Bir Çöl Tutkusu Gel Gör Beni Neyledi (iran)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yazer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 205
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 109,880
Ynt: Bir Çöl Tutkusu Gel Gör Beni Neyledi (iran)

Sayın Yazer paylaşım yaparken harcanan zaman ve görsel yüklerken yaşanan sıkıntıyı şu an en iyi anlayanlardanım,ben bu işi iftar-sahur arasına sıkıştırıp çözmeye çalışıyorum,güzel ve ilginç gezi paylaşımınızın devamı için,gezenbilirin başında olacağız,haberiniz olsun :D

Etiketler

Enver Beyin detaylı fotograflarından sonra sizin videolar bir değişik bakış açısı getirdi gezilere. Kayıt yaptıgınız arac kamerası nasıl bir seydir? Ne kadar süreyle kayıt yapıyor?
Güvenlik kamerası gibi 2-3 tanesi aynı anda kayıt yapıyor gibi.
Suriyeye gitmek nasip olmadı; en kısa sürede İranı kaçırmamak lazım gibi, ortalık karışmadan.

Paylaşımlarınız için çok teşekkürler.

Süper bir konu.
Şu anki durumumla böyle bir maceraya adım atacağımı hiç sanmıyorum ama yanıbaşımızdaki bir ülkeyi en güzel bu şekilde tanıyabiliriz.
Konunun takipçisiyim.
Sevgiler.

Suriyeye gitmek nasip olmadı; en kısa sürede İranı kaçırmamak lazım gibi, ortalık karışmadan.

[/quote]
Şu anki durumumla böyle bir maceraya adım atacağımı hiç sanmıyorum ama yanıbaşımızdaki bir ülkeyi en güzel bu şekilde tanıyabiliriz.
Konunun takipçisiyim.
Sevgiler.
[/quote]
nasah' Alıntı:
Enver Beyin detaylı fotograflarından sonra sizin videolar bir değişik bakış açısı getirdi gezilere. Kayıt yaptıgınız arac kamerası nasıl bir seydir? Ne kadar süreyle kayıt yapıyor?

enverdede' Alıntı:
Sayın Yazer paylaşım yaparken harcanan zaman ve görsel yüklerken yaşanan sıkıntıyı şu an en iyi anlayanlardanım,ben bu işi iftar-sahur arasına sıkıştırıp çözmeye çalışıyorum,güzel ve ilginç gezi paylaşımınızın devamı için,gezenbilirin başında olacağız,haberiniz olsun :D
must' Alıntı:
Ailenizle birlikte yaptiginiz Iran gezisini ilgiyle takip edecegim.

sayın nasah;
araç kamersını 200TL ye satın aldım (resimdekinin aynısı) 32GB hafıza kart hediye edilmiti, ben 64GB lık hafıza kartı taktım takriben 100GB üstünde HD olarak kayıt yapıyor. forumdaki görüntü kaybının sebebi FLV formatına çeviriyorum ki (20-30MB) rahat yayınlansın, bunun yanında ALTYAZI eklemek için tekrar çeviri kullanıyorum + formumuzun (YOUTUBE) REKLAMI için LOGO eklemsi derken HD videolar bir kaç süzgeçten çıktığından görüntü kalitesi ister istemez düşüyor. yoksa cihaz çok kaliteli kayıt yapmakta. cihaz isterseniz sadece yolu-araç içini veya her ikisini ve her karede kordinat ve hızınızı kayıt yaptığı gibi PC den de Googlenin haritsından gezi rehberi sunmaktadır. alısanız GPS anteninin olmasına dikkat edin. saygılar/selamlar

sayın enverdede;
gezinizi bende zevkle izlemekteyim, sizin tecrübe ve edebi bilginiz karşısında yetersizligimi hoşgörünüze sığınarak birşryler çizmye çalışacam. saygılar/selamlar

diger izleyici arakadaşların vermiş olduğu şevke takdir olma dilegiyle. teşekkür eder. saygı/selamlar

çalışmam lazım şu VİDEO işiyle renk katmak istiyorum, yaklaşık 100GB ın içinden ayıklama-düzenlemelerden dolayı bazı dostlarımızın değrli mesajlarını fark edemesemde özürü bir borç bilirim. en güzel geziler sıhhat ve muhabbet duygularımla. saygılar/selamlar

araç kamera.jpg

nevzat' Alıntı:
Yazer bey , vize , yeşil sigorta vs gibi işlemler, İranda güvenlik, konakladığınız yerler yol geçiş ücretleri hakkında ayrıca bize karşı tutumları hakkında bilgilendirseniz mutlu olurum. Yüzyıllardır komşusu olduğumuz bir ülke ama hakkında neredeyse hiç birşey bilmediğimiz de bir ülke. Ne kadar garip

sayın nevzat bey;
cevap vermede geciktim affınıza sığınırım,
VİZE: doğrusu benim pasaportum halk arasında yeşil tabir edilen HUSUSİ pasaport olduğundan bu pasaporta pek vize uygulanmadığında İran için net bilmiyorum. Tahminimce İran tüm pasaportlara 3 ay vize veriyor biliyorum. bunun yanında plaka ehliyet ruhsatla hiç ne türk tarafı nede İran bakmadı ilk sayfada belirtiğim gibi TRİPTİK istiyorlar araç için onuda geri alıyoruz (200$)
YEŞİL SİĞORTA: Avrupa istiyor. iran sadece kalacağın süre için örneğin ben bir hafta kalmayı düşündüğümden 10 günlük 30 tümen buda yaklaşık türk parası 15TL tutuyor sanırım.
İRANDA GÜVENLİK: üst sınırda mollaların korkusundan kimse kimseye karışamaığı gibi yabancı turislere ayrıca hem devlet görevlileri hemide halk çok temkinli-sayğılı davranıyorlar.
KONAKLAMA: doğrusu biz hep aracımızda konakladık. kamp ve mesire alanlarında hiç ücret alınmadığı gibi otoyollarda dahi ücret istenmedi. Türkiye diyince hep bizden olsun diye karşılandık. VİDEO larda görürsünüz.
BİZE KARŞI TUTUMLARI: Tebrize girene kadar ŞANLI BAYRAĞIMIZ asılıydı TEBRİZ de bayrağımızı indirmek zorunda kaldık, ben İranda 35 milyon TÜRK yaşadığını inanın bilmiyordum. otoyolda bize o kadar sevgi ve zafer işaretleri yapanlar-yolumuzu kesmeye çalışanlar bizde hayret uyandırdı. sayın Ferhat YILMAZ beyin dedigi gibi aşırı Türkiye hayranı insanlar. o kadar ilgi gördükki hanıma bayrağı çıkararalım demek zorunda kaldım. her gelen illahim evimize şeref verin, bi ihtiyacınız varmı, size nesıl yardım edelim, sizi biz gezdirelim, kamplarda yemek-tatlı ikramları. Ancak gidip yaşamak lazım. (("BANA İLGİ LAZIM DEGİLKİ BEN ÇÖL SEVDALISIYIM") ;D

İran topraklarına bir sattir gireli ancak yolun bozukluğundan (ben alışmışım 100-120'le gitmeye 40-50'le gidiyorum) moralim oldukça bozuk. karavanım sıfır tak tuk ede ede gidiyoruz hiçde hoş bir seyahete benzemiyor.. :(

[youtube]http://youtu.be/tuPTCeQzg5E[/youtube]

Hoppala bu da neyin nesi. hanıma biz burdan geçemeyiz ki diyorum. sayın muavinim bi keşifte buln bakalım.

[youtube]http://youtu.be/9vse84rYqNM[/youtube]

Hanım bagaj merdiveninden bakınca bizim arabanın 4 parmak yüksek olduğunu söylediğinde. ne İran kaldı ne Yol verdim veriştirdim. burdan başka yol da yok. hanım klima geçiyor deyince bu defa o klimayı oraya ALKOVAN'ın üstüne niye SALY yerleştirdi diye birazda onlara veriştirdim. çare yok türkiyeye dönecez, tam dönmeyi düşünürken, Yüce ALLAH bir kapı açarya bi askeri reo gibi araç bize yol gösterdi. (insan sinirlenince Beynide duruyor demek) o dere yatagından geçince bende geçmeyi akıl ettim. Gerçi benim araç için bu yollar vız gelir çünkü hem 4x2 arka teker kilt sistemi var hemide önleri devreye alan 4x4 özelige sahip valla korkudan hepsini devreye alıp yavaş yavaş bu girdabıda şimdilik macaralı geçirdik.
BİLGİ:aracım yerden 2.90cm. Alkovanın üzerine Klima yerleştiginden (30cm) yerden yükseklik 3.20cm çıkmış.
[youtube]http://youtu.be/G_8zHPhR5mo[/youtube]

Mrb

Sayın Özer yazılarınız ve videonuzu takipteyiz güzel bir gezi.videonuz kaç saat Kayıt yapmakta.

Sayın Yazer,
keyifli paylaşımlarınız için teşekkürler....muhtemelen aracınız olabilecek en zorlu yol ve çevre şartlarına maruz kalmıştır,aracın performansını özellikle karavan yaşam alanı kurgu ve kalite bakımından nasıl değerlendirirsiniz ? Klima dışında Saly sınıfı geçermi*0
Kalın sağlıcakla.....

Ramazan ayında sahuru beklerken keyifle gidecek bir yazı olacağı şimdiden belli,
Planlarımda İran hep var ya Trenle-Ya motor'umla yada ileride karavanım'la bakalım hangisine kısmet olacak.

Yazı için çok teşekkürler merak la okuyanlardanım.Eklinize sağlık.

Seyahatinizi ilgiyle takip ediyorum. Aynı tarihlerde ben de gidiyim mi diye epey düşünmüş, hatta Garmin için İran haritası bile bulmuştum.
Hazar kıyıları hariç Şirah'a kadar gidip gelmek amacımdı. Ama yaklaşık 3500 km yurtiçi + 4000 km Iran , 15 gün süre ve bu sıcakta yapamıyacağımı düşünüp vazgeçmiştim. Van Saray sınır kapısından çıkarak iyi yapmışsınız. Yine de 100 dolar yakıt parası çarpılmışsınız ama ona da şükür. Sayenizde neler göreceğiz neler , heyecanla bekliyoruz.

Ynt: Mrb

zekierkal' Alıntı:
Sayın Özer yazılarınız ve videonuzu takipteyiz güzel bir gezi.videonuz kaç saat Kayıt yapmakta.
sayın zekierkal; 10 gün yaklaşık 100GB kayıt yaptı aracın kontağını açatıgımızda kayıt başlıyor. (benim içinde soru, bir gün evde deneyecem. selam/saygılar
carpediem69' Alıntı:
Sayın Yazer,
keyifli paylaşımlarınız için teşekkürler....muhtemelen aracınız olabilecek en zorlu yol ve çevre şartlarına maruz kalmıştır,aracın performansını özellikle karavan yaşam alanı kurgu ve kalite bakımından nasıl değerlendirirsiniz ? Klima dışında Saly sınıfı geçermi*0
Kalın sağlıcakla.....
Sayın arpediem69; Tüm firmaları (sakarya) gezdim hepsi yaklaşık aynı kaltede geldi ( standartlar). Şu an için şikayetim yok. eksiler var...
ozsen' Alıntı:
Ramazan ayında sahuru beklerken keyifle gidecek bir yazı olacağı şimdiden belli,
Planlarımda İran hep var ya Trenle-Ya motor'umla yada ileride karavanım'la bakalım hangisine kısmet olacak.

Yazı için çok teşekkürler merak la okuyanlardanım.Eklinize sağlık.
berkcantp' Alıntı:
Şu insanlar ne tutumlu, hem dereye yol, hem vasıtaya, ikisi bir arada ne ala memleket.
bartek' Alıntı:
Seyahatinizi ilgiyle takip ediyorum. Aynı tarihlerde ben de gidiyim mi diye epey düşünmüş, hatta Garmin için İran haritası bile bulmuştum.
Hazar kıyıları hariç Şirah'a kadar gidip gelmek amacımdı. Ama yaklaşık 3500 km yurtiçi + 4000 km Iran , 15 gün süre ve bu sıcakta yapamıyacağımı düşünüp vazgeçmiştim. Van Saray sınır kapısından çıkarak iyi yapmışsınız. Yine de 100 dolar yakıt parası çarpılmışsınız ama ona da şükür. Sayenizde neler göreceğiz neler , heyecanla bekliyoruz.
ilgi ve keyif almanızdan, mutlu oldum. saygı/selamlar

sayın bartek;
acizane tavsiyem; asıl HAZAR DENİZ sahiline varana kadarki güzergah; İsviçrenin Alp manzarasımı, Karadenizin sürekli çisileyen yağmurumu, Bolu'nun orman-sis-yağmur-serinlik, hülasa ne ararsanız görme imkanı yaşarsınız
TEBRİZ-ASTARA'dan (AZERBAYCAN SINIRI BİTİŞİK) başlayın TAHRAN'a kadar sahil güzergahı harika manzaralar görürsünüz.
hava ısı'sı gündüz 20' akşam vebestoyu açmak zorunda kaldık. keyf sizin. selam/saygılar

Bu badire'de selametle atlatıgımız için şükür ettik. Güzelim seyahhat kuşkulu hal almıştı! Şimdide iki stablize yol çıktı hangisi Tebriz yolu, GPS Yolu görmemeye başladı. Bir iyliksever sürücü bizi asfalta kadar çıkardı.

[youtube]http://youtu.be/EmtwCBOVsuk[/youtube]

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR