Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 478,742

Etiketler
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

bişey dikatinizi çekmedimi araçtan sızan sıvıyı hop diye buldu kemeraman eliyle damlatmış gibi :smiley: antidustercıları kızdıralım biraz ;D arkadaşlar araç 2.0 ve benzinli, bu motor hakkında fazla bir teknik bir bilgimizde yok açıkçası araştırmadımda ama N7Q mu yoksa F7R nin üst versiyonlarındanmı merak ettim doğrusu derken bir yandanda google ı tarattım F4R çıktı insaf yaw megane I 2.0 coupe de kullanılan motor F7R :D :D F4R yi bildiğim kadarıyla 90lı yılların renault espace'larında kullandılar bravo renault tebrikler araç 2012 motor 1996 :eek: hadi şimdi herkes düşünsün bu yağ nerden geldi ??? gerçi F4R günümüzde çok geliştirildi tüm organlar forgetlendi megane rs trophy'ede kondu ancak her motorunda bir sınırının olduğunu bilmek gerek. bu vidyodan dacia dusterın motor aksaamı arızası dışında tamponunu dahi hiçbir hardcore koşulda sökülemeyeceğini herkes görmüştür umarım zaten kendimde bu limitlerin yüzde 80inde kullanıyorum extrem koşullar olunca 20 santim yükseltilmiş kitli kl71 li samurai nin ladanın arkasında mecburen :D dün gece trakyatuning ailesi ile buluşmak üzere çorlu'ya geçtim laf lafı açtı duster'ı arazide özledik 2gündür yağan yağmurlar ile beraber araziye çamurlara vurduk güzel bir gece geçirdik eğlendik vidyosunu paylaşağım iyi seyirler dilerim ;)

http://www.youtube.com/watch?v=H7YybfWss_M&feature=player_embedded

Duster için Şnorkel üretmişler, ayrıca far korumları, alt muhafaza ve kar küreme küreği de... ;)
offroad.gif

snow.gif

http://www.dacia-special.de/index.php?option=com_content&view=article&id=52&Itemid=62

ya ben yokken bu Duster sahipleri amma da çoğalmış :smiley: bu arada benim aracımla çektiğim fotoları da dacia resmi web sayfasında benden izin almadan yayınlamış bunu nasıl yapabiliyorlar ve telif hakkımı nasıl alabiliyorum ?

Selam ilker,

Sen gittin gideli sayı çoğaldı, fakat katılım azaldı; millet gezmekten yazmaya fırsat bulamıyor.

Senin fotolar çok önceden Dacia sayfasına yerleştirildi. Yeni mi fark ettin? :-[

İşin yasal prosedürünü bilmiyorum; ama fotoların sana ait olduğunu tescil ettirmen lazım. Bu nasıl yapılır? Aklıma ilk gelen, noter tespiti.

Feys sayfandaki fotoların ne zaman yerleştirildiği ve sana ait olup olmadığı kanıtlanmalı. (Nasıl olur bilmiyorum. O fotoların ne zaman yerleştirildiğini noter nasıl tespit edecek?)

Ama gezenbilirdeki fotoğraflar/mesajlar tarihli olduğundan, noterce tespit tutanağıyla daha kolay tespit edilir. Dusterilker'in de sana ait olduğunu zaten kanıtlarsın....

Ondan sonraki iş ise ilgili firmaya ihtarname göndermek olmalı. "Bu fotolar benim, ödeyin telif hakkını..." gibi.

Amatörce bilgim bu şekilde. Bir profesyonel hukukçu el atarsa seviniriz.

Az önce bazı fotolara göz attım; bazılarında senin olduğun belli. İşin daha kolay. Ama önce tescil/tespit.

paçalık ve kolçakalıp takan arkadaşlardan duster e uyumlu olan modelinin linkini bir arkadaş verebilirse sevinirim.piyasadakiler pek uymuyor.

paçalık servisler dışında uyan orijinal bulamassınız, kolçak internetten armster markanın duster tipini alacaksınız.

Arkadaşlar bugün nihayet Ankara Neziroğlu Renault servisinde bende kapı otomatiğini aktif hale getirtebildim :D . Aracıda oradan almıştım 1 ay önce ve bundan önce birkaç defa telefonla arayıp bu işlemi yapabiliyormusunuz diye sordum. Hemen HAYIR!! diye cevapladılar. Bugün servise gitmeden önce Meşhuur Eren Oto SELİM USTA'yı arayıp, servise gidip seninle görüştüreceğim dedim. Sağolsun tabi yardımcı olurum dedi. (Daha öncede birkaç defa daha aramıştım Selim ustayı, sağolsun her defasında yardımcı oldu İstanbuldan.) Her neyse, gittim servise. Araç kabuldeki arkadaşa durumu anlattım yine hemen böyle bir uygulamanın olmadığını, yapılamadığını söyledi yine. Bende servis şefiyle görüşmek istediğimi söyledim. Çağırdılar geldi Mehmet Ali usta, bi bakalım dedi. İçeri aldılar ve 10 dk. sonra hallolmuş olarak çıktı. Usta Duster'ın bazı modellerinde (eski model veya ambiance) bu uygulamanın yapılamadığını söyledi, bilmiyorum ne kadar doğru. Ankaradaki arkadaşlara duyrulur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR