŞLAR, ARKADAŞLAR ÜMİTERKAN BEYFENDİYE TEŞEKKÜRLERİMİ VE SAYGILARIMI SUNUYORUM. HER KONUDA ,HER BAŞLIKTA SON DERECE YARARLI YAZILARI, SABRI VE DEVAMLILIĞI TAKDİRE ŞAYYENDİR. kESİNTİSİZ DEVAMINI BEKLERİZ ÜMİTERKAN.

velizar' Alıntı:
ARKADAŞLAR, ARKADAŞLAR ÜMİTERKAN BEYFENDİYE TEŞEKKÜRLERİMİ VE SAYGILARIMI SUNUYORUM. HER KONUDA ,HER BAŞLIKTA SON DERECE YARARLI YAZILARI, SABRI VE DEVAMLILIĞI TAKDİRE ŞAYYENDİR. kESİNTİSİZ DEVAMINI BEKLERİZ ÜMİTERKAN.

Teşekkürler velizar, yardımcı olabildiysek ne mutlu :smiley:

Sayın Ümit bey, Dusterın yakın zamanda iç dizaynında bir değişiklik olacakmı? Dusterı konsept tasarımından beri takip ediyorum ve mantıklı ve isabetli yorumlarınız sayesinde almayı düşünüyorum ama 4x4 modelinin en azından iç tasarımı, malzeme kalitesi ve işçiliğinin daha iyi olması gönlümden geçiyor, böyle arzu ediyorum. Öncelikle kullandığım aracı satacağım ve bekleyebilirim de zaten 2 senedir bekliyorum. Dustera ve dolayısıyla bizlere yapmış olduğunuz katkılardan dolayı teşekkür eder, aracınızla bol geziler dilerim.Bütün Duster dostlarına selamlar... (Boş ve seviyesiz yorumları da takmayın; Ne demişler "meyve veren ağaç taşlanır")

sars77' Alıntı:
Sayın Ümit bey, Dusterın yakın zamanda iç dizaynında bir değişiklik olacakmı? Dusterı konsept tasarımından beri takip ediyorum ve mantıklı ve isabetli yorumlarınız sayesinde almayı düşünüyorum ama 4x4 modelinin en azından iç tasarımı, malzeme kalitesi ve işçiliğinin daha iyi olması gönlümden geçiyor, böyle arzu ediyorum. Öncelikle kullandığım aracı satacağım ve bekleyebilirim de zaten 2 senedir bekliyorum. Dustera ve dolayısıyla bizlere yapmış olduğunuz katkılardan dolayı teşekkür eder, aracınızla bol geziler dilerim.Bütün Duster dostlarına selamlar... (Boş ve seviyesiz yorumları da takmayın; Ne demişler "meyve veren ağaç taşlanır")

Sayın sars77, Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Brezilya, Şili, Meksika gibi pazarlarda Renault Duster markasıyla satılan Duster'da iç kokpit değişikliği olacağı söyleniyor Ama bu şekliyle Türkiye'ye yakın zamanda gelir mi belli değil veya hiç gelmeyebilir de. Zaman gösterecek artık.

Ayrıntılar burada: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=70495.20

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR