"Dacia Duster alır mıydınız?" anketi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TTamer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 184
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,949

Dacia Duster alır mıydınız? (Would you buy a Duster?)

• Seviyorum. Hatta aldım ! (I like it so much that already bought one)

Kullanılan: 65 28.9%
  • Fena değil gibi görünüyor. Almayı düşünebilirim(Looks nice. May be, I can buy one.)

Kullanılan: 92 40.9%
  • Hiç bir fikrim yok. (I have no idea)

Kullanılan: 4 1.8%
  • Biraz daha denensin. O zaman güvenebilirim belki. (More experiences needed to enlighten me)

Kullanılan: 34 15.1%
  • Nefret ediyorum. (I hate it!)

Kullanılan: 30 13.3%

• Kullanılan toplam oy
    225
Ynt: "Dacia Duster alır mıydınız?" anketi

önyargı yok.beni geç duster orta ölçekte bi araba diyenler tecrubelerini aktarıyo.bu araç arazi aracı suv da değil ,çekirdek aile ve köpeğinle gez dolaş tadında gezi aracı abartmayın diyolar.önyargı siz duster fan larında.arabalarınız kid(kara şimşek )sanıyosunuz.dalga geçtiğiniz araçlar 250 300 bin kilometredeler.senin aracın kadar işlevseller.senin aracını 250 bini görürse kıyaslarsın dalga geçtiğin çürük arabalarla

Etiketler

tyt.fan' Alıntı:
önyargı yok.beni geç duster orta ölçekte bi araba diyenler tecrubelerini aktarıyo.bu araç arazi aracı suv da değil ,çekirdek aile ve köpeğinle gez dolaş tadında gezi aracı abartmayın diyolar.önyargı siz duster fan larında.arabalarınız kid(kara şimşek )sanıyosunuz.dalga geçtiğiniz araçlar 250 300 bin kilometredeler.senin aracın kadar işlevseller.senin aracını 250 bini görürse kıyaslarsın dalga geçtiğin çürük arabalarla

biz zaten araçlarımız köpeğimizi kedimizi alıp piknik yapmak, kamp yapmak için aldık :smiley: banane araziden abicim.

tyt.fan' Alıntı:
ok demek aynı şeyleri söylüyoruz.güle güle kullan.kazasız belasız

arazi aracı alıcaksamda ki hiç anlamam, senin ki gibi bi kamyonet alırdım, daha ağır bişiler alırdım. Yada duster 'ı modifiye eder öyle kullanırdım. Burda siz hiç arziye modifiye edilmiş duster gördünüz mü yok, demek ki öyle kimse ağır offroad yapmıyor.

benim pickup ım yok.ben toyota araçları beğenirim .duster resimleri paylaşanlar var rollbarlı filan başka bi başlık altında.bir competion denenmiş.tozlu kirli dusterler var resimlerde.özellikle aracı bozarak bir redüktör koyup yükseltip lastiklerini değişip araziye suya kara çamurada sokmak mümkün.ama o duster olmaz konsept bi araç olur.

Sonuçta her araca birşeyler yaparak araziye giriyorlar. Duster için de normal..

tyt.fan' Alıntı:

Arkadaşlar duster kullananlar dikkat ederseniz safkan arazi aracı demiyor. bu topiğe özgü her taşa çamura arabasını girdirenler duster bizim gitttiğimiz yerlerden gidemez diyor . Abiler taş çamur sizin olsun bize küçük bir tepe aşmak yetiyor zaten. Dustercilerin araçlarını sevme sebebleri büyük bir kısmının ki sedan araç yerine duster almışlardır. çevremde ki dusterlerin çoğunluğu 4x2 dci. az yaksın istiyorlardır. türkiye yollarından dolayı altı yüksek olsun araç doluyken altını vurmayalım diyordur. senede 1500-2500 tl vergi vermek istemiyordur. yeni her zaman yenidir. mantığı hakimdir. şimdiye kadar 3 tane sıfır aracım oldu ve inanın 4-5 yıla kadar sıfır araç sorun çıkarmaz. servisinin yaygın olması önemli bir etkendir. duster çoğu sedan araçlara göre geniş iç hacimlidir. şehir içinde estetiktir kaba saba arazi aracı şehir içinde iticidir. ben şahsen istemem. v.s. v.s. Ayrıca sıfır araç alan biri sıfırın tadını bilir. ikinci el alırım 5-10 bin karım olur mantığıyla olaya bakmazlar poşetini ben açayım mantığı hakimdir. 4-5 sene sonra masraf çıkarmaya başlayıncada satar yenisini alır. yani 250-300 000 km yi görmezler.

Serkanefe,kahraman, buraya her damlayana laf anlatmaya kalkarsak, işimiz var demektir. Yormayın parmaklarınızı. Boşverin, alan alır almayan almaz.

Bir deneyimimi anlatayım, anlayan anlar...

Pazar günü birkaç saatlik boş zamanım oldu. Çıktım kırlara bayırlara. Baktım yol bitti ama tarla var; hilafsız 10 cm. ot. Düz de görünüyor. Daldım tarlaya, bakalım Duster ne yapacak diye. Birkaç adım gitti, sonra gitmemeye başladı. (Meğerse arabalar çimde/otta patinaj yaparmış, hiç denemiştim). Hemen 4 WD aldım, 1. vites 1000 devir, motoru yormadan, patinaf yapmadan, balatayı sıyırmadan tarlada gezdim, gezdim, boydan boya geçtim, bir bozuk yol bulup oradan on-roada geçtim.

Yetmez mi?

Valla bana yeter.

5 yıldızlı karne isteyenler, taştan taşa, tümsekten tümseğe gezmeyi arzu edenler almasın. ( Biryeri mutlaka kırılır.) 15-20 sene sonra nolcek bu Duster'ın hali diye kaygı edenler de almasın. 15 yıl sonra Duster'a ne olursa olsun, çok mu umurumda. ( Araba kolleksiyonu mu yapacaz yav) Üç-beş sene binerim; çok mu kötü çıktı, 45'e aldığımı 25'e satarım; 20 bin TL'yi de bindiğime sayarım.

Ben riski severim. Riski sevmeyenler de almasın. ;D

Murat Cesur bey,
Burda kimse demiyorki duster bir lc bir lr dir nede bir suzukidir. Arkadaşların dedikleri duster, bu paraya alınabilecek en iyi sıfır dört çekerdir ve at lastik ile pekala bizim işimizi görür
bizi orman yollarında, toprak yollarda, gezdirir, bizim doğayla kucaklaşmamızı sağlar şeklinde. Bu arkadaşların amacı, çamurun içinde dolaşmak değil, gecelerini gündüzlerini sanayide geçirmek hiç değil. Bu arkadaşlar hava kapalıysa yağmur varsa asfalt dışına çıkmaz bile bu yüzden ağır devrede ihtiyaç duymazlar. amaçları güneşli havalarda piknik yapmak aileleriyle temiz bir hava almak bunu yaparkende az yakan geniş bagajlı kendilerini üzmeyecek altını vurdum patinaj çektim dedirtmeyecek bir araç sahibi olmak. Bu özelliklere sahip bir araç alan duster sahibi arazide biraz kullanınca ve offroad konusunda tecrübesizde olunca kendi aracını gerçek bir arazi aracı sanıyor bu durum haliyle sizin tepkiniz i çekiyor. Bence konuyu olgunlukla karşılamalı bildiklerinizi sabırla anlatmalısınız.

AL1820' Alıntı:
Murat Cesur bey,
Burda kimse demiyorki duster bir lc bir lr dir nede bir suzukidir. Arkadaşların dedikleri duster, bu paraya alınabilecek en iyi sıfır dört çekerdir ve at lastik ile pekala bizim işimizi görür
bizi orman yollarında, toprak yollarda, gezdirir, bizim doğayla kucaklaşmamızı sağlar şeklinde. Bu arkadaşların amacı, çamurun içinde dolaşmak değil, gecelerini gündüzlerini sanayide geçirmek hiç değil. Bu arkadaşlar hava kapalıysa yağmur varsa asfalt dışına çıkmaz bile bu yüzden ağır devrede ihtiyaç duymazlar. amaçları güneşli havalarda piknik yapmak aileleriyle temiz bir hava almak bunu yaparkende az yakan geniş bagajlı kendilerini üzmeyecek altını vurdum patinaj çektim dedirtmeyecek bir araç sahibi olmak. Bu özelliklere sahip bir araç alan duster sahibi arazide biraz kullanınca ve offroad konusunda tecrübesizde olunca kendi aracını gerçek bir arazi aracı sanıyor bu durum haliyle sizin tepkiniz i çekiyor. Bence konuyu olgunlukla karşılamalı bildiklerinizi sabırla anlatmalısınız.
haklısınız demek isterdimde.bu başlık dışında başka duster konulu bi tartışmada birisi 80 cm karda gittim banamısın demedi yazmıştı.bende yoldaki kar kenara kürelenince yolun iki tarafında seksen santim kar ama zemin asfalt herhalde dedim.demin birisi bi mesaj yazmış 10 cn çimende kaymadı bile yazmış.gelde cevap yazma,suzuki jlx bile 4 normal lastikle 4x4 low da ufak ufak patilemelerle yol alıyo.4x4 e aldım bastım gittim yazmış.görmeyince inanasım gelmiyo.benim işyerim yedpa da.derimki alın duster ınızı gelin çıkalım kayışdağına.hava güzel.çimde yok çamurda.hadi ferhatpaşa dik bize dersiniz.yeditepe üniversite tarafından çıkalım.dört teker çevirmek 4x4 demek değil bizim takıldığımız burası.normal lastikle koskoca wx bile zorlanıyo kırda bayırda.dünki yarışta 1 gelen bi xj jeep vardı .nos varmış meğer.duster larda bi alicengiz oyunu yoksa duster asfalttan fazla uzaklaşamaz

bide arkadaşın biri her damlayana diye başlayan bi cümle kurmuş.sanırsınızki kanarya sevenler cemiyeti üye olmayan giremez.sen aç konu başlığını duster alırmıydınız.başka başlıklarda 80 santim karda bi karış çamurda çimde orda burda gidiyo diye ver ayarı.sonrada bize damlayan de.suzukiciler landcılar toyotacılar birer grup forum kurdu.duster sevenlerde kursun.duster sevmeyen destursuz giremez desin orda avcı hikayesi gibi anlatsınlar 30 santim çim 1 metre kar vıcık vıcık çamur.

aslında bakarsanız offroada hiç ilgi duymayıp doğa gezintisi yapmaktan başka birşey istememekte bir yanlışlık yok, yalnız amaç bu bile olsa ben olsam:

1- aracı otomatik vitesli isterim, çamurlu yollarda ağır ağır gezerken debriyaj balatası yakmamak için
2- sürekli 4x4 olmasını isterim (offroadçu arkadaşlar kesin itraz ederler) ama... arkadan itişli 4x2 modundan hoşlanmıyorum, ve orta diferansiyel olmadan 4H modunun kuru zemin üzerinde durumu güvenli bir şekilde idare edebildiğine pek ikna olmadım. kaygan zeminin aniden sona erip kendimi viraj dönerken kuru zeminde bulmayacağımı nereden bileyim? tabi sürekli 4 çeker olunca orta diferansiyel kilidi de olması lazım...
3- olmuşken arkada lsd olsa fena olmaz di mi çamura batarsak çıkma şansımız artsın (offroadçu arkadaşlar buna da itraz eder, %100 kilit isterler)
4- bütün bunlar olmuşken bi de arazi şanzımanı olsun da isteriz tabi, arada bir tepelere çıkıp eğlenmek için. eğlence olsun diye, yoksa amaç gezmek olduktan sonra pek lazım olmuyor.

işin aslı insan hep daha fazlasını ister.
duster da fena başlangıç değil tabi, öğrendikçe daha iyilerini de isteyecektir arkadaşlar.

amaç offroad olsaydı yukarıdaki listeyi komple revize etmek lazım olurdu. amaçlar değişince araçlar da değişiyor.

Şu "arazi aracı bilgisini aktarma" muhabbetinden sıkıldım yav.

Duster alanlar "abe beyav, bu nasıl makina, bi anlatıve de bilgilenek" filan demiyor. Onlar hallerinden memnun.

Bilgi isteyen "bilgi istiyorum" diyor zaten.

Baylar, biz bu muhabbetleri çok yaptık. Siz diğer forumlarda "bilgi istiyorum" diyen saygıdeğer katılımcılar var, onlara yardımcı olun....

tyt.fan' Alıntı:
bide arkadaşın biri her damlayana diye başlayan bi cümle kurmuş.sanırsınızki kanarya sevenler cemiyeti üye olmayan giremez.sen aç konu başlığını duster alırmıydınız.başka başlıklarda 80 santim karda bi karış çamurda çimde orda burda gidiyo diye ver ayarı.sonrada bize damlayan de.suzukiciler landcılar toyotacılar birer grup forum kurdu.duster sevenlerde kursun.duster sevmeyen destursuz giremez desin orda avcı hikayesi gibi anlatsınlar 30 santim çim 1 metre kar vıcık vıcık çamur.

Muhterem katılımcı; şayet başka başlıklara şöyle bir göz atsaydın, "yeni bir şey söylediğini zannederek" dile getiridklerinin kat kat fazlasının oralarda tartışıldığını görürdün.

Mevlana'dan:

DÜN DÜNDE KALMIŞTIR CANCAĞAZIM, YENİ ŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM....

Bilmem anlatabildim mi?

Şu "arazi aracı bilgisini aktarma" muhabbetinden sıkıldım yav.

Bu sitede başka konu var mı ki? ha bi de gezdiğiniz yerlerin fotoğraflarını çekip göndermek var.
cep telefonu yerine adam gibi bi fotoğraf makinesi taşıyıp o konuya biraz eğilelim site çeşitlensin ;)

sanırım bizlerde duster efsanesi mesajlardan sıkıldık.genele bi soru sorulmuş duster alırmısınız.insanlar cevap yazıyo.duster ın gidin diyeceğinize olgun candan davranın klasik bardak muhabbeti gibi düşünün.siz bardağın yarısı dolu diyosunuz.bi grup yarısı boş ve bardak çatlak kalan suda akacak diyo.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR