Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 478,713

Etiketler
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

Bir ara çok düşündüm duster'ı yakıt tüketimi topiğini okuyunca şaşırdım.
genelde 7-8 litre tüketimi olmuş
Demek dusterım olsaydı benim gittiğim yerler ve kullanma tarzıma bağlı olarak birde römork takınca 9-10 litre yakabilir.

emre_ozk' Alıntı:
Bir ara çok düşündüm duster'ı yakıt tüketimi topiğini okuyunca şaşırdım.
genelde 7-8 litre tüketimi olmuş
Demek dusterım olsaydı benim gittiğim yerler ve kullanma tarzıma bağlı olarak birde römork takınca 9-10 litre yakabilir.

Bazıları benzinli-LPG li sever olabilir... ;D daha az yakan aynı boyut ve özellikte hangi jıpler var birde onu söyleseler... ??? aynı şartlarda diğer jipler ne yakar acaba... ;)

Effiplus adında ÇİN malı bir lastik satılmaya başlanmış Türkiye de. Arkadaşlardan kullanan, kullananı tanıyan, bir bilgisi olan var mı? Kar lastiği alacağımda.

Bu otomatik kapı kilitleme olayını Ambiance modellerinde yaptıran oldumu?
Yoksa Laurette modellerinde mi oluyor?

Bilgisi olan varmı?

kobra9215' Alıntı:
Effiplus adında ÇİN malı bir lastik satılmaya başlanmış Türkiye de. Arkadaşlardan kullanan, kullananı tanıyan, bir bilgisi olan var mı? Kar lastiği alacağımda.
Bizim ebatta EplutoI var tanesi 200 TL civarında. Bu civarda ve biraz üstünde alınabilecek
Starmaxx Icegripper W850 ve Kumho lastikler var.
Ama ben tercihimi Continental Conticrosscontact Winter ya da Cooper Discoverer M+S2 den yana kullanmayı düşünüyorum.

bilalr' Alıntı:
Bazıları benzinli-LPG li sever olabilir... ;D daha az yakan aynı boyut ve özellikte hangi jıpler var birde onu söyleseler... ??? aynı şartlarda diğer jipler ne yakar acaba... ;)
Bakım masraflarıda göz önüne alındığında 100 km'de 12 litre lpg tüketen bir araba daha karlı.(suzuki,niva,lpgli duster)
12*2430=29100
duster 7.5 litre mazot tüketse 7.5*3770=28275

emre_ozk' Alıntı:
Bakım masraflarıda göz önüne alındığında 100 km'de 12 litre lpg tüketen bir araba daha karlı.(suzuki,niva,lpgli duster)
12*2430=29100
Hocam sizin hesaba göre de Duster karlı.
ayrıca LPG sonradan uydurma oolduğundan herkes tercih etmeyebilir.
Son olarak da dizelin torku her zaman avantajdır diye düşünüyorum.
Bir de sorum olacak bakım masraflarından neyi kasdettiniz, Duster'in bakım masrafları ağır mıdır?

1600 km de 90 bg lık duster ım var bugun klıma acıkken aracı stop ettırdım 2 saat sonra aracı calıstırdım ve posssss dıye bır ses geldı ama ne cekıste bı sey var nede klımada acaba bu ses nedır bılenız varmı.

emre_ozk' Alıntı:
12*2430=29100
dusterla dag bayır gezıyorum 90 bg 4*2 1600 km de maksımum 6.1 lt gecmedı en dusukte 5.3 gördüm ve bu 6.1 klıma acık ve bolu dağını çıkarken.

bilgisayara bağlatın, arıza ıkaz varsa belli olur.... ;)

Forum yetkililerine Dacia STEPWAY bölümü açılması için mesaj yazdım...Konu açtım...bir cevap gelmedi...

Benim Dacia Stepway aracımın bugün lastiklerini değiştirdim...

Mevcut..195 /55 / 16 olan lastikleri...205 / 55 / 16 Michelin yaptım...

Üzerindeki jantlarıda değiştirecektim...

birde ne göreyim... :smiley:

Orjinal jantlar...

CMS ..Türk malı...cevher döküm imalatı

jantları değiştirmekten hemen vazgeçtim...zaten jant ebadı uygundu...

6.5 / 16

Kısaca şuan aracım yeni lastiklerle daha diri oldu...

XVET' Alıntı:
1600 km de 90 bg lık duster ım var bugun klıma acıkken aracı stop ettırdım 2 saat sonra aracı calıstırdım ve posssss dıye bır ses geldı ama ne cekıste bı sey var nede klımada acaba bu ses nedır bılenız varmı.

turbodan olabilir.

ben 6.5 lt altına düşemiyorum ş.içi 4*2 90 bg laur... ne kadar ugraşşam az gibi 6,1 6 lar falan konuşuluyor ?????? ne dersiniz...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri