Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 477,430

Etiketler

Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

ümiterkan' Alıntı:
Aracın altı kara oturmuş bir yerde sana LOW'unla başarılar dilerim.

Her zamn ki gibi konuyu saptırmışsın. Hem kar çok sert diyorsun hem de aracın altı oturdu diyorsun.
Bunun üzerine çok sert karda araç oturmaması lazım deyince,
tecrübeden bahsetmişsin.
Şimdi de yine polemik bir cevap.
Ama tabi low olmayınca bilmemen doğal, ama yine sana açıklayayım. Low'un varsa aracın altı otursa da tekerlerin yere tutunabilirse ilerlersin.
Ha bu arada ben de sana kazma, balta ve krikonla başarılar dilerim.

veteriner' Alıntı:
Her zamn ki gibi konuyu saptırmışsın. Hem kar çok sert diyorsun hem de aracın altı oturdu diyorsun.
Bunun üzerine çok sert karda araç oturmaması lazım deyince,
tecrübeden bahsetmişsin.
Şimdi de yine polemik bir cevap.
Ama tabi low olmayınca bilmemen doğal, ama yine sana açıklayayım. Low'un varsa aracın altı otursa da tekerlerin yere tutunabilirse ilerlersin.
Ha bu arada ben de sana kazma, balta ve krikonla başarılar dilerim.
Tecrübesizsin, öğrenecek çok şeyin var

veteriner' Alıntı:
senle polemiğe girmeyelim, bilgin yok bu konularda.
Her konuda bilgimiz olması imkansız, ama öğrenmeye çalışıyoruz. Yükseltme konusunda ise sizin daha önce yapmış olduğunuz işlemden çok şey öğrendim, engin bilgi birikiminizden her zaman istifade etmek isteriz.
Çok faydasını gördüğüm yükseltme işlemeniz :smiley:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=21872

Low vitesi olmadığı için kara oturmuş ilerleyemeyen Dodge Ram örneği ;)
http://www.youtube.com/watch?v=gdNuaGWt5S4

Engin bilgilerinizden dolayı tekrar teşekkürler, en kısa zamanda araca bir tane low taktırıyorum ;)

ümiterkan' Alıntı:
Her konuda bilgimiz olması imkansız, ama öğrenmeye çalışıyoruz. Yükseltme konusunda ise sizin daha önce yapmış olduğunuz işlemden çok şey öğrendim, engin bilgi birikiminizden her zaman istifade etmek isteriz.
Çok faydasını gördüğüm yükseltme işlemeniz :smiley:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=21872

Low vitesi olmadığı için kara oturmuş ilerleyemeyen Dodge Ram örneği ;)
http://www.youtube.com/watch?v=gdNuaGWt5S4

Engin bilgilerinizden dolayı tekrar teşekkürler, en kısa zamanda araca bir tane low taktırıyorum ;)
Her zaman olduğun gibisin....
1. verdiğin linkte bahsettiğim işlem iyi sonuç vermedi bunu kullanarak da olsa öğrendim ve kite geçtim. İyi de senin eline ne geçti.?
Ben yanlış yapıp doğruyu öğrendim ama senin low konusunda dusterla hele de bu kafayla böyle bir imkanın yok .

Duster sahibi olmayanlar neden bu kadar takmış durumdalar acaba? Yazılan her mesaja Duster'ı küçük düşürmeye çalışacak cevaplar neden veriliyor? Eleştiri olmalı tabi ama Duster sitesinde Duster'ı olmayanlar ve başka araca sahip olanlar her şeye de aracın eksiğini söylercesine eleştiri yapmamalı. Tepkiyi alırsınız o zaman normal olarak. Low, Duster'da olmayabilir,Duster kara oturabilir,aynı şeyler diğer araçların da başına gelebilir. Kazma,kürek bazen low'dan daha iyi olabilir. Duster arazi konusunda gayet iyidir bunu kabul edin ve her yazılan mesaja da Duster'ı bozacak şekilde cevaplar vermeyin.Bu arada benim Duster'ım yok... Sürekli çocuklar gibi didişince ne geçiyor elinize,bu Duster'ın hiç mi iyi yanı yok,Nissan ve Renault mühendisleri sizden daha mı bilgisiz acaba?

8TORnADO9' Alıntı:
Duster sahibi olmayanlar neden bu kadar takmış durumdalar acaba? Yazılan her mesaja Duster'ı küçük düşürmeye çalışacak cevaplar neden veriliyor? Eleştiri olmalı tabi ama Duster sitesinde Duster'ı olmayanlar ve başka araca sahip olanlar her şeye de aracın eksiğini söylercesine eleştiri yapmamalı. Tepkiyi alırsınız o zaman normal olarak. Low, Duster'da olmayabilir,Duster kara oturabilir,aynı şeyler diğer araçların da başına gelebilir. Kazma,kürek bazen low'dan daha iyi olabilir. Duster arazi konusunda gayet iyidir bunu kabul edin ve her yazılan mesaja da Duster'ı bozacak şekilde cevaplar vermeyin.Bu arada benim Duster'ım yok... Sürekli çocuklar gibi didişince ne geçiyor elinize,bu Duster'ın hiç mi iyi yanı yok,Nissan ve Renault mühendisleri sizden daha mı bilgisiz acaba?
Beyefendi dikkat ederseniz muhabbet dusteri eleştirme olarak başlamadı. Ben kar çok sert olduğu halde aracın altı nasıl oturdu onu anlayamadım. Bilgi almak istedim.
Fakat malum şahıstan tecrübesizsin diye aşşağılayıcı bir cevap geldi. Doğrudur, çok bilgili ve tecrübeli olduğum gibi bir iddiam yok, zaten o yüzden ilgili mesajı yazdım.
Bu mesaja karşılık acizane tecrübemle böyle aracın altının oturduğu durumlarda low ile ilerlemeye çalıştığımı yazdım.
Buna karşın aynı şahıstan yine aşşağılayıcı üslupla başarılar mesajı.
Benim bu aşamadan sonra bahsedilen şahsa onun üslubuyla cevabım var. Benim yazdıklarımda bu aşamadan sonra bile duster'e yönelik eleştiri, aşşağılama nerede bir gösterir misiniz?
Ayrıca duster'i olmayanların duster forumlarına yazamayacağını bilmiyordum.

s.forester' Alıntı:
çok sert zeminde ben de anlamadaım , tekerlekler kara gömülebiliyor mu ki , aracın altı oturuyor ?
Çok sert zeminde AT lastikli(BFG) Duster karı parçalayarak, kazıyarak yere temas etmeye ve ilerlemeye çalışır, tekerlekler karı kazıdıkça araç kara oturur saplanıp kalır. Sert kar ile buzlu bir zemin anlaşılmamalı.

veteriner' Alıntı:
Beyefendi dikkat ederseniz muhabbet dusteri eleştirme olarak başlamadı. Ben kar çok sert olduğu halde aracın altı nasıl oturdu onu anlayamadım. Bilgi almak istedim.
Fakat malum şahıstan tecrübesizsin diye aşşağılayıcı bir cevap geldi. Doğrudur, çok bilgili ve tecrübeli olduğum gibi bir iddiam yok, zaten o yüzden ilgili mesajı yazdım.
Bu mesaja karşılık acizane tecrübemle böyle aracın altının oturduğu durumlarda low ile ilerlemeye çalıştığımı yazdım.
Buna karşın aynı şahıstan yine aşşağılayıcı üslupla başarılar mesajı.
Benim bu aşamadan sonra bahsedilen şahsa onun üslubuyla cevabım var. Benim yazdıklarımda bu aşamadan sonra bile duster'e yönelik eleştiri, aşşağılama nerede bir gösterir misiniz?
Ayrıca duster'i olmayanların duster forumlarına yazamayacağını bilmiyordum.

Beyefendi,size yazamazsınız diye bir şey demedim. Yazdıklarınızı takip ediyorum sürekli. Duster'ı beğenmiyorsunuz,olumlu bir şey söylemiyorsunuz hakkında.Ben bunu belirtmek istedim. Yani sürekli bir çekişme içerisindesiniz. Buradaki insanlar araçlarını severek,beğenerek almışlar ve memnunlar.Duster zaten tamamen bir 4x4 değil hafif off road aracıdır fakat arabanın off road performansı da gayet iyi.Fiyat,performans,tüketim değerlerine göre Duster iyidir.Yani hiçbir yorumunuzda Duster'ın da şurası iyidir dediğiniz bir mesaj yok sanırım. Ayrıca Duster Nissan'ın kullanığı 4x4 sistemini kullanıyor,motor herkesçe performans ve tüketimi kabul görmüş Renault ve Nissan ortaklığının ürün olan DCİ,kasa da Renault ve Nissan ortak üretimi... Sizin aracın arazi özellikleri iyidir,ona bir şey demem,kabl ederim. Ama Duster sizin aracınızla aynı değil ki,her şeyi farklı bu farklılıkları da karşılaştırmak yanlış.Yani beni aracım senin Duster'ı her koşulda yener diye sürekli dayatırsanız buradakiler de size karşılığını verir,demek istediğim budur.Arkadaş da takip ettiğim kadarıyla iyi birisi ve sürekli olarak kötülenmeye çalışılan aracını kullanıcısı olarak savunuyor ve siz sürekli çekişme içinde olduğunuz için de birbirinizi iyi niyetli bir şeyler söylemiş olsanız bile yanlış anlıyorsunuz.Amacım yapıcı olmaktır. Her aracı özellikleri ile kabullenmek gerekir,tıpkı herkesi olduğu gibi kabul etmek gerektiği gibi.Duster'ın da sizin aracınızdan avantajlı olduğu yerler,daha iyi özellikleri de vardır. Yani eleştirirken biraz da karşıdaki aracın güzelliklerini de görebilmektir önemli olan,aynı şeyi sizin araca yapsalar siz de aynı tepkiyi verirsiniz.

Sevgiler...

dayanamadım bende bi laf edim bari... ;D arkideşler hiçbir offroad-jip-suv aracı ağır-exterm offroad için modife(lastik-mekanık,vb) etmeden ağır araziye sokamazsız... ki ofroadcı araçlara bakın modsuz olanı yoktur, bu doğa-fizik-mekanık zorunluluktur... ısrar ederseniz kısa zamanda ordan da sanayiye sokmak zorunda kalırsınız... ustaların napacakaları da malum...gerisi mangalda kül kebabı muhabbetlerdir... ;D

ayrıcana, 50.cm. yuksek karda ve buz tabanlı ince karda bile, her jıp kolay gidemez... lastık-mekanık modlu kapasite gerektirir... şöforluk tecrubesi hariç, birirnin geçemediği yerde genelde geçmek sorunlu olur... tesadüfen-istisnai geçiş de o jıpı kral yapmaz, onun geçemediği yerde de başkası geçer, o da kral olmaz... her yerde geçen olursa o jıp kral olur da nerde öyle jıp...pikap-kamyonet jipler hariç... ;D

8TORnADO9' Alıntı:
Beyefendi,size yazamazsınız diye bir şey demedim. Yazdıklarınızı takip ediyorum sürekli. Duster'ı beğenmiyorsunuz,olumlu bir şey söylemiyorsunuz hakkında.Ben bunu belirtmek istedim. Yani sürekli bir çekişme içerisindesiniz. Buradaki insanlar araçlarını severek,beğenerek almışlar ve memnunlar.Duster zaten tamamen bir 4x4 değil hafif off road aracıdır fakat arabanın off road performansı da gayet iyi.Fiyat,performans,tüketim değerlerine göre Duster iyidir.Yani hiçbir yorumunuzda Duster'ın da şurası iyidir dediğiniz bir mesaj yok sanırım. Ayrıca Duster Nissan'ın kullanığı 4x4 sistemini kullanıyor,motor herkesçe performans ve tüketimi kabul görmüş Renault ve Nissan ortaklığının ürün olan DCİ,kasa da Renault ve Nissan ortak üretimi... Sizin aracın arazi özellikleri iyidir,ona bir şey demem,kabl ederim. Ama Duster sizin aracınızla aynı değil ki,her şeyi farklı bu farklılıkları da karşılaştırmak yanlış.Yani beni aracım senin Duster'ı her koşulda yener diye sürekli dayatırsanız buradakiler de size karşılığını verir,demek istediğim budur.Arkadaş da takip ettiğim kadarıyla iyi birisi ve sürekli olarak kötülenmeye çalışılan aracını kullanıcısı olarak savunuyor ve siz sürekli çekişme içinde olduğunuz için de birbirinizi iyi niyetli bir şeyler söylemiş olsanız bile yanlış anlıyorsunuz.Amacım yapıcı olmaktır. Her aracı özellikleri ile kabullenmek gerekir,tıpkı herkesi olduğu gibi kabul etmek gerektiği gibi.Duster'ın da sizin aracınızdan avantajlı olduğu yerler,daha iyi özellikleri de vardır. Yani eleştirirken biraz da karşıdaki aracın güzelliklerini de görebilmektir önemli olan,aynı şeyi sizin araca yapsalar siz de aynı tepkiyi verirsiniz.

Sevgiler...

Gayet açıklayıcı olmuş, beğendim ve fikrinizi destekliyorum.

"Çok sert zeminde AT lastikli(BFG) Duster karı parçalayarak, kazıyarak yere temas etmeye ve ilerlemeye çalışır, tekerlekler karı kazıdıkça araç kara oturur saplanıp kalır. Sert kar ile buzlu bir zemin anlaşılmamalı."

ümitbey güzel söylüyorsunuz da AT Lastiğin amacı , dişlerini kara tutturarak fazla patinaja düşmeden aracı ilerletmeye başlamaktır. Dolayısı ile azıcık patinaj yapınca da aracınızı altı oturtana kadar yeri kazımaz... Yeri kazıması , arabanızı yere oturtacak kadar temas ettiği karı savurması ve çukur oluşturması ancak bilinçsizce gaza yüklenerek , sürekli patinaj çektirerek olur.
sizin böyle yaptığınızı sanmıyorum bence zemini kazımaya gerek kalmadan aracınızın oturmasına sebep olacak bir yükseltiyi siz belki de görememişsiniz<dir ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri