Bir Çöl Tutkusu Gel Gör Beni Neyledi (iran)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yazer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 205
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 111,404
Ynt: Bir Çöl Tutkusu Gel Gör Beni Neyledi (iran)

Gördünmü bak,onlarda gezi kışkırtıcılığı yapıyorsun diye koymuşlar yasağı
 

Ynt: Bir Çöl Tutkusu Gel Gör Beni Neyledi (iran)

sen çok yaşa enver abim.
 


Ynt: Bir Çöl Tutkusu Gel Gör Beni Neyledi (iran)

berkcantp' Alıntı:
Bende bir şy göremedim, İran'ı veto ettiklerinden mi? yoksa İran'ı huzurlu gösteriyor diye mi?
sayın berkcantp;
olabilir... abim; 4 veya 5 video sadece tebriz diye vaar, yosam bunlar ATA' dan mı gıcık kaptılar. Hadlerini bilsinler onlara dünyayı .....
selam/saygılar
 

Ynt: Bir Çöl Tutkusu Gel Gör Beni Neyledi (iran)

yolumuz güzergahı HAZAR DENİZİ:
Sabah erkenden kalkıp iyibir kahvaltı yaptıktan sonra ERDEBİL'e varmak ŞAH İSMAİL türbesini ziyaret, Gün batmadan ASTARA'ya varmak.
gidecegimiz bölge coğrafyası hakkında biraz bilgi vereyim;
"alıntıdır"

Urmiye ve Erdebil şehirlerinde dağlık bölge başlar. Buralar Türkiye sınırına kadar sürekli yükselir. Türkiyenin en yüksek dağı olan Büyük Ağrı ve hemen yanındaki Küçük Ağrı Dağı'nın Kuzey Doğu İran'dan rahatlıkla görülebiliyor olması, burasının ne kadar yüksek olduğunu gösterir.

Kuzeydeki yazları yağışlı ılıman bölge

Hazar Denizinin güney kıyısı İran'ın kuzey sınırını oluşturur. En doğudan en Batıya kadar uzanan Zağros dağları Hazar Denizini iç bölgelerden tamamen ayıran bir duvar gibi yükselmiştir. Bu dağların güney yamacı kurak bir step yapısı ile kaplı iken kuzey yamacında tamamen yeşil bir bitki örtüsüne rastlanır. Burada yapılan tarım ile İran'ın çay, pirinç gibi temel ihtiyaç maddeleri sağlanır. Hazar Denizinden yapılan balıkçılık ayrıca buradaki halkın önemli bir geçim kaynağıdır.
 



Ynt: Bir Çöl Tutkusu Gel Gör Beni Neyledi (iran)

ve ERDEBIL şehine vardık, burda AZERBAYCAN kökenli çok sayıda kişinin iranlı hanımlarla evli olduğu ve ikamet edip çalıştıklarını gördük. Burda da azeri türkçesi ağırlıkta. Bu kenttede sıcak karşılandık. ve vakit kaybetmeden Şah İsmailin kabrini ziyarete başladık, hemen girişte. 1852-1915 yıllar arasında yaşamış M.S. Beyza ARDABILI heykeli solda, sağda da 1727-1776 yılları arası yaşamış S.H. Attar ARDABILI' nın heykeli bulunmaktaydı.

"Bu iki şahsiyeti tanıyan banada söylesin"
wallah, anam babam biz tanıyamadık, iyicede baktım suratlarına, çıkaramadım. :
aşşağda kızımda iyice bakmış o da çıkaramamış garibim, baba bunlar bizden deil. İkisinide göbeklerine kadar betona gömmüşler ;D



 

Ynt: Bir Çöl Tutkusu Gel Gör Beni Neyledi (iran)

Bismillah dedik kapıdan içeri adımımızı attık. Geniş güzel bir avluyla karşılaştık. İşte cıngar burda çıktı. müze memuru yanında gözüken, askere; giriş kaç tümen dedim, "para hazır olsun diye" asker 2tümen dedi. sıra bana gelmişti, memura 10 tümen ve 3 kişi işaret ettim o da benimle farsça konuştu, 3 kişimi der gibi bi şey sanırım, ben yine böbürlene böbürlene Türküm türkiye diyince, adam demez mi sert bir şekilde 15 tümen, 3kişi 45 tümen, askerin yüzüne baktım bu benden 45 istiyor der gibi işaretle konuştum, garibim asker, memura bir şeyler söyledi amma dedigine pişman oldu, memur ona sert sert bakıp azarlarcasına söylendi, bu duruma kızan asker geri çekildi. o sıra arkamdaki 3-5 entel sakkallı iranlılar devreye girdi, onlar bu defa memurla tartışmaya başladılar. Bende her defasında aralarına girip ayırıyorum farsça da bilmiyorum sadece yüz hareketlerimle ya bi şey olmaz, önemli deil dedikçe, onlar haksızlık haksızlık falan filan. nihayet ortam sakinleşti. Bu defa benim kuzu isyana başladı; Telefonu ver baba, konsolosu arayacam, ver baba. Kızıma, evladım sus diplomatik kriz yaratacak bu Şah ziyareti. Bahçeye adımı attık, gerçekten güzel, yol boyu kokulu güller, fiskiyeler arasında anıta gidiyorsun.





 

Ynt: Bir Çöl Tutkusu Gel Gör Beni Neyledi (iran)

Kabir degil, mübarek bir kaç futbol sarayı büyüklüğünde kültür sarayı yapmışlar.





 

Ynt: Bir Çöl Tutkusu Gel Gör Beni Neyledi (iran)

alanda incelemler devam;









 

Ynt: Bir Çöl Tutkusu Gel Gör Beni Neyledi (iran)

yanılmıyorsam bu annesinin kabri;





 



Ynt: Bir Çöl Tutkusu Gel Gör Beni Neyledi (iran)





 

Ekli dosyalar

  • DSC02718.JPG
    157.7 KB · Görüntüleme: 262

Ynt: Bir Çöl Tutkusu Gel Gör Beni Neyledi (iran)

içerden görüntüler;
Flaşa izin olmadıgından biraz karanlık çıktı.
şah ismailin resmi



 

Ynt: Bir Çöl Tutkusu Gel Gör Beni Neyledi (iran)

devam;



 

Ynt: Bir Çöl Tutkusu Gel Gör Beni Neyledi (iran)

Şah İsmailin kabri, ufak bir pencere var ordan uzanıp çekim ancak yapabiliniyor.

 

Ynt: Bir Çöl Tutkusu Gel Gör Beni Neyledi (iran)

Bu kabirde hocası, Safieddin Ardabili nin.

 



Ynt: Bir Çöl Tutkusu Gel Gör Beni Neyledi (iran)

devam;







 

SON KONULAR - FORUM