Camper yapmak icin Hyundai Starex yada H1'i hic degerlendirdiniz mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan melihbozkurt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 182
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 118,758
Ynt: Camper yapmak icin Hyundai Starex yada H1'i hic degerlendirdiniz mi?

Kanunlar insanların işlerini kolaylaştırmalı....Yasa dışı işe kalkışmak tabiiki doğru değil...Ancak iki çocuğum ve eşimle karavanımızda kanuna aykırı olmadan doğayı tabiatı gezemiyecekmiyiz...Her gezenbilir üyesi gibi benimde doğaya tutkum hat safhada...Bir ara defender ambulans kasa diye geçen modelini karavana çevirme arzusu içindeydim...Ön kabinde üç koltuk var dördüncüye sen evde otur mu diyeceğiz....Atila beyin tecrübelerine sık sık baş vuruyoruz...Ancak kafam allak bullak oldu...Ya araç seçimi uygun olmuyor yada kişi sayısı...Örneğin 4 kişilik bir aile hangi grup aracı seçerse 4 kişiye de yatacak yer gösterilebilir...Yani sıkışıklığa razıysak bunun bir çaresi yok mu...Benimde kafamdaki Transporter Trafic vb. araçlar...Defender in 130 luk modelleri var çift kabinli pikap şeklinde...Yurt dışında çok güzel örnekleri var..Ülkemizde bunu yapabilecek firma varmı bilmiyorum..Yani gene 2+1 olarakmı geçecek....Selamlar....

Etiketler

Sevgili Melih, seni yanlış anlamadım iyi niyetle yardım etmek için emek veren arkadaşımızsın lakin S.Boyraz'ın aşağıdaki mesajından sonrası Karavancılar için sözün bittiği yerdir.

Selamlar.

Boyraz' Alıntı:
Sayın Atiladi,

Bu konudaki tecrübelerinize dayanarak, benim kanuni olarak, 5 kişilik ailemle birlikte karavanla şehiriçinde seyahat etme şansımın olmadığını söyleyebilirsiniz sanırım. Ya karavan ruhsatı alıp istiap haddinden fazla yükleyip ceza yiyeceğiz, hatta daha kötüsü bu durumda bir kaza yapıp iyice başımızı belaya sokacağız, ya da cityvan'ı kaçak karavan olarak kullanıp polise yakalanmamaya çalışacağız.

dr.hunter' Alıntı:
Kanunlar insanların işlerini kolaylaştırmalı....Yasa dışı işe kalkışmak tabiiki doğru değil...Ancak iki çocuğum ve eşimle karavanımızda kanuna aykırı olmadan doğayı tabiatı gezemiyecekmiyiz...Her gezenbilir üyesi gibi benimde doğaya tutkum hat safhada...Bir ara defender ambulans kasa diye geçen modelini karavana çevirme arzusu içindeydim...Ön kabinde üç koltuk var dördüncüye sen evde otur mu diyeceğiz....Atila beyin tecrübelerine sık sık baş vuruyoruz...Ancak kafam allak bullak oldu...Ya araç seçimi uygun olmuyor yada kişi sayısı...Örneğin 4 kişilik bir aile hangi grup aracı seçerse 4 kişiye de yatacak yer gösterilebilir...Yani sıkışıklığa razıysak bunun bir çaresi yok mu...Benimde kafamdaki Transporter Trafic vb. araçlar...Defender in 130 luk modelleri var çift kabinli pikap şeklinde...Yurt dışında çok güzel örnekleri var..Ülkemizde bunu yapabilecek firma varmı bilmiyorum..Yani gene 2+1 olarakmı geçecek....Selamlar....

Sn.dr.hunter, yaşadığınız sıkıntının aynısını yaşayan biri olarak söyleyebilirimki yapılacak birşey yok. Benim ailemde 4 kişi ve sırf tek araç ile idare etmek adına ve karavan sevdasından
vazgeçemediğimden çekme karavana geçiş yaptım. Kaç m3 lük kamper yaparsanız yapın ön koltuklar kadar taşıma kapasitesi yazdırabilirsiniz.
Minibüsten çıkma araçlarda belki bir şansınız olabilir onunda garantisi yok.

güngör' Alıntı:
Sn.dr.hunter, yaşadığınız sıkıntının aynısını yaşayan biri olarak söyleyebilirimki yapılacak birşey yok. Benim ailemde 4 kişi ve sırf tek araç ile idare etmek adına ve karavan sevdasından
vazgeçemediğimden çekme karavana geçiş yaptım. Kaç m3 lük kamper yaparsanız yapın ön koltuklar kadar taşıma kapasitesi yazdırabilirsiniz.
Minibüsten çıkma araçlarda belki bir şansınız olabilir onunda garantisi yok.
Teşekkürler...Ticaretini yapıp parakazansak,dolandırıcılık yapsak vs.anlıyorum da....Sadece doğayı keşfetme arzusu adına yasaya karşı gelmemeye çalışıyoruz...Bazen çok sevdiğim ülkemi bile başka bir ülkede bu sıkıntıları görmemek adına terk etmeyi düşünüyorum...selamlar...

Bence şu anda geçiş dönemindeyiz. TUV'den sertifika alan imalatcılar koltuk sayısı da ekleyebilecekler diye düşünüyorum. Almanya'da satılan California tipi kamper T5 ler de 5 kişi taşınabiliniyor, 4 kişilik te yatak var. Bizim ki can da onların patlıcan mı? Bence düzenlemeler yavaş yavaş yapılacak.

Kalabalik ailelerin bir yoluda eski araclara yonelmek. Biliyorum bakimdi, parcaydi sikintili ama eskiden donusumu yapilmis araclarda 5+1 karavan olarak gecen minibusler var. Tabiiki bu araclarida sahipleri cok zorda kalmadikca satmak istemiyor. Cunku yenisini bulmak yolda altin bulmak ile es deger. Zaten minubus tipi kamperlar ailelere cok uygund degil, en guzeli levent beyin dedigi gibi cekme karavana yonelmek. Onunda artisi ve eksisi var ama zaten aile olarak kamp disi konaklamalar zor oldugu icin buyuk olasilikla kampinglerde konaklacanak. Bu durumdada cekme karavan cocuklu ailelere daha uygun. Karavani aractan ayirip istediginiz yeri gezmek alternatifide cabasi.

Minibusten yapilma kamperlar, bekarlar, evle ve cocuksuz ciftler ile en fazla 1 cocugu olan ailelere icin uygundur. Zaten bunun otesini hem ic hacim kaldirmaz, hemde kanuni olarak araca binilemez.

İnşallah biz de onlargibi hayallerimizi ertelemeden kısa zamanda uygulamaya geçeriz....

melihbozkurt' Alıntı:
Kalabalik ailelerin bir yoluda eski araclara yonelmek. Biliyorum bakimdi, parcaydi sikintili ama eskiden donusumu yapilmis araclarda 5+1 karavan olarak gecen minibusler var. Tabiiki bu araclarida sahipleri cok zorda kalmadikca satmak istemiyor. Cunku yenisini bulmak yolda altin bulmak ile es deger. Zaten minubus tipi kamperlar ailelere cok uygund degil, en guzeli levent beyin dedigi gibi cekme karavana yonelmek. Onunda artisi ve eksisi var ama zaten aile olarak kamp disi konaklamalar zor oldugu icin buyuk olasilikla kampinglerde konaklacanak. Bu durumdada cekme karavan cocuklu ailelere daha uygun. Karavani aractan ayirip istediginiz yeri gezmek alternatifide cabasi.

Minibusten yapilma kamperlar, bekarlar, evle ve cocuksuz ciftler ile en fazla 1 cocugu olan ailelere icin uygundur. Zaten bunun otesini hem ic hacim kaldirmaz, hemde kanuni olarak araca binilemez.

Dogru maalesef. Benim 87 model t3 4 +1 kisilik karavan ruhsatli. Alirken farkinda degildim ama simdi goruyorum ki bu bence 5 para etmez ozellik cok kiymetli.
Bu memleketin hali ne olacak? Ne bos islerle ugrastiriiyorlar bizi.

güngör' Alıntı:
Sevgili Melih, seni yanlış anlamadım iyi niyetle yardım etmek için emek veren arkadaşımızsın lakin S.Boyraz'ın aşağıdaki mesajından sonrası Karavancılar için sözün bittiği yerdir.

Selamlar.

Forumda 2007 ve üzeri araç alıp, ötv ödememek için ruhsat almayan, bu fiillerini açıkca dile getiren, yapım aşamalarını hatta gezilerini yayınlayan onca üye varken bitmeyen sözlerinizi, benim bir cityvan'ı 5+1 olan orjinal kapasitesini bozmadan kullanabilmek için çare aramam mı tüketiyor?

Özelllikle de bu konuda bir yanlış anlaşılmaya sebep olduysam özür dilerim yazdıktan sonra.

Şu andaki hislerimin tek tercümesi "hayal kırıklığı".

Boyraz' Alıntı:
Forumda 2007 ve üzeri araç alıp, ötv ödememek için ruhsat almayan, bu fiillerini açıkca dile getiren, yapım aşamalarını hatta gezilerini yayınlayan onca üye varken bitmeyen sözlerinizi, benim bir cityvan'ı 5+1 olan orjinal kapasitesini bozmadan kullanabilmek için çare aramam mı tüketiyor?

Özelllikle de bu konuda bir yanlış anlaşılmaya sebep olduysam özür dilerim yazdıktan sonra.

Şu andaki hislerimin tek tercümesi "hayal kırıklığı".

Hayal kırıklığı yaşamanıza gerek yok, herkes tercihini yapar ve tercihleriyle yaşar. Sizde kendi tercihiniz için iki yol çizmişsiniz kendiniz için. Gerekli bilgiler verilmiş ve konu gayri nizami
tavsiyeler nedeniyle ikaz yapılmıştır. Amacımız herzaman doğru ve daha iyiye.

Size yeni ufuklar açacak ve sizinde bizlere katacağınız tecrübe ve bilgilerinizle aramızda olmanızdan her zaman keyif alacağımızdan şüpheniz olmasın.

Selamlar.

Sayın Boyraz bence hayal kırıklığına uğramayın. Fazla düşünmeden 5+1 cityvan aracınızın koltuk düzenini bozmadan bagaj kısmına portatif açılır sistemler yaparak kullanın. Koltuk düzenini bozmadan bagaj kısmında yapacağınız değişiklikleri polislerin farkedeceğini yada farketseler bile birşey diyeceğini zannetmiyorum. Çok küçük bir ihtimal olsa da ceza kesilse de ödersiniz cezanızı keyfinize devam edersiniz. Eğer aracınızı şehir içinde yolcularla devamlı otomobil olarak kullanacaksanız 5+1 ruhsatlı kamyonet olarak kalması daha doğru. Fazla yolcu bulundurmanın trafikte parasal cezası az ama Allah göstermesin bir kaza anında sorumluluğu çok yüksek. Cityvan veya panelvan tarzı araçlarına portatif değişiklikler yaparak yıllardır kullanan abilerimiz ve arkadaşlarımız var. Bir sıkıntı yaşamadılar. Sonuçta bir riziko var ama hayatımız hep riziko.

Bir kaç örnek;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25110.0

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=24554.0

Ikinci ornektekini yani cavid abinin arabasinin arkasindaki sistemi kapali kutu sekinde yaparsaniz zaten kanunen 5+1 city van aracinizin arkasinda tasimaniza hic bir kanuni engel yok. Yani ocagin, lavabonun uzeri kapakli olacak. Durdugunuzda kapaklari acip yamak pisireceksiniz. Yolacikarken kapaklari kapatip devam edeceksiniz. Boyle bir sistemin zaten araca monte olmasinada gerek yok. Portatif olarak durabilir. Hatta kamplarda boylelikle disari alip ordada kullanabilirsiniz. Polis durdursa bile sahsi yuk dediginizde kanuni olarak buna birsey diyemez zaten.

Katılıyorum...Madem 4 kişiyiz ama yasalar siz karavan sahibi olamazsınız diyor....Yapacak en güzel şey,bagajı geniş bir araç alıp demonte eşyalarla çözüm sağlamak.....

Bunca yazının ardından izlenir ha!... ;D

Cavid Sezen

http://www.youtube.com/watch?v=VEr3aU57YRM&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=nclxqxZAB00&feature=player_embedded#! Duş çozumune bayildim.

insel' Alıntı:
Duş çozumune bayildim.

Küçük araçlar için, böyle güzel bir çözüm görmedim şimdiye değin!. :eek: Böyle bir araç sahibi olarak, bu türden çözümlere daha bir yakın ilgi duymuşumdur hep; paylaşım için sağolun İnsel Hocam. :smiley:

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR