Ben yaptım oldu
Evet Starex CRDI hem de kısa şaseden mini camper diye adlandırabileceğim bir gezi ve kamp aracı yaptım. Henüz bir çok eksiği var o yüzden fotoğraf yüklemeyi şimdiik uygun bulmuyorum.
Hafif ticariler ile yapılan mikrocamper tarzında, arkasındaki platfrom ile birleşip tam boy yatak olan bir arka koltuk (orjinal koltuk) platform altında mutfak malzemelerini barındıran dolaplar, 180' yatarak çocuk yatağı olabilien çiftli yan koltuk, portatif buzdolabı vs ile karavandan uzak olmakla birlikte rahat diyebileceğim bir araç oldu. Bu yaz 2400 KM Güney Ege ve Akdeniz turunda yüzümüzü güldürdü. 9 günlük bir tatilde kamp alanında konaklamak kaydıyla eşim ve 6 yaşındaki kızımla pek yorulmadık diyebilirim. Fakat daha uzun tatil planları ve yaz harici mevsimler için uygun değil.
Eşim ve ben çalıştığımız için uzun süreli tatil yapamıyoruz.Ayrıca babam için şehiriçinde kullanılabilecek ikinci bir araç ihtiyacı olduğundan bu araç benim için ideal oldu. Aracım orjinal koltukları ile 5+1 kişilik. Camlıvan olarak geçiyor. İçine bakan hiçbir polis veya Tuvturk görevlisi bu araç karavan diyemez. Otoban hız limiti 110 km. En çok merak edilen yakıt konusunda ise 2400 km sonrasında sonuç şöyle. 100-120 km arasında genel kullanım, tatil beldelerinde şehiriçi kullanım, klima açık olmak kaydıyla hesaplamalarım 100 km'de 7.5 litredir. Biraz daha dikkatli kullanımda 7 litreye çekmek son derece kolay.
Aracım 2007 model. Orjinal 60,000 km'de, kazasız, ABS, çift havayastığı, klima, sıfır lastik olmak kaydıyla yaz başında 15,750.- TL'e aldım. Yakıt ortada, 60,000 KM ağır bakımını (tüm kayışlar değişiyor) yetkili servisinde 600 TL yaptırdım. Uzun lafın kısası fiyat fayda oranında rakipsiz olduğunu söyleyebilirim. Bahsettiğim tarzda ufak bir camper düşünenler Starex'i göz ardı etmesin.
Saygılarımlar,
Ömer Boyraz