KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
üstat resımler acılmıyor daha öncede yazmıştım ben de sıkıntı var sanıyordum ama dıyer arkadaşlar da acamıyormuş, ilk fotolarınız hariç başka resımlerınız acılmıyor. kolay gelsın bu arada.
üstat resımler acılmıyor daha öncede yazmıştım ben de sıkıntı var sanıyordum ama dıyer arkadaşlar da acamıyormuş, ilk fotolarınız hariç başka resımlerınız acılmıyor. kolay gelsın bu arada.
Resim problemi konusuda malesef yapabileceğim pek bir şey yok... işin teknik boyutunu bilen arkadaşlar açıklama yapar ise ben de üzerime düşeni yaparım....
selamlar.... 26 yaşındaki bir araca göre ortalama çürüğe sahip bir şasenin dediğiniz yöntemle lazerle çürüklerinin temizlenmesi... sonra gerekli güçlendirmelerin yapılması.... daha sonra kumlamaya girip kumlamanın yapılması... üzerine epoksi astar atılıp.... ardından da 2-3 kat siyah endüstrüyel pütürlü boya atılması.... yaklaşık ne kadar bir bütçeye çıkar??? bir bilginiz var mı???
selamlar.... 26 yaşındaki bir araca göre ortalama çürüğe sahip bir şasenin dediğiniz yöntemle lazerle çürüklerinin temizlenmesi... sonra gerekli güçlendirmelerin yapılması.... daha sonra kumlamaya girip kumlamanın yapılması... üzerine epoksi astar atılıp.... ardından da 2-3 kat siyah endüstrüyel pütürlü boya atılması.... yaklaşık ne kadar bir bütçeye çıkar??? bir bilginiz var mı???
Yaklaşık bütçeyi bilmem ama kumlama işlemini ilk olarak yapsanız çürükleri daha rahat görürsünüz. Şaşe kumlama işi 150 tl idi statik boya (şasenin sığacağı bir fırın bulmak biraz zor) 250 tl idi ..
Yaklaşık bütçeyi bilmem ama kumlama işlemini ilk olarak yapsanız çürükleri daha rahat görürsünüz. Şaşe kumlama işi 150 tl idi statik boya (şasenin sığacağı bir fırın bulmak biraz zor) 250 tl idi ..
kumlama, nakliye, kesme, biçme, kaynak, boya, ayrıca benim şasede rear crosmember denen parça komple değişecek -ki 400 liralar civarında... toplam 1000 lira civarında bir bütçe....
bu şasenin sıfırının faturalı otakar çıkış fiyatı 2,500 -3,000 lira+kdv civarında.... (eski şaseyi komple olmasa da parça parça yedek parça olarak satabilirsiniz ya da benim yapacağım gibi komple hurdaya satabilirsiniz oradan gelecek bir kaç yüz lira da şase bedeline katlı olacaktır)
yani +1300 - 1500 lira vererek 0 galvaniz kaplı bir şase almış, daha önemlisi yapacağınız tüm masrafları 20 bilmeme kaç yaşında bir şase üzerine inşa etmeyeceksiniz.... çünkü bunun geri dönüşü malesef yok...
yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum... +1,300 lira vererek sıfır bir şasenin üzerine kurmak her şeyi.... dönüp kapınızı değiştirebilirsiniz, ya da göğüslüğünüzü hatta motorunuzu... ama şasenizi.....