Ynt: Bir 54'ü Daha Kurtardık.
Bir gariplik daha,
Vize işlemlerini yaptırdıktan sonra, boya renginin değiminin işlenebilmesi için İlçe emniyet müdürlüğü trafik tescil şube müdürlüğüne gittim. İşlemleri yaptırmadan önce ruhsatta yıllar öncesinden kalmış bir hatanın nasıl düzeltileceğini sordum. Hata araç tipinin CJ3B değilde GJ3B şeklinde yazılmış olmasıydı. Sanırım 1983'te sehven yapılmış bir hata. Bunun CJ3B olarak düzeltilmesini istedim. Bana verdikleri yanıt önce düzeltilemeyeceğiydi. Öyle yazılmış öyle devam eder dediler. Bende bu nasıl iş yahu ortada bir hata var düzeltin diye ısrar ettim. Benim bu ısrarım üzerine trafik tescilden bana Tüv Türk'ten Ek:1 belgesi almam gerektiği söylendi. Bende bu hatayı Tüv Türk'tede söylediğimi, hatayı trafik tescilin düzelteceğini söylediklerini emniyet mensubuna söyledim. Hatta bir kurum böyle diyor, diğer bir kurum başka birşey diyor diye serzenişte bulundum. Bunun üzerine aracın ilk tescil yeri İzmir'e yazı yazabileceklerini ve yanıtın en az üç ay sonra gelebileceğini söylediler. İyice sinirlendim. Sizler burada nasıl iş yapıyorsunuz? jeep'leri tanıyanların ve bu işleri bilenlerin sizlerle dalga geçtiğini emniyetin bir taraflarından ??? jeep modeli ürettiğini, olmayan modelleri piyasaya çıkardığını konuştuklarını söyledim. Bu hararetli konuşma üzerine durumu belirten matbu bir dilekçe çıkardılar. Bende be kardeşim madem böyle bir matbu dilekçe var neden bu kadar uğraştırıyorsunuz dedim. Dilekçeyi imzaladım ve onlarda dilekçeyi elektronik ortamda İzmir trafik tescile gönderdiler. Bir iki gün içerisinde yanıt geleceğini bana haber vereceklerini söylediler. Bu gün aradılar. Ruhsatım basılmış. Gittim ki ne göreyim!!!!!!!! GJ3B. İzmirden gelen yazıda evveliyatından beri GJ3B yazılıdır diyen ibareyi bana gösterdiler. Bende tamam dedim zaten bunu biliyoruz, zaten sıkıntımız bu değilmi? bunun düzeltilmesini istiyordum dedim. Fakat ruhsatı basmışlar ve bir değişiklik için tekrar 162 TL vereceğim için içimden saydıra saydıra oradan ayrıldım. Trafik tescildeki durumu çok kısa anlatmaya çalıştım. Bu adamlar nasıl bu konumlara geliyor ve görev yapıyorlar anlamıyorum. Herkez bu insanlarla dalga geçsin artık. Kelimelerin bittiği yerdeyiz.