melihbozkurt
Karavan Yönetim
Ynt: Camper yapmak icin Hyundai Starex yada H1'i hic degerlendirdiniz mi?
Mehmet abi sanirim starexler H100 den biraz daha geniz ve oturakli araclar. Kimseden savrulma ve yol tutusu sorunu duymadim. Seninde belirttigin gibi bu cussede arac icin yakit normal geliyor banada kaldi ki yeni motorlarin 7.5 litre tukettigi soyleniyor.
Zaten enine yatak ne starexte, ne transporterda nede vitoda mumkun. Ben daha cok bu siniftaki araclar arasinda karsilastiriyorum. Duzen en uygun asagidaki gibi oluyor. Yani basli basina bir karavan degil, ise gittiginiz aracinizi hafta sonuda kullanacaginiz bir kamper van olur ancak bu araclardan ve 2 kisiden fazlasinin kullanmasi zor. Bu yukarda saydigim transporter, vito, L300, H100, Starex, H1 ve bu siniftaki butun araclar icin gecerli.
orbay74' Alıntı:H100 ıle üç yıla yakın uzun gezıler ve tatıl yapmaya calıstım. İstedıgım bolgelere gıtmeyı dusundugumde asla aracımın basarısız olacagı ve yolda kalabılecegım duygusu yasamadım . kullananlar bılırler .H100 aslında otomobıl famılyasındakı bır aracı kullanmakla aynı , bana gore daha rahat degerlendırebılırım. Konforu , ancak bır hafıf tıcarıden beklenenın üst kademelerınde kabul edebılırız . Bu dusuncemı devamlı on koltukta seyahat ettıgım ıcın yaptıgımı belırtmelıyım. arka bolumde daha ezıyetlı olacagı da aşikar olmalı. Aldatıcı yonlerı açısından oldukca ıvmesı yuksek bır arac oldugundan bır omobıl gıbı kullanma ıstegıne manı olamaz isenız eger, zaman zaman zor anlar yasayabılecegınız muhakkaktır. Evet muhakkaktır dıyorum kı; bu etkılerını asgarıye cekebılmek acısından bazılarının arka bolumdekı tabanın altındakı stepne yerıne beton blok yerlestırerek arkadan kaymayı gıderme yollarına gıttıklerını de duymuştum. Sanıyorum kı (olçmedım) H100 ler starex lere gore kargo bolumu uzunluk acısından daha elverışlı olmalı. Buna mukabıl , haydı yuksek tavan olmamasına katlanalım desek de , genışlık acısından cok dar olması sızın enıne yatabılme olanagınızı ortadan kaldırıyor. Eeger uzunlamasına bır yatma yerı uygulamayı dusunuyor ısenız Hundai yı unutun daha ıyı. Çok yaktıgı duşunulmesıne kendı adıma şiddetle karşı cıkarım (kendı dusuncem) Düşünün bu tonajda bu cüssede motor hacmınıde onceden bıldıgınız halde performansınıda tercıh sebebı olarak kabul edıyorsanız , Cok yakıyor demek haksızlık olur bence Aracım H100 halen aılem tarafından kullanılmaktadır 1700 kılometrede olmasına ragmen 8-10 lıtre yakıt aralıgında kullanmaya devam edıyoruz . artık aılemızın bır bınek aracı ve gerektıgınde kendı agırlıklarımızı taşımaktatır. Satışında sorlanıldıgı konusunu pek anlayamadım . Starex ler hakkında pek bılgım yok fakat H100 lerın hakkında buralarda soylenen bır hıcıvlı sozu vardır " akşam kahvede sattım gıttı "" derler. Aklımda kalan tek şey gezılerımı en az yakıtla az harcama yaptıgım araclarımdan en olumlusu idi.
Herhalde ben H100 ü sevıyor olmalıyım halen kullanmaktayız (97 model aynı yıl alındı)
Mehmet abi sanirim starexler H100 den biraz daha geniz ve oturakli araclar. Kimseden savrulma ve yol tutusu sorunu duymadim. Seninde belirttigin gibi bu cussede arac icin yakit normal geliyor banada kaldi ki yeni motorlarin 7.5 litre tukettigi soyleniyor.
Zaten enine yatak ne starexte, ne transporterda nede vitoda mumkun. Ben daha cok bu siniftaki araclar arasinda karsilastiriyorum. Duzen en uygun asagidaki gibi oluyor. Yani basli basina bir karavan degil, ise gittiginiz aracinizi hafta sonuda kullanacaginiz bir kamper van olur ancak bu araclardan ve 2 kisiden fazlasinin kullanmasi zor. Bu yukarda saydigim transporter, vito, L300, H100, Starex, H1 ve bu siniftaki butun araclar icin gecerli.