Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 477,319

Etiketler
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

Ekim-Mart arasında kullanmak için;
215/75/16 103Q M/T 117 EX Kodlu Silverstone (215 TL.)
215/70/16 T/A KO All Terrain BF Goodrich (300 TL.)
bu lastiklere alternatif olarak daha başka neler önerebilirsiniz? 75 yanak çok mu fazla olacaktır?

Araç hafta içi otobanda ve evden işe giderken, haftasonları ise avda, çamurlu,ıslak ve karlı arazide kullanılacaktır. Bu nedenle Ekim-Mart arası arazi lastikleri, diğer aylarda üzerinde orjinal gelen Continental lastikleri kullanmayı düşünmekteyiz. Haliyle çoğu zaman asfaltta olacak bu lastikler, ne derece konforludur? Önceki araçlarından deneyimi olanlar da yazarlarsa çok sevinirim. Arazide orjinal lastiklerden kat ve kat iyi olacakları aşikar fakat asıl düşündüren konu dediğim gibi "asfalt performansları".

Sevgili arkadaşlar,

Ben de yaklaşık 2 aydır Duster Laurette 4x4, deri döşeme dışında full paket sahibiyim. Önce koltuklar da deri olsun iştemiştim, ancak alttan ısıtma sistemi olmadığı için siyah döşeme seçeneğini aldım ve bu kararı aldığım için çok memnunun. Aracım da siyah metalik. Direksiyon deri, vites topuzu deri, güvenlik paketi full, outlook paketi..

Şu ana kadar taktırdığım aksesuarlar, kol dayama (kolçak) orijinal deri, çamurlukların üstüne siyah koruma plakaları (ben böyle diyorum, muhakkak bir ismi vardır). Kol dayama bence çok gerekli herkese tavsiye ediyorum. Tüm sistem bana 48.000 TL'ye mal oldu. Yurtdışından ayrıca araç içi için ileri getirtmek istediğim bazı elektronik cihazlar olacak.

2 aylık kullanım, yaklaşık 1500 km yaptım, tek kelimeyle mükemmel. Beklentimin çok üzerinde bir araç. Yok iç tasarımı şöyleymiş böyleymiş. Boşverin, araç hakikaten alımlı bir araç Aracın içini istediğiniz gibi dizayn edersiniz. Teknik yönden olaya bakın, oldukça iyi. Yok camlar neden kolda değilde ön paneldeymiş, bence daha iyi hiç değilse tüm kontrol sizde, yani şöförde. Ha isterseniz ileride yan kollar üzerine yer yapmışlar, gidersiniz butonları oraya aldırırsınız. Ha baktınızbu 2013'ten önce Türkiye'ye gireceğini zannetmediğim yenilenmiş Duster geldiğinde, gider servise verirsiniz parayı takdırırsınız yeni konsolu veya satar yenisini alırsınız. Hiç sorun değil bunlar kasa aynı kasa. Bence zama geçirmeden alın derim. Ya da demesek mi, sayısı az mı kalsa piyasa da :smiley:

Arkadaşlar arkadaşım Chevrolet Aveo Hatchback almış, daha 3 aylık araç, araç ne kadar yakıyormuş :100km 'de 10 litre.. Ben aracımı gerçekten çok seviyorum ya bunu anladım.

barunson' Alıntı:
2 aylık kullanım, yaklaşık 1500 km yaptım, tek kelimeyle mükemmel. Beklentimin çok üzerinde bir araç. Yok iç tasarımı şöyleymiş böyleymiş. Boşverin, araç hakikaten alımlı bir araç Aracın içini istediğiniz gibi dizayn edersiniz. Teknik yönden olaya bakın, oldukça iyi. Yok camlar neden kolda değilde ön paneldeymiş, bence daha iyi hiç değilse tüm kontrol sizde, yani şöförde. Ha isterseniz ileride yan kollar üzerine yer yapmışlar, gidersiniz butonları oraya aldırırsınız. Ha baktınızbu 2013'ten önce Türkiye'ye gireceğini zannetmediğim yenilenmiş Duster geldiğinde, gider servise verirsiniz parayı takdırırsınız yeni konsolu veya satar yenisini alırsınız. Hiç sorun değil bunlar kasa aynı kasa. Bence zama geçirmeden alın derim. Ya da demesek mi, sayısı az mı kalsa piyasa da :smiley:

Hayırlı olsun muhterem. Ümiterkan kaydını yapmış mıydı? ;D ;D ;D

Şimdi sen ısrarla tavsiye ettin ya, selimsarper'in klonları basar yaygarayı....

Yazdıklarına katılırım azizim. Kullanımı güzel, yolculuk konforlu; normal otolara göre daha güvenli. Hele biraz ağır hava şartlarında çok daha iyi. Vergisi düşük, yakıtı az.

Daha ne olsun arkadaş? ;D

SERKANEFE' Alıntı:
Arkadaşlar arkadaşım Chevrolet Aveo Hatchback almış, daha 3 aylık araç, araç ne kadar yakıyormuş :100km 'de 10 litre.. Ben aracımı gerçekten çok seviyorum ya bunu anladım.

Serkanefe, bu bahsettiğin araç benzinli mi? Benzinliyse, daha aşağı düşüreni pek göremedim.

Duster 6000 km. yi geçti. Şehiriçinde 100 km.de 7 litre, şehirler arasında ise 5.5 litre yakıyor. Defalarca ölçüldü. Daha önce de yazıldığı gibi, 4x2 si bundan % 10 daha düşük... Daha ne olsun. ;D

İstanbul'da Duster gördükçe heyecanlanıyorum valla. Çok hoşuma gidiyor.
Ama nedense -dünkü gibi- Sultanbeyli oto sanayideki bir ustaya sordum nasıl diye...
Adam ne dese beğenirsiniz. Suratını ekşiterek yaramaz abi, oyuncak gibi bir şey dedi.:(

bulnes' Alıntı:
İstanbul'da Duster gördükçe heyecanlanıyorum valla. Çok hoşuma gidiyor.
Ama nedense -dünkü gibi- Sultanbeyli oto sanayideki bir ustaya sordum nasıl diye...
Adam ne dese beğenirsiniz. Suratını ekşiterek yaramaz abi, oyuncak gibi bir şey dedi.:(

oldu tamam görüşürüz deseydin :smiley: reno hedef oto sahibinin damadı bnm arkadaş, bn arkadaşımdan aileme çok araba aldım, hepsi reno, zaten oyuncak olsaydı önermezdi bana, ben araba alıcam dedim bekle bi araba gelcek dedi, bekledim duster geldi, işte al bak tam bu senlik dedi.. çok ustaylada görüştüm kimse kötülemedi açıkcası.

SERKANEFE' Alıntı:
oldu tamam görüşürüz deseydin :smiley:

Valla olayı ben kıskanıyor olarak görmeyi tercih ettim.

Ne demişler "Güzele güzel demem, benim olmadıkça " ;D ;D

Bunlarda "Duster'a bastır demem, benim olmadıkça" diye düşünüyorlar :D

mertakbaş' Alıntı:
Ekim-Mart arasında kullanmak için;
215/75/16 103Q M/T 117 EX Kodlu Silverstone (215 TL.)
215/70/16 T/A KO All Terrain BF Goodrich (300 TL.)
bu lastiklere alternatif olarak daha başka neler önerebilirsiniz? 75 yanak çok mu fazla olacaktır?

Araç hafta içi otobanda ve evden işe giderken, haftasonları ise avda, çamurlu,ıslak ve karlı arazide kullanılacaktır. Bu nedenle Ekim-Mart arası arazi lastikleri, diğer aylarda üzerinde orjinal gelen Continental lastikleri kullanmayı düşünmekteyiz. Haliyle çoğu zaman asfaltta olacak bu lastikler, ne derece konforludur? Önceki araçlarından deneyimi olanlar da yazarlarsa çok sevinirim. Arazide orjinal lastiklerden kat ve kat iyi olacakları aşikar fakat asıl düşündüren konu dediğim gibi "asfalt performansları".

Mert Bey, hem asfalt hem arazi-kar için BF Goodrich'in çok iyi olduğunu söylüyorlar, Zaten ölçüsü de normal ebattan birazcık büyük sorun olmaz gibi, silverstone biraz büyük kaçar. BF asfaltta da sessizmiş. Ama bunu Offroadcu Duster bölümüne yazarsan yardımcı olan çok olacaktır.

Biraz da gülelim ;D Duster'ı çekemeyenleri hali ;D

http://www.youtube.com/watch?v=D6x4o6a6wmA&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=QAsZEzm884A&NR=1

arkadaşlar bunu gördünüz mü? Dacia Duster Pikes Peak Racer Edition:
http://www.topgear.com/uk/photos/dacia-duster-pikes-peak-no-limit-2011-05-27?imageNo=1

İyi akşamlar arkadaşlar,
İş nedeniyle Kırklareli'deyim. Buradaki bayiye sordum.Tahmin ettiğim gibi Duster yok :smiley:
Lüleburgazda belki olabilir dedi.
Hemen alabileceğimden değilde şöyle içine bir oturayım canlı canlı inceleme şansı bulayım dedim ama malesef.

Arka camlar tamamen acılmıyor onu tamamen acılmasını saglamanın bir yolu yok mu acaba?

Herkese günaydın arkadaşlar,
Dün Kırklareli'den İStanbul'a dönüş yolunda İstanbul'un girişinde ne gördüm dersiniz tabiki Dusterrrrrrr
Ama nasıl ve nerede :smiley:
Tam tamına 12 adet Duster, 2 oto tırın sırtında İstanbul'a giriş yapıyordu.8'ibeyaz 4'ü siyah (veya ona yakın bir şey karanlık olduğu için net seçemedim)
Yeni sahiplerine şimdiden hayırlı-uğurlu olsun......

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri