Camper yapmak icin Hyundai Starex yada H1'i hic degerlendirdiniz mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan melihbozkurt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 182
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 119,076
Ynt: Camper yapmak icin Hyundai Starex yada H1'i hic degerlendirdiniz mi?

bayar28' Alıntı:
Melih bey Crdi motor alınır bence ilerkı zamanlarda bende dusunuyorum kamyonetımı sırf K belgesı yuzunden sattım gecen sene boyle bır araba alsam bunada k belgesı ıstıyorlar karavan ruhsatı cıkaramazsak ısımız zor,

Aracınızın ruhsatı "Hususi" ise K belgesine ihtiyacınız yok, tabii HİÇ BİR ticari ürün taşımıyor olmanız kaydıyla. Mevzuat (şu anda yanımda yok) bu konuda gayet açık. Yolda çevirip aksini iddia etmeye kalkacak olanlar için mevzuatın bir nüshasını aracımda taşıyorum. Bulamazsanız haber verin, aracımdan bakıp size bilgisini iletirim.

Etiketler

TA2RX' Alıntı:
Aracınızın ruhsatı "Hususi" ise K belgesine ihtiyacınız yok, tabii HİÇ BİR ticari ürün taşımıyor olmanız kaydıyla. Mevzuat (şu anda yanımda yok) bu konuda gayet açık. Yolda çevirip aksini iddia etmeye kalkacak olanlar için mevzuatın bir nüshasını aracımda taşıyorum. Bulamazsanız haber verin, aracımdan bakıp size bilgisini iletirim.

Bekir bey 2 yıl evel Ayvalıkdan ramazanı gecırmek uzere Gıresuna memlekete gıdelım dedık Balıkesirden gecerken ulastırma bakanlıgının yol denetlemesıne takıldım gorevlık benı durdurup K belgemın olup olmadıgını sordu benım arabamda hususı yazıyor dedım arabam bos dedım yanlız 3 tane valızım var dedım esımde yanımdaydı gorevlı bana ınandıgını soyledı ama bu araclan sehırler arası yola cıkamayacagımı soyledı 2050 tl cezası var dedı bu seferlık senı bırakıyorum dedı plakan ıslendı ıkıncı yakalanmanda bu cezayı odersın dedı benden soylemesı dedı ben bu kamyonetı satıp 5 kısılık mınubus alacakdım tabıkı hayaller suya dustu reno kango aldım..

bayar28' Alıntı:
Bekir bey 2 yıl evel Ayvalıkdan ramazanı gecırmek uzere Gıresuna memlekete gıdelım dedık Balıkesirden gecerken ulastırma bakanlıgının yol denetlemesıne takıldım gorevlık benı durdurup K belgemın olup olmadıgını sordu benım arabamda hususı yazıyor dedım arabam bos dedım yanlız 3 tane valızım var dedım esımde yanımdaydı gorevlı bana ınandıgını soyledı ama bu araclan sehırler arası yola cıkamayacagımı soyledı 2050 tl cezası var dedı bu seferlık senı bırakıyorum dedı plakan ıslendı ıkıncı yakalanmanda bu cezayı odersın dedı benden soylemesı dedı ben bu kamyonetı satıp 5 kısılık mınubus alacakdım tabıkı hayaller suya dustu reno kango aldım..

Bence sallamış. İlgili mevzuatı yanınızda taşımak bu yüzden en garantili çözüm. Aksini iddia edecek olan birisi çıkarsa mevzuatı burnuna dayıyorsunuz, iş bitiyor.

Bekir bey arabamı yenı degıstırdım bır ıkı sene bekleyecegım her sey daha netlesır her halde...

TA2RX' Alıntı:
Bence sallamış. İlgili mevzuatı yanınızda taşımak bu yüzden en garantili çözüm. Aksini iddia edecek olan birisi çıkarsa mevzuatı burnuna dayıyorsunuz, iş bitiyor.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=86520.0

Merhabalar,
Melih arkadaşımızın tespitleri çok doğru "Sayın Bülent Ersoy hanımefendinin tabirleriyle" fevkaledenin fevkınin de fevkınde bir tesbit olmuş.Arkadaşımıza teşekkürler,
Starex ve Kia ların yakıtını ufak bir müdahaleyle düzelten birisi vardı.140 beygirlerin değil.Yaptıranların hepsi çok memnundu.
Bekir beyin bahsettiği belgeler için, Sizlerinde malumudur bizim yurdumuzdaki memurların nerdeyse tamamına yakını merkezden gelen hiç bir genelgeyi okumaz ve haberleri olmaz.Onlar için işin en doğrusunu bağlı olduğu kendi amiri bilir başkası bilmez, bilmediği gibi bilebilme şansı dahi yoktur.İnanın o memurun amiri, söz konusu olan yasayı teklif eden ve yapan uygulanmasını sağlayan kişilerden daha iyi bilirler.
Birde bizde birçok müdür üst makamlardan gelen genelgeleri saklar çalışanlara tebliğ etmezler (benim başıma geldi zamanın müdürüyle çok sıkıntı yaşadım, gelişinden nerdeyse bir yıl sonra bana evrakı tebliğ etti ben imzaladım ve şerh düştüm tebliğ tarihini yazıp iki arkadaşında şahitliğini istedim)
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Merhabalar konuyu biraz geç farkettim bende 2005 model Starex space s 100 bg var yani yarım camlı 5+1 kısa, 2007 yılından beri aynı aracı kullanıyorum, bu aracı alırken özellikle seçtim biz 6 kişilik bir aile yiz arkadan çekişli olmasını istedim çünkü çekme karavanımız var kısa olanı tercih ettim günlük kullanmak için önemli olan aracın ihtiyaçlarınızı karşılaması.Aracı ilk aldığımda çevremdeki arkadaşlar niye aldın transporter alsaydın bu km de 50 kuruş yakıyor demişlerdi ben daha 50 kuruş yaktığını görmedim 2011 temmuzda Marmaris'ten tatilden dönerken km de 45 kuruş yaktı ama toplam katar ağırlığı 4 ton ve klima açık Sakar dan çıkıyorsunuz daha azını bekliyemezsiniz arabayı aldığım sene transporter ile arasında 20000 TL fark vardı normal bakımları hariç bir kuruş masraf çıkarmadı yedek parçası ucuz stop lambasını servisten orjinal olarak 3 yıl önce 52 TL ye aldım sorun bakalım WW e kaç para T3 ten kamp aracı oluyorsa bundanda olur ruh için bir şey diyemem ama sorunsuz sağlam,maliyet ve konfor diyorsanız en iyi araçlardan birisi Starex saygılarımla.

Cengiz bey bizl deneyimlerinizi paylastiginiz icin cok tesekkurler. Birde genelde arac bos iken yani arkasinda karavan yokken sehir ici ve sehir disinda 100km de ne kadar yaktigini yazarsaniz bizim icin daha aydinlatici olacaktir. Cunku parasal olarak benzin fiyatlari her gecen gun degistiginden tam olarak kac litre yaktigini cikaramayabiliyoruz.

cengiz bey aracın normal yakışı ile birlikte vergi ve vize işlemleri için ne kadar harcama yapılıyor.
bunlarıda yazarsanız çok sevinirim.

ayrıca benim kango aracım var.uzun zamandır da bunu satıp bir starex almayı düşünüyorum.
alırsam starex'i , camper çevirmem mümkünmüdür.(çok fazla değişim yapmadan arkaya bir ocak ve mutfak vari bir şey yapılarak)
konuda bilgisi olan bir arkadaş aydınlatırsa beni, önümüzdeki aylarda düğmeye basmak istiyorum:smiley:

legolas' Alıntı:
cengiz bey aracın normal yakışı ile birlikte vergi ve vize işlemleri için ne kadar harcama yapılıyor.

ayrıca benim kango aracım var.uzun zamandır da bunu satıp bir starex almayı düşünüyorum.
alırsam starex'i , camper çevirmem mümkünmüdür.(çok fazla değişim yapmadan arkaya bir ocak ve mutfak vari bir şey yapılarak)
konuda bilgisi olan bir arkadaş aydınlatırsa beni, önümüzdeki aylarda düğmeye basmak istiyorum:smiley:
Karavan (kamper) yapabilmek için yatacak yer ve yemek yapabilecek yer olması gerekiyor. Forumu inceleyin yakın zamanda yapan arkadaşların yazılarını okursanız yararlı olur.

legolas' Alıntı:

Starexlerin en kolay kamper donusumu VW westfalia tarzi ic mekan tasarlamaktir. Ornekleri ilk sayfadaki ornekler arasinda var. Sanirim orayi incelerseniz bayagi bir fikir edinebilirsiniz. Sol taraf surucu koltugu arkasina onden arkaya kadar 45-50cm eninde mutfak ve dolap uniteleri konuluyor. Arka koltuk dolayisi ile daha dar ama yatak donusumluye cevriliyor. On koltuklar istenirse doner koltuk yapilarak 4 kisi rahat yemek yenebilecek duzen elde edilebiliyor.

Alcak tavan ilerde isternise yine Westfalia tarzi pop-up tavan sekline donusturulebilir. Baska bir baslikta arkadasimiz fethiyede bir ustanin her araca bu donusumunu yaptigindan bahsedip telefonunu vermisti. Ilgilerniseniz onu bulup burayada kopyalarim. Daha kestirme bir yol ise Omer Sak abimizin yaptigi portavan projesidir. Bu projeninde detaylari Omer abinin VW T3 aracinin yapim asamalari arasinda mevcut. Incelerseniz fikir verebilir.

Melih Bey'in bahsettiği tarz yerleşim küçük araçlar için ideal. Yatacak yeriniz oluyor. Mutfağa kolay ulaşılıyor ve en önemlisi ortada genel kullanım için yaklaşık 1x1m boş alan kalıyor.

Melih ve bey depoyu tam doldurup takip etmem lazım şu sıralar aracımı sadece hafta sonları ihtiyaç olursa kullanıyorum en son1.5 ay evvel 100 TL lik yakıt almıştım bitiremedim yanlış bilgi vermek istemiyorum ama 90 km yi geçmeden sakin kullanıldığında tahmini 35-40 kuruş civarı yakıyor buda aracın kalıbına ve bu yakıt fiyatlarına göre normal sanırım .
Vergi ve diğer masraflara gelince bu araca mahsus olmayan bu tür araçların hepsi için geçerli masraflar, özel olarak kullansakta Devletimiz sağolsun sen kamyonet kullanıyorsun vergiyi yüksek vereceksin her sene vizeye gireceksin diyor bizde mecburen dediklerini yapıyoruz ,aracım 7 yaşında ve 2500cc hacime sahip olduğu için 6 aylık 377 TL vergi veriyorum vize yede yanlış hatırlamıyorsam 138 TL ödemiştim.Saygılarımla.

Devirli kullanmadıktan sonra rahat araçlar. YAlnız alırsanız lastikleri değişin. Yük lastiği olduğu için çok zıplıyor araç.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.