Bir Gezgin Defender'ın Re-birth Hikayesi...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tindersticks Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 393
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 85,927
Ynt: Bir Gezgin Defender'ın Re-birth Hikayesi...

SERİ 3 109' Alıntı:
Üstadım,
Aracınız hayırlı olsun.Orj 86 model ing montaj Güzel bir araç. Kapı kollarından ve ön döşeme minderlerinden belli.
Araçta hidrolik olması artı bir avantaj. Ustaların işlerinin ehli olduğuda Seyyarı koltuk minderinin üzerine bırakmalarından belli !
Yukarıda ki arkadaşın söylediğini yabana atmayın. İşleri bitirince attığınız taşın ürküttüğünüz kurbağaya değmediğini anladığınızda iş işten geçmiş olacak. Bakınız göktu.
Madem izmir desiniz Formun yukarı sayfalarında deanvefikizgi adlı arkadaşla iletişime geçmenizi tavsiye ederim.ondaki araçla sizin aracı kıyaslayın ne demek istendiğini anlıyacaksınız.
Bol sabırlı günler dilerim.
öncelikle teşekkürler ama bir yanlış anlamaya neden olmamak için düzeltmek isterim ki seyyarı geçici bir süreliğine koltuk minderi üzerine koyan bendim.... reklamcıyım ve amatör fotoğrafçıyım.... düşük diyaframda yazdırıp biraz sanatsal bişiler çekeyim dedim.... gerçi tripodsuz da bişeye benzemediler.... motor konusunda umutun mesajına yazdığım gibi, serinin back to the future olanını değil de go to the past olanını tercih ediyorum....
bir de izlediğim bir başka film sahip olma duygusunu sorgulamama neden olduğu gibi bu arabayı daha da çok sevmeme neden oldu... oradaki bir wolksvagen minübüsle ilgili nefis bir diyalog vardı....

turntable da 45lik plak dinlemeyi, mp3 docktan müzik dinlemeye tercih ediyorum.....
her şarkı için yerinizden kalkıp kolu kaldırıp plağı çevirmeniz gerekir...

defenderımı kullanırken de sevişmeliyim onunla.....
emek harcamalıyım.....
hızına kendimden bir şeyler katmalıyım....
5, pistonu da ben olmalıyım diye düşünüyorum.....
zaten bunları yapmadan kullandığım, beni yalnızca bir yerlere götüren konforlu, land grubundan bir başka aracım daha var.....
ama şairin dediği gibi '' kim demiş ilk gözağrısı kolay unutulur diye''

defender benim ortayaşta ancak kavuşabildiğim çocukluk aşkım.....
bir müslüm gürses muhterem nur öykünmesi....
bu hikayenin evveliyatı da vuslatın hasretinin hikayesi....

Etiketler

Taner bey;

Hayırlı olsun projenizde başarılar diliyorum.. Ancak son yüklediğiniz resimleri açamıyorum..
Bilginize
Rıza

sword7' Alıntı:
Hayırlı uğurlu olsun, herşey gönlünüzce olsun diyelim. Yalnız motoru sıfırlatmak yerine değiştirmeyi düşünün derim. Motor iyiyse hiç ellemeyin, öyle bir kullanın içinize sinmezse daha sonra sıfırlarsınız yada aracın gidişine göre motoru değiştirirsiniz... Motoru sıfırlatmak nerden baksanız 3 4 binliraya bulacak. üstüne bir iki lira daha koyup farklı ve güçlü bir makina koyabilirsiniz. Kolaylıklar...

aynen katılıyorum ben de...

bu gün gitmedim kocaolanın başına...
evdeyim çalışmam lazım ama aklım serviste....
dün akşam 23de çıktık servisten.... mesaisi bitnce ekibin, önce tüm ekiple sonra da mehmet ve oktay ustayla toplantımızı yaptık....
her departmanın şefi araçtaki 2 günlük demontaj sırasında tesbit ettikleri şeyleri söylediler...
ben şaseyi otokardan alacağımız ve ruhsata işleteceğimiz yeni bir şaseyle değiştirme fikrindeydim ama kaporta bölüm şefi sevgili erdal asla buna gerek kalmayacağını, kumlama sonrası şaseyi tanıyamıyacağımı, yaklaşık 3,000 lira tutacak olan şase bedelinden kumlama ve boya bedeli düşünce kalan kısmı ile aracıma pek çok iyi aksesuar alabileceğim konusunda beni ikna etti... kaporta bölümü aracın kaportasının çok iyi olduğunu çok az ısıtarak çekiçlemeyle toplanabileceğini söylemesine rağmen, mehmet usta bunu istemediğini hiç bir yüzey farklılığının macunla doldurulmayacağını, önce vakumla düzeltilip düz bir zemin elde edildikten sonra homojen kalınlıkta astar atılacağını ancak öyle aracın fabrika çıkışı görüntüsünün elde edileceğini söyledi... bu işlemi yapmak için ihtiyaç duyulan makineyi de bu gün sipariş edeceğini, zaten keyif aldığı bu restorasyon işleminden sonra bu makineye ihtiyaç olduğunu söyledi.... ben de ustama hala pazarlığımın sürdüğü 1968 bir series 88 olduğunu, onu alırsam eğer ardından ona başlayacağımızı söyledim....

boya bölümü sorumlusu arkadaş ise basf gurubunu ürettiği ve savaş sanayinde kullanılan yanmayan çizilmeyen ve bir 1 ltlik su ile çamura batmış koca bir arabayı temizlemeye olanak sağlayan bir boyadan bahsetti... ulaşabilirsek onu düşünebiliriz.... eğer o olmaz ise beni Akzo-Nobel grubunun fabrikasına götüreceğini, ordaki üretimdeki arkadaşlarla da paylaşarak kaportadaki sticker altında yakalayabildiğimiz solmamış renkten orjinal rengi yakalayabileceğimizi(ki hala arabanın renk kodu muamma) ayrıca sertleştirici oranı yüksek çizilmez (ya da zor çizilen) vernik kullanabileceğimiz... aracın tüm alüminyum kaporta aksamını demonte ederek boyamayı planladığını çünkü (ki benim de en büyük isteğim) aracın orjinalinde yan çıtaların galvaniz kaplı olduğunu bu çıtaları ayrıca galvanizletip montaj sırasında 160 adet paslanmaz perçinle toplayabileceğimizi söyledi....

mehmet usta 1150 sayfalık pdf montaj kataloğunu bulmuş 1986 defenderın.... bu işimizi kolaylaştıracak epeyce.... her parçanın civatanın somunun yerini ve kodunu gösteren bir katalog.... ayrıca benim internetten ve gezenbilirden indirdiğim defender resimleri ile mehmet ustanın dikkatini çekip kaydettiklerini birlikte inceledik.... orjinale sadık kalarak toplayacağız arabamızı... aksesuarlarda da olabildiğince hi-tech bir yönelime girmeyeceğiz....

her başım sıkıştığında alo dediğim kayalardan sevgili necati abimin internet sitesinden parçalara baktık önce sonra da, humaoto'dan sevgili korayın gönderdiği bemarch ve britpart kataloglarını da koyarak önümüze aksesaur konusunda da fikirlerimizi paylaştık....

akşam mesai bitmeden son bir kaç kare çekmiştim ama yükleyemedim dün.... bu sabah da 2 gündür serviste olmamdan dolayı kalan işlerimi toparlamam gerekiyordu ama arabamı her özleyişimde açıp son çekilen resimlere retouch yaptım photshopta.. bu gün yeni bişey olmadığı için onları paylaşalım.... yarın yine taşınacağız otomersuna....

bütün dünyayı dolaşmış bir araba olunca mevzu samanlar çöl kumları teferruat......

82532100604877483111.jpg

72034580169107274532.jpg

viewer.php

78575788695828892016.jpg

91822142354747135016.jpg

tekrar kolay gelsin diyorum.çok heyecanlı ve titiz olduğunuzu hissettim.inşallah istediğiniz gibi orjinal olur.merakla takipteyim.

Asıl olanda odur. Land Demonte vaziyette boyanır, tek tek toplanır. Bunu yapacak sanatkarında eli öpülür.

mcgalip' Alıntı:
tekrar kolay gelsin diyorum.çok heyecanlı ve titiz olduğunuzu hissettim.inşallah istediğiniz gibi orjinal olur.merakla takipteyim.
teşekkürler.... hedef orjinale en sadık kalarak 1980lere geri dönmek.... tabi bazı şeyler tahmin ettiğimiz gibi gitmeyebilir ama hedefi hep koruyacağız.... kaç gündür orjinal boya kodunu araştırıyorum.... parça aksesuar.... işi gücü bıraktım....

her şeyi zaman gösterecek..... umarım zaman beklediğimiz şeyi getirir bize....

SERİ 3 109' Alıntı:
Asıl olanda odur. Land Demonte vaziyette boyanır, tek tek toplanır. Bunu yapacak sanatkarında eli öpülür.
landın demonte boyandığını bir kaç yabancı forumda görmüştüm... ama burada garaj bölümünde takip ettiğim yenilemede hep bütün boyandığını görünce her halde biz de öyle yapmak zorunda kalacağız diye düşünüyordum.... ama ekipteki ustalar da demonte boyayacağız diyince tek şey aklıma taklıdı... birleşim yerleri arkadan sıkmalı pasosuz pimlerle... hemen koştuk mehmet ustaya dedik nasıl olacak bu iş... abi merak etme söktürdüğümüze göre bizde o işi yapacak makinesi var dedi...

tindersticks' Alıntı:
landın demonte boyandığını bir kaç yabancı forumda görmüştüm... ama burada garaj bölümünde takip ettiğim yenilemede hep bütün boyandığını görünce her halde biz de öyle yapmak zorunda kalacağız diye düşünüyordum.... ama ekipteki ustalar da demonte boyayacağız diyince tek şey aklıma taklıdı... birleşim yerleri arkadan sıkmalı pasosuz pimlerle... hemen koştuk mehmet ustaya dedik nasıl olacak bu iş... abi merak etme söktürdüğümüze göre bizde o işi yapacak makinesi var dedi...

işin doğrusunu yapıyorsunuz parça parça boyatarak

göktu' Alıntı:
işin doğrusunu yapıyorsunuz parça parça boyatarak

Göktuğ kardeş burası yeri değil ama topik sahibi arkadaş,dan özür diler sizinde hoşgörünüze siğınarak bir şey sormak istiyorum avatarınla ilgili

1-kayıktasınız
2-üzüm salkımını mideye mi indiriyorsun
3-arkadaşın tuttuğu hamsilerimi yutuyorsun
4-dudağına olta battı onu çıkartıyorsun
5 abi ne yapıyorsun allahaşkına merak ettim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.