Camper yapmak icin Hyundai Starex yada H1'i hic degerlendirdiniz mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan melihbozkurt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 182
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 118,768
Ynt: Camper yapmak icin Hyundai Starex yada H1'i hic degerlendirdiniz mi?

Ben de cok etkilendim. Rica ederim.

Etiketler

Gerçekten insanı heyecanlandırıyor ve hayal alemine dalıveriyorsunuz....

12361_1227442344.jpg

insel' Alıntı:
http://www.youtube.com/watch?v=nclxqxZAB00&feature=player_embedded#! Duş çozumune bayildim.

Arac muthis ama ne yazikki full donanimlisinin Amerika fiyati 58.000 dolar. :eek:

Melih kusura bakma şimdi gördüm desem inanmakta zorluk çekebilirsin,Ferhat taaa gezideiken görmüş ben şimdi gördüm.

Çok güzel bir konu , konuya tercih olarak cityvan ve 4 kişilik karavan gözü ile bakanlardanım.

Ne kusuru Bulent hocam, estagfurullah; :smiley:

Evet sizin dediginiz gibi city van gibide kullanilabilir ama isin yasal olmasi icin ben westfalia tarzi mobilya konup karvan rurhsatli oldugunda bence T4 westilerden den geri kalir bir yani olmiyacaktir bu aracin. Cunku ic hacim neredeyse ayni. Tavan yuksekligide oyle. buyuk sehirde yasamak, ikinci bir sehir ici aracini alacak maddiyata sahip olmamak vs.vs. gibi sebeplerden bu hacimlerdeki bir kampera razi olmussaniz daha yeni teknoloji olusu, icinde hava yastigi sayisindan, klimasina T4 den daha fazla ekipman olusu ile bence T4 kamperlardan one cikar boyle bir arac. Biryerlerde 1500TL ye pop-up tavan yaptiklarini duymustum, arac alinip surekli kullanmaya karar verildiginde pop-up tavan actirilarak park halinda icinde ayakta durma problemide cozulur.

Ayrica bu araclarin 4x4 leri var ki bence tam sana gore Bulent hocam. :smiley: Bunlardan Turkiye'ye getirilmis mi bilmiyorum ama varsa maddi yonden Amerikanlara gore hesapli olacaktir.

Daha önce Sarex kullanmış arkadaşların fikrini almak isterim.

TCI motorlu olanlar için (100 bg) ocağa incir ağacı diker diyorlar ama CRDI motorlu olanlar (140bg) çok çelişkili ifadeler var. Kimisi çok yakar diyor, kimisi Transporter kadar yakar diyor.

Kendi sınıfındaki araçlara göre 100 km'de 1-2 litre fark gözardı edilebilir, sonuçta çok daha uygun fiyatlara alınabiliyor, fakat bu fark daha fazla açılırsa bu sefer gezme konusunda şevk kırıcı olabilir. O da camperın doğasına ters :smiley:

Starex'leri önceden kullanmış olan arkadaşlar sınıfındaki diğer araçlara göre yakıt tüketimi konusunda karşılaştırma yapabilir mi?

babamda 100bg olanı var. 140 bg lik olanıda kullandım. arada bir fark göremedim. Gerçekten çok yakıyor. Babam yazın yaylaya çadır kurar. Biraz zorladığınızda yakıt ibresinin ne kadar çabuk düştüğünü görebilirsiniz. :D Ancak şöyle diyeyim. Misal 2005 model starex piyasası şimdi 17-18 bin tl civarında iken 105bg transporterde 30 bin tel civarında. işe birde bu yönde bakmak lazım.

Boyraz' Alıntı:
Daha önce Sarex kullanmış arkadaşların fikrini almak isterim.

TCI motorlu olanlar için (100 bg) ocağa incir ağacı diker diyorlar ama CRDI motorlu olanlar (140bg) çok çelişkili ifadeler var. Kimisi çok yakar diyor, kimisi Transporter kadar yakar diyor.

Kendi sınıfındaki araçlara göre 100 km'de 1-2 litre fark gözardı edilebilir, sonuçta çok daha uygun fiyatlara alınabiliyor, fakat bu fark daha fazla açılırsa bu sefer gezme konusunda şevk kırıcı olabilir. O da camperın doğasına ters :smiley:

Starex'leri önceden kullanmış olan arkadaşlar sınıfındaki diğer araçlara göre yakıt tüketimi konusunda karşılaştırma yapabilir mi?

Sayin boyraz;

Henuz bu araclari hic deneme sansim olmadi ama internette bende cok arastirdim. Herkes sunda hem fikir ki TCI motorlar cok yakiyor. Sizinde belirttiginiz gibi 2006 model sonrasi CRDI (140bg) motorlara hakkinda dusuncelerde karisik ama ben bunu kullanima bagliyorum. Cunku arastirmalarimda edindigim izlenim sudur ki arac 140 beygir ve yere yakin oldugunda bir cok kisi bu araci limitlerini uzerinde kullaniyor. "uff gecen bir bastim 190'i gordum" diyor sonrada aracin cok yakmasindan sikayetci. Bir cok insan bu aracin CRDI motorlularinin uzun yolda 7-7.5 litre yaktigini soyluyorsa bence fazla yaktigini iddia edenlerin ya araclarindan bir problem vardir yada kullanislarinda.

Kendimden ornek vermek gerekirse eski calistigim sirketteki sirket arabam Reno clio 1.5 dizel araci ilk kullanmaya basladigimda daha sakin kullaniyordum. Dusuk devir yuksek vites anlayisi ile kullaniyordum ve araca alisma asamasinda (sirket arabasi oldugundan) cokda hizli gitmiyordum. Araca alistiktan ve sirket soforumuzun gereksiz dizel araba azcik bagartilir onerisini dinlemeye basladiktan sonra inanin yakitta yari yariya fark etti yani arac verimsizlesti, eski harcadiginin iki kati motorin harcamaya basladi.

Kendimden yine baska bir ornek verirsem gecen aylarda VW polo marka bir arac kiraladim. Gidecegim yere hizli gitmem gerekiyordu ve yaklasik 120 km hizla gittim ve dondum. O kucuk araba 7.5 litre/100 km benzin yakti. Ayni marka ve model araci bir kac hafta sonra yine kiraladim ve 80-90 kilometre arasinda kullandim. Ve sonuca inanamadim sadece 4.5 litre/100 km yakti. Yani her zaman araclara bahane bulmamak gerekli. :smiley:

Ayrica bazi insanlar Istanbul'da aksam koptu trafiginde aldiklari benzin olcumlerini baz alarak cok yakti diyor. Yakar her araba yakar cunku yeri geliyor kopruye giris ve cikislarda dakikalarca kipirdamiyorsunuz fakat arac calisiyor. Yani gidilen kilometre az olsa bile aracin calistigi sure daha fazla. Bu yuzden en mantiklisi fabrika verilerini baz almak. 2.5 CRDI motorun fabrika verisi sehir ici 9.2 litre, sehirler arasi 6.4 litre ve combine 7.5 litre/100km. Transporterin verilerininde bundan daha dusuk olacagini sanmiyorum. Belki sehir icinde transporter biraz daha ekonomik olabilir. Simdi bu arac ile transporterin ici bos araci arasinda en az 15.000 TL oynadigini dusunursek bence cok onemsenmeyecek bir fark bu.

15000 tl fark ile arabaya neler neler yapılır :D

Merhaba 90kmh ile 120kmh arasında benim araç yakıtta %30-35 farkediyor düz dizel olduğu halde crdi araç ne kadar yumuşak sürüş o kadar tasarruf melih beyin söylediklerine katılıyorum 85-90 kmh iyidir acelemiz yoksa

Melih bey 20 sene naklıyecılık hayatım var sımdı emeklıyım butun kullandıgım arabalar kamyonettı, son sattıgım araba kıa bongoydu 2500 Tci motor zaten hundaıde de aynı motor var ortak yapım uzerınde motorun her ıkısınınde adı yazıyor arabam kapalı kasa cadırlıydı ıkı kere karavan gıbı gezıyede cıkdım ıkı haftalık dıyecegım bu gezılerde 80 km gecmemek sartıylan 9.5 10 lt kadar dusurdum ama 81 yapmadım benım bıldıgım turbo 2300 devırde acıyor turboyu acmadan 2200 devırı gecmedım bu suratlen kımse gıtmez dahası tahamul edemez bırazcık basarsan 12 lt altına dusmez bu Tcı morlar bu yazdıgım uzun yolda sehır ıcını sız tahmın edın Crdi motorlar bıraz daha az yakıyormus bu duydugum Transporterinde cok az yakıyor demelerıne kulak asmayın alırkende kore arabalarınlan arasında ıkı kata yakın fıyat var uzun zaman kullanacaksan Transporter den cok daha dayanıklıdır Kore arabaları parca ucuz bır ornek 3 sene evel trıger kayıs setı 50 tl sımdı 100 tl olsun 100 de ıscılık sen kıyasla..

Sayin Bayar;

TCI motorlarin cok yaktigini bir cok kisi soyluyor ama internette okuduklarim sakin bir kullanimla CRDI motorlarin oldukca ekonomik olduklari. Bu araci almadan iyi arastirmak lazim, CRDI motorlu bir araci olanlarla konusmak lazim. Eger mumkunse yakin tanidiklarinizda varsa odunc alip bir depoyu tam doldurup sizin kullanim tarzinizla kac litre yaktigini hesaplamak lazim. Eger boyle bir imkan yoksa araci hemen kamper donusumune girismek yerine bir sure kullanip sehir ici sehir disi ne kadar yaktigini hesaplamak gerekir.

Ama hepimizin ortak oldugu bir sey var ki oda yedek parcasinin hesapli olmasi, aracin kendinin ucuz olmasi uzun vadede araci surdurme noktasinda benzine fazladan odediginiz parayi zaten amorti edecektir.

Ben bu yakit tartismasina kucuk bir hesapla son noktayi koymak istiyorum. Buyrun;

Transporter 2008 model 50000km de ve fiyati 42000TL

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-kamyon-kamyonet-biniciden-2008-md-emsalsiz-50-binde-kacirilmaz-75860993/detay

Starex 2008 model 54000km de ve fiyati 18500TL

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-hyundai-hatasiz-starex-crdi-abs-klima-cift-airbag-daha-54-bin-kilometre-82152402/detay

Fiyatlar arasinda 23500TL fark var ve Starex' de cift klima gibi extra fonskiyonlar mevcut.

Simdi gelelim sahabimiza. Farz edelim ki Transporter 100km de 7 litre yakiyor. Starex ise 2 litre daha fazla yani 9 litre yakiyor. Yine farz edelim ki isimize aracimiz ile gidip geliyoruz ve evimiz ile isimiz uzak. Gunde 100 km yapiyor olak ve haftanin 5 gunu ise gitmek icin 1 gunu gezmek icin kullansak, haftada 600km ayda 2400km yol yapariz.

2400/100=24

Starex 100km de 2 litre fazla yaksa 24 x 2=48 ve litresi 4 liradan 48 x 4=192 lira.

Transporter kullanmak ile starex kullanmak arasinda ayda 192 lira fark olusur. Buda yilda 2300TL fark eder. Simdi Hyundai nin yedek parcalari ucuz bu durumda yillik bakimlardan 500 tl karli olsak.

2300-500=1800TL

Starex kullanmanin bize ekstra maliyeti bize yilda 1800TL.

Bu durumda araclar arasindaki fiyat farkini yillik gidere bolersek

23500/1800=13.05 yil cikar.

Yani 13 yil sonra ancak starexe verdiginiz para ile Transportera verdiginiz para esitleniyor ki oda ayda 2400km yol yaparsaniz. Turkiye'de bir cogumuzun ayda 2400km yol yapmadigi asikar. Ayda 1200km yol yapsaniz bu 13 yillik sure iki katina yani tam 26 yil sonra fiyatlar esitleniyor.

13 (yada 26) yil sonra araciniz 374.400km ye gelmis olacak. Bir cogumuz arac daha bu kilometresine gelmeden zaten satariz. Kisacasi arac bu kilometreye gelmeden satacaksaniz Transporter almanizin pek bir anlami olmuyor. :smiley:

Melih Bey, son noktayı koymuş :smiley:
Bir ara ben de Kia yerine Transporter alsam mı diye düşünmüştüm, benzer bir hesap yaptıktan sonra da vazgeçmiştim. ;D

Benim Küheylan ortalama 7.8-8.5lt/100km aralığında yakıyor. Düz dizel, dolayısıyla araçta fazla beygir beslemiyorum. ;)
Eğer beygir gücü yüksek olsaydı ara sıra hızlanıp tüketimi arttırırdım herhalde. ::smiley:

[SIZE=small]TCI motorlu araçlar çıktığında gördüğüm broşürdeki tüketim değeri 9lt idi. Onu görünce serviste sormuştum niye benim aracın tüketim verisi 7.6lt iken aynı aracın TCI motorlusunda böyle verildi diye. Onun motor gücü yüksek daha iyi gidiyor onun için, diye yanıt vermişlerdi ama hiç de mantıklı gelmedi. Aynı kasa araç aynı hız için daha az yakması gerekmez mi? [/SIZE] :-\ [SIZE=small] [/SIZE]

Biz Türkler için, "statü kaygısı" önemlidir beyler; asgari ücret alır, 1.000 TL'lık telefon peşinde koşarız!... :( :mad: :eek: ??? :D

Cavid Sezen

Melih bey Crdi motor alınır bence ilerkı zamanlarda bende dusunuyorum kamyonetımı sırf K belgesı yuzunden sattım gecen sene boyle bır araba alsam bunada k belgesı ıstıyorlar karavan ruhsatı cıkaramazsak ısımız zor,

Bırde Melıh bey bu tıp araclarda 1 Japon 2 Kore gerısını tanımam saglamlıkda starex cok rahat bır arabadır..

Konuyu takıp edıyorum bakalım bızede bır pay cıkarmı..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR