Engin bey bu ULTURA ŞEHİR İÇİ kulanımı çok haklısınız .Fabrika verisi 6.5 olan 1.3 m.jet motor istanbula yağan geçen haftaki karda 3 günlük ortolama 9.5 /100 km oldu.bence fabrikalar kitapçıklara yakıt tüketimlerini yazarken istanbul şehir içi kullanımı diye 1 madde daha eklemeliler.. ??? ??? ???engin3d' Alıntı:Beyler, İstanbul'da oturmuyorsanız "şehiriçi tüketim" diye yazmayın, ya da biz "ultra şehiriçi tüketim" falan yazalım.
Cuma günü Zincirlikuyu'dan Haznedar'a tam 2 saatte geldim 19 km'yi.
İstanbul dışında başka bir yerde yapamazsınız bu sürede.
Çocuğu kreşe bıraktığım için mahalle içlerinde de bayağı vaktim geçiyor.
Bu sebepten bu aralar tüketimim 8.5 lt civarı.
Biz istanbul'luların sinirleri pek alınmış değildir. Hep acelemiz vardır, öyle sakin sakin gidemeyiz.
Gitmek istesek bile arkadan, sağdan, soldan sıkıştırırlar, yine gidemeyiz.
Yani normal koşullarda 7.5'in altına pek inmiyor.
Şehir dışına çıkınca da benim gördüğüm en düşük rakam 6.9'du galiba, o da 90-120 arası.
"Ben 80-90'la gidiyorum" diyen arkadaşları tebrik ediyorum, gerçekten!
İnsanın bir yere ulaşma telaşesi olmaması ne kadar güzel bir duygu.
Düşünsenize İstanbul'dan Sivas'a 80-90'la gidiyoruz. Arada molalar falan, iki günde varırız! Harika!
Yıllar önce balayımda pederin Sephia ile öyle gitmiştim meraktan, hep 90'la. Süper ekonomik olmuştu. Ama kanser tedavi masrafları daha pahalıya patlıyor!
80-90'la gidersem kaça düşer bilmiyorum, o yüzden.
Ha polemik yapacaksak eğer, ben geçen gün mazot aldım, direkt yokuş aşağı eve kadar geldim. Yol bilgisayarında 1500 km gider yazıyordu. Gerekirse bir dahaki sefere fotoğrafını da çeker eklerim!
Saygılar Sevgiler
2012 Duster 4x4 110 bg. 16.300 km
AdamGibi' Alıntı:Aracım 4x4 110 hp
şehirlerarası 1100 km yol yaptım hep 7.2 ortalama gösteriyor ( canım çok sıkılıyor. güya 5,5 litre olacaktır
amacım polemik değil ama yinede İstanbulda 3-4-5. vitesi kullandığın yer çok öyle yerler varki rampa bayır 3. vitesi çok az kullanabiliyorsun asıl şehir içi tabiri öyle yerlerdeki arkadaşlar için geçerli.engin3d' Alıntı:Beyler, İstanbul'da oturmuyorsanız "şehiriçi tüketim" diye yazmayın, ya da biz "ultra şehiriçi tüketim" falan yazalım.
Cuma günü Zincirlikuyu'dan Haznedar'a tam 2 saatte geldim 19 km'yi.
İstanbul dışında başka bir yerde yapamazsınız bu sürede.
Çocuğu kreşe bıraktığım için mahalle içlerinde de bayağı vaktim geçiyor.
Bu sebepten bu aralar tüketimim 8.5 lt civarı.
Biz istanbul'luların sinirleri pek alınmış değildir. Hep acelemiz vardır, öyle sakin sakin gidemeyiz.
Gitmek istesek bile arkadan, sağdan, soldan sıkıştırırlar, yine gidemeyiz.
Yani normal koşullarda 7.5'in altına pek inmiyor.
Şehir dışına çıkınca da benim gördüğüm en düşük rakam 6.9'du galiba, o da 90-120 arası.
"Ben 80-90'la gidiyorum" diyen arkadaşları tebrik ediyorum, gerçekten!
İnsanın bir yere ulaşma telaşesi olmaması ne kadar güzel bir duygu.
Düşünsenize İstanbul'dan Sivas'a 80-90'la gidiyoruz. Arada molalar falan, iki günde varırız! Harika!
Yıllar önce balayımda pederin Sephia ile öyle gitmiştim meraktan, hep 90'la. Süper ekonomik olmuştu. Ama kanser tedavi masrafları daha pahalıya patlıyor!
80-90'la gidersem kaça düşer bilmiyorum, o yüzden.
Ha polemik yapacaksak eğer, ben geçen gün mazot aldım, direkt yokuş aşağı eve kadar geldim. Yol bilgisayarında 1500 km gider yazıyordu. Gerekirse bir dahaki sefere fotoğrafını da çeker eklerim!
Saygılar Sevgiler
2012 Duster 4x4 110 bg. 16.300 km
youngsun' Alıntı:Ben arac hareket eder etmez 2. vites, bu biteste hız alir almaz 3, 40 km hizdan sonra 4, 60 km hizdan sonra 5. vitese atiyorum. Bu sekilde istanbulda 5.1-5.5 ortalamayla geziyorum.
Aracim yazilimli oldugu icin dusuk devirde cekis sorunu yasamiyorum. Zaten chip tuningteki ekonominin mantigi burdan kaynaklaniyor.