Camper yapmak icin Hyundai Starex yada H1'i hic degerlendirdiniz mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan melihbozkurt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 182
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 118,774
Ynt: Camper yapmak icin Hyundai Starex yada H1'i hic degerlendirdiniz mi?

serci07' Alıntı:
Devirli kullanmadıktan sonra rahat araçlar. YAlnız alırsanız lastikleri değişin. Yük lastiği olduğu için çok zıplıyor araç.

Serkan bey bu tıp arabalarada C tıpı yanı yuk lastıgı harıc lastık kullanmak guvenlı olmaz..

Etiketler

bilgiler için teşekkürler arkadaşlar,
kardeşimde ford connect 90 lık var. sanırım vergi ve yakıt bakımından onu tercih etmem daha iyi olacak, hacim belki biraz küçük olacak ama idare edilebilir. ;)

Murat bey merhaba kusura bakmayın sizi şimdi hatırladım 2010 yılında kaz dağlarında beraber kamp yapmıştık hatta siz connectle gelmiştiniz arabalarımız yan yana idi tek görüşmek üzere. Selamlar.

kurtadam' Alıntı:
Murat bey merhaba kusura bakmayın sizi şimdi hatırladım 2010 yılında kaz dağlarında beraber kamp yapmıştık hatta siz connectle gelmiştiniz arabalarımız yan yana idi tek görüşmek üzere. Selamlar.

evet doğru hatırlıyorsunuz.çok güzel bir kamp olmuştu.
işte kardeşimin orabası o(ford) onu alıp camper yapayım diyorum,kızlarım içinde yatacağı bir ortam oluştursam yeter biz dışarıda çadır da kalabiliriz nasılsa:smiley:

Merhaba Melih Bey ,
Bir starex crdi kullanıcısı olarak araç hakkındaki tüm sorularınızı cevaplayabilirim.

öncelikle herkesin kulaktan dolma starexin koltuguna oturmamış kişilerin çıkarttığı çok yakıyor hurafesine gelelim.

bendeki araç 2008 model space s modeli yani kısa şase en arkada separatör var yolcu ile kargo kısmı ayrı. yarı camlı en arkada cam yok. aracın boş ağırlığı kantarda 2050 kg gibi bir rakam çıkıyor (manuel vites)

benim kullanımım ne çok agresif nede sakin ama aracın 140 hp nin hakkını veririm. o şekilde istanbuldaki tüketimim 9.5 litre civarı ( yol bilgisayarı yok araçta laptopu bağlıyorum scan xl programı ile log tutuyorum )

tci modelleride common rail yakı sistemi (crdi ) ne göre 1.5-2 litre fazla yakarlar. bunlar klasik eski nesil mekanik mazot pompasına sahiptir ve common rail değildir yani bu sebeple yakıtı biraz daha fazladır. transporter örneğine gelirsek 5 silindir 2.5 tdi 130 hp lik t5 ler starex crdi den az yakmazlar hatta fazla yakarlar. bir 6 ileri vites diye bahane vardır ama isterse 7 olsun şehir içi bu. araç zaten 5 silindir artı common rail bir yakıt sistemi yok.tci starexlerle aynı yakarlar. ( bu aracada sahibiz )

starexin ön süspansiyonu mükemmeldir. 403 otobüsleri bilirsiniz aynı onun konforunda desem yalan olmaz ;D aynı onun gibi yaylanır yağ gibi gider. süspansiyonuna zaten en sert koşullarda bile zarar veremezsiniz hadi verdinizmi komple ön arka süspansiyon parçaları 500 lira tutmuyor.
amaaa aynı şeyi arka süspansiyon için söyleyemem. biraz sert :smiley: nedeni ise makaslar :-[ bu araç asıl ticari amaçlı oldugu için biraz serttir. ( svx minibüs modelleri 9+1 ler yumuşaktır ) . bunuda h100 ün grand saloon modelinin makaslarını atarak çözebilirsiniz.

Gelelim sorunsuzluga ben bu aracı 2010 yılında bu aylarda almıştım. 2 senedir tek yaptıgım masraf (bakım haricinde) sol z rotu oldu. onuda taşa vurmuştum benim hatam. 20000 kmde almıştım 80000 oldu şu anda benim aklımda bir 500,000 km var.

bu aracın motoru zaten ömürlük. bakımlarını aksatmazsanız kontrollerini yaparsanız milyon kmleri bile görebilirsiniz..
not aynı motor kia sorentodada var .

Sayin D4CB yanitiniz icin tsekkur ederim Umarim arkadaslarin isine yarayacaktir.

Çıktığından beri ilk defa bu araçlara sempati ile baktım,teşekkürler.

Huyundaı stareksi panelvan olarak 4 yıl kullandık,ticari amaçlı olarak.Aldığım yakıt faturasını gider olarak gösterdik.Sonradan çıkatılan turbo modellere göre çok yakıt harcadığını,emsallerine göre de fazla yakıt kullandığını gördük.
Ama 100klm de 80klm hızla ne yaktı derseniz kesin birşey söyleyemem,çünkü diğerlerini kesin bilmediğim için kıstas yapamam.

airboat' Alıntı:
Huyundaı stareksi panelvan olarak 4 yıl kullandık,ticari amaçlı olarak.Aldığım yakıt faturasını gider olarak gösterdik.Sonradan çıkatılan turbo modellere göre çok yakıt harcadığını,emsallerine göre de fazla yakıt kullandığını gördük.
Ama 100klm de 80klm hızla ne yaktı derseniz kesin birşey söyleyemem,çünkü diğerlerini kesin bilmediğim için kıstas yapamam.

işte burada bir hata var , 2 ton üstü ağırlıgında , 2.500 cc haciminde bir motordan bahsediyorsunuz. bu değerlerde az yakan araç varmı ? 2.5 transportermı az yakıyor. emsallerine göre fazla falan yakmıyor aynı yakıyor. transporterda kullandım 2 sene 2.5 tdi 130 hp. hiçde az yakmıyordu yani.

starexi alan adam alıyor ucuz nasıl olsa (12,13000 e bile var) vuruyor 2 tonu gaza basıyorda basıyor , sonra çok yakıyor aynı şeyi x markasının y modelinde yapsınlar o nasıl yakacaz. ama her zaman derim bu çok yakıyor lafını çıkartandan Allah razı olsun sayelerinde 17000 tl ye 20.000 kmde çok güzel bir araç sahibi oldum.

D4CB' Alıntı:
Allah razı olsun sayelerinde 17000 tl ye 20.000 kmde çok güzel bir araç sahibi oldum.

Bu son yorumunuz guzeldi. Zaten benim su an arac alma gibi bir imkanim zaten yok ama bu konuyu acmamdaki asil amac buydu. Bir cok kisi cok yakiyor demesine ragmen bir o kadar kiside adam akilli kullanimda normal degerlerde yakar diyor. Ozellikle sehir disi kullanimda normal oldugunu bir cok kisiden duydum. Bu yuzden uzerindeki donanima ve servis, yedek parcanin bollugunuda dikkate alirsan bence fiyat performans olarak ust duzey araclar. Starexlerin bir ust serisi H1 idi. Onlarda guzel araclardi fakat bu soylentiler yuzunden sanirim onlarda cok satmadi ki Hyundai H1 leri Turkiye urun gamindan cikartmis gorunuyor. Hyundai Turkiye web sitesine girdiginizde serinin en ufak modeli i10 ve H1 artik satista gorunmuyor. Acikcasi bu duruma uzuldum.

4,5 ay sonra stareximi satip h1 alıyorum :smiley: memnun falan olmadıgımdan degil daha donanımlı bir araç espsinden tutun herşey mevcut.

starexin parça fiyatları komik rakamlarda.
filtrelerin tanesi 10 lira orjinal ,
alt takım zaten bedava gibi. en pahalı parça 20,30 lira.

bu araçların çok yakıyor lafının nasıl çıktıgınıda söylim , açıkcası transporterlar (milletin taptıgı) pek ticarete gelecek araçlar degil. bizimde vardı ticari olarak kullanmadıgımız halde çok sorun çıkarttı bize. ben sanmıyorumki 1.5 ,2 ton altında transporterlar uzun süre dayanabilsin. o yüzden pek ticari kullanılmadı.
adam alıyor starexi parça ucuz araç ucuz hor kullanıyor , hiç özenmiyor. sert kalkışlar yapıyor otomobillerle yarışa kalkıyor. bu minibüs , kamyonet , panelvan arkadaşlar bunu otomobil gibi kullandımı elbet yakacaktır. adı üstünde ticari araç. ben hiç ford cargom scania r620 im çok yakıyor diyeni duymadım ;D
adam ticaretin içinde oldugu için bu aracı 1.5 dci renolarla 1.3 multijet doblolarla karşılaştırıyor ee onlara görede yaksın tabiki 2 katı motor 2 katı ağırlık var. sırf bu karşılaştırmalar yüzünden çıkmıştır bu yakıyor hurafeleri.

Hurafeler dediginiz sebeplerden ve ilk seri daha az verimli motorlardan kaynakli cikti fakat olan yine bellir bir gelir seeviyesinin altindaki vatandasa oldu once KIA minibus ve panelvanlarini Turkiye pazarindan cekti simdide Hyundai. Artik ulkemizde H1 satilmiyor. Almak isteyenler bu seneye kadar olan modellerden ikinci el olarak alabilecek. Ozel istek ile getirirler mi bilmiyorum ama zannetmiyorum.

melihbozkurt' Alıntı:
Hurafeler dediginiz sebeplerden ve ilk seri daha az verimli motorlardan kaynakli cikti fakat olan yine bellir bir gelir seeviyesinin altindaki vatandasa oldu once KIA minibus ve panelvanlarini Turkiye pazarindan cekti simdide Hyundai. Artik ulkemizde H1 satilmiyor. Almak isteyenler bu seneye kadar olan modellerden ikinci el olarak alabilecek. Ozel istek ile getirirler mi bilmiyorum ama zannetmiyorum.

kım cekmedıkı elını eskıden ısuzu da vardı kıa hundaı soylemıssınız ılaveten mıtsubıshı, mazda, toyota gerıye ne kaldı reno trafık ve vw transporter kalanlarda lux olabılırler ama benım gozumde saglam bır araba deyıl..

aynen öyle :smiley: o panelvanlara yapılan eziyetleri , yüklemeleri o biz daha iyisini yapana kadar en iyisi olan transporter varya ona yapsınlar bakalım ne hale gelecek ;D

h100 ün panelvan modelini getirsinler crdi motor koyup uygun fiyttan satsınlar hala satar eminim.

2008 H1 Arkadaşımda var iş amaçlı kullanıyor. Genelde üzerinde sürekli yük bulunur.
Ara sızra 3.80m bot + romork + 5 kişilik dalış malzemeleri ile uzun yola gideriz. Motor 165 HP yokuşlarda o yüke rağmen banamısın demiyor. 5 vitesden düşürmüyoruz aracı
Benim kananatim kesinlikle ve kesinlikle fiyat performan açışından daha uygun panelvan yok. Üstelik transporter kullanmış birisi olarak rahatlık ve sorunsuzluk açısından transporterden daha iyi. H1 yeni serilerinin satılmamasına üzüldüm.

whiteagle' Alıntı:
2008 H1 Arkadaşımda var iş amaçlı kullanıyor. Genelde üzerinde sürekli yük bulunur.
Ara sızra 3.80m bot + romork + 5 kişilik dalış malzemeleri ile uzun yola gideriz. Motor 165 HP yokuşlarda o yüke rağmen banamısın demiyor. 5 vitesden düşürmüyoruz aracı
Benim kananatim kesinlikle ve kesinlikle fiyat performan açışından daha uygun panelvan yok. Üstelik transporter kullanmış birisi olarak rahatlık ve sorunsuzluk açısından transporterden daha iyi. H1 yeni serilerinin satılmamasına üzüldüm.

Avatarınızdaki Araçta Mitsubishi Delica , Hep binmek sahip olmak istedigim bir araçtı :smiley: ama bende aynı alt yapıdaki starexe sahip oldum :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR