Bu da Benim Defans Oyuncum LR.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan veteran Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 939
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 135,324

Etiketler

Ynt: Bu da Benim Defans Oyuncum LR.

heavy duty (yay) springs. Defenderın arka yayı ön yayından daha kalın bildiğiniz üzere. Bazı arkadaşlar öne arkanın yaylarını takıyorlar. Yada piyasada satılan heavy duty yaylarla değiştiriyorlar. Ne kadar sağlıklı oluyor bilmiyorum Berk arkadaşımız değişti o memnunum diyor. benimde aklımda değişmek vardı fakar dik tırmanışlarda sıkıntı çıkarabilir gibi geldiğinden ve benim lastikler bu yükseltmede küçük görüneceğinden vazgeçtim.

Defender'dekii 4 yay da birbirinden farklıdır. Her yayı kendisine ait yere takmak gerekir.

ihg70' Alıntı:
Defender'dekii 4 yay da birbirinden farklıdır. Her yayı kendisine ait yere takmak gerekir.

Bu defender da öğren öğren bitmiyor arkadaş. Hangi yay nereye ait onu nereden anlayacaz?

Her yay ayrı ayrı yerleri varsa özel bir bağlantı şekli olmalı Peki derlinden yapılan yükseltme aparatları nasıl takılıyor o halde?

ONTURK' Alıntı:
Her yay ayrı ayrı yerleri varsa özel bir bağlantı şekli olmalı Peki derlinden yapılan yükseltme aparatları nasıl takılıyor o halde?

Özel bir bağlantı şekli yok, normal bağlandığı gibi.
Defender'da aracın ağırlığı simetrik olmadığı ve düzensiz dağıldığı için yaylar üzerinde düz durması için farklı uzunlukta yaylar kullanılmıştır. Arabanın dizaynı böyle.
Sökülmüş 4 yayı yanyana koyup baktığınız zaman yüksekliklerinin aynı olmadığını kendi gözlerinizle görebilirsiniz.

tahaozak' Alıntı:
Bu defender da öğren öğren bitmiyor arkadaş. Hangi yay nereye ait onu nereden anlayacaz?

Defender ustaları biliyor hangisini nereye koyacaklarını ;)

Ben yeni değiştim yayları önler bir boy arkalar bir boydu. Ya satın aldığım yer yanlış yolladı, yada ortada bir bilgi yanlışlığı var.

maşallah göktuğ güzel oldu kazasız belasız inşallah....benim arabanında kafa inik biraz sorun yok bence standart....

tahaozak' Alıntı:
Ben yeni değiştim yayları önler bir boy arkalar bir boydu. Ya satın aldığım yer yanlış yolladı, yada ortada bir bilgi yanlışlığı var.

Bu konuda Yunus Bager'le de konuştum, o da aynı şeyi söylüyor, 4 yay da farklı.
Hatta tipine göre (90, 110 veya 130) ve motor tipine göre bile değişiyor.
Bunun dışında yay uzunlukları aynı olsa bile mesala 110 ve 130 arasında yay çapı değişik oluyor.

Kayalar'daki kataloga göre 110'daki yay tipleri:

Defender 110:

Ön taraf:
Sürücü tarafı > NRC8044
Yolcu tarafı > NRC8045

Arka taraf:
Sürücü tarafı > NRC6389
Yolcu tarafı > NRC6904

Bu kodları araştırdığım zaman aşağıdaki linkte uzunluk ve çap bilgisine ulaştım.
Sırasıyla aşağıda. Görüleceği üzere hepsi farklı uzunlukta:

http://rovers.red90.ca/springinfo.html

Front-Left: 15.13"
Front-Right: 14.49"
Rear-Left: 16.02"
Rear-Right: 15.55"

Şimdi anlaşıldı benim ceylanın boynu neden bükük duruyor. Alıcı olarak biz herşeyi bilemeyiz ama satıcıların bilmeleri gerekli. Malesef onlarda bilgi yoksunu olunca bizde sanayilerde uğraşıp duruyoruz. Bilgi için çok teşekkürler İbrahim bey.

ihg70' Alıntı:

Bu konuda Yunus Bager'le de konuştum, o da aynı şeyi söylüyor, 4 yay da farklı.
Hatta tipine göre (90, 110 veya 130) ve motor tipine göre bile değişiyor.
Bunun dışında yay uzunlukları aynı olsa bile mesala 110 ve 130 arasında yay çapı değişik oluyor.

Kayalar'daki kataloga göre 110'daki yay tipleri:

Defender 110:

Ön taraf:
Sürücü tarafı > NRC8044
Yolcu tarafı > NRC8045

Arka taraf:
Sürücü tarafı > NRC6389
Yolcu tarafı > NRC6904

Bu kodları araştırdığım zaman aşağıdaki linkte uzunluk ve çap bilgisine ulaştım.
Sırasıyla aşağıda. Görüleceği üzere hepsi farklı uzunlukta:

http://rovers.red90.ca/springinfo.html

Front-Left: 15.13"
Front-Right: 14.49"
Rear-Left: 16.02"
Rear-Right: 15.55"

haydaaa... bu bilgilere göre bizim yaylar da yanlış mı o zaman aldığımız?

Aynen öyle Göktuğ. Bizim günahımız neydi onu bilmiyorum !!!!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri