Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 477,493

Etiketler
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

Öylede olmadı güray hocam bu seferde yeni mesaj uyarıları gözükmüyor javayı kapatınca , garanti reklamını sayfa dışına ayarlamaları lazım , zaten başlık içine girince sorun yok , başlıklar sayfasında sayfanın üstüne taşıyor düzelir yanide işlerine gelmiyor herhalde

akü olayına şaştım valla bir akü en az 5 sene gider derler
peki bu olay olmadan önce hiçmi haber vermedi araç yani hiçbir aksaklık olmadımı hani suyu eksiktir falan gibi kontrol ettiniz miyidi

bir de konu dışı bir haber vereyim belki gelen olur

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=99578.0

Bi seri takılan aküler hatalı herhalde arman , bazen teknelerin akülerinde benzer problem oluyor benim başıma da geldi yeni akü aldım 3 hafta sonra akü çöktü garantiden değiştirmişlerdi
Benim arabada aynı seri üretime yakın bendede bu olayın gerçekleşme ihtimali var gibi . Serviste ölçüm yaptırdım normal çıktı ama bu olmaz anlamına gelmiyor bekleyip görücez artık

bi takviya kablosu şart araçta ;D
arazide olursa sıkıntı

JUNİOR' Alıntı:
akü olayına şaştım valla bir akü en az 5 sene gider derler
peki bu olay olmadan önce hiçmi haber vermedi araç yani hiçbir aksaklık olmadımı hani suyu eksiktir falan gibi kontrol ettiniz miyidi

bir de konu dışı bir haber vereyim belki gelen olur

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=99578.0

bizdeki orijinal aküler susuz, kuru aküler diye biliyorum

JUNİOR' Alıntı:
bi takviya kablosu şart araçta ;D
arazide olursa sıkıntı
Akü tamamen çöktüğü için takviyeyle çalışsada abs asr esp herşey devre dışı kalıyor arman direk çekici çağırmak en mantıklısı tabi akü arızası ise diğer türlü şarj dinamosu toparlar
Artık arabayla ilgili resim yok aklımız başımıza geldi birşey koymak lazım avatarsız olmaz

troyexplorer' Alıntı:
Akü tamamen çöktüğü için takviyeyle çalışsada abs asr esp herşey devre dışı kalıyor arman direk çekici çağırmak en mantıklısı tabi akü arızası ise diğer türlü şarj dinamosu toparlar
Artık arabayla ilgili resim yok aklımız başımıza geldi birşey koymak lazım avatarsız olmaz

Süleymankaptan, bişey sormam lazım; bilelim, nolur nolmaz.

Diyelim ki akü çöktü. Etrafta araba neym de yok ki çalıştıralım. Arabayı vurdurarak/ittirerek çalıştıramaz mıyız? O zaman diğer sistemler çalışmaz mı? Yani akü bittiğinde mutlaka ve mutlaka çekici mi çağıracaz?

Bu benim önceki arabada başıma geldi akü arızası değilde şarj dinamosu bozuldu ( tabi bunu sonra öğrendim) otobanda gidiyordum birden göstergedeki bütün ikaz ışıkları yandı stop etmedi ama ( dizel olduğu için benzinli olsa hemen ederdi) sağa çektip stop ettim bir daha çalışmadı ama devam etseydim bir süre sonra depodaki yakıt pompasıda duracaktı yine stop edicekti
Araç çalışmadan uzun süre elektrik kullanımı sonucu akü zayıflayıp araba çalışmazsa takviye bulamazsanız son çare olarak vurdurarak çalışır şarj dinamosuda toparlar öyle sorun yok ( vurdurma olayını yeni nesil araçlarda herzamanki gibi 2. Vites ve yeni olarakta tekerleği motora aktarırken kontağı marşa basar gibi aynı zamanda çevirin , bu elektronik devrelere zarar vermemek için bi nevi önlem olucaktır)
Dolayasıyla akü arıza nedeniyle çökerse hiç bir şekilde çalışmaz hiç uğraşmadan çekici çağırın
Dip not: akü arızalımı yoksa ömrümü bitti nasıl anlıcağımın cevabı; normal şartlarda akü söylendiği gibi 5 sene gider (normal şartlar tabi yani araca ilave ağır watla çalışan donanımlar eklemesiğiniz sürece). İlk senelerde herşey normalken bastınız tık yok bu akü arızası , birde sarj dinamosu arızası var buda 70000 km sonra normal kullanımda tabi yine yani su birikintilerine foşş diye sık sık girerseniz bu km kısalır . Şarz dinamosu arızasıda genelde dinamonun volantından kaynaklanır artık dinamoların volantını motor ters ambele yaptığında dinamado ters yöne dönmesin diye (terse dönerse kömürlerini erken bozuyor) bisiklet dişlisi gibi kontralı yapıyorlar bu dişlinin içindeki bilyeler su sıçraması veya ömrünü tamamladığında bozuluyor her iki yönede boş dönüyor ve dolayısıyla sarj etmiyor ve yine akü sağlamda olsa boşalıyor.
Aracın motorunu yıkatırken ilave olarak sarj dinamosunu da izole etmeyi ihmal etmemek faydalı olucaktır

Süleyman abi benim çıtalara baktım iki tarafıda aynı ölçüde gibi

Wingbar ara atkı barıyla işgili bilgi;
Bu barların fiyatları 120 140 arası değişiyor diye söylemiştim
Yanlız bunu burda üreten 1 den fazla firma sanırım çünkü benim aldığım aerodinamik altta profilinin resmini ekliyorum bu kalın taraf öne doğru bakarsa rüzgar sesi yapmıyor . Birde her iki tarafı aynı olanı varmış rüzgar sesi yapıyormuş buna alırken dikkat edin

image.jpg

Süleyman abi senin vingbar daha iyiymiş benimkinin iki tarafıda aynı senin vingbarı görünce kanaat getirdim buna abi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR