Bir Çöl Tutkusu Gel Gör Beni Neyledi (iran)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yazer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 205
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 109,946
Ynt: Bir Çöl Tutkusu Gel Gör Beni Neyledi (iran)

yazer' Alıntı:
sayın enverdede; sevgili abim, ALLAH size daha güzellerini layık etsin. Fon müzik derken, inan YOUTUBE beni çok uğraştırıyor, araçta giderken Teyp te çalan müzik'in TELİF hakkı diye videoların bir çoğunun sesini kesmiş, ses olmayınca video kara filim gibi tatsız oluyor, bende çare olarak Fon müzik montajlıyorum, bunu tekrar Youtuba yüklüyorum, anlayacagınız beni bu video işi baya uğraştırıyor. umarım sizlere layık olmaya çalışırım.

Aşağıdaki video da şöyle bir uyarı aldım: Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Amerika Birleşik Devletleri Virgin Adaları, Amerikan Samoası, Birleşik Devletler’e Bağlı Küçük Adalar, Guam, Japonya, Kanada, Kuzey Mariana Adaları, Saint Pierre ve Miquelon BU ÜLKELERDE YASAKLANMIŞ ALLAH aşkına bu video nun ne mahsuru var, bilen arkadaşlar lütfen yazarsa çok memnun olacam.
[youtube]http://youtu.be/Kad4G6O8zS4[/youtube]

selam/saygılar
Gördünmü bak,onlarda gezi kışkırtıcılığı yapıyorsun diye koymuşlar yasağı :D :D

Etiketler

berkcantp' Alıntı:
Bende bir şy göremedim, İran'ı veto ettiklerinden mi? yoksa İran'ı huzurlu gösteriyor diye mi?
sayın berkcantp;
:D :D :D olabilir... abim; 4 veya 5 video sadece tebriz diye vaar, yosam bunlar ATA' dan mı gıcık kaptılar. Hadlerini bilsinler onlara dünyayı ..... :mad:
selam/saygılar

yolumuz güzergahı HAZAR DENİZİ:
Sabah erkenden kalkıp iyibir kahvaltı yaptıktan sonra ERDEBİL'e varmak ŞAH İSMAİL türbesini ziyaret, Gün batmadan ASTARA'ya varmak.
gidecegimiz bölge coğrafyası hakkında biraz bilgi vereyim;
"alıntıdır"

Urmiye ve Erdebil şehirlerinde dağlık bölge başlar. Buralar Türkiye sınırına kadar sürekli yükselir. Türkiyenin en yüksek dağı olan Büyük Ağrı ve hemen yanındaki Küçük Ağrı Dağı'nın Kuzey Doğu İran'dan rahatlıkla görülebiliyor olması, burasının ne kadar yüksek olduğunu gösterir.

Kuzeydeki yazları yağışlı ılıman bölge

Hazar Denizinin güney kıyısı İran'ın kuzey sınırını oluşturur. En doğudan en Batıya kadar uzanan Zağros dağları Hazar Denizini iç bölgelerden tamamen ayıran bir duvar gibi yükselmiştir. Bu dağların güney yamacı kurak bir step yapısı ile kaplı iken kuzey yamacında tamamen yeşil bir bitki örtüsüne rastlanır. Burada yapılan tarım ile İran'ın çay, pirinç gibi temel ihtiyaç maddeleri sağlanır. Hazar Denizinden yapılan balıkçılık ayrıca buradaki halkın önemli bir geçim kaynağıdır.

ve ERDEBIL şehine vardık, burda AZERBAYCAN kökenli çok sayıda kişinin iranlı hanımlarla evli olduğu ve ikamet edip çalıştıklarını gördük. Burda da azeri türkçesi ağırlıkta. Bu kenttede sıcak karşılandık. ve vakit kaybetmeden Şah İsmailin kabrini ziyarete başladık, hemen girişte. 1852-1915 yıllar arasında yaşamış M.S. Beyza ARDABILI heykeli solda, sağda da 1727-1776 yılları arası yaşamış S.H. Attar ARDABILI' nın heykeli bulunmaktaydı.

"Bu iki şahsiyeti tanıyan banada söylesin"
wallah, anam babam biz tanıyamadık, iyicede baktım suratlarına, çıkaramadım. ::smiley:
aşşağda kızımda iyice bakmış o da çıkaramamış garibim, baba bunlar bizden deil. İkisinide göbeklerine kadar betona gömmüşler ;D

M.S.BEYZA ARDABILI.JPG

S.H. ATTAR ARDABILI.JPG

Bismillah dedik kapıdan içeri adımımızı attık. Geniş güzel bir avluyla karşılaştık. İşte cıngar burda çıktı. müze memuru yanında gözüken, askere; giriş kaç tümen dedim, "para hazır olsun diye" asker 2tümen dedi. sıra bana gelmişti, memura 10 tümen ve 3 kişi işaret ettim o da benimle farsça konuştu, 3 kişimi der gibi bi şey sanırım, ben yine böbürlene böbürlene Türküm türkiye diyince, adam demez mi sert bir şekilde 15 tümen, 3kişi 45 tümen, askerin yüzüne baktım bu benden 45 istiyor der gibi işaretle konuştum, garibim asker, memura bir şeyler söyledi amma dedigine pişman oldu, memur ona sert sert bakıp azarlarcasına söylendi, bu duruma kızan asker geri çekildi. o sıra arkamdaki 3-5 entel sakkallı iranlılar devreye girdi, onlar bu defa memurla tartışmaya başladılar. Bende her defasında aralarına girip ayırıyorum farsça da bilmiyorum sadece yüz hareketlerimle ya bi şey olmaz, önemli deil dedikçe, onlar haksızlık haksızlık falan filan. nihayet ortam sakinleşti. Bu defa benim kuzu isyana başladı; Telefonu ver baba, konsolosu arayacam, ver baba. Kızıma, evladım sus diplomatik kriz yaratacak bu Şah ziyareti. Bahçeye adımı attık, gerçekten güzel, yol boyu kokulu güller, fiskiyeler arasında anıta gidiyorsun.

DSC02684.JPG

DSC02685.JPG

DSC02719.JPG

Kabir degil, mübarek bir kaç futbol sarayı büyüklüğünde kültür sarayı yapmışlar.

DSC02683.JPG

DSC02686.JPG

DSC02687.JPG

yanılmıyorsam bu annesinin kabri;

DSC02692.JPG

DSC02693.JPG

DSC02695.JPG

DSC02694.JPG

DSC02696.JPG

Ekli dosyalar

• DSC02718.JPG
    DSC02718.JPG
    157.7 KB · Görüntüleme: 250

içerden görüntüler;
Flaşa izin olmadıgından biraz karanlık çıktı.
şah ismailin resmi

DSC02697.JPG

DSC02700.JPG

Şah İsmailin kabri, ufak bir pencere var ordan uzanıp çekim ancak yapabiliniyor.

DSC02705.JPG

Bu kabirde hocası, Safieddin Ardabili nin.

DSC02702.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,763
Kayıtlı Üye Sayımız
166,579
Kaydolan Son Üyemiz
Esra elçin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR