Camper yapmak icin Hyundai Starex yada H1'i hic degerlendirdiniz mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan melihbozkurt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 182
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 118,781
Ynt: Camper yapmak icin Hyundai Starex yada H1'i hic degerlendirdiniz mi?

Arkadaşlar, olabildiğince nesnel değerlendirmeleriniz için, en azından kendi adıma tümünüze teşekkür ederim. :smiley:

Kamper yapımında, yeni ve uygun seçeneklerin değerlendirilebilmesi adına, Melih'in açtığı bu başlık gibi yeni başlıklara gereksinim vardır derim... ;)

Cavid Sezen

Etiketler

Cavid Bey Şu anda starexi ticari olarak kullandıgım için pek camper kullanıma çeviremem. ama h1 i alınca inşallah bende bu kervana katılacam :smiley:

ilk olarak iç tarafta ön kokpit ve koltuklarda modifikasyon ile başlamayı düşünüyorum, koltuklar ısıtmalı olacak , ama düğmeleri normal adi on of anahtalarından degil orjinal koreden koltuk ısıtma dügmeli klima panelini getirecem .

548501_477146708979564_798251946_n.jpg

D4CB' Alıntı:
Cavid Bey Şu anda starexi ticari olarak kullandıgım için pek camper kullanıma çeviremem. ama h1 i alınca inşallah bende bu kervana katılacam :smiley:

Şimdiden hayırlı olsun!.. :smiley:
Aracınız temizse, Starex de olur; illa H1 gerekmez ama o olursa daha iyi olur... ;) :D

Cavid Sezen

D4CB' Alıntı:
Avatarınızdaki Araçta Mitsubishi Delica , Hep binmek sahip olmak istedigim bir araçtı :smiley: ama bende aynı alt yapıdaki starexe sahip oldum :smiley:

Ben çok aramıştım sonunda buldum :smiley: Delica tam kamp aracı ağır arazi sanzımanıda mevcut olduğundan kamp alanlarına rahtlıkla ilerliyebiliyorum. Önümüzdeki sezona kısmetse tam donanımlı kamp aracı haline getireceğim.
Starex 4x4 de güzel. Starexler delicanın ufak değişiklerle uğramış kopyası aynı Pajero = Galloper mantığı.

whiteagle' Alıntı:
Ben çok aramıştım sonunda buldum :smiley: Delica tam kamp aracı ağır arazi sanzımanıda mevcut olduğundan kamp alanlarına rahtlıkla ilerliyebiliyorum. Önümüzdeki sezona kısmetse tam donanımlı kamp aracı haline getireceğim.
Starex 4x4 de güzel. Starexler delicanın ufak değişiklerle uğramış kopyası aynı Pajero = Galloper mantığı.
Evet Zamanında hyundai-mitsubishi ortak çalışıyolardı. zannedersem hala motor konusunda ortaklıkları mevcut. :smiley: starexin 4x4 ünü sadece videolardan seyrediyoruz :-\

gezmen' Alıntı:
Şimdiden hayırlı olsun!.. :smiley:
Aracınız temizse, Starex de olur; illa H1 gerekmez ama o olursa daha iyi olur... ;) :D

Cavid Sezen

Cavid Bey inanın ticari kullandıgım halde TR deki en temiz en bakımlı starex benimkidir :smiley:
daha yan sanayi parça değmedi tüm parçaları orjinal yağın en kalitelisini koyuyorum. her bakımda tüm alt takımı kontrol edip genel yağlamalarını yapıyorum.

biraz detaycılıgımda var. aracın iç temizligine çok düşerim ayda bir halı yıkama makinesini indirir komple koltukları söker içini yıkar koltukları yıkar geri koyarım. 2 ayda bir boya koruma uygularım. :smiley:

whiteagle' Alıntı:

Turkiye'de Delica yada Starex 4x4 hic gormedim diyebilirim. Siz ozel mi getirttiniz?

Bu arada cok az sayida olmaz uzere starex in yuksek tavaninada rastladim. Tavan orjinal mi bilmiyorum ama Arac icinde iki buklum durmak istemeyenler icin bir alternatif olabilir.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-hyundai-yuksek-tavan-starex-92737241/detay/

melihbozkurt' Alıntı:
Turkiye'de Delica yada Starex 4x4 hic gormedim diyebilirim. Siz ozel mi getirttiniz?

Delicayı türkiyeye nasıl getirebilirim düşüncesindeyken şans eseri sahibinden.com da trabzonda ilana çıktı. araç ingiltereden gelmiş gümrüğe bırakmışlar. ben gümrükten alandan aldım. araç sağdan direksion ama çok alıştım bir sıkıntısını yaşamıyorum.

Abilerim,arkadaşlarım.Konuyu dolaşırken gördüm.Geçen bir öğretmen arkadaşım aramıştı beni,bu starexlerden alacakmış,5+1 cityvan 140 beygir olanlardan.Gezi amaçlı kullanacak,ama biri K belgesi alman gerekir demiş.Acaba 5+1 cityvan için K belgesi gerekir mi? Ruhsatta hususi yolcu nakli mi yazmalı?Bir de iç ölçüleri nedir bilen var mı acaba?

umut7105' Alıntı:
Abilerim,arkadaşlarım.Konuyu dolaşırken gördüm.Geçen bir öğretmen arkadaşım aramıştı beni,bu starexlerden alacakmış,5+1 cityvan 140 beygir olanlardan.Gezi amaçlı kullanacak,ama biri K belgesi alman gerekir demiş.Acaba 5+1 cityvan için K belgesi gerekir mi? Ruhsatta hususi yolcu nakli mi yazmalı?Bir de iç ölçüleri nedir bilen var mı acaba?

K Belgesi ile ilgili sorunuzun cevabı daha önce şu başlıkta verilmişti:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=86520.0

Ynt: Camper Yapmak İcin Hyundai Starex Yada H1'i Hic Degerlendirdiniz Mi?

Youtube de videolari izlerden bir kac video gozume takildi. Birinda Opel Vivaro marka araca yapilan pop-up tavan ve kamper donusumu vardi. Tavan tamamen kendi imkanlari ile fiberden yapilmis. Basit olabilmesi icin aracin koselerine kadar devam etmiyor. Bu yuzden yukarida bir yatak olmuyor ama arac icinde ayakta durmaya izin vermesi icin yapilmis ki bu bir cok kisi icin ve cocugu olmayan aileler icin yeterli. Bence bu tarz bir donusun cok rahat bir sekilde Hyundai starex yada H1 tarzi bir aracada yapilabilir.

Videolar burada buyurun;

Part 1:
http://www.youtube.com/watch?v=dQ4bVw4IR74

Part 2:
http://www.youtube.com/watch?v=Evpqa-RgTys

Ben yaptım oldu :smiley:

Evet Starex CRDI hem de kısa şaseden mini camper diye adlandırabileceğim bir gezi ve kamp aracı yaptım. Henüz bir çok eksiği var o yüzden fotoğraf yüklemeyi şimdiik uygun bulmuyorum.

Hafif ticariler ile yapılan mikrocamper tarzında, arkasındaki platfrom ile birleşip tam boy yatak olan bir arka koltuk (orjinal koltuk) platform altında mutfak malzemelerini barındıran dolaplar, 180' yatarak çocuk yatağı olabilien çiftli yan koltuk, portatif buzdolabı vs ile karavandan uzak olmakla birlikte rahat diyebileceğim bir araç oldu. Bu yaz 2400 KM Güney Ege ve Akdeniz turunda yüzümüzü güldürdü. 9 günlük bir tatilde kamp alanında konaklamak kaydıyla eşim ve 6 yaşındaki kızımla pek yorulmadık diyebilirim. Fakat daha uzun tatil planları ve yaz harici mevsimler için uygun değil.

Eşim ve ben çalıştığımız için uzun süreli tatil yapamıyoruz.Ayrıca babam için şehiriçinde kullanılabilecek ikinci bir araç ihtiyacı olduğundan bu araç benim için ideal oldu. Aracım orjinal koltukları ile 5+1 kişilik. Camlıvan olarak geçiyor. İçine bakan hiçbir polis veya Tuvturk görevlisi bu araç karavan diyemez. Otoban hız limiti 110 kms. En çok merak edilen yakıt konusunda ise 2400 km sonrasında sonuç şöyle. 100-120 kms arasında genel kullanım, tatil beldelerinde şehiriçi kullanım, klima açık olmak kaydıyla hesaplamalarım 100 km'de 7.5 litredir. Biraz daha dikkatli kullanımda 7 litreye çekmek son derece kolay.

Aracım 2007 model. Orjinal 60,000 km'de, kazasız, ABS, çift havayastığı, klima, sıfır lastik olmak kaydıyla yaz başında 15,750.- TL'e aldım. Yakıt ortada, 60,000 KM ağır bakımını (tüm kayışlar değişiyor) yetkili servisinde 600 TL yaptırdım. Uzun lafın kısası fiyat fayda oranında rakipsiz olduğunu söyleyebilirim. Bahsettiğim tarzda ufak bir camper düşünenler Starex'i göz ardı etmesin.

Saygılarımla,
Ömer Boyraz

Boyraz' Alıntı:
Ben yaptım oldu :smiley:

Evet Starex CRDI hem de kısa şaseden mini camper diye adlandırabileceğim bir gezi ve kamp aracı yaptım. Henüz bir çok eksiği var o yüzden fotoğraf yüklemeyi şimdiik uygun bulmuyorum.

Hafif ticariler ile yapılan mikrocamper tarzında, arkasındaki platfrom ile birleşip tam boy yatak olan bir arka koltuk (orjinal koltuk) platform altında mutfak malzemelerini barındıran dolaplar, 180' yatarak çocuk yatağı olabilien çiftli yan koltuk, portatif buzdolabı vs ile karavandan uzak olmakla birlikte rahat diyebileceğim bir araç oldu. Bu yaz 2400 KM Güney Ege ve Akdeniz turunda yüzümüzü güldürdü. 9 günlük bir tatilde kamp alanında konaklamak kaydıyla eşim ve 6 yaşındaki kızımla pek yorulmadık diyebilirim. Fakat daha uzun tatil planları ve yaz harici mevsimler için uygun değil.

Eşim ve ben çalıştığımız için uzun süreli tatil yapamıyoruz.Ayrıca babam için şehiriçinde kullanılabilecek ikinci bir araç ihtiyacı olduğundan bu araç benim için ideal oldu. Aracım orjinal koltukları ile 5+1 kişilik. Camlıvan olarak geçiyor. İçine bakan hiçbir polis veya Tuvturk görevlisi bu araç karavan diyemez. Otoban hız limiti 110 km. En çok merak edilen yakıt konusunda ise 2400 km sonrasında sonuç şöyle. 100-120 km arasında genel kullanım, tatil beldelerinde şehiriçi kullanım, klima açık olmak kaydıyla hesaplamalarım 100 km'de 7.5 litredir. Biraz daha dikkatli kullanımda 7 litreye çekmek son derece kolay.

Aracım 2007 model. Orjinal 60,000 km'de, kazasız, ABS, çift havayastığı, klima, sıfır lastik olmak kaydıyla yaz başında 15,750.- TL'e aldım. Yakıt ortada, 60,000 KM ağır bakımını (tüm kayışlar değişiyor) yetkili servisinde 600 TL yaptırdım. Uzun lafın kısası fiyat fayda oranında rakipsiz olduğunu söyleyebilirim. Bahsettiğim tarzda ufak bir camper düşünenler Starex'i göz ardı etmesin.

Saygılarımlar,
Ömer Boyraz

fotografları beklıyoruz..

7.5 lt bayagı az yakıyormus bu kadar az yakacagını bılsen bende bır tane alrım..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,748
Kayıtlı Üye Sayımız
166,564
Kaydolan Son Üyemiz
dijitalarsiv

SON KONULAR

Geri