Bursa'da Grand Cherokee ZJ Modifiye

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan örnek1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 334
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 76,843

Etiketler
evet öncelikle vinç koyma acısından öne estetik bir tampon düşünüyorum fakat karar vermiş değilim
veya hiç tampon yapmadan (ağırlık olmasın diye) bağlantı aparatı yaparak seryar vinçi önde veya arkada kullanmak istemem sizce nasıl olur ???

biliyorsunuz ki pazar günü deneme ve test sürüşü yaptık gayet başarılı idi ve herhangi aksaklık cıkarmadı
şuan aracın alt takımları ve yürüyen aksamı komple tekrardan sıkılarak kopilyaları takıldı ardından rot ayarı tazelendi

Fotoraf-0052.jpg

Fotoraf-0051.jpg

Fotoraf-0053.jpg

Fotoraf-0050.jpg

Sn Levent bey, engin tecrübelerinizden faydalanmak isterim bu aracı nasıl şekillendirebiliriz,ne gibi değişiklikler yapsak güzel olur...

öncelikle...
ön defransiyele açı mı verdiniz?
ön şafta herhangi bir işlem yaptınız mı?
viraj çubukları pimli ve araziye girişte sökülebilir olanlardan mı?

bu araç beim olsaydı ve önemli olan tutarları harcamış olsaydım...
snorkel
roof-jack
dalkıran telleri
ön arka tampon ve arka tampona stepneyi alma işlemi
araç beyaz olduğu için çok daha fazla yakışacak bug-shield ve moon visor takardım...

yada ön arka tampon yapmak istemiyorsam (ağırlık farkından dolayı)
snorkel
bug visor
ön tampon içine vinç
tamponlara siyah boya yada dodiklere beyaz boya da olabilir....dodikler iyi boyanırsa ufak tefek rutuşlar kurtarabilir...zaten küçük parçalar olduğundan bantlanıp bantlanıp boyanır..

bi kaç örnek daha koyayım fikir verebilir...
xj-wj de var...sadece aksesuar örneği olsun diye koyuyorum fotoları...

bug.jpg

teker.jpg

wj.jpg

dodik.gif

Disco almadan önce, tam iki ay WJ aradım.
Aynı bu beyaz gibi yapacaktım. Ama nasip değilmiş, belki diğer aracım WJ olur :smiley:
Onun tamponu çok güzel bence.
Ayrıca vincin dışarıda ve kolay kullanılabilinir olması büyük avantaj...
ARB'ninkiler çok yaygınlaştı o tamponlara gözümüzmü alıştı neden bilmem ama artık güzel gelmiyor bana...

Şahsi fikrim ön tampon üstteki beyaz WJ arka tamponda en üsteki fotoğraflardaki gibi far korumalı olursa inanılmaz olur aracınız :D
Tabi araç sizin ve kendi zevkiniz benimkisi sadece şahsi fikir...

997799' Alıntı:
öncelikle...
ön defransiyele açı mı verdiniz?
ön şafta herhangi bir işlem yaptınız mı?
viraj çubukları pimli ve araziye girişte sökülebilir olanlardan mı?

bu araç beim olsaydı ve önemli olan tutarları harcamış olsaydım...
snorkel
roof-jack
dalkıran telleri
ön arka tampon ve arka tampona stepneyi alma işlemi
araç beyaz olduğu için çok daha fazla yakışacak bug-shield ve moon visor takardım...

yada ön arka tampon yapmak istemiyorsam (ağırlık farkından dolayı)
snorkel
bug visor
ön tampon içine vinç
tamponlara siyah boya yada dodiklere beyaz boya da olabilir....dodikler iyi boyanırsa ufak tefek rutuşlar kurtarabilir...zaten küçük parçalar olduğundan bantlanıp bantlanıp boyanır..

bi kaç örnek daha koyayım fikir verebilir...
xj-wj de var...sadece aksesuar örneği olsun diye koyuyorum fotoları...

Levent bey kollar ayarlı 33'' lastik takabilmek için ön defransiyel ve arka defransiyel ileriye doğru üzatarak şaftın çalışmasına göre ayar yapıldı,ön şaftı mafsallı olarak xj ye çevirdik,gelen kitin harıcinde 4''-8'' arası pitman kolu takılı akabinde sürüşü düzenleme ve yol kabiliyeti acısından track bar 2 cm aşağı düşürüldü

snorkel yolda geliyor
moon visor (ist eyüp usta yapmış beyenmedim)orj bulabilirsem hemen alırım
arb tipi ön tampon sanki banal oldu gibi gözüme pek hoş gelmiyor
eski aracım xj 1500 kg kantarda 1950 kg çıktı araçta extra ağırlık çoktu bu aracımda ağırlık istemiyorum
yapacaklarımıda fazla abartmadan estetiğni bozmadan ve yavaş yavaş düşüneşek yapmak istiyorum,

Araç çok yakışıklı olmuş güle güle kullanın.
Bendede xj var 4.5 inç yükseltip 285/75/16 lastik taktım.ayna mauriti oranlarını 4.1 ile değiştirmek istiyorum fakat yurtdışı fiatları 250 ila 300 usd arasında değişen parçaya 900 ila 1000 tl arasında para istiyorlar.
Halen kararsızım ne yapacağım konusunda.
xj tecrübenizde siz nasıl bi yol izlediniz acaba.

COMODOREE' Alıntı:
Araç çok yakışıklı olmuş güle güle kullanın.
Bendede xj var 4.5 inç yükseltip 285/75/16 lastik taktım.ayna mauriti oranlarını 4.1 ile değiştirmek istiyorum fakat yurtdışı fiatları 250 ila 300 usd arasında değişen parçaya 900 ila 1000 tl arasında para istiyorlar.
Halen kararsızım ne yapacağım konusunda.
xj tecrübenizde siz nasıl bi yol izlediniz acaba.

teşekkürler
sizin aracınızda orjinalinde 27'' lastik 39-11 (3,55) oran ayna mahruti vardır,33'' lastiğe geçtiğinizde fabrikasyon değeri 4,27 oranı takmanız gerekir.Piyasada en cok bulunan ve kullanılan 4,11 dir
Ben ebaydan öne dana 30- 4,10 ayna mahruti, arkaya dana 35- 4,11 ayna mahruti getirdim ve takdım aracım rahatladı .fiyat olarak hesaplı oluyor ama riskin çok + gümrük parası ödüyorsun
ha şuan xj alacak olsam 4,56 takarım

Teşekkür ederim cevabınız için.
4.56 takmak istemenizin sebebi top speed i düşürüp tork değerini arttırmakmıdır.?
ön ve arka içinmidir 4.56 değeri yoksa değişirmi. öne ve arkaya kilit öneriniz ne olur.? elektrikli yada havalı.?

örnek1' Alıntı:
Levent bey kollar ayarlı 33'' lastik takabilmek için ön defransiyel ve arka defransiyel ileriye doğru üzatarak şaftın çalışmasına göre ayar yapıldı,ön şaftı mafsallı olarak xj ye çevirdik,gelen kitin harıcinde 4''-8'' arası pitman kolu takılı akabinde sürüşü düzenleme ve yol kabiliyeti acısından track bar 2 cm aşağı düşürüldü

snorkel yolda geliyor
moon visor (ist eyüp usta yapmış beyenmedim)orj bulabilirsem hemen alırım
arb tipi ön tampon sanki banal oldu gibi gözüme pek hoş gelmiyor
eski aracım xj 1500 kg kantarda 1950 kg çıktı araçta extra ağırlık çoktu bu aracımda ağırlık istemiyorum
yapacaklarımıda fazla abartmadan estetiğni bozmadan ve yavaş yavaş düşüneşek yapmak istiyorum,

ben de kilodan dolayı seninle aynı fikirdeyim...kendi araçlarımda stepne bile taşımam...
moonvisor konusunda seninle hemfikirim..biraz değişik bişey olmalı bence de...
bir bugshield al bir de snorkeli tak... bence de yeter...araba zaten ağır daha da ağırlaştrımak ne kadar mantıklı?...
defransiyel açılaından dolayı şaft sorun çıkarıyordu, bunu da çözmüşsünüz zaten...
ydediğini gibi keyfe keder kalmış kalanlar...
tekrar elinize sağlık...bu arada zj de en güzel renktir bence de beyaz...

COMODOREE' Alıntı:
Teşekkür ederim cevabınız için.
4.56 takmak istemenizin sebebi top speed i düşürüp tork değerini arttırmakmıdır.?
ön ve arka içinmidir 4.56 değeri yoksa değişirmi. öne ve arkaya kilit öneriniz ne olur.? elektrikli yada havalı.?

evet xj de 33'' lastikte güç elde etmek istiyorsan gerekli ,arızası fazla olabilir kırma riskin çok oda sana kalmış gereksiz zorlama yada akslarını güçlendirmelisin,ön arka kilit dersen terçiğim arb havalı olurdu konfordan ödün vermezsin gerektiğinde devreye sokarsin,benim xj de powertrax no slip vardı klidin kendi yapısından dolayı şaftta boşluk bulunuyordu bunun birde ön ve arka olduğunu düşündüğünde araç asfalt aracı değil resmen bir iş makinasına dönüştü sadece tek tekerin yere basması yeterli idi,benim şahsi görüşüm arb olurdu...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,793
Kayıtlı Üye Sayımız
166,607
Kaydolan Son Üyemiz
yoldakiDeli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR