Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi
Selamlar. Arkadaşlar aracımızı aldıktan sonra ilk uzun soluklu yolculuğumuzu yaptık. Yaklaşık 3000 km yol yaptık.
Dusterimizin gidişi , konforu , tüketimini gayet başarılı bulduk.
Ancak klima sorununu bizde yaşadık maalesef :-[ İstanbuldan çıktık bolu civarında hava şiddeti düştü ses yapmaya başladı.
Soğuk hava geliyor ancak sanki önünde bir engel varmış gibi ses yapıyor ve hava normal gelmiyordu. Gri bir duman ve çok küçük gazete yanığı gibi parçalar geliyordu.
Yol yardımı aradım bizi boluda Ünsal Renault servisine yönlendirdiler.
Gittik baktılar havayı ölçtüler 9 derece üflüyor (normale döndü klima tabi kapattığımız için uzun süreli. (40-50dk. kadar)
Daha sonra polen filtresini değiştirmeleri gerektiğini söylediler sebebi filtrenin şişme yapmasıymış (araba 1700 km de)
Değiştirdiler iyi güzel dedik. Ücretini aldılar ??? 25 tl. yol yardımı da aradım oda ayni dedi. Fazla bir şey değil 25 tl ancak
daha yeni bir aracın polen filtresinin şişme yapması ve sorunun filtre kaynaklı olmaması yetkili servisin fırsatçılık yaptığını
düşündürdü bize. Zaten yola çıkmışım hava sıcak araba dolu uğraşmak istemedim ancak gerekli yerlere şikayet edeceğim bu servisi.
Konumuza dönersek bolu da polen filtresi değiştikten sonra (inandık tabi servis nede olsa
) Osmancık civarı klima yine
ayni sorunu gösterdi hava şiddeti düşüyor soğuk ancak hava gelmemeye başlıyor ve ses yapıyor. (rüzgar sesi sanki önünde havanın bir engel var gibi duman yok bu sefer)
Neyse mola verdik 30 dk. kadar sonra normale döndü klima.
Samsuna kadar bir sorun yaşamadık ancak samsunda mola verdikten sonra Giresun girişinde yine ayni sorunla karşılaştık.
Kısa mesafede hiçbir sorun yok arkadaşlar ancak 2 saat ve üzeri sürüşlerde klima sorun çıkartıyor.
Ve bu normal bir durum değil bence.
Dönüş yolunda da ayni sorunu 3 kere yaşadım. Aracı gayet sakin kullanan bir insanım zorlamam ancak böyle bir sorun
hava , yol ve kullanım şartlarında anlık yaşanabilir ve sistem tekrar eskisi gibi çalışması gerekir bence.
Aracın yüklü olması havanın çok sıcak olması bu sorunla alakalı değil gibi geliyor bana çünkü dönüşte akşam 23:00 da yaşadım sorunu hızımda 80 km civarıydı.
Şimdi yetkili servise götüreceğim aracımızı bakalım ne olacak ?
Kendi gözlemlediğim sorunun polen filtresinden sonraki iç kısımda olduğu çünkü hava gayet sağlıklı geliyor
ancak polen filtresinden sonraki kısımda sıkıntı çıkıyor.
Gelişmeleri buradan aktarırım sizlere çünkü ayni sorunu yaşayan arkadaşlarımız var.
Ayrıca eklemek isterim aracı ilk çalıştırmada klima açılınca o fıssss sesi bende de var
Dikkat ettim Renaultlarda var o