Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 479,987
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

Servisi telefonla aradım sordum herzamanki gibi haberleri yok olaydan yarın sabah götürücem üflediği havayı ölçüyorlarmış gerçi öyle anlaşılmaz konuda gidicez artık gazına falan baktırırım en azından

Etiketler

servis dönüşü ne gibi bir işlem yapıldığını ya da neden yapılmadığını paylaşırsanız seviniriz

Servise gittim üflediği havanın derecesi emişi dışardan yaparken 13 C' içeriye alırsan 9 derece çıktı , değerler iyi dediler bana kalırsa da iyi de işte o uzun yolda yaptığı olay içinde aşırı sıcak yerlerde ısınma normal dediler . İyide kardeşim arabistandaki arabalar nasıl soğutuyor diyesim gelsede polimiğe girmemek için çıktım geldim

Bu klima olayı Duster'da kronik sanırım. Benim sattığım 4x2 110 bg. Dusterda da aynı sorun vardı. Uzun süre çalıştırınca soğutmama başlıyor, klimayı biraz dinlendirdikten sonra düzeliyordu.

Bence uzun yolda bir süre sonra performans düşmesinin nedeni şu olabilir, motor bölümü aşağıdan gelen çamur vs. ye fazlaca kapalı kışın yağmur çamurda lastiklerden damla dahi sıçramıyor motora ,bu rüzgarın girmesini de engeller diye düşünüyorum dolayısıyla sadece ön panjurdan petekte ısınan hava içeriye giriyor buda motor dairesinde aşırı ısınmaya yol açabilir hava emiş sileceklerin altında olsa aradaki fitil tam ortadan iyi basmıyor + klima borularının çıplak olması ordanda ısı kapmasına neden olabilir durunca herşey normale dönüyor sonra yeniden oluyor mantıklı gibi , şu toz girmesin diye artı fitil takma bu olayı dahada hızlandırabilir en azından ordanda biraz hava giriyor içeri

Ben çok uzun yolaçıkmıyorum , sık çıkan arkadaşlar klima borularının yakınına biryere denemelik müşürlü bir derece koyup yolda ölçümler yapabilir ve yine klima borularına izalosyon yapılıp denenebilir

glamdring' Alıntı:
aynı sorunu bende yaşadım arkadaşlar. bayram tatili marmaris dönüşü, afyon dinara yaklaşırken klima soğutmamaya başladı ve havalandırmanın da şiddeti düştü. tabii panikledik, yarım saat bir yemek molası sonrası hiçbirşey olmamış gibi çalışmaya devam etti. geri kalan kısımda ara ara çalıştırdık ara ara kapattık. ankarada 1 haftadır sorunsuz çalışıyor. bu durum normal mi yoksa kronik bir sorun mu bunu düşünüyorum. aslında yetkili servislerle durumu konuşmakta ve paylaşmakta fayda var sanırım
aynı gün akşamüstü afyon Kütahya arasında korna çalıp geçtiğim 34 plaka beyaz 4WD duster sizin araç olsa gerek

abbasyolcu444' Alıntı:
aynı gün akşamüstü afyon Kütahya arasında korna çalıp geçtiğim 34 plaka beyaz 4WD duster sizin araç olsa gerek

sanırım ben değildim , zira benim araç 06 plakalı :smiley: ama olsun selamınızı buradan almış olduk :smiley:

1000 km daha yaptım ve araç 3000'i geçti. Yakıt tüketimi düşüyor gerçekten. Artık yüksek hız yapmıyorum tabi. Hep 90-100 arası. 5,5 gibi bir değer yakaladım.

abbasyolcu444' Alıntı:
ben olabilirim ama korna hatırlamıyorum hiç.
ah ah keşke şöyle gezenbilir/DUSTER logolarımız olsada birbirimizi tanısak yollarda :smiley: :smiley: :smiley:

devit3' Alıntı:
ben olabilirim ama korna hatırlamıyorum hiç.
ah ah keşke şöyle gezenbilir/DUSTER logolarımız olsada birbirimizi tanısak yollarda :smiley: :smiley: :smiley:

bende kesinlikle katılıyorum bu logo fikrine. birbirimizi tanımış olurduk

Selamlar. Arkadaşlar aracımızı aldıktan sonra ilk uzun soluklu yolculuğumuzu yaptık. Yaklaşık 3000 km yol yaptık.

Dusterimizin gidişi , konforu , tüketimini gayet başarılı bulduk.

Ancak klima sorununu bizde yaşadık maalesef :-[ İstanbuldan çıktık bolu civarında hava şiddeti düştü ses yapmaya başladı.

Soğuk hava geliyor ancak sanki önünde bir engel varmış gibi ses yapıyor ve hava normal gelmiyordu. Gri bir duman ve çok küçük gazete yanığı gibi parçalar geliyordu.

Yol yardımı aradım bizi boluda Ünsal Renault servisine yönlendirdiler.

Gittik baktılar havayı ölçtüler 9 derece üflüyor (normale döndü klima tabi kapattığımız için uzun süreli. (40-50dk. kadar)

Daha sonra polen filtresini değiştirmeleri gerektiğini söylediler sebebi filtrenin şişme yapmasıymış (araba 1700 km de)

Değiştirdiler iyi güzel dedik. Ücretini aldılar ??? 25 tl. yol yardımı da aradım oda ayni dedi. Fazla bir şey değil 25 tl ancak

daha yeni bir aracın polen filtresinin şişme yapması ve sorunun filtre kaynaklı olmaması yetkili servisin fırsatçılık yaptığını

düşündürdü bize. Zaten yola çıkmışım hava sıcak araba dolu uğraşmak istemedim ancak gerekli yerlere şikayet edeceğim bu servisi.

Konumuza dönersek bolu da polen filtresi değiştikten sonra (inandık tabi servis nede olsa :mad:) Osmancık civarı klima yine

ayni sorunu gösterdi hava şiddeti düşüyor soğuk ancak hava gelmemeye başlıyor ve ses yapıyor. (rüzgar sesi sanki önünde havanın bir engel var gibi duman yok bu sefer)

Neyse mola verdik 30 dk. kadar sonra normale döndü klima.

Samsuna kadar bir sorun yaşamadık ancak samsunda mola verdikten sonra Giresun girişinde yine ayni sorunla karşılaştık.

Kısa mesafede hiçbir sorun yok arkadaşlar ancak 2 saat ve üzeri sürüşlerde klima sorun çıkartıyor.

Ve bu normal bir durum değil bence.

Dönüş yolunda da ayni sorunu 3 kere yaşadım. Aracı gayet sakin kullanan bir insanım zorlamam ancak böyle bir sorun

hava , yol ve kullanım şartlarında anlık yaşanabilir ve sistem tekrar eskisi gibi çalışması gerekir bence.

Aracın yüklü olması havanın çok sıcak olması bu sorunla alakalı değil gibi geliyor bana çünkü dönüşte akşam 23:00 da yaşadım sorunu hızımda 80 km civarıydı.

Şimdi yetkili servise götüreceğim aracımızı bakalım ne olacak ?

Kendi gözlemlediğim sorunun polen filtresinden sonraki iç kısımda olduğu çünkü hava gayet sağlıklı geliyor

ancak polen filtresinden sonraki kısımda sıkıntı çıkıyor.

Gelişmeleri buradan aktarırım sizlere çünkü ayni sorunu yaşayan arkadaşlarımız var.

Ayrıca eklemek isterim aracı ilk çalıştırmada klima açılınca o fıssss sesi bende de var :smiley: Dikkat ettim Renaultlarda var o :smiley:

aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın. bu sayfa da bende yazmıştım; aynı sorunu bende marmaristen ankaraya dönerken yaşadım. başka arkadaşlar da sorun yaşamışlar. ben fırsat bulup servise gidemedim ancak servise giderseniz ve gelişmeleri paylaşırsanız çok seviniriz. ayrıca bolu servisini de bence hiç vakit geçirmeden şikayet edin. gerçi sizi bir süre sonra servis çağrı merkezinden arayacaklar (tabii filtre değişiminin kaydı yapıldıysa) ama size geri dönüş yapmalarını beklemeden şikayet edin. ödediğiniz paranın büyüklüğü önemli olmayabilir ama bu fırsatçılıklarının bir yaptırımı olmalı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR