Merhabalar ve iyi geceler,
Uzun araştırmalardan sonra ve gezenbilir'in sayfalar dolusu (bazıları gerekli, bazıları gereksiz ) duster forumunu inceledikten sonra araç değişikliğimi DUSTER dan yana kullanmaya karar verdim.
Bunun başlıca sebepleri :
Biz israfı seviyoruz. Olağandışı amaçlar için üretilmiş şeyleri olağan amaçlar için kullanabiliyoruz. Bunun en güzel iki örneği cep telefonlarımız ve araçlarımız. Sırf hava atmak adına arazi için üretilmiş araçlara dünyanın parasını verip asfaltta kullanabiliyoruz.
Ben off-road (hard,soft,internet,kum,çakıl,çamur,...) yapmayacağım. Sadece şehir içinde, dışında ve birtakım doğa ortamlarında kullanabileceğim altı yüksek bir araç almak istiyorum.
Alacağım aracın teknik donanımını ve hız sınırlarını zorlamak gibi bir derdim yok.
Bagaj kapasitesinin gezilecek doğa ortamları için yeterli kapasiteye sahip olması benim için ayrıca önem taşıyor.
VW Tigan, Nissan Qashqai, Kia Sportage v.b. gibi araçların sıfırı benim için pahalı ve Duster ın çok eleştirilen plastik yapısı ve diğer insanlara hava atacak kadar özelliklerinin olmaması benim için hiçbir şey ifade etmiyor.
Bu şartlardan sonra tüm Duster kullanıcılarına daha önceden Ümit Erkan Bey'e sorduğum (kendisine teşekkür ederim) bir soruyu emin olmak adına tekrar sormak istiyorum :
1. 4x2 yada 4x4 seçeneklerinden hangisi ilk seçenek olarak düşünülmelidir?
2. Aldıktan sonra elzem olarak araçta olmasını düşüneceğiniz donanımlar nelerdir?
Verilecek yanıtlar için Duster kullanıcılarınna şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
Saygılar.