Sayin bercantp;berkcantp' Alıntı:Yazer bey,
Tecrübelerinize dayanarak, olası bir İran seyahatinde eşlerimizin giyim kuşam konusunda uyması gereken bir kural varmı?
Başörtüsüz, kot giyim türü urba göze batıyor mu? yoksa kökten yasak mı?
berkcantp' Alıntı:Yazer bey,
Tecrübelerinize dayanarak, olası bir İran seyahatinde eşlerimizin giyim kuşam konusunda uyması gereken bir kural varmı?
Başörtüsüz, kot giyim türü urba göze batıyor mu? yoksa kökten yasak mı?
Sayın 4WD;4WD' Alıntı:Sadece şal veya eşarp benzeri birşey ile kadınların başlarının kapalı olması yeterlidir. Kot pantolon iranda yasak değil ancak kol ve bacakların açık olmaması gerekmektedir. İran dil sorunu çekmeyeceğiniz bir ülkedir. Nüfusun yarısı türkmen ve azeridir, fars ve kürtler arasındada azeri türkçesi bilen çok var. Amerikan doları ülkede resmi olarak yasak Euro ile seyehat etmeniz sizin için daha kolay olacaktır.
yazer' Alıntı:Sayın 4WD;
Amerikan doları yasak olup olmadıgını (resmi) bilmiyorum. Ancak bazı alişverişlerde esnaf dolar talebinde bulunuyordu. Hatta bi ara üzeri deki tümen yeterli gelmemişti, bir kuyumcuda. 10 dolar bozdurdum. Bununla ilgili bir animı söyleyeyim; kuyumcu çok kırdı, bende gümrükte bu fiyattan bozdugumu söyleyince, dolar bugün çok düşmüş dedi, bende elimle 0 yaptim, inşallah sıfıra düşer diyince, kahkaha atıp gümrük fiyatından fazla tümen verdi.