Çadır Kampçılığında Isınmak için Ne Kullanıyoruz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan marmariscj7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 236
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 94,747

Isıtıcı olarak ne kullanıyoruz.

• Isıtıcı

Kullanılan: 23 38.3%
  • Soba

Kullanılan: 8 13.3%
  • Cep sobası

Kullanılan: 29 48.3%

• Kullanılan toplam oy
    60

Etiketler

Ynt: Çadır Kampçılığında Isınmak için Ne Kullanıyoruz?

marmariscj7' Alıntı:
Efe bey kartuş sorununuz ne oldu çözebildinizmi sizden bilgi bekliyoruz.

Çözemedik maalesef. Coleman Türkiye'ye 100 gr üzerindeki kartuşların ithalatında büyük zorluk olmasından dolayı göndermiyormuş. Bu arada 100 gr ve altı kartuş da yok ortalıkta ya neyse. Şirketimizin nakliye işlerini yapan kamyon şoförlerinden rica ettim. İtalya'dan gelirken 8-10 tane kamyona koyup getirecekler. Başka çare şimdilik yok.

EKARAIS' Alıntı:
Çözemedik maalesef. Coleman Türkiye'ye 100 gr üzerindeki kartuşların ithalatında büyük zorluk olmasından dolayı göndermiyormuş. Bu arada 100 gr ve altı kartuş da yok ortalıkta ya neyse. Şirketimizin nakliye işlerini yapan kamyon şoförlerinden rica ettim. İtalya'dan gelirken 8-10 tane kamyona koyup getirecekler. Başka çare şimdilik yok.

Sonucu bizimle paylaşır mısınız??

Efe bey kartuşun ağzına tornada başka bir adaptör yapma olanağı yokmudur bunu hiç denedinizmi.

marmariscj7' Alıntı:
Efe bey kartuşun ağzına tornada başka bir adaptör yapma olanağı yokmudur bunu hiç denedinizmi.

İlk aklıma gelen buydu. Ancak uygun tüp bulmak lazım. Çünkü tüpün bir kısmı cihazın içine giriyor. Ya da bir tane de tüp yapacağım. Bakalım bir çaresini bulacağız.

EKARAIS' Alıntı:

Sonucu merak ediyorum ..

Bakıyorumda şuana kadar ya bizim ülkemizin insanları üşümüyorlar yada çadırda kamp yapanların bir çoğu alkolik olduğuna kanaat getirdim.Hiçkimse ben kampa gittiğimde üşüdüm demeye cesaret edemiyorlar gibi geldi bana bu konuda benim gibi düşünenler varmı acaba.Sizler ne düşünüyorsunuz yorumlarınızı bekliyorum.

üşümemek mi hele de sabaha karşı öyle bir üşürümki uyandıracak kadar tekrar uyutmayacak kadar üşürüm. helede yaz kamp degilse off. ama dogayla mücadelenin ruhunda üşümek olduguna iinandıgımdan pek aldırış etmem

zeus_69' Alıntı:
üşümemek mi hele de sabaha karşı öyle bir üşürümki uyandıracak kadar tekrar uyutmayacak kadar üşürüm. helede yaz kamp degilse off. ama dogayla mücadelenin ruhunda üşümek olduguna iinandıgımdan pek aldırış etmem

evet katılıyorum....Doğada olmanın normal yaşama göre tabii ki bazı zorlukları olacaktır...üşümekte buna dahil..bazen tabii..ev konforunda doğa yaşamı isteyen tam donanımlı bir karavan alır olay biter...veye kıurarsın aile boyu bir çadır...içinede kurarsın sobayı hamam gibi olur...3 kişilk kamp çadırında seçenek yok gibi...ne kadar para o kadar köfte...:smiley:))

En güzeli rüzgar enerjisiyle çalışan bir dinamo yapmak. Üretdiği enerjiylede 9 volt pille çalışan cep ısıtıcısını uyku tulumunda güneş doğana kadar çalıştırmak.

moonligh' Alıntı:
En güzeli rüzgar enerjisiyle çalışan bir dinamo yapmak. Üretdiği enerjiylede 9 volt pille çalışan cep ısıtıcısını uyku tulumunda güneş doğana kadar çalıştırmak.

çadırın içinden bahsediliyor...:smiley: rüzgarsız ve ayaz gecelerde birisi de dışarda pervaneyi yelpazeler ...evet mantıklı...:smiley:

Şimdi bunlar için kullanılacak malzemeler çok yer tutacaktır. Bunun yerine, benim ikitane hamster ım var.
Bunların sabaha kadar deli gibi koşturdukları bir tekerlekleri var (oyuncakları). Onunla bu dinamo işini çözebiliriz belki.

Hamsterler gündüzleri uyuyan geceleri yaşayan hayvanlar. Ve en sevdikleri bu tekerleklerinde çılgın gibi koştura koştura dönmek.
Acaba diyorum bu tekerleğe böyle bir dinamo mekanizmasımı yerleştirsek :smiley:

moonligh' Alıntı:

isasoydan' Alıntı:
Şimdi bunlar için kullanılacak malzemeler çok yer tutacaktır. Bunun yerine, benim ikitane hamster ım var.
Bunların sabaha kadar deli gibi koşturdukları bir tekerlekleri var (oyuncakları). Onunla bu dinamo işini çözebiliriz belki.
yaratıcılıkta sınır yok ... :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR