Bir Çöl Tutkusu Gel Gör Beni Neyledi (iran)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yazer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 205
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 109,873
Ynt: Bir Çöl Tutkusu Gel Gör Beni Neyledi (iran)

Hanım heç dururmu o da eşarbını kaptığı gibi hanımlara misafir olmuş.

Ekli dosyalar

• 20130620_002455.jpg
    20130620_002455.jpg
    130.7 KB · Görüntüleme: 237

Etiketler

Tebriz şehir olarak mimarı açıdan pek gelişmemiş, gezebildigim kadar ki izlenimlerim. Alt yapı olarak yollar-sanayii, ana arteller dahil bakımsız, planlı bir şehir olarak görmedim, ya doğru dürüst trafik lambası yok, tarihi eserler bakımsız-sahipsiz sanki FARS kültürünün dışında kalan eserlerin bir an önce kaybolması (yönetim) istenmekte. 5 bin yıllık bir kültürü olan şehirde üç beş eser kaldığı söylendi, bunlar niye bakımsız sorduğumda, merkezi hükümet ödenek çıkarmıyor. Oysa Tahran'dan İsfahana kadar müthiş bir restorasyon çalışmaları, Alt yapının tamamlandığı görünmekte. ben Azerbaycan denen eyalet içinde kalan TEBRİZ'in yani o bölgeyi bizim GüneyDoğunun geri kalmışlığına benzettim. Kafede sohbet etme fırsatı bulduğum gençler oldu. bunlardan kafeyi işleten genç mühendis olduğunu ve iş bulamadığından yakınıyordu. ve ilginç olan dini lider ALİ HAMANEY Türk'müş, her hangi bir ayaklanma demiyim Protestoda Tebrize gelip soydaşlarını sakinleştirirmiş. Hulasa; halk sahipsizlikten yakınıyor. Ben bazı sorular yönelttim örneğin; işe alımlarda Farslıyla Türk arasında ayrım yapılıyormu gibi, hemen renk atıp, lafı geçiştiriyorlar. Anladımki savak'ın etkinligi halk üzerinde çok güçlü. Fakat İranı Türkiye TV'leri Telef edecek. yaşlıların hiç biri Türkçe bilmiyor. 30yaş altı türkler bilhassa çocuklar hayret verecek şekilde düzgün türkçe konuşuyorlar, sorduğmda TV'den ögreniyoruz, Türkiye kanallarından başka TV izlemediklerini Muhteşem yüzyıdan tutunda, pis yediliye kadar tüm dizileri izliyorlarmış. Hatta biri çok ilginç bir şey söyledi şöyleki; "biz bilhassa ramazanda Türkiyenin dini proğramlarını izleriz" bizim mollaların açıklamalarından bir şey anlamıyoruz.
Türkiye hakkında bildikleri ise sadece dizilerdeki yansımalar, İstanbul-İzmir-Antalya. Umarım geldiklerinde hayal kırıklığına uğramazlar.
Bir çoğuna telefonu verdim, Bana ulaşırlarsa bende onlar gibi altta kalmamaya çalışırım. İnşallah

Tebrizin Doğu yakasını bitirdik kısmet olursa yarın batı yakasında bulunan Şah Rıza PEHLEVİ tarafından yapılan (TABRIZ ELGOLI CAMP) şahın gölü denen yerde konaklayacaz.

DSC02672.JPG

Sayın Yazer bey
Seyahat yazınızı yeni gördüm ve keyifle okudum paylaşımlarınız için teşekkürler,keyifli seyahatler diliyorum selamlar

windyhill' Alıntı:
Sayın Yazer bey
Seyahat yazınızı yeni gördüm ve keyifle okudum paylaşımlarınız için teşekkürler,keyifli seyahatler diliyorum selamlar
Sayın windyhill;
Ferhat abim, sizden almış oldugum cesaretle, ve bilgi-telkinlere uyarak gittim. Sayın abim çok isabetli gözlem ve tespitlerde bulunmuşsunuz. Üstadım bidahaki seyahetiniz umarım afrika olur, bizde degerli bilgilerinizden faydalanıp, gitmeye cesaret ederim. Selam/saygılar

Bu kamp girişinde bizden yine ücret alınmadı. Halkın büyük çoğunluğu saat 15 ten sonra buraya gelip akşam yemeklerini yer ve gecegeç saatlere kadar dinlenme-spor-kafelerde eglendikten sonra evlerine dönüyorlar, bir kısım insanda çadır kurup kamp yapmaktalar. Yanılmıyorsam bunlar turistlerden ücret almıyorlar, çünkü Turist araçları için özel güvenlikli alanda araç park alanı tahsis edilmiş. burada böyleydi. kamp alanı belki yüzlerce futbol alanı kadar geniş ve çok bakımlıydı. Burayı çok aradık, GPS de adres yoktu, sağolsun biri yaklaşık şehir içinde 10km eskortluk yaptı.

KORDİNAT:

E- 46.3651
N- 38.0203

DSC02678.JPG

Hanım BAZARE TEBRİZİN yorgunlugunu kırtlama şeker ve hurma ile çay içiyor.

DSC02659.JPG

Ekli dosyalar

• DSC02658.JPG
    DSC02658.JPG
    192.6 KB · Görüntüleme: 283

devam,
bunlarda kızımın tebriz'li arkadaşları

20062013076.jpg

20062013071.jpg

Ekli dosyalar

• DSC02663.JPG
    DSC02663.JPG
    163.8 KB · Görüntüleme: 230

Burda da bir gün bir gecemizi geçirdikten sonra, Burada ekmegimiz bitti bi şehir turu atalım, gezgin yolunda gerek diyerek. yola devam, istikamet Hazar denizi.

[youtube]http://youtu.be/SlgoM-VrvuY[/youtube]

[youtube]http://youtu.be/iawdK11WDo8[/youtube]

[youtube]http://youtu.be/A5j1cTJh9-k[/youtube]

[youtube]http://youtu.be/-hZRw_dajl8[/youtube]

Ancak yolumuz üstünde ERDEBİL var orda ŞAH İSMAİL'in mezarını ziyaret edecez, etmeye edecez de!!!!. Hanım cidden istemiyor. Bana; biliyorsun Yavuz sultan selim'e bu adam karşı geldi diye sultan selim adamı öldürüp, tahtını osmanlıya getirdi!!!! Hanım illahim ugramıyalım diyor, sen şaka karışık laf yetiştirirsen gezimizi sonra...???? heç tırsarmıyım bastım gaza....

Sn.Yazer...sizi şiddetle kınıyorum ! Nedir kardeşim güzel ,güzel gezip tozmuşsunuz,bunu kameraya alıp altınada o estrümantal müzikle montajlayıp paylaşmanız.Zaten karavanına olunca hemen kaynak yaratıyorsun ,ben bişey istedimmi yok muhabbetli ortama, şimdi birde bende alayım bundan çok güzelmiş mızıldanması başlattınız bende. :'( Sabrınıza ,emeğinize teşekkürler bir kez daha... :D Oh nede güzel gezdik Tebrizi,(arada bir iki yan aynaya baktım geçermiyiz aradan diye) :D

Sayin Yazer;

Sayenizde butun Tebrizi tur otobusuyle gezmis kadar olduk.Elinize yureginize saglik.

Tesekkur ederiz.
Mustafa GULER

must' Alıntı:
Sayin Yazer;

Sayenizde butun Tebrizi tur otobusuyle gezmis kadar olduk.Elinize yureginize saglik.

Tesekkur ederiz.
Mustafa GULER
sayın GULER; efendim, sizinde yüreginize, dilinize sağlık.

enverdede' Alıntı:
Sn.Yazer...sizi şiddetle kınıyorum ! Nedir kardeşim güzel ,güzel gezip tozmuşsunuz,bunu kameraya alıp altınada o estrümantal müzikle montajlayıp paylaşmanız.Zaten karavanına olunca hemen kaynak yaratıyorsun ,ben bişey istedimmi yok muhabbetli ortama, şimdi birde bende alayım bundan çok güzelmiş mızıldanması başlattınız bende. :'( Sabrınıza ,emeğinize teşekkürler bir kez daha... :D Oh nede güzel gezdik Tebrizi,(arada bir iki yan aynaya baktım geçermiyiz aradan diye) :D
sayın enverdede; sevgili abim, ALLAH size daha güzellerini layık etsin. Fon müzik derken, inan YOUTUBE beni çok uğraştırıyor, araçta giderken Teyp te çalan müzik'in TELİF hakkı diye videoların bir çoğunun sesini kesmiş, ses olmayınca video kara filim gibi tatsız oluyor, bende çare olarak Fon müzik montajlıyorum, bunu tekrar Youtuba yüklüyorum, anlayacagınız beni bu video işi baya uğraştırıyor. umarım sizlere layık olmaya çalışırım.

Aşağıdaki video da şöyle bir uyarı aldım: Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Amerika Birleşik Devletleri Virgin Adaları, Amerikan Samoası, Birleşik Devletler’e Bağlı Küçük Adalar, Guam, Japonya, Kanada, Kuzey Mariana Adaları, Saint Pierre ve Miquelon BU ÜLKELERDE YASAKLANMIŞ ALLAH aşkına bu video nun ne mahsuru var, bilen arkadaşlar lütfen yazarsa çok memnun olacam.
[youtube]http://youtu.be/Kad4G6O8zS4[/youtube]

selam/saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.