Bu da Benim Defans Oyuncum LR.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan veteran Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 939
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 135,317
Ynt: Bu da Benim Defans Oyuncum LR.

ihg70' Alıntı:

Bu konuda Yunus Bager'le de konuştum, o da aynı şeyi söylüyor, 4 yay da farklı.
Hatta tipine göre (90, 110 veya 130) ve motor tipine göre bile değişiyor.
Bunun dışında yay uzunlukları aynı olsa bile mesala 110 ve 130 arasında yay çapı değişik oluyor.

Kayalar'daki kataloga göre 110'daki yay tipleri:

Defender 110:

Ön taraf:
Sürücü tarafı > NRC8044
Yolcu tarafı > NRC8045

Arka taraf:
Sürücü tarafı > NRC6389
Yolcu tarafı > NRC6904

Bu kodları araştırdığım zaman aşağıdaki linkte uzunluk ve çap bilgisine ulaştım.
Sırasıyla aşağıda. Görüleceği üzere hepsi farklı uzunlukta:

http://rovers.red90.ca/springinfo.html

Front-Left: 15.13"
Front-Right: 14.49"
Rear-Left: 16.02"
Rear-Right: 15.55"

Çok ilginç Bilgiler.

Peki 2" yükseltme kiti aldığımızda Kayalardan yada huma'dan Bu oran onlarda geçerli mi?

Etiketler

göktu' Alıntı:
haydaaa... bu bilgilere göre bizim yaylar da yanlış mı o zaman aldığımız?

tahaozak' Alıntı:
Aynen öyle Göktuğ. Bizim günahımız neydi onu bilmiyorum !!!!

Yav durun, hemen ah vah etmeyin. ;D
Sürüş dinamiklerini bir parça etkiliyordur ama çok da kayda değer değildir diye düşünüyorum.
Belki aracın önü veya arkası biraz düşük ya da yüksek durabilir veya tam arkadan veya tam önden baktığında tamponlar/araç yere tam pararlel durmayabilir.
Ön ve arka köşelerin yerden yüksekliğini ölçüp karşılaştırmak lazım.

Ben bunu benim orijinal yayları boyattığım zaman farketmiştim. Hepsi çıkarılmış yanyana duruken ustaya "Niye bunlar farklı farklı?" diye sormuştum.
Şu aşağıdaki fotoğraftan bile belli oluyor bendekilerin farklı uzunlukları

q251.jpg

ONTURK' Alıntı:
Çok ilginç Bilgiler.

Peki 2" yükseltme kiti aldığımızda Kayalardan yada huma'dan Bu oran onlarda geçerli mi?

Zaten tek yay satılmıyor, çiftler halinde veriliyor, ön veya arka çift olarak.
Fatura üzerinden bakmam lazım kodlarına

Fakat anladığım kadarıyla Heavy Duty'lerde fark olmuyor.
Normal yayların esnemesi ile HD'ler farklı olduğundan yumuşak yaylarda yükseklik farkediyor olabilir

ihg70' Alıntı:
Zaten tek yay satılmıyor, çiftler halinde veriliyor, ön veya arka çift olarak.
Fatura üzerinden bakmam lazım kodlarına

Fakat anladığım kadarıyla Heavy Duty'lerde fark olmuyor.
Normal yayların esnemesi ile HD'ler farklı olduğundan yumuşak yaylarda yükseklik farkediyor olabilir

Peki normal yaylarının altına 2" derlin koysak ancak amortisirleri 2" olanlardan alsak sizce nasıl olur?

hepinize kolay gelsin 34 cü sayfayakadar soluksusokudum hayranliıla ve gıpta ile kolay takip edebilmek için araya girdim hepinize iyi geceler

Göktuğ nun defender ın önceki halinin fotografları olmasa 2011 model dese yeridir. Yavuz abinin ve Göktuğ nun aracı hem heyecanlandırıyor hem örnek teşkil ediyor hepimize.

Göktuğ yanlış hatırlamıyorsam hard case alacağıma defender alır kullanırım diye başlamıştın olaya ortaya çıkan şey muhteşem oldu.

merhabalar konuyla pek ilgisi yok ama birşey öğrenmek istiyorum lr lerin tavanları sökülebiliyor askeri cıkma tenteli araç alırsak kapalı bir araç haline getirebilirmiyiz. bunu ruhsata işletme imkanı varmıdır. şimdiden teşekkür ederim

Ben önlere hd yay koydum 2" arkayada normal 2 " önler daha yüksek oldu, arkaya 2 bucuk cm lik get koydum anca düzeldi :smiley:[attachment=1]

12102011651.jpg

sword7' Alıntı:
Ben önlere hd yay koydum 2" arkayada normal 2 " önler daha yüksek oldu, arkaya 2 bucuk cm lik get koydum anca düzeldi :smiley:[attachment=1]

Aracınız çok güzel ve diri duruyor.

Çok beğendim kazasız belasız kullanın inşallah

Ama birşey gözüme takıldı şnorkel in ucu neden ters?

ONTURK' Alıntı:
Aracınız çok güzel ve diri duruyor.

Çok beğendim kazasız belasız kullanın inşallah

Ama birşey gözüme takıldı şnorkel in ucu neden ters?

Teşekkür ederim, bende çok seviyorum Beyaz Puma'mı, yağmurda suyu içine çekmesin diye ters çevirdim, pek güvenemiyorum açıkçası düz pozisyonda suyun girmeyeceğine....

sword7' Alıntı:
Teşekkür ederim, bende çok seviyorum Beyaz Puma'mı, yağmurda suyu içine çekmesin diye ters çevirdim, pek güvenemiyorum açıkçası düz pozisyonda suyun girmeyeceğine....

Tahmin etmiştim;

Birşey daha sorsam ayıp olmaz inşallah Lastik ebatlarınız ne ve spacer var mı araçta

ONTURK' Alıntı:
Tahmin etmiştim;

Birşey daha sorsam ayıp olmaz inşallah Lastik ebatlarınız ne ve spacer var mı araçta

Ne ayıp olacak birbirimize yardımcı olmak için burdayız:smiley: Aracımda 3cm spacer var. 285 75 16 lastik ölçüleri. 33" e denk geliyor...

sword7' Alıntı:
Ne ayıp olacak birbirimize yardımcı olmak için burdayız:smiley: Aracımda 3cm spacer var. 285 75 16 lastik ölçüleri. 33" e denk geliyor...

Spacer de amaç ne?

sürtme olduğu için mi taktınız,

Yoksa Görsel açıdan daha mı iyi

Yoksa Spacer olmadan bu jant defender için uyumlu değil mi?

Ne işe yarıyor bu Spacer Bende takmalımıyım.

Sizin kullandığınız jantı ve lastiği almayı planlıyorumda

Umut bey yazacaktır daha detaylı ama ben de bi ara kafayı yemiştim get ne spacer ne takcaz mı takmıcaz mı diye :smiley:
spacer lastiği dışarı almak için kullanılıyormuş.ben 35 lastik taktım dönüşlerde ön kola sürtüyordu. sonra discovery v8 abimizin tavsiyesi ile dönüşleri kıstım ama bu kez hem çok azaldı manevra kabiliyeti e zaten hidrolik değil. bir de artikülasyonda helezonlara sürtme yaptı. 5 cm spacer taktım.

ancak spacer almadan iyi araştır bazı arkadaşlar faturasız bazıları faturalı olmalı dedi. bazıları çelik jantda gerekli fatura dedi. fatura ne? benim spacerda yük bijonlarda. faturalıların göbeğinde bir miktar çıkıntı oluyor. dolayısı ile yukün bir kısmı bijonlardan alınıp göbeğe iletilmiş oluyor.

''nerede okuduğu hatırlamıyorum bi tane daha almayı mı düşünüyordun? hurda arıyorsan tarsusta var bi tane. mersinde bi arkadaşın akuttan çıkma bir defender ı var ya. onun diğer eşi. ama nesini istiyorsun hatırlayamadım. hurda mı arıyorsun onu da hatırlayamadım. kırıkkale de de hemen satınalabileceğin hurdalar var hem de çok ucuza. motor arıyorsan işine yarar mı bilmiyorum yine tarsusta ısuzu trooper dan çıkma motor şanzuman var. rektefiye değil. hiç açılmamış. 7bin istiyor ama bence 6 ya bırakır.

bd 30 istiyorsan adanada var 5000 diyor ama paraya ihtiyacı varmış 4 e bırakır dedi bir arkadaş.

aklıma gelmişken yazayım dedim gevezelik ettim :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR