Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 477,282
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

bizim 4x4 'ler de viraj denge çubuğu var olduğunu bilmiyordum açıkcası, maslak tarafından, tem'e bağlanan noktada bi viraj bulunmakta, sabah veya akşamları trafik olur genel itibari ile, trafikten dolayı pek dikkat etmediğimden olsa gerek gece yarısı geçerken, virajın keskinliği ile gözlerim sonuna kadar açılmasına sebep olan noktada takla atmayışım ve manisa yolunda ailemle yine viraja hızla girmemle oluşan problemde takla atmayışımın nedenleri bu denge çubuğu olsa gerek.. Viraja sert girimlerde arkadan alttan bir ses geliyor bunu yukarda anlattığım her iki olayda yaşadım ama ben bu sesi, viraja sert girmemden dolayı arka lastik yanaklarının virajın tam tersine merkez kaç kuvvet yönünde hareket ettiğinden dolayı oluşan yalpalanmaların çıkardığı ses sanmıştım. Hatta maslak civarında olan olaydaki ses öyle sert bi sesti ki aracı bi yere vurmuş gibi hissetim aracı sağa çektiğimde aracın hiç bi yerinde sorun olmadığını görmem beni şaşırttı, bende sol ön tekerleğin çamurluğa mı sürttü sorusu bırakmıştı. Arkadaşlar bu aracı takla attırmak zor, ben denedim olmuyor :smiley:

Etiketler

macmaneman' Alıntı:
bence esas 4x4 te olmaması gerekir, 4x4 deyince arazi arabası akla gelir ilk başta, bu nedenle viraj denge çubuğu arazi de pek istenmeyen bir özellik diye düşünüyorum ben??

şu linkte denge çubuğunun olmaması halinde gezenbilir ekip bireylerinin yaşadığı olumlu ve olumsuz anlatımları bulunmakta.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=18394.0

bir binek otomuz vardı yakıtı az diye şehir içinde kullanılan accent era 1.5 artık sıkıldım ;D...beyaz en baz 4x2 duster alıyoruz

darktreys' Alıntı:
bir binek otomuz vardı yakıtı az diye şehir içinde kullanılan accent era 1.5 artık sıkıldım ;D...beyaz en baz 4x2 duster alıyoruz
Almışken dört çeker alsaydınız daha iyi olmaz mı?
Şöyle bir demir tampon, vinç, yükseltme, MT, şnorkel, diff kilit vs... yaptınız mı. Tam süper olurdu.

veteriner' Alıntı:
Almışken dört çeker alsaydınız daha iyi olmaz mı?
Şöyle bir demir tampon, vinç, yükseltme, MT, şnorkel, diff kilit vs... yaptınız mı. Tam süper olurdu.

yok , dört çeker alırız arabayı alırım saçma sapan yerlere girerim 4 çeker diye. sonra bi dünya masraf ;D

darktreys' Alıntı:

Bir gün herkes duster'cı olacak. :smiley: Hayırlı olsun...

fbmy' Alıntı:
Bir gün herkes duster'cı olacak. :smiley: Hayırlı olsun...

yanlız şöyle bir durum var , ben saf değiştirmedim.. yakıt ekonomisi , yerden yüksek olması ve eraya göre gösterişli bir araba olduğu için bu değişikliğe gidiyoruz. offroadçu almıyoruz yanlıs olmasın ;D

SERKANEFE' Alıntı:
bizim 4x4 'ler de viraj denge çubuğu var olduğunu bilmiyordum açıkcası, maslak tarafından, tem'e bağlanan noktada bi viraj bulunmakta, sabah veya akşamları trafik olur genel itibari ile, trafikten dolayı pek dikkat etmediğimden olsa gerek gece yarısı geçerken, virajın keskinliği ile gözlerim sonuna kadar açılmasına sebep olan noktada takla atmayışım ve manisa yolunda ailemle yine viraja hızla girmemle oluşan problemde takla atmayışımın nedenleri bu denge çubuğu olsa gerek.. Viraja sert girimlerde arkadan alttan bir ses geliyor bunu yukarda anlattığım her iki olayda yaşadım ama ben bu sesi, viraja sert girmemden dolayı arka lastik yanaklarının virajın tam tersine merkez kaç kuvvet yönünde hareket ettiğinden dolayı oluşan yalpalanmaların çıkardığı ses sanmıştım. Hatta maslak civarında olan olaydaki ses öyle sert bi sesti ki aracı bi yere vurmuş gibi hissetim aracı sağa çektiğimde aracın hiç bi yerinde sorun olmadığını görmem beni şaşırttı, bende sol ön tekerleğin çamurluğa mı sürttü sorusu bırakmıştı. Arkadaşlar bu aracı takla attırmak zor, ben denedim olmuyor :smiley:

esp de ses yapıyor, esp olmasın?

darktreys' Alıntı:
yanlız şöyle bir durum var , ben saf değiştirmedim.. yakıt ekonomisi , yerden yüksek olması ve eraya göre gösterişli bir araba olduğu için bu değişikliğe gidiyoruz. offroadçu almıyoruz yanlıs olmasın ;D

tamam tamam anladık biz :D

anti Duster'cı kardeşlerim hayırdır off roadçu Duster konu başlığında sıkıldınızmı? ::smiley:

arkadaşlar dün bayiye gittim,
4x2 beyaz opak 85 bg 1.5 dci look paket+deri simit 43300 e son bırakırım diyor
ancak biraz daha kassam 43000 e alıcak gibiyim
ancak eve geldiğimde internete baktıgımda şimdi al 2012 de öde gibi bir kampanya çıktığını gördüm
sadece teb cetelem'de geçerliymiş.
kampanya hakkında fikri olan var mı ?
nasıl mantıklı mı acaba

macmaneman, şimdi alıp ocak 2012 de ödemeye başlasan bile, kullandığın kredinin üç aylık faizini sen ödüyorsun.

Bu kampanyaya itibar etme. Yani ekonomik bir yanı yok. Ancak, 2012 ye kadar ödeme sıkışıklığın var da o zaman rahatlayacaksan düşünebilirsin. Bu yazdıklarımı ciddiye al; çünkü ben de "şimdi al martta öde" ile almıştım. Fakat bu benim işime gelmişti. Dediğim gibi, birkaç aylık sıkışıklığım vardı. Ödeme planında, mart ödemesinin tamamen aralık ocak ve şubat faizinden oluştuğunu gördüm. Yani sana banka ücretsiz para kullandırmıyor. sadece faizini birkaç ay sonra alıyor.

Önemli bir şey daha: Pazarlık yaparken park sensörünü bedavaya getirmelisin. Pazarlıkta onu da iste. Sadıkoğullarındaki Ümit iyi bir satıcıdır. Ama bir park sensörü için arabayı satmamazlık etmez; o da şirketten olsun der.

Bilgine.

olguncandan' Alıntı:
macmaneman, şimdi alıp ocak 2012 de ödemeye başlasan bile, kullandığın kredinin üç aylık faizini sen ödüyorsun.

Bu kampanyaya itibar etme. Yani ekonomik bir yanı yok. Ancak, 2012 ye kadar ödeme sıkışıklığın var da o zaman rahatlayacaksan düşünebilirsin. Bu yazdıklarımı ciddiye al; çünkü ben de "şimdi al martta öde" ile almıştım. Fakat bu benim işime gelmişti. Dediğim gibi, birkaç aylık sıkışıklığım vardı. Ödeme planında, mart ödemesinin tamamen aralık ocak ve şubat faizinden oluştuğunu gördüm. Yani sana banka ücretsiz para kullandırmıyor. sadece faizini birkaç ay sonra alıyor.

Önemli bir şey daha: Pazarlık yaparken park sensörünü bedavaya getirmelisin. Pazarlıkta onu da iste. Sadıkoğullarındaki Ümit iyi bir satıcıdır. Ama bir park sensörü için arabayı satmamazlık etmez; o da şirketten olsun der.

Bilgine.
olguncandan,
yazmayı unutmuşum 43300'e park sensörü dahil. hatta ben ordayken kahverengisi vardı ön demir + yan kızak aksesuarları+look paketli olanı da 43300 e bırakıyor.

http://www.renault.ru/renault-range/range-page-vp/duster/duster/

videodaki 51'inci sn.ye dikkatli bakarsanız arka tavan lambası sorununa çare bulmuşlar sanırım ;)

Duster, dünyanın en uygun fiyatlı SUV'u olarak rekorlar listesine girdi :smiley:

http://www.worldrecordsacademy.org/transport/most_affordable_SUV_Dacia_Duster_sets_world_record_101584.htm

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR