Bir yaşam biçimi ,bir tutkudur DEFENDER

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ORHANBIYIKLI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 286
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 58,912
Ynt: Bir yaşam biçimi ,bir tutkudur DEFENDER

arkadan görüntü müthiş olmus orhan abi hakkaten böyle bi arac her eve lazım hersey yerli yerinde simetrik ve ne eksik ne fazla donanım..

Etiketler

DR.ÖZHAN' Alıntı:
orhan bey nasıl bır yalıtım malzemesı kullancaksınız ustanın atdıgı malzme yapıştırıcımı ?

özhan bey iki aşamalı bir yalıtım yapılıyor ,birincisi arac içi komple 3 mm ziftli aliminyum folyo ile kaplanıyor ,her bir satimetre kaplandıktan sonra ,aynı işlem 1cm kalınlığında sünger olmayan ama süngerimsi (süngere göre %70 daha sert) bir malzemeyle tekrar kaplanıyor (ses yalıtımı),ve tabi son olarak halı ,ve orjinal lr paspasları ve arka kabin lastiği.
özhan dostum'un attığı malzeme yapıştırıcı.

aslanaybars' Alıntı:
arkadan görüntü müthiş olmus orhan abi hakkaten böyle bi arac her eve lazım hersey yerli yerinde simetrik ve ne eksik ne fazla donanım..

sağolasın ;) arkadan görünüş tamamlanmadı arka cam stop lambası gelecek, paçalıklar ve arka vinç konusunda kararsızım .
(pacalıkları iki günden fazla taşıyamıyorum :D :D sürekli koparıyorum ,bu aracı sert off road için kullanmayacağım,önde bir vinç var yeterli olur sanıyorum.)

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
Adnan hocam, kum paletleri için çok teşekkür ederim,
şimdi'de adı ne bilmiyorum fakat sonerin orada gördüm,ön kapı camları için rüzgar kesici peliksiglas'tan yapılmış,bir parça bulabilirmiyiz,senin depoda vardır inşallah. ;D ;D

abi, bunu şimdi farkettim, çok özür, kum paletleri hayırlı olsun, kapı camı rüzgarlıkları stokta kalmadı, ama şu an gümrükte, Cuma gününe kadar çekeriz.

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
özhan bey iki aşamalı bir yalıtım yapılıyor ,birincisi arac içi komple 3 mm ziftli aliminyum folyo ile kaplanıyor ,her bir satimetre kaplandıktan sonra ,aynı işlem 1cm kalınlığında sünger olmayan ama süngerimsi (süngere göre %70 daha sert) bir malzemeyle tekrar kaplanıyor (ses yalıtımı),ve tabi son olarak halı ,ve orjinal lr paspasları ve arka kabin lastiği.
özhan dostum'un attığı malzeme yapıştırıcı.

banada tavan döşemesini tavana yapıştıralım dedıler yaptırmadım dediğin malzemeden ses ve sarsıntı için bi malzeme yapiştırdım daha sonra tavana aliminyum profıl atıırdım tavan döşemeşi bazı yerlerınden bu profıllere vidalandıi ilerine taban için bende düşünüyorum ses ve isi izalasyonu onun üstune ceta gecmeyi düşünüyrum. benım aracın fotolarında var sanırım dediğiniz malzeme

Adnan Çetinel' Alıntı:
Orhan Bey, Jerry Can neden 5 adet, gerçi çok güzel, simetrik bir görüntü olmuş.

;D ;D birini sakallı kaptı ;D ;D toplam altı adetti.

rüzgarlıklar için zamanımız var ilgin için teşekkür ederim.

DR.ÖZHAN' Alıntı:
banada tavan döşemesini tavana yapıştıralım dedıler yaptırmadım dediğin malzemeden ses ve sarsıntı için bi malzeme yapiştırdım daha sonra tavana aliminyum profıl atıırdım tavan döşemeşi bazı yerlerınden bu profıllere vidalandıi ilerine taban için bende düşünüyorum ses ve isi izalasyonu onun üstune ceta gecmeyi düşünüyrum. benım aracın fotolarında var sanırım dediğiniz malzeme

sesin %80 kapılar ve tabandan gelir biliyorsun ,ses ve ısı izalasyonunun altına, mümkünse su yalıtımı için ziftli aliminyum yaptır, özellikle kapı içlerine, araç top gibi oluyor yanlız ziftli aliminyum'u tavanda kullanma aşırı güneşte kaldığı zaman sarkma yaptığını söylüyorlar.[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

DSC01218.jpg

DSC01215.jpg

DSC01217.jpg

tavan döşemesi bitti,stepne kapağı takıldı[attachment=1][attachment=2][attachment=3] buda bu günki hali ;D ;D [attachment=4]

DSC01221.jpg

DSC01216.jpg

DSC01220.jpg

DSC01219.jpg

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
sesin %80 kapılar ve tabandan gelir biliyorsun ,ses ve ısı izalasyonunun altına, mümkünse su yalıtımı için ziftli aliminyum yaptır, özellikle kapı içlerine, araç top gibi oluyor yanlız ziftli aliminyum'u tavanda kullanma aşırı güneşte kaldığı zaman sarkma yaptığını söylüyorlar.[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

Orhan bey merhaba bahsettiğiniz ziftli alüminyum izolasyon malzemesi sesi ve vibrasyondan doğan uğultuyu büyük ölçüde kesiyor ama yüzeye iyi yapıştırılmadığı takdirde altına giren suyun buharlaşma şansı pek kalmıyor çürüme hızlanıyor çok iyi yapıştırmak gerekiyor kolay gelsin

arac gercekten mukemmel olmus,kac model acaba?

takip edenlerden belkide sormak isteyen vardir,ben hemen sorayim :smiley: araci satarmisiniz?bence cok taliplisi olacaktir.:smiley:

yurt icinde yasasaydim pazarliga baslamistim herhalde...

gercekten cok guzel,

teşekkur edrim orhan abi verdiğin bilgiler için tavanda kulandıgın malzeme senın kıyle aynı sanırım, zemın işine girmedim daha arka koltuklarda degişiklik düşünüyorum iki adet kapaklı bölmelere ihtihacım olacak aracda kapılar için tchıbo dan izalasyon malzemesı almıstım kullanmaktan vazgectım yeterlı görmedim malzemeyı, bide orta eksozuz oldugu bölüm asırıisinıyor onun için taban izalasyonu yapmam sart. yerde kullandığın malzemenın toplam kalınlıgı nedır? tavan döşemeside cok güzel olmuş bu arada.

maşşallah,
tam hayalleri süsleyen bir araç olmuş,
kazasız belasız günler

göktu' Alıntı:
abi bu taban izolasyon malzemesini nereden aldınız acaba?

döşemecimiz özkan usta getirmiş fakat ben karaköyün şişhane tarafından bir iki yıl önce , başka bir iş için almıştım , istersen gittiğimde bakayım,bir kartvizitlerini alırım,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR