Çadır Kampçılığında Isınmak için Ne Kullanıyoruz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan marmariscj7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 236
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 94,692

Isıtıcı olarak ne kullanıyoruz.

• Isıtıcı

Kullanılan: 23 38.3%
  • Soba

Kullanılan: 8 13.3%
  • Cep sobası

Kullanılan: 29 48.3%

• Kullanılan toplam oy
    60
Ynt: Çadır Kampçılığında Isınmak için Ne Kullanıyoruz?

Mert bey ben genellikle uykumda sağa sola dönüyorum ve çok dar uyku tulumlarında rahat edemiyorum içi geniş rahat sağa sola dönebileceğim aynı zamandada beni üşütmeyecek hangi marka ve modelde uyku tulumunu tavsiye edersiniz.Ayrıca aile tipi geniş büyük içi ferah 4 mevsim kullanabileceğim sağlam su geçirmeyecek ben ve ailemi rahat ettirecek 6-8 kişilik hangi marka ve hangi model çadır tavsiye edersiniz.

Etiketler

Size gerekenler standardların biraz dışında kaldığı için bulması biraz zor,
XL tulumlar mevcut ama Türkiyede -20 extrem civarı olanları varmıdır bilmiyorum.

Çadır dediğinizde de olaya başka faktörler giriyor,
büyük olanları yazlık yada kış için anakamp çadırı dediğimiz çok pahalı modeller,
kışında kullanabileceğiniz modeller ise maximum 3 kişilik imal ediliyorlar.

Bu nedenle 3 kişilik bütçenize uygun 4 mevsim bir çadır alıp hanımınız + 2 çocuk kapasiteyle kullanabilirsiniz.

Şu an zaten 4 kişilik çadırım mevcut bu çadır bize küçük geldiği için daha büyük çadır arayışındayım Husky Grande çadır hoşuma gidiyor ama ne yazıkki bu çadır hakkında bilgim yok aynı zamanda bu çadırı kullanan her hangi bir arkadaşıda gezenbilirde bulamadım bu çadır yaz kış sizin işinize yarar deseler hemen hiç düşünmeden alırım.Birde böyle büyük çadırlarda içeriyi ısıtmak için soba araştırıyorum bu konuda bilgi toplama aşamasındayım.Cabelas`ta Mr.Heater Portable Big Buddy Heater ısıtıcı var bunu almak istiyorum ama bu ısıtıcı hakkında bilgim yok bu ve bunun gibi ısıtıcılar hakkında kullananlardan yardım bekliyorum.

marmariscj7' Alıntı:
Şu an zaten 4 kişilik çadırım mevcut bu çadır bize küçük geldiği için daha büyük çadır arayışındayım Husky Grande çadır hoşuma gidiyor ama ne yazıkki bu çadır hakkında bilgim yok aynı zamanda bu çadırı kullanan her hangi bir arkadaşıda gezenbilirde bulamadım bu çadır yaz kış sizin işinize yarar deseler hemen hiç düşünmeden alırım.Birde böyle büyük çadırlarda içeriyi ısıtmak için soba araştırıyorum bu konuda bilgi toplama aşamasındayım.Cabelas`ta Mr.Heater Portable Big Buddy Heater ısıtıcı var bunu almak istiyorum ama bu ısıtıcı hakkında bilgim yok bu ve bunun gibi ısıtıcılar hakkında kullananlardan yardım bekliyorum.

Son bir kaç kamptır Marmot House çadır kullanıyoruz. Kurması biraz karışık ama gittikçe daha hızlı kuruyoruz. 2 x 3 kişilik bir çadır. 3 mevsim diye satılıyor. Fakat poller 12 mm çok sağlam. İyi gerdirilirse çok sağlam oluyor. Daha ziyade anakamp çadırı olarak kullanılabilir. Ya da sizin gibi kalabalık aileler için uygun olabilir.

Katalitik ısıtıcı alırken yakıtı bulunuyor mu kontrol edin. Ben Coleman Black Cat getirttim ABD' den. Burada tüpü yok kullanamıyorum. Birisi Coleman bayiliği alacakmış. Onu bekliyorum. Aynı duruma düşmeyin. Oto aksesuarı olarak satılan 12V elektrikli battaniyeler var. Onlar uygun olabilir.

Selamlar

Efe bey, marmot çadırın rüzgarlı havada ve yağmurlu havada performansı nasıldır.Bende sizin durumunuza düşmek istemiyorum amerikalardan ısıtıcı getittir sonrada yakıt bulama sinir bozucu bir durum insan deli olur inşallah bir an önce yakıt konusunu halledersinizde bir an önce kamp hayatının tadını çıkarırsınız.Yakıt ve ısıtıcı konusunda gelişmeleri merakla bekliyorum iyi akşamlar.

merhabalar,

hannah çadır ve uyku tulumu kullanıyorum ve oldukça konforlu geceler geçiriyorum. elbette herkesin beklentisi ve tahammül sınırı farklıdır.
mevcut donanım tercihi doğru yapılmış olsa bile yine de çadır içerisinde ısı kaynağı gerekirse kamp ateşine koyacağımız ısınmış taşları çadıra taşıyabilir, çadır içinde odun ve amyant bezle (ütü masalarında kullanılan yanmaz bez) hazırlanacak yere yerleştirebilirsiniz. bu şekilde çadır içerisinde ekstra ısı oluşur.

ısı miktarı ve süresi açısından ciddiye alınabilir bir çözümdür. sadece 1 kez denedim, herkes için yeterli olurmu bilemem. ama benim için bunaltıcı bile olmuştu :smiley:

Sn.buranın ahalisi Kurban bayramınız mübarek olsun daha nice bayramlar.

marmariscj7' Alıntı:
Sayın Orlof Hannah çadır ve uyku tulumunun hangi modelini kullanıyorsunuz.

Hannah Lighter Çadır (4 mevsim) ve Hannah Lodger Uyku Tulumu (sentetik) kullanıyorum sayın marmariscj7

arkada görünen hamaksa markalı değil. yetenekli bir arkadaş tarafından elde üretildi :smiley:

altta çadırın görselini ekliyorum. maalesef tulumun görseli yok.

saygılar.

[attachment=1]

çadır.jpg

yugun' Alıntı:
Biz tulumun içinde sıcak su hidraforu kullanıyoruz. Sabah saatlerinde bile hala ılık oluyor. İlk uyurken sıcacık oluyor.

O "hidrafor" " termofor" değil miydi.... Ayrıca hidrafor diye bir şey var mı ki... Valla bilemedim de soruyorum...
Saygılar

tommycan' Alıntı:
O "hidrafor" " termofor" değil miydi.... Ayrıca hidrafor diye bir şey var mı ki... Valla bilemedim de soruyorum...
Saygılar

Hidrofor'u evde üstkatlara su basarken kullanıyoruz. Aslında mutfaklı tuvaletli çadır olursa su tesisatına basmak için ufak bir hidrofor süper olurdu. Aküyle çalışan. ;D

Şaka bir yana termofor doğru kelime.

Bunu biliyorum arkadaşlar, Yazarken sehven hata yapılmıştır,
Klavyem sürçmüştür, Affedin artık.

Rica ederim canım kardeşim...
Sürekli takipte olamadığımızdan yeni bir ürün çıkmıştır da bilememişizdir diye yazdım... (En sevdiğim huyum, bilmediğim bir şeyi veya konuyu bilmiyorum diye açıkça söylememdir.. Yok komik düşermiyim, müstehzi nazarlara =alaycı bakışlara maruz kalır mıyım... gibi sorunum hiç olmadı. Bilmediğimi itiraf etmemin zararını değil çoğu zaman yararını gördüm.. En azından bilmediğimi baştan belirtip sonuçlarından sorumlu olmadım..... )
Saygılar..

marmariscj7' Alıntı:
Mert bey ben genellikle uykumda sağa sola dönüyorum ve çok dar uyku tulumlarında rahat edemiyorum içi geniş rahat sağa sola dönebileceğim aynı zamandada beni üşütmeyecek hangi marka ve modelde uyku tulumunu tavsiye edersiniz.Ayrıca aile tipi geniş büyük içi ferah 4 mevsim kullanabileceğim sağlam su geçirmeyecek ben ve ailemi rahat ettirecek 6-8 kişilik hangi marka ve hangi model çadır tavsiye edersiniz.

Sayın Marmariscj7
Tulumun fazlasını elinizle içerden toplayıp, tulumla beraber döneceksiniz... Gerçi ben de mumya tipi tulumda yatamadığım için (ayak kısmı 50 cm, yaka kısmı 75-80 cm beni kesmiyor...) dikdörtgen uyku tulumu almıştım.... Bayağı da rahat ettim doğrusu... Lafuma'nın elyaf dolgu böyle bir modelini geçen sonbahar ist-karaköy-everestoutdoor'dan hayli de indirimli almıştım... O an mağazanın elinde aynı tulumdan iki tane vardı.. hatta satıcı ikisini de al fermuarlar uyumlu, birleştirir çift kişilik yaparsın falan dedi. Ama ben tekini aldım.. Eğer sırt çantasında taşımayacaksanız böyle iki tulum alıp birleştirirseniz aşırı soğuklarda ısınma problemi yaşarsınız ama, normalde ferah ve rahat olur doğrusu)

Isınma problemi için en iyisi uygun bir uyku tulumu ve mat bu çok önemli tabandan mümkün olduğu kadar uzaklaşmak gerekir ve ufakta olsa dışarıda bir ateş

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri