Bu da Benim Defans Oyuncum LR.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan veteran Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 939
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 135,324

Etiketler
Ynt: Bu da Benim Defans Oyuncum LR.

beyler ben forumda birkaç kişinin yaptığı gibi bitüself ile yalıtım yaptım. zift sıcaktan erimiyor kesinlikle. çamurda ileri geri yaparken artık araba alev alacak gibiydi şanzumanın üst kısmındaki levhaya elimi koyabiliyordum ve malzeme o sıcakta bile erimedi. ama balata spreyi malzemeyi yok ediyor. yol sesini kesti mi? dişli lastiklerle pek birşey farketmedi gibi. ama döşeme öncesi bence uygun seçim.
döşeme için cumartesi birkaç fiyat sordum. tavan döşemesi boyu 1,80 m. metresi 12TL(binek araçların tavanında kullanılan kumaş) zemin döşemesi boyu 1,80 metresi 12 TL (para paspasların parasız yada peteksiz olan düz kauçuk)
normal binek araçların zeminindeki siyah döşeme boyu 2m metresi 35 TL en kalitelisi.

hanımın çiftliğindeki araçları döşeyen döşemeci ile tanıştım hafta içi götürüp göstericem arabayı. ama aşağı yukarı 200-250 TL ( işçilik ) tavan ve taban tutar dedi. üstelik zemine kauçuk üzerine siyah halı rahat çıkıp takılacak şekilde.yani beyler 350-400 TL tüm döşeme şi tutuyor.

koltuk için birçok markaya göre hazır minder de satıyor. alt 17 sırt kısmı 17 TL. 30 a bırakırım dedi. mekanizmasız tabi.

belki fikir verebilir sizlere....

sürücü ve yolcu bölmesi zemininde ihtiyac durumunda sökülmesi gereken levhalar var bunların üzeri ve dışında kalan kısımlar yekpare kaplanmasa daha iyi olur diye düşünüyorum.

*izolasyon konusunda en çok önem verilmesi gereken yer bence şanzumanın üzerinde kalan ince sac. şanzumanı indirirken o kısım açılıyor yukarıdan da mudahele ediliyor. o kısma bariyerli akustik sünger uygulamayı düşünüyorum. koltukların altındaki boş kısımların etrafına ve tüm deliklere slikon çektim su almayacak şekilde. o boşluklara ister strafor ister taş yunu ne olursa doldurulmalı sol öne de akünün altına ve etrafına aynı şekilde ses yalıtımı yapılmalı. yoksa bitüself de austik bariyer de tek başlarına mucizeler yaratmayacak.
ben henuz motoru indrimedim ama motoru indirdikten sonra göğüsün oraya bu akustik bariyer uygulanırsa ve etrafına ve üzerine bitüself çekilirse güzelce su da almayacak ve malzeme çürümeyecektir.
bence bu iki kısımdan sonraki en önemli kısım davlumbazlardır. davlumbazlarımız da alümunyum levhadan üretilmiş o yuzden davlumbazları da söküp akustik bariyer ile kaplayıp bitüself ile de etrafını çevirirsek onun üzerine de pütür sıkarsak ve tüm bu uyguladıklarımızı arka davlumbazlara da uygularsak ses ciddi ölçüde yalıtılacaktır.
atlamayalım çok önemli olan bu bölümü motor kaputu altına da bu şekilde uygulama yapılmalı. gezenbilirde bunu da biz topladık başlıklı konudaki defender ı arkadaşıma aldık. o araçta sadece bitüself ile kaplama var ama tek başına yeterli değil.

bazden24' Alıntı:
Motor değişimini Tdi mi olarak düşünüyorsunuz .Eğer aracınızla yurt dışına çıkma düşünceniz var ise orada belki birşeyler deneyebilirsiniz

Selamlar,yurtdışında nasıl bir deneme yapılabilir?Açabilirmisiniz?

göktu' Alıntı:
anladım abi

şimdi ben şu şanzımanda bir dğeişikliğe gitmem gerekiyor vites kollarıyla ilgili nasıl olsa söküleceki ardından bu işe girereim olmadı

yenı gögüslükte bizim araclarda vites kolları ön gögüslüğe carpıyor, boşvakıtımde mukavadan şablon yaptım :D senın getırtdıgın gibi vıtesler gecmıyor . olsaydı üzerini polyester kaplatıp monte edecektım bende.

DR.ÖZHAN' Alıntı:
yenı gögüslükte bizim araclarda vites kolları ön gögüslüğe carpıyor, boşvakıtımde mukavadan şablon yaptım :D senın getırtdıgın gibi vıtesler gecmıyor . olsaydı üzerini polyester kaplatıp monte edecektım bende.
abi yanlış olmasın?
bu 2002- 2007 arası olan göğüste sıkıntı yok, takılıyor sorunsuz...

dogru söylüyorsun şimdi anladim sendekı komple göüslük beraber otura bilir sadcece orta konsul yapmaya calıştım eskı 1990 modellerdeki göğüslüğe takıldıgında vıtesler gecmiyor calişmalara devam ozaman. ;)

foto ypokmu foto?def diyince aklıma ilk gelen bu sayfa..fotolar nerde göktuğ bey?Allah kazan beladan sakınsın..maşallah.

11102011614large.jpg

By oceanrunner1905 at 2011-10-18

11102011613large.jpg

By oceanrunner1905 at 2011-10-18

Göktu bu arabanın ön tarafı biraz aşağı damı duruyor ?

yer karaburun

kuma giresim vardı ama yemedi:p

evet kafa aşağıda duruyor biraz...

ama portbagaj uygulaması ve arkaya stepne takılınca arkası iner aşağı zaten

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri