Çadır Kampçılığında Isınmak için Ne Kullanıyoruz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan marmariscj7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 236
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 94,688

Isıtıcı olarak ne kullanıyoruz.

• Isıtıcı

Kullanılan: 23 38.3%
  • Soba

Kullanılan: 8 13.3%
  • Cep sobası

Kullanılan: 29 48.3%

• Kullanılan toplam oy
    60
Ynt: Çadır Kampçılığında Isınmak için Ne Kullanıyoruz?

12v ısıtıcı tavsiye ederim
[attachment=1]

Özellikler: DC 12V, Güç 100 ~ 125 W, Fan: 12V, 0.6A, Isıtma: 12V, 7.5A

kabin ?s?t?c?.jpg

Etiketler

egemen' Alıntı:
[attachment=1]

bunu bir arkadaşımın lada'sında görmüştüm.o an sinir küpüydü ne diye soramamıştım.demekki o zımbırtı buymuş :smiley:
kısmet olursa nasıl birşey olduğunu inceleyeceğim...

Sn. Kerimakkis içimden geçenleri yazmış.... Ben "KIRICI OLABİLİRİM" (!!!) diye yazmak istememiştim.... Fakat Kerimakkis yazınca gayet "ÇEKİCİ" olmuş..... Teşekkürler "Çadır Kamçılığında Isınmak İçin Ne Kullanıyoruz" Yazanbilirler'i.....

egemen' Alıntı:
[attachment=1]

Anladığım kadarıyla araçtan çadıra çekeceğiz .... Akünün canına okumaz mı..... :smiley:)))))

arkadaşlar anlaşilan o ki kendimi ifade edemedim.demekki her kesin bir bildiği var. ve herkesin kendi doğrusu var.gün olur bu dedeiklerim.inşaallah anlaşilır.Fazla uzaklara ve dağlarada cıkmaya grrek yok gün yada gece döndüğünde önerdikleriniz bir cahilin cesaretini tetkliyebilir ve sonuc hiçte hoş olmaz.Bu dediklerim kendini bilen arkadaşlara değil.zaten yazılarında 3 aşağı 5 yukarı kim neyi nekadar çözer ortada. ben kırıcı olabilirim lafı kırmak için değil Dost acı söyler babından dı.yoksa niyetim üzüm yedirmek. Fazla kafa karıştırmaya da gerek yoktur sayılar ve bu gibi hurufatlarla.siz kendi ekseninizde çarşı pazarınızda dolanın .iyi bir mal düşerse bir alıcısı mutlaka cıkar.bizde sizin bilgilerinizden bilgi edinmeye duralım.elbette benim le aynı paydaya pay olan biri cıkar.hepinize iyi muhabetler.sanırım bu dedeiklerim yanlış anlaşılmaz.

ilk yazdıklarımı iyi okumadan yada anlamadan yazı yazmış arkadaşlar tekrar okusalar iyi olur.du.dediklerim i biraz anlayın.ve geri dönüp bunu niye yazığıma lütfen baksınlar.bi zahmet. sabır ve biraz sabır derim.tekrar iyi gezmeler. laf ola dan uzak duralım.Muhabet ayrı.

tommycan' Alıntı:
Anladığım kadarıyla araçtan çadıra çekeceğiz .... Akünün canına okumaz mı..... :smiley:)))))

Merhaba Aslında değerleri vermiş egemen bey

ısıtmada 7,5 A çekiyormuş buda 10 saatte 75 Ampere denk gelir ki kamplarda ortalama uyku zamanı 8 saat civarıdır, çoğu araçta tek aku ve ortalama olarak 70 Amper bulunur bu durumda sıkıntı doğar ancak eğer aracınıza hayat akusu denilen ikinci aku uygulamasını yaptıysanız veya akunuzu 110 amper seviyelerinde bir akuyle değiştirmişseniz çok zorlamadan kullanabilirsiniz (akunuzun sağlıklı olması koşullarında)

kolay gelsin...

Birkaç gün önce binek aracımda akü problemi başgösterdi ve aküyü yenilemek zorunda kaldım.... Oto elektrikçi eski aküyü ölçtüğünde (bu işlerden hiç anlamam) dijital ekrandaki rakamın araç çalıştığı halde 10,00 'ın altına düşmesi sebebiyle " akü ölmüş abi" teşhisini koydu.... Birim değerini bilmiyorum ama bu birimin 10 değerinin altına düşmesi aracın aküye dayanarak çalışamayacağını gösteriyor....

Aslında mantığı kolay ,

Araç elektrik donanımı 12V a göre ayarlanmıştır, elektrikçinizin ölçtüğü değer şarj değeri yani alternatörün akünüze ureterek şarj için yolladığı değerdir (Araç çalışırken ölçulen )
sanırım o değerin 13,5 olması gerekiyor sizde -2 lik bir açık var tahmınım bu akunuzun bitmesine sebep olmuş olsa gerek konunun uzmanları daha detay bilgi verebilirler...

Evet siz yazınca hatırladım... Elektrikçi de sanırım 13.5 olması gerektiği konusunda birşeyler birşeyler söylemişti..... Eeeee. sonuçta eski aküyü kolumuzun altına aldık.....:smiley:)))))

takip de fayda var tekrar dirilterek

Alkol vücuda belli bir süre ısı verir daha sonra çok fazla üşüme hissederiz yani alkolun etkisi kısa sürelidir ben ailemle kamp yapmak isterken ısınmak için neler yapabileceğimizi öğrenmek için bu konuyu açtım .

marmariscj7' Alıntı:
Alkol vücuda belli bir süre ısı verir daha sonra çok fazla üşüme hissederiz yani alkolun etkisi kısa sürelidir ben ailemle kamp yapmak isterken ısınmak için neler yapabileceğimizi öğrenmek için bu konuyu açtım .

Öncelikle ısı kaybını minimuma indirdikten sonra cep sobası yada vücut ısıtıcı kullanmak bana yeterli geliyor

Öğrenmek istediğim şeylerden biriside aile tipi büyük çadırların içini dış ortama göre iki üç derece ısıtıp ısıtamayacağımız bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varmı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR