Arkadaşlar, çadır atmada konfor ikinci planda olsa da ısınma çadırda gerçekten önemlidir çok önemlidir. Bunun için basit birkaç yöntemi vardır.
1. Yatmadan önce mutlaka ama mutlaka kıyafetlerimizin özellikle iç çamaşırlarımızın kuru olması. Hele heleki çorap en önemli noktadır,
2. 4 mevsim çadır seçimi ve kalınacak kişi sayısına göre şeçmek,
3. İyi ve kaliteli bir uyku tulumu seçimi * * * *
4. İyi bir mat tercihi, alt yalıtım en önemli unsurlardan biridir,
5. 2. gece kalındığında, gece solunumdan oluşan nemin mutlaka kurutulması,
6. Cep sobası kullanmak veya yatmadan önce ısıtılan bir suyun su torbasına doldurularak uyku tulumunun içerisine koymak
Uyku tulumu sıcak tutan bir meteryalden ziyade içerideki ısıyı dışarı bırakmamasıdır. Bu nedenle seçim çok önemlidir. Tulumun içerisine koyacağınız cep sobası mevcut hacmi ısıtıp burada haps kalmasıdır. Yine bunedenle tulumunuzun baş büzgüsünü mutlaka kapatmayı unutmamak gerekir.
Ha dersenizki aracımda yerim var, yer sıkıntım yok ozaman benim kendi al yapımım bir çadır ısı yalıtım sistemini uygulayabilirsiniz.
Şöyleki, son iki yıldır kullanıyorum. Çadırım öncelikle HUSKY 4 mevsim. İşlem şu;
Çadırımın içi taban ölçüsünde ince bir elyaf seriyorum. Sonra dış ölçülerinde kalıp çıkararak diktirmiş olduğum elyafı (10,00tl) dış örtüden önce yerleştirip üzerine çadırın kendi dış örtüsünü örtüyorum. İnanın mükemmel bir yalıtım oluyor. Ama ertesi gün mutlaka çadırınızı havalandırmayı unutmayın. Çok olmasada terleme yapıyor yinede. Tabi yan pencerelerin açık-kapalı olması çok fark ettiriyior.
Şimdi diyeceksiniz elyaf bu çok kaba olacak araçta nereye sığdıracağım bunu. Çözüm çok basit vacumlu büyük boy poşet alıyorsunuz (10.00tl kalitelisi) içerisine yerleştirip vakumluyorsunuz
Eğer çok extrem havalarda kalmıyacak iseniz ve uyku tulumunuz çokda kaliteli değil ise yine uyku tulumunuzun içerisine sereceğiniz bir kalın polar işinizi ihtiyacınızı fazlasıyla görecektir.