Camper yapmak icin Hyundai Starex yada H1'i hic degerlendirdiniz mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan melihbozkurt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 182
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 118,766
Ynt: Camper yapmak icin Hyundai Starex yada H1'i hic degerlendirdiniz mi?

orbay74' Alıntı:
H100 ıle üç yıla yakın uzun gezıler ve tatıl yapmaya calıstım. İstedıgım bolgelere gıtmeyı dusundugumde asla aracımın basarısız olacagı ve yolda kalabılecegım duygusu yasamadım . kullananlar bılırler .H100 aslında otomobıl famılyasındakı bır aracı kullanmakla aynı , bana gore daha rahat degerlendırebılırım. Konforu , ancak bır hafıf tıcarıden beklenenın üst kademelerınde kabul edebılırız . Bu dusuncemı devamlı on koltukta seyahat ettıgım ıcın yaptıgımı belırtmelıyım. arka bolumde daha ezıyetlı olacagı da aşikar olmalı. Aldatıcı yonlerı açısından oldukca ıvmesı yuksek bır arac oldugundan bır omobıl gıbı kullanma ıstegıne manı olamaz isenız eger, zaman zaman zor anlar yasayabılecegınız muhakkaktır. Evet muhakkaktır dıyorum kı; bu etkılerını asgarıye cekebılmek acısından bazılarının arka bolumdekı tabanın altındakı stepne yerıne beton blok yerlestırerek arkadan kaymayı gıderme yollarına gıttıklerını de duymuştum. Sanıyorum kı (olçmedım) H100 ler starex lere gore kargo bolumu uzunluk acısından daha elverışlı olmalı. Buna mukabıl , haydı yuksek tavan olmamasına katlanalım desek de , genışlık acısından cok dar olması sızın enıne yatabılme olanagınızı ortadan kaldırıyor. Eeger uzunlamasına bır yatma yerı uygulamayı dusunuyor ısenız Hundai yı unutun daha ıyı. Çok yaktıgı duşunulmesıne kendı adıma şiddetle karşı cıkarım (kendı dusuncem) Düşünün bu tonajda bu cüssede motor hacmınıde onceden bıldıgınız halde performansınıda tercıh sebebı olarak kabul edıyorsanız , Cok yakıyor demek haksızlık olur bence Aracım H100 halen aılem tarafından kullanılmaktadır 1700 kılometrede olmasına ragmen 8-10 lıtre yakıt aralıgında kullanmaya devam edıyoruz . artık aılemızın bır bınek aracı ve gerektıgınde kendı agırlıklarımızı taşımaktatır. Satışında sorlanıldıgı konusunu pek anlayamadım . Starex ler hakkında pek bılgım yok fakat H100 lerın hakkında buralarda soylenen bır hıcıvlı sozu vardır " akşam kahvede sattım gıttı "" derler. Aklımda kalan tek şey gezılerımı en az yakıtla az harcama yaptıgım araclarımdan en olumlusu idi.
Herhalde ben H100 ü sevıyor olmalıyım halen kullanmaktayız (97 model aynı yıl alındı)

Mehmet abi sanirim starexler H100 den biraz daha geniz ve oturakli araclar. Kimseden savrulma ve yol tutusu sorunu duymadim. Seninde belirttigin gibi bu cussede arac icin yakit normal geliyor banada kaldi ki yeni motorlarin 7.5 litre tukettigi soyleniyor.

Zaten enine yatak ne starexte, ne transporterda nede vitoda mumkun. Ben daha cok bu siniftaki araclar arasinda karsilastiriyorum. Duzen en uygun asagidaki gibi oluyor. Yani basli basina bir karavan degil, ise gittiginiz aracinizi hafta sonuda kullanacaginiz bir kamper van olur ancak bu araclardan ve 2 kisiden fazlasinin kullanmasi zor. Bu yukarda saydigim transporter, vito, L300, H100, Starex, H1 ve bu siniftaki butun araclar icin gecerli.

multivan-hyundai-h1-55690092.jpg

Etiketler

Buda on koltuklari yataga katarak arkada mutfak ve banyo icin alan yaratmis. Enteran bir fikir bu sekilde araca 5+1 ruhsat alinabilir ama ben yinede ferahlik yonunden yukardaki klasik westfalia duzenini daha mantikli buluyorum bu tip araclarda.

http://www.bachecaannunci.it/57/posts/5_Camper_caravan/25_camper/111757_CAMPER_VAN_HYUNDAI_H1_2_5_CRDI_SOLO_55_000KM.html

Melıh kardeşim
Ben aslında aynı duşuncedeyın . bahsettıgınız sınıftakı araclara onceden razı olmuş ısenız, neden hundai omasın dıyenlerdenım. yazdıklarından da anlaşılacagı uzere bence oldukca dengelı ve kulfetsız oldugu gıbı avantaj getıren bır teknolojısı oldugunu belırtmeye calıstım. Gerıye kalanı benım duşunceme gore karızma ıle ılgılı olabılecegını sanıyorum. Kabullenmek gerekır ki bır hundaı karızması ıle popüler araclar karızması öncelıgı secimi etkıleyen bır unsur olmaya devam edebılecegı haklı sebebler olarak gorulmeye devam edecek sanıyorum. Ben keseyı (butce) ve ılerı bakım masraflarını duşuyorum dıyorsanız , bence haklısınız

Daha once gormemıştım ama arkadakı uzantıyı ben de kullanıp oldukca ıstıfade etmıştım (dururken ) ustelıkte aynı renk :D

Yurt disinda oldukca ornek var. Buyrun bir tane daha.:smiley: Bunun ilk basta acilan tavanina tavan cadiri monte etmisler. Boylelikle icerden cikip yukarda yatmislar. Iceride yatak yapmislar. En sonunda yuksek tavan yaptirmislar ama bu aracin dengesini bozar bence. Tip olarakta kelebek gibi durmus. :smiley:

http://www.furgovw.org/index.php?topic=15978.0

Sabıt olan yukseltıyı hıc olumlu bulmadım. Aracın asıl kullanılabılır ayrodınamık yapısını yok ettıgı gıbı daha az yakıt yakmasını sabote etmışler gıbı anladım sanki.
Ha , Aklıma geldı kendı fıkrım tabı bu , resımlerde gordugume gore eger uzun konaklamalı tatıl yapmıyor buna karsılık hızlıbır gezıp daha cok yer gormeyı amaclıyanlar ıcın hem daha ekonomık hem daha zahmetsız kullanımlı bır arac olarak oldukca uyumlu buldum . Düşünsenıze az da olsa cip ozellıklerını kısmen saglayan performansı yusek bır araç ıle uzun uzun yolculuklar yapıyprsunuz. Üstelik daha hantal araclardan az bır yakıt harcamasıda sıze hanı derlerya "cabası"

Camper diyelim bunlara. Ozellikle cocuk varsa zor. Yuksek tavan olmayan bir aracin kisin kamp yapmasi bana cok zahmetli geliyor. Olur tabii ama arabayi acarken yataklari yaparken, elbiseleri ve hatta paltolari ordan oraya aktarirken ter icinde kalabilirsiniz. Bu yaptiklarinizi 1 aylik bir gezi icin yaparsaniz, iki buklum durmaktan belinizi bile incitebilirsiniz. Ferhat cok istisnai bir ornek bence. Yuksek tavan olmazsa olmaz diyorum. Kisin arabadan hic cikmadan yemek yaptigimi bulasik yikadigimi yataklari yaptigimi biliyorum. İki buklum imkansiz. Tecrubemle sabittir.

Ruhu yok... ;D

Tek kişi yada çiftler için hafta sonu kaçamaklarına ciddi olarak düşünülmesi gereken bir seçenek...

Alçak tavandan ben şikayetçi değilim ( mazot fiyatı dolayısıyla ) ama gece gündüz sürekli değişiklik yapma uzun gezilerde insanı yoruyor. Eşiniz sabırlı değilse bir daha hiç bir yere girmek istemez.

Melih bey,verdiğiniz linkleri inceledimde yurt dışında bu işler bizim ülkemizden çok daha kolay ve seçenek de bir okadar fazla gibi geldi
ülkemizde ne bir karavan kültürü var nede buna destek olacak yatırımlar var.olanda yetersiz
zaten dünyanın en pahalı yakıtını kullanan bizlere artı vergiler yükleyerek bir çok kişinin bu hobilerinden yada yaşam tarzından uzak kaldığını düşünüyorum.

geçen yıllarda tv de avrupada düzenlenen bir bisiklet yarışını izledim.(tur de paris olabilir)
parkur boyunca yüzlerce karavan ve camper gördüm.ne kadar çok imrendim.
bahsetmek istediğim kültür bu açıklama gereği hissettim yanlış anlaşılmamak için.

konuyu dağıttım ama bence starex den de camper olur resimler öyle diyor :D

insel' Alıntı:
Camper diyelim bunlara. Ozellikle cocuk varsa zor. Yuksek tavan olmayan bir aracin kisin kamp yapmasi bana cok zahmetli geliyor. Olur tabii ama arabayi acarken yataklari yaparken, elbiseleri ve hatta paltolari ordan oraya aktarirken ter icinde kalabilirsiniz. Bu yaptiklarinizi 1 aylik bir gezi icin yaparsaniz, iki buklum durmaktan belinizi bile incitebilirsiniz. Ferhat cok istisnai bir ornek bence. Yuksek tavan olmazsa olmaz diyorum. Kisin arabadan hic cikmadan yemek yaptigimi bulasik yikadigimi yataklari yaptigimi biliyorum. İki buklum imkansiz. Tecrubemle sabittir.

Insel hocam haklisin. Ben zaten en basindan beri bu araclari alcak tavan diger araclar ile karsilastiriyorum. Eger ayni arac ile ise gidip gelmek zorunda olan insanlar icin yuksek tavan araclar buyuk zorluk. Ekonomik olarak iki araci eforde edemeyenler icin konforlu ve ufak olusu, rakiplerine gore ustun ozellikleri varken fiyatinin uygun olusu iyi bir alternatif gibi geldi bana.

bartek' Alıntı:
Alçak tavandan ben şikayetçi değilim ( mazot fiyatı dolayısıyla ) ama gece gündüz sürekli değişiklik yapma uzun gezilerde insanı yoruyor. Eşiniz sabırlı değilse bir daha hiç bir yere girmek istemez.

Surekli degisiklik yapmak biraz goreceli bir kavram. Dayim transporter kisa sase ile yillardir gezer. Gezinin basinda yatagi bir kere yapar bir daha bozmaz gezi sonuna kadar. Yemekleri genelde disarda yapar yer yada buldugu koylere girer cikar koy bakkalinda peynir ekmek alir, koy kahvesinde cay icer kahvaltisini yapar. Kesinlikle bir yerde 12 saatten fazla durmaz surekli hareket halindedir. Bu tarz bir gezi anlayisi icin alcak tavan olmasinin hic bir dez avantaji yoktur bil hakis avantaji var. Yol uzerinde uygun bir yere cekip uyudugunda hic kimse fark etmiyor bile. Park halinde siradan bir arac gibi. Eger yuksek tavan yada karavan olsaydi kesinlikle ilgi cekerdi. Kendisi ogretim gorevlisi ayni araci ise gidip gelmek icinde kullaniyor. Ruhsatta arac 5+1 minibus. Sadece yatar koltuk var aracta.

Yani aracda bol yol aldiginiz icerde cok vakit gecirmediginiz gezilerde yada yazin kampinlerde konaklamali kaldiginiz gezilerde kisa tavan olmasini bir dez avantaji yok gibi. Yaniliyormuyum? Ancak aracin icinde cok vakit gecirecekseniz birde ustune 2 cocuk varsa tabiiki katlanilmaz.

Ferhat, döndüğünde bu başlığı görmedim demeyesin sakın!... :D

Cavid Sezen

berkcantp' Alıntı:
Melih bey, Hava şartlarına bağımlı kalmaz mı?

Ilhan bey ve diger arkadaslar,

Sanirim demek istedigimi tam anlatamadim. Diyelim 12m3 luk yada daha buyuk araclarla ise gidemiyorsunuz, diyelim iki farkli aracida kaldiracak butceniz yok ve ayni sebeplerden ise gitmek icin size sehir icindede rahat kullanilacak alcak tavanli bir arac lazim. Alternatifleriniz transporter, vito, starex, H1, H100, L300 ve kia pregio. Ben bu basligi acarken tavanin yuksek olmadigini, icerde islerin zor olacagini vs. biliyordum. Benim asil tartismak istedigim zaten alcak taavanli, zaten ufak tefek bir arac tercih etmek zorundaysak yukarda saydigim alternatifler olan transporter, vito, starex, H1, H100, L300 ve kia pregio arasinda nasil bir tercih yapardiniz? Starex yada H1 in rakiplerine gore rahat, konforlu daha yeni ve dusuk fiyatli olmasi sizce avantaj midir? Bu avantaji degerlendirirmiydiniz?

Forumda bir cok insanin yuksek tavanli rahat genis karavanlari var ama bir o kadar kiside sirf iki araca butcesi yetmediginden, ise aracla gitmesi gektiginden, transporter dusunenler icin pahali oldugundan vs. vs. sebeplerden hayallerini erteliyor. Benim bu basligi acarken amacim aceba burda bu araclari tartisirsak bazi arkadaslar hayallerini daha fazla ertlelemeden istediklerine kovusabilirler mi diyeydi. Zaten basliga bakarsaniz "kamper olarak Hyundai starex yada H1 leri degerlendirdirdiniz mi?" diye yazdim.

Hyundai camper örnekleri :

http://www.quickcamp.nl/h100/maatwerk-hyundai-h100.html
http://www.quickcamp.nl/h200_speciaalbouw_dh/speciaalbouw-hyundai-h200.html
http://www.quickcamp.nl/h200_all-in_dm/all-in-hyundai-h200.html
http://www.quickcamp.nl/h200_speciaalbouw_ba/speciaalbouw-hyundai-h200.html
http://www.quickcamp.nl/h200_speciaalbouw_ld/maatwerk-hyundai-h200.html
http://www.quickcamp.nl/h200_all-in_vh/all-in-hyundai-h200.html
http://www.quickcamp.nl/h200_speciaalbouw_vp/maatwerk-hyundai-h200.html
http://www.quickcamp.nl/h300_reimo/hyundai-h300-reimo-camper.html
http://www.quickcamp.nl/h200_maatwerk/maatwerk-hyundai-h200.html
http://www.quickcamp.nl/h200_speciaalbouw/maatwerk-hyundai-h200.html

Saolun necdet bey birazdan inceleyecegim.

Bunuda ben yeni buldum;

http://www.motorhomemarket.co.uk/detail.php?id=1806

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR