Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 477,282
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

celal_gelen' Alıntı:
ali bey teşekkür ederim.

ben de zaten kesinlikle öyle bir off road düşüncesinde değilim , sanırım almışken iyisi olsun kuralı bunda da geçerli olacak.
yani4x2 si kötü olduğundan değil ama bir kere vites farkı var.

Celal bey, Ali beyin söylediklerine ek olarak şunu ilave edeyim. (Yakıt konusunda diğer başlıkta birşeyler yazdım) Ben 4x2 kullanmadım. Ama orman yollarında, arazide 4x2 en az 4x4 kadar başarılı. Fakat sorun şu ki, içine düşeceğiniz zor durumdan, 4x4 ile kurtulma "şansınız" daha fazla olur. Bir de tabii aradaki güç farkı var.

6 vites meselesi kafanızı karıştırmasın. Bu 6 vitesi şöyle açıklıyayım: Normal otodaki (Duster veya başkası) 1. vitesin ikiye bölündüğünü varsayın... Bunun anlamı şu: Bozuk yol şartlarında yavaş yavaş/çok yavaş gitmeniz gerektiğinde, motorun bayılmaması için kısa tutulmuş 1. vites.

Yoksa, 6. vites ekstra bir hızlanma sağlamıyor; bu viteste devir 2000 civarı iken hız 90 km.yi gösteriyor.

Etiketler

selamlar , anlaşılan duster genelde yakıt ekonomisi ile öne çıkıp kendini sevdiriyor

reno nun dci motorları yakit konusunda oldukca başarlı makinelerdir

dusterin % 6 civarı yakıt ortalaması gayet başarılı ... ortalama bir 4 * 4 arac minumum % 8 yakar ve % 12 hatta lere kadar cikar ...

herkese merhaba , sitemizde dacia bayisi var mı acaba ve üyelere ufak da olsa indirim uygulayan anlaşmalı bir bayi ?

ben kyenipazar olarak aslında dusterı beğendiğimi de söylemiştim ama siz beni böyle çocukça davranmaya ittiniz ne yapalım olsun...

hayır yani yazık moderatörlere , gönüllü olarak bu işi yapıyolar onlara iş çıkıyor ,üzülüyorum...

110 a yakın duster sahibi var , yazan 6 kişi :smiley:

ümiterkan (off roaddan anlamaz , vitara ile ilgili konu açmış bir allahın kulu cevap vermemiş , pick uptan off road aracı olmaz demiş L 200cüler gülmüşler...)
olguncandan
serkanefe (tarator der tretuara)
AL280 ( yanlış yamış olabilirim kusura bakmayın ali bey)
gogo10 (goygoydan ibaret yazdıkları)
fbmy (yine yanlış yazmış olabilirim pardon kasıt yok)

işte 1-2 kişi daha...

pardon bir de dopamin var

neden siz duster fan clup filan kurup rahat etmiyorsunuz ki ?
tişört yaptırın , buluşma etkinlik düzenleyin , tanışın kaynaşın

off road sitesinde ne işiniz var ?

kurun bir web sayfası , hukuki kısımları seko halleder...

arkadaşlar bu kış koşullarında 4*4lerin şehir içi yakıt sarfiyatı ne oldu paylaşırmısınız lütfen:smiley:

asur2' Alıntı:
arkadaşlar bu kış koşullarında 4*4lerin şehir içi yakıt sarfiyatı ne oldu paylaşırmısınız lütfen:smiley:

6.6lt - 6.8lt arası değişiyor..(şahsım adına bilgi veriyorum)

Dacia Duster Testleri ile ilgili bölümü okur musunuz.??

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=65983.0

ben km. ye35 krş yakıyorum geçen hafta itibariyle çok görünüyo.. ne dersiniz..

asur2' Alıntı:
ben km. ye35 krş yakıyorum geçen hafta itibariyle çok görünüyo.. ne dersiniz..
Benimki de 9 lt 9,5 lt yakıyo anlık tüketimin de ama servisten usta denedi 6,5 lt ye düştü sürüş tarzıyla çok ilgisi var çok sıkıştırınca tabii artıyor tüketimi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR